Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
5897 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Sziasztok
1 kérdésem lenne
X-fusion Vector DH1-es tagomba szeretnék puhább rugót.
Ebike-n találtam 200-as szemtávhoz való puhább rugót, csak az a baj hogy manitou. Jobbanmondva ez a kérdés, hogy baj-e?
Ha a szemtáv megegyezik, más különbség lehet rugó és rugó között ami miatt nem lenne kompatibilis az x-fusionnal?
Elõre is kösz

mérd le a mostani rugó külsõ és belsõ átmérõjét.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
:mybad:

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás

vagy az, hogy érzékenyebb lesz?

amit hihetetlenül lehet érezni is :rolleyes:

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

Milyen szovjet hozzáállás ez?Ami nehéz az jó?Vagy az old school filozófia, hogy az acél nem törik hanem hajlik?:D
DHX.

vagy az, hogy érzékenyebb lesz?

JaniKirály

JaniKirály

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 hozzászólás
Sziasztok
1 kérdésem lenne
X-fusion Vector DH1-es tagomba szeretnék puhább rugót.
Ebike-n találtam 200-as szemtávhoz való puhább rugót, csak az a baj hogy manitou. Jobbanmondva ez a kérdés, hogy baj-e?
Ha a szemtáv megegyezik, más különbség lehet rugó és rugó között ami miatt nem lenne kompatibilis az x-fusionnal?
Elõre is kösz
Jani

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Szerintem is DHX, már csak a súlya meg az állíthatósága miatt is. A jövõ évi meg még könnyebb lett (rugó nélkül 380g körül van).

A Manitouk meg nem minden esetben szarok, legalábbis a Demomban a 4way sokkal jobb, mint azt reméltem. Aztán ez lehet, hogy a Demo erénye.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás

a mozgása mindenképpen finomabb. technikailag nem nyújt semmi pluszt a többi taghoz képest. Talán amit elõnyként tudok felhozni a dhxel szemben , hogy acél a nyomórudja.
minden tekintetben megegyezik a két tag. Bármelyiket veszed fényévekkel lesz jobb a manitounál ;)

Milyen szovjet hozzáállás ez?Ami nehéz az jó?Vagy az old school filozófia, hogy az acél nem törik hanem hajlik?:D
DHX.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Sziasztok!

Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen hátsó rugóstagot vegyek?
Az ismert -szerintem döntést befolyásoló- tényezõk a következõk:
-váz, amibe be kell tenni: specko, fsr xc pro
-súlyom 80 kg.
-elsõ teló rock shox tora 318
-stílus: xc; semmi ugrálás, csak tekerés erdei utakon.

Ez az elsõ össztelós vázam, nincs tapasztalatom, csak a jelenlegi X-Fusion O2 -t "ismerem", ami alap, a légnyomáson kívül semmi nem állítható rajta.
Nem tudom, hogy levegõs, vagy rugós tag kell-e, a rugós belemegy-e a vázba, stb...
Légyszi segítsetek, hogy milyen alapelvek mentén válasszak!
Az is érdekelne, hogy hol van bolt, ahol van választék.

kösz

szerintem levegõs is tök jó lesz.
ha pénz nem számit, most fox rp3-mat vennék.
vagy dt swiss hvt-t
ha számít, akkor valami rockshox-ot.

szemtávolságra figyelj!

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Sziasztok!

Nagyon felkeltette az érdeklõdésemet a Marzocchi Roco RC rugóstagja!Mit tudtok errõl?Van vkinek vmi tapasztalata ezzel kapcsba mert ha jó lehet beneveznék reája.A Marzó villákban nagyon ott van (szerintem legalábbis én még nem csalódtam egyikbe sem) rugóstagok terén mi lehet a helyzet?Nézgelõdtem neten de sehol nem találtam róla érdemleges hozzászólást!Kérlek írjatok róla!
Jelenleg Manitou Swinger 4 em van ahoz képest jobb vagy rosszabb érdemes lecserélni vagy butaság lenne?

