Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere
Indította
BikerPocok
, 2003. augusztus 19. 01:21
Írta 2006. november 06. - 21:43

Huh!Ez kira!Köszi szépen!Viszont amit írtál azt nem nagyon értem!
Illetve segíts légyszi!A honlapon van egy olyan hogy Wheel Travel.Az mit takar?
Illetve segíts légyszi!A honlapon van egy olyan hogy Wheel Travel.Az mit takar?
Írta 2006. november 06. - 21:33

http://www.tftunedsh.../springcalc.htm
ez htha segít
de szerintem számíts valami nagyobb számra, ha jól tudom a vegák elég nagy áttétellel rendelkeznek és nem éppen okosan osztják be az utat..
ez htha segít
de szerintem számíts valami nagyobb számra, ha jól tudom a vegák elég nagy áttétellel rendelkeznek és nem éppen okosan osztják be az utat..
Írta 2006. november 06. - 19:39

Szia thez!
Tegnap kérdeztem hogy 70-75 kg hoz milyen erõsségü rúgó ajánlott.Kérdezted is a típusokat amit megadtam!Nézgelõdtem neten de nemtaláltam semmi infót!Tud(tok)nál segíteni?UMF Duncan vázba egy Manitou Swinger 4, 240 es szemtávu tagrol van szó!Elõre is thx!
Tegnap kérdeztem hogy 70-75 kg hoz milyen erõsségü rúgó ajánlott.Kérdezted is a típusokat amit megadtam!Nézgelõdtem neten de nemtaláltam semmi infót!Tud(tok)nál segíteni?UMF Duncan vázba egy Manitou Swinger 4, 240 es szemtávu tagrol van szó!Elõre is thx!
Írta 2006. november 05. - 22:11

mi baj a roco-val ?
de ha levegõs rs tagot akarsz ami jó eséllyel bírja akkor pearl 3,1 vagy 3,3
A rocoval semmi baj nincs és eszem ágában sincs lecserélni,csak haverom akar építeni egy gépet a wheeler 4000-esébõl és abba keres vmilyen 185-190mm-es rugóstagot 30ezer körül(itthon sajna nincs nagy kínálat)!És kinézte magának a sid-et a bikediszkont-on,így gondoltam megkérdem h mennyire ajánljátok.Elõre egy drop off triple menne vagy egy junior t.
Elõre is köszi
Írta 2006. november 05. - 21:34

hát ez lol
én a 80 kilómmal ráülök és elõrenyaklik 1 centit. SZERINTED?
szerintem a tagra gondolt, nem a villara.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2006. november 05. - 21:25

Írta 2006. november 05. - 21:24

milyen vázhoz milyen és mekkora tagra?
mellesleg menynire sok? ha csak kicsit, akkro 550. ha nagyon akkor 500. ha még annál is keményebb, akkor 450...
mellesleg menynire sok? ha csak kicsit, akkro 550. ha nagyon akkor 500. ha még annál is keményebb, akkor 450...

Írta 2006. november 05. - 21:23

Sziasztok!
Ismét egy tanácsra volna szükségem!Mit ajánlotok, milyen erõõségü rugót vegyek magamnak?Jelenleg 600 as rugóm van (azt adták gyárilag a tagomhoz) ami az én 75 kilómhoz sok!Szerintetek ehez a súlyhoz milyen rugó ajánlott?
Ismét egy tanácsra volna szükségem!Mit ajánlotok, milyen erõõségü rugót vegyek magamnak?Jelenleg 600 as rugóm van (azt adták gyárilag a tagomhoz) ami az én 75 kilómhoz sok!Szerintetek ehez a súlyhoz milyen rugó ajánlott?
Írta 2006. november 05. - 12:58

a rock shox sid-et mennyire ajánljátok freeride-ra,enyhe ugrálásra?
hát ez lol
én a 80 kilómmal ráülök és elõrenyaklik 1 centit. SZERINTED?
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2006. november 04. - 21:33

mi baj a roco-val ?a rock shox sid-et mennyire ajánljátok freeride-ra,enyhe ugrálásra?
de ha levegõs rs tagot akarsz ami jó eséllyel bírja akkor pearl 3,1 vagy 3,3
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. november 04. - 18:24

