ha 10 cm-t mozgó tagom gyakran leüt, de nem éri el mégsem a gumibakot, akkor lehet hogy azért van mert a spirálrugó már összeér?
ez gáz, mert a 10 cm bõl csak 7-8 at tudok használni.
mi legyen, vegyek kissebb menetszámú rugót?
kösz
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Rugóstagok (nem teleszkópok) - általános eszmecsere
Indította
BikerPocok
, 2003. augusztus 19. 01:21
Írta 2006. november 09. - 20:56

Írta 2006. november 09. - 13:46

RS bar 2.1 -et használt már valaki? Kiváncsi lennék, hogy mennyire érzékeny.
A sebesség mindent megold.
Írta 2006. november 07. - 22:11

apró használt SW, akármi
én 10 alatt vettem Vanillát, igaz 200-ast, de 1 cm difi nem olyan sok
én 10 alatt vettem Vanillát, igaz 200-ast, de 1 cm difi nem olyan sok

Írta 2006. november 07. - 19:43

Írta 2006. november 07. - 16:31

rovidtavu van. egy polarX FS-em volt, ahhoz jott gyarilag. a csillapitas allitoka mukodik, erezheto a kulonbseg. a levegot mar gyarilag engedte kicsit, kb 2-3hetente ujra kellett fujni bele, mert erzehetoen puhult.
megindulni eleg nehezen akart, de ha mar mozgasban volt, akkor szepen mukdott. nem ilyen darabosan, vagy ilyesmi.
probaltam vele szoftosabb lejtozeseket, de azt nem komalta, elpattogtam nagyon. ha kevesebb levegot pumpaltam bele, akkor meg koppant.
aztan kb 1 ev mulva nem tul sok hasznalattal eladtam a vazat [egesz telen allt, ujrafestettem, stb], es a sracnal nem sokkal kesobb meghalt a tag.
szal velemenyem szerint cc-re jo lehet, ha azota jobb tomiteseik vannak. de nezegettem az ujakat, mar valahogy igenyesebbnek tunnek.
ennyit tudok.
megindulni eleg nehezen akart, de ha mar mozgasban volt, akkor szepen mukdott. nem ilyen darabosan, vagy ilyesmi.
probaltam vele szoftosabb lejtozeseket, de azt nem komalta, elpattogtam nagyon. ha kevesebb levegot pumpaltam bele, akkor meg koppant.
aztan kb 1 ev mulva nem tul sok hasznalattal eladtam a vazat [egesz telen allt, ujrafestettem, stb], es a sracnal nem sokkal kesobb meghalt a tag.
szal velemenyem szerint cc-re jo lehet, ha azota jobb tomiteseik vannak. de nezegettem az ujakat, mar valahogy igenyesebbnek tunnek.
ennyit tudok.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2006. november 07. - 15:52

Az x-fusion 02 rl taggal van valakinek valamilyen tapasztalata vagy véleménye?
A sebesség mindent megold.
Írta 2006. november 07. - 00:44

jó tag, de hosszú távon nem biztos, hogy bírni fogja, hiszen a levegõs tagok még kevésbé szeretik a csavarodást, márpedig egy egyforgáspontos, amúgy is lájtosabb felhasználásra tervezett váz biztos elkenné eléggé
Írta 2006. november 07. - 00:28

Ehhez senkinek sincs 5lete vagy hozzáfûznivalója?Léccike!Megköszönném!haverom akar építeni egy gépet a wheeler 4000-esébõl és abba keres vmilyen 185-190mm-es rugóstagot 30ezer körül(itthon sajna nincs nagy kínálat)!És kinézte magának a sid-et a bikediszkont-on,így gondoltam megkérdem h mennyire ajánljátok.Elõre egy drop off triple menne vagy egy junior t.
Elõre is köszi
Írta 2006. november 07. - 00:07

Hello!
Ma lett meg a Stance Flow-om!
Eddig beválik!Nem tom továbbá milyen lessz!
Vettem Sprayt hozzá befujtam a becsúszókat most elég szépen moccan hidegbe is!
Ma lett meg a Stance Flow-om!
Eddig beválik!Nem tom továbbá milyen lessz!
Vettem Sprayt hozzá befujtam a becsúszókat most elég szépen moccan hidegbe is!

