Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

eneasos

eneasos

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
sziasztok!

nagy dilemmába vaggyok, éppen hátsó levegõs tag vásárlása elõtt vagyok de annyira nem értek a hátsó tagokhoz, esetleg valaki tudna valami jófélét ajánlani ami 190mm es és olyan 50k alatt legyen. Én egy x fusion-t néztem ki elég jónak tûnt.
válaszokat elöre is köszönöm.

üdv

dj_sunny

dj_sunny

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Üdv.

Egy kis szakami tanácsra lenne szükségem. A sztorim röviden: Eddig használtam egy Kona Stab-hoz hasonló vázkialakítású bikeot amiben egy 190mm-es VanR tag volt 450-es rugóval. Ezen túladva vásároltam egy Kona Stab Delux vázzal rendelkezõ bringát amiben 200mm-es Fox Vanilla tag van 600-as rugóval. Namost meglepõdve tapasztaltam, hogy hiába 600-as rugó van benne, ugyanolyan puhán mozog mint a régi cuccom 450-es rugóval. Aztán gyorsan rájöttem a turpisságra: a Kona váz himbája kétszer olyan hosszú mint a régi vázamé volt. Gondolom a megnövekedett erõkar miatt puha a 600-as rugóval is. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek milyen rugóval lehetne elérni, hogy ne üljön be a paripa alattam (én szeretem menet közben a levegõbe kapni a bringa elejét de ez most nem megy a 600-as rugóval). Test súlyt azért nem írtam mert elvileg már a 600-as rugó is sok lenne nekem és mégsem az (amúgy 56kg vok)! Elsõ körben gondoltam a 700-as rugóra 222m-es taggal. Szerintetek?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

Sziasztok!
Nem tudja valaki véletlenül, hogy a cannondale rushokban milyenre hangolt fox tagok vannak? (compression és rebound tunera gondolok)

Erõs a gyanúm, hogy High Volume, egyforgáspont elég direkt rugózású....de ez csak találgatás, ezt tûnik nekem a legésszerûbbnek....de majd utánakérdek

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

az addig OK,ezt tudom én is. de a nagy súlyom mennyivel rontja le a jó tulajdonságait vajon???

tudomfoggyakle :D

azért levegõs hogy hozzá tudd lõni a nyomást. én is majd 100 voltam mikor a kikapuban fox tagom volt, és 100 fölött a többi vázmnál. kb a legjobb levegõs tag, ilyen méretûek közt.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

filmes

filmes

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.600 hozzászólás
Sziasztok!
Nem tudja valaki véletlenül, hogy a cannondale rushokban milyenre hangolt fox tagok vannak? (compression és rebound tunera gondolok)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Miért rontaná el?

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás
az addig OK,ezt tudom én is. de a nagy súlyom mennyivel rontja le a jó tulajdonságait vajon???

tudomfoggyakle :D

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
szerintem a ma kaphato legjobb am/xc tag.

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás
Urak!

Ez mennyivel érne többet a 100+ kilóm alatt mint a Manitou Radium RL?

Tede93

Tede93

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Igen, belemegy :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Szuper, köszönöm. Közben eszembe jutott hogy akár le is mérhettem volna, de legalább megkíméltél tõle h szét kelljen szedni a gépemet :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Nem tudja valaki, hogy sima, régi (Propedal mentes) 200-as szemtávolságú Fox Vanilla mekkora rugóúttal bír?

manual (2003-as) csak a levegõseket sorolja szemtávval de azok akkor is 2", vanillaknál csak a stroke/ajánlott sag, de a stroke -ok ugynakkorák. szal jó eséllyel az is 2"
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Értem. Õszintén most csak egy fox vanilla r (túlfolyós) tagra lenne keretem, ami elérhetõ jelenleg a megfelelõ szemtávolságban. Errõl mi a véleményed jó választás annak ellenére, hogy szinte minden beállítása fix?

elég jó dolgokat lehet belõle kihozni, kis tuningal (plusz $) akár pumpálhatóvá is lehet tenni

fuck me, i'm famous!

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Nem tudja valaki, hogy sima, régi (Propedal mentes) 200-as szemtávolságú Fox Vanilla mekkora rugóúttal bír?

savanya

savanya

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás

õszinte leszek , nem tudok olyan embert akinek tetszett volna, akinek igen annak is miután fox-a lett egészen másképp gondolt vissza az 5.elemre...

szóval ha teheted vegyél uj tagot, lehetõleg foxot

Értem. Õszintén most csak egy fox vanilla r (túlfolyós) tagra lenne keretem, ami elérhetõ jelenleg a megfelelõ szemtávolságban. Errõl mi a véleményed jó választás annak ellenére, hogy szinte minden beállítása fix?

cipike

cipike

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Hali
az lenne a kerdesem, hogy 2005 os demo 8 ba belemegy egy 240 mm es
vivid 5.1? A segitsegetek elore is koszonom!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
õszinte leszek , nem tudok olyan embert akinek tetszett volna, akinek igen annak is miután fox-a lett egészen másképp gondolt vissza az 5.elemre...

szóval ha teheted vegyél uj tagot, lehetõleg foxot

fuck me, i'm famous!

savanya

savanya

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Sziasztok!
Egy kis technikai segítségre lenne szükségem: van egy 5th element rugóstagom, az évjáratot nem tudom, de kb 2005- ös lehet, mert egy bullit vázzal együtt került hozzám. Kipróbálni még nem tudtam, mert a bringa még nincs kész teljesen, viszont fesztelenített rugónál próbálgattam, és azt vettem észre, hogy semmilyen csillapítás nincs benne, hiába tekerem rá a csavart, gyakorlatilag könnyedén lehet ki- be mozgatni a becsúszót. Ez normális, vagy jobb lenne sztétszedni és átnézni az egészet? Nem volt még dolgom ilyennel, csak annyit tudok róla, hogy elvileg belül megegyezik a manitou swingerrrel. Mit javasoltok? Érdemes vele foglalkozni, vagy hagyjam az egészet és vegyek egy másik tagot?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
mekkora faszomság....nem csippantom az ilyen csak az ennek gyárott tagokat...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Remedy Photo at Trail in Keller, Texas, United States - Pinkbike.com

ez milyen mütyûr a tag teteján, láttam már pár bicajon, de nem értem, infót se nagyon leltem

az a treknek gyártott tag

sztem a trek oldalán van róla "metszet" ábra

ehun e

Feltöltött kép

itt meg a rizsa

http://www.trekbikes...l_ex/technology