Írta 2006. november 04. - 14:55

a rock shox sid-et mennyire ajánljátok freeride-ra,enyhe ugrálásra?
Írta 2006. november 01. - 19:38

http://www.x-fusion-shox.com/
ha majd fent lesz, töltsd le a manuált, abból megtudod, mennyi levegõt kell fújni alád. a piros a visszaút csillapítást szabályozza (annyira tekerd be kb., hogy ne rúgjon vissza, de ne is érezd lassúnak a visszarugózást) a kékkel meg gondolom a befelé csillapítást szabályozod. én még sose tekertem be a kompressziót szóval nem tudom mire jó
ha majd fent lesz, töltsd le a manuált, abból megtudod, mennyi levegõt kell fújni alád. a piros a visszaút csillapítást szabályozza (annyira tekerd be kb., hogy ne rúgjon vissza, de ne is érezd lassúnak a visszarugózást) a kékkel meg gondolom a befelé csillapítást szabályozod. én még sose tekertem be a kompressziót szóval nem tudom mire jó

Írta 2006. november 01. - 18:49

értem hogy fel kell fújni, de nem tudom hogy mennyire, mert már írtam hogy most kezedem a bringázást, fullys haverom meg nincs
valamint azt sem tudom hogy kell beállítani rajta 2 tekerentyût(firm, rebound), nem tudom hogy az 56 kg-m hogy fogja bemozgatni
valamint azt sem tudom hogy kell beállítani rajta 2 tekerentyût(firm, rebound), nem tudom hogy az 56 kg-m hogy fogja bemozgatni
Írta 2006. november 01. - 11:22

fogsz egy telópumpát, rátekered és felfújod. hogy mennyire, azt kipróbálod, vagy kiolvasod a manuálból.
Írta 2006. október 31. - 18:27

van egy magellan deneb vázam egy x-fusion taggal, a tag szelepét elkezdtem tekerni és egyszercsak szisszent egy nagyot, asszem kijött belõle az összes levegõ.
mit lehet ilyenkor csinálni? hogy lehet felfújni?
a kérdésekbõl gondolom rögtön kiderül, hogy nem értek a bringákhoz, ezért kérem a segítségeteket
(különben is csak a hülye basztatja a szelepet)
a válaszokat elõre is kösssssz!!!!
mit lehet ilyenkor csinálni? hogy lehet felfújni?
a kérdésekbõl gondolom rögtön kiderül, hogy nem értek a bringákhoz, ezért kérem a segítségeteket
(különben is csak a hülye basztatja a szelepet)
a válaszokat elõre is kösssssz!!!!
Írta 2006. október 27. - 18:22

Oks,
mivel vidéki vagyok és elvan törve a lábm ez nem lesz olyan eccerü,de ezmár csakaz én problémám:)
kösszi azért!
mivel vidéki vagyok és elvan törve a lábm ez nem lesz olyan eccerü,de ezmár csakaz én problémám:)
kösszi azért!
Írta 2006. október 27. - 17:03

igen, nekem is ugy tûnik, mintha el lenne törve..
szerintem vidd be az x-factorba pesten, és megmondják, hogy meg lehet-e csinálni vagy sem.
szerintem vidd be az x-factorba pesten, és megmondják, hogy meg lehet-e csinálni vagy sem.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2006. október 27. - 12:47

Heló!
erröl szeretnék kérdezni,nekem uygtünik,mintha eltört volan az állitó csavar,amikor tekertem ki.
remélem sikerül belinkelni a képet

szoval,ha valakinek van ilyen (4way) tagja és csinált már ilyet az tudna rajtam segiteni,hogy tényleg eltörött-e(énmég nemis láttam ilyet) lehet-e cserélni?vagy valami megoldást....
kösszi,pá
erröl szeretnék kérdezni,nekem uygtünik,mintha eltört volan az állitó csavar,amikor tekertem ki.
remélem sikerül belinkelni a képet

szoval,ha valakinek van ilyen (4way) tagja és csinált már ilyet az tudna rajtam segiteni,hogy tényleg eltörött-e(énmég nemis láttam ilyet) lehet-e cserélni?vagy valami megoldást....
kösszi,pá
Írta 2006. október 27. - 11:08

új persely, kell, legtöbbször az kopik el, csapágyboltban megcsinálják fillérekért, ha viszed a tagot és bemutatod nekik az átmenõ csövet
vagy ha oldalirányban mocerál akkor egy pontosabb méréssel új távtartók (de ha oldalra mozog, akkor gyorsan kotyogni is kezd)
vagy ha oldalirányban mocerál akkor egy pontosabb méréssel új távtartók (de ha oldalra mozog, akkor gyorsan kotyogni is kezd)