a mozgása mindenképpen finomabb. technikailag nem nyújt semmi pluszt a többi taghoz képest. Talán amit elõnyként tudok felhozni a dhxel szemben , hogy acél a nyomórudja.
minden tekintetben megegyezik a két tag. Bármelyiket veszed fényévekkel lesz jobb a manitounál ;)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

mariner

mariner

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy milyen hátsó rugóstagot vegyek?
Az ismert -szerintem döntést befolyásoló- tényezõk a következõk:
-váz, amibe be kell tenni: specko, fsr xc pro
-súlyom 80 kg.
-elsõ teló rock shox tora 318
-stílus: xc; semmi ugrálás, csak tekerés erdei utakon.

Ez az elsõ össztelós vázam, nincs tapasztalatom, csak a jelenlegi X-Fusion O2 -t "ismerem", ami alap, a légnyomáson kívül semmi nem állítható rajta.
Nem tudom, hogy levegõs, vagy rugós tag kell-e, a rugós belemegy-e a vázba, stb...
Légyszi segítsetek, hogy milyen alapelvek mentén válasszak!
Az is érdekelne, hogy hol van bolt, ahol van választék.

kösz

Dissection

Dissection

vendég

• fórumtag
  • 178 hozzászólás
Sziasztok!

Nagyon felkeltette az érdeklõdésemet a Marzocchi Roco RC rugóstagja!Mit tudtok errõl?Van vkinek vmi tapasztalata ezzel kapcsba mert ha jó lehet beneveznék reája.A Marzó villákban nagyon ott van (szerintem legalábbis én még nem csalódtam egyikbe sem) rugóstagok terén mi lehet a helyzet?Nézgelõdtem neten de sehol nem találtam róla érdemleges hozzászólást!Kérlek írjatok róla!
Jelenleg Manitou Swinger 4 em van ahoz képest jobb vagy rosszabb érdemes lecserélni vagy butaság lenne?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
dhx 5:)
manitou 4-6way.
marzó roco
valahol itt véget is ér a magyarországon elérhetõ és még elfogadható(valójában k.drága) tagok listája.

Ðave89

Ðave89

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Akkor esetleg tudtok vmi hozzá hasonlót egy '06 Coilerbe?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
külföldön is oem, elõfordul bontott biciklibõl de se listában se hirdetésben nem lesz benne.

Ðave89

Ðave89

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Külföldön se?:(

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Sziasztok! Nem tud vki egy DHX 3.0,amit megtalálhatok online shoppban?

A 3.0 OEM termék, külön nincs forgalomban, így túlzott reményeket ne táplálj.

Ðave89

Ðave89

vendég

• fórumtag
  • 206 hozzászólás
Sziasztok! Nem tud vki egy DHX 3.0,amit megtalálhatok online shoppban?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

RS MC 3,1-en nem gondolkodtál ? elég rendesen belassítható - floodgaate tekerentyû- ....én most veszek a dawg-ba, ha addig ráér, majd beszámolok...

Ráér, lehet, hogy csak január-február környékén veszem meg az új rugóstagot.Az MC meg a Pearl nem egy kategória Radiummal (a Siddel lehet), majdnem 2szer annyiba kerülnek, de lehet, hogy megéri. MC -bõl nem csak 3,3 van(Pearl-bõl van 3,1)? Még gondolkozom.

jani? nekem is ugyan ez a setup, csak én ("scamp"-pike) de én durvulósabb taggal akarom.

másik kérdés: azt írják a hogy a javasolt rugóstag hossz 190mm. 200-as akkor még belefér?

200-as sõt még nagyobb is belefér, de értelmetlen, így is magasan van középcsapágyház, 185-ös taggal lenne tökéletes.

A sebesség mindent megold.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
azért mondtam mert megfújták a biciklimet:( és most kicsit át kell szerveznem a dolgokat... tehát nem veszek semmilyen vázat.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

köszi az info-kat, de minden váz-tag vásárlás lefújva :(

na erre céloztak páran, hogy teljességgel felesleges ennyire elõre tervezned...
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda