Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
onnan hogy azt hittem hogy van valami hasonlóság, a swinger 3 és e között.. de akkor mind1

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
következõ kérdés: lesz jövõ márciusban xyz tag és mennyiért az apróban ... :)

jövõre lesz túlfolyós van r. gondolom csak olcsóbb lesz mint a dhx

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
hátha lesz tapasztalat valamirõl, amibõl még nincs is az országban? valószinü....
miért nem egybõl a 2008-as modellrõl kérdezel?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
igen. legszívesebben használt rc-t vennék. most van is egy az apróban, de elõbb a vázat fogom meg venni. mert azt most télen tudjuk csak kihozni. tagot meg bármikor. azt majd márciusban. és addigra már elviszik, de lehet hogy lesz megint. ha nem nem tuodm. öö igen a tapasztalat.. hátha.:)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
vanilla r-t nem vennék extrémebb felhasználásra, 07-es manitou tagról meg tuti sok tapasztalat lesz itthon. ;) én személy szerint inkább vennék használt rc-t mint vadiúj metelt.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
nohát akkor otthon venném. ha vanillia r-t. de mért baj hogy nincs túlfolyó? manitul metel rp-n gondolkozom még.

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Nemtom, Bruxelles-be veszed a tagot vagy itthon? Mert ha itthon, vagy ha van valami spanod itt akkor a Fox Van R itten csak 35 rugo..azért ezzel sporolsz 15000et, igaz még kell hozzá venne rugot, de az már csak pár ezer...

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
Feltöltött kép Fox Racing Shox - Vanilla R Pro Pedal 2006 rear shock

Feltöltött kép Manitou - Swinger Coil X3 SPV rear shock 2007

én ezt a kettõt találtam jó árba. itt mind a kettõ 50ezer forint. melyiket érdemesebb megvenni? esetleg más?

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
:D ok de a vázat most venném decemberbe. tagot meg márciusba. szal ide azokat a tapasztalatokat ,

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
5 hónapra elõre?
volt olyan hogy kérdezett egy srác, fr így fr úgy, 3 hóanp mulva meg vett egy cc gépet;)

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
a tagot áprilisba venném :D majd ha meg van a váz.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
megveszed a tagot, és elfogy a váz, elkavaodik.
akkor abból a 150bõl amid van, már mást is megvehetsz akár...

gondold végig azért.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás

amig a vaz nincs meg [ezt vettem ki abbol amit irtal] addig sztem felesleges tagot venni, mert lehet, hogy nem is lesz jo bele. meg tobbnyire a vazak taggal jonnek.

a vázba 190mm es tagot ajánlottak, és tagnélkül szállítják.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
amig a vaz nincs meg [ezt vettem ki abbol amit irtal] addig sztem felesleges tagot venni, mert lehet, hogy nem is lesz jo bele. meg tobbnyire a vazak taggal jonnek.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
Feltöltött kép Manitou - Swinger Coil X3 SPV rear shock 2007

Van valakinek errõl a tagról tapasztalata? mivel ösztelós váz beszerzése felé hajlok, kezdek a rugóstagokon gondolkodni. ezt találtam jó árba.itt 52-ezer. fr-re kéne. esetleg érdemes inkább gyûjteni egy dhx 5.0 -re? öltet?

Más. honnan tudjam hogy milyen rugót kell venni? :ubytek:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
vegyél egy megfelelõ hosszuságú rugót, ami arra a tagra való.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Racer D.

Racer D.

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás
a rugóra csak 650 van írva semmi más.
szerintem attól koppan, hogy a rugó menetei összeérnek, tehát nem a tag a hibás hanem a rugó.
(mondjuk a rugó az elõzõ bóvli tagomból van de az újba is ezt tettem. lehet hogy rossz a párosítás.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
akkor kb 4 centit mozoghat a tag. tudnod kéne pontosan, és ez alapján megnézni mi van a rugóra írva. 650x?
utóbbi colban van, és a "rugóútja" a rugónak
ennek <=nek kell lenni, mint a tag útjának.

ha így van, nem koppanhat le mechanikai dolgok miatt, max rossz olaj, túltöltött tag, vagy hasonló okok miatt.

Racer D.

Racer D.

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás
a taghoz képest hosszú, de a súlyom miatt elõ is van feszítve
a tag 165-ös 650 kemény és 10 cm hosszú
ha a legpuhábbra kiengedem akkor is úgy üt le, hogy a nyomórúdon még marad 2-3 cm út.
a tag amúgy Shock Works NB series

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

ha 10 cm-t mozgó tagom gyakran leüt, de nem éri el mégsem a gumibakot, akkor lehet hogy azért van mert a spirálrugó már összeér?
ez gáz, mert a 10 cm bõl csak 7-8 at tudok használni.
mi legyen, vegyek kissebb menetszámú rugót?
kösz

vagy hosszabbat.
lehet hogy alapon jó lenne a rugó, csak nagyon elõ van feszitve, vagy alapon is rövid.

olvasd le mi van ráirva, meg nézd meg mekkora a tag, amin rajtavan.