Írta 2006. november 06. - 23:25

szólj mikor és boltolhatjuk:) de ez nem apró.
küldök helyette neked valót, ha van.
Na priviben;)
küldök helyette neked valót, ha van.
Na priviben;)
Írta 2006. november 06. - 23:23

Nah majd megoldom valahogy mindenkinek köszönöm a segítségét!Thez írtad hogy haverod keres 600 as rugót manituhoz hát ha még aktuális akkor az enyémet elbizniszelhetjük!
Írta 2006. november 06. - 23:17

én ~72.
~azonos váz
tag egy DHX 3.0 FOX.
500-as rugóm van, manitou titán. talán egy icipicit puha, 550essel is ellennék.
szerintem ne menj 500 alá semmiképp
ha meg a tag visszalõ, állíts a visszaútcsillapításon;)
~azonos váz
tag egy DHX 3.0 FOX.
500-as rugóm van, manitou titán. talán egy icipicit puha, 550essel is ellennék.
szerintem ne menj 500 alá semmiképp
ha meg a tag visszalõ, állíts a visszaútcsillapításon;)
Írta 2006. november 06. - 23:10

Vagyis kesvés lesz a 350 es rugó a 75 kilómhoz?Én mostmár teljesen belekeverdtem!Egy biztos!Nekem 600 as rugóm van most és érkezésnél kiakar lõni a bringa az ûrbe
!Vagyis bászottul nem passzol ez nekem.Ami még esetleg érdekes lehet hogy nem ugrálok a keróval nagyokat mindössze kissebb letöréseket nyomok vele inkább a kemény terepen menni mint az állat a nekem teccõ szal nem szakadékugrálós állat vagyok de azért egy két röpülés belefér!Nah így elmondva szerintetek akkor milyen rugó lenne a jó?

Írta 2006. november 06. - 22:58

ebben van FSR szerü is? mármint arra is vonatkozik? mert a legutolsó rublika az ami talán jó lenne, az mindössze 130et téved a jónak mondhatóhoz képest:)
viccesen zászlózna a bringa hátulja 360 körüli rugóval:o
én lenni ~72, vega szerü(ám fsr) váz, 500as rugesszal müködök. 90 kilós jóbaráton meg most próbál a saját vegájába szerezni 600as 3' rugót manitouhoz.
igaz nem dh, hanem frírájd szakosztájba.
viccesen zászlózna a bringa hátulja 360 körüli rugóval:o
én lenni ~72, vega szerü(ám fsr) váz, 500as rugesszal müködök. 90 kilós jóbaráton meg most próbál a saját vegájába szerezni 600as 3' rugót manitouhoz.
igaz nem dh, hanem frírájd szakosztájba.
Írta 2006. november 06. - 22:57

Írta 2006. november 06. - 22:54

igen, elviekben kb jónak kell lennie
gyakorlatilag persze megszokás kérdése is, érdemes kölcsönkérni valakitõl egy megfelelõ méretû ruganyót és ahhoz viszonyítani;)
mondjuk a manitou rugó olcsó szóval talán még próbálkozni is megéri, aztán ha nem jó akkor elcserélni/eladni:)
de inkább keress vmi ismerõst, aztán kérd kölcsön a rugót, vagy a boltban próbáld rá ha lehet
de irányadónak kb jó a mérés, nekem jót számolt a progi:-)
http://www.mojo.co.uk/springcalc.html
ez is annyit számol kb
gyakorlatilag persze megszokás kérdése is, érdemes kölcsönkérni valakitõl egy megfelelõ méretû ruganyót és ahhoz viszonyítani;)
mondjuk a manitou rugó olcsó szóval talán még próbálkozni is megéri, aztán ha nem jó akkor elcserélni/eladni:)
de inkább keress vmi ismerõst, aztán kérd kölcsön a rugót, vagy a boltban próbáld rá ha lehet
de irányadónak kb jó a mérés, nekem jót számolt a progi:-)
http://www.mojo.co.uk/springcalc.html
ez is annyit számol kb
Autist Team:)
Írta 2006. november 06. - 22:51

Ezer köszönet a segítségért!Beírtam az adatokat! 75 kg, Rugóút 3.00 inch (76mm), kerék út 8 inch (215 mm) és 33% besûlyedés esetén nekem 293 at számolt ki vagyis akkor 300 as rugót jelent de mivel mondtátok a vázzal kapcs. dolgot illetve hogy érdemesebb erõsebbet választani ezér gondolom akkor 350 lenne a nyerõ.Jól gondolom ugye?
Írta 2006. november 06. - 22:22

az elsõ az egyforgáspontos illetve dw link rendszerû vázakra vonatkozik
a második a négyforgáspontosakra illetve a VPP rendszerûekre
szerintem neked a másodikat kell nézni, hisz a vega(vagy nevezzük akárminek:)) 4 forgásponttal rendelkezik
és igen, spv-set nézd;)
a második a négyforgáspontosakra illetve a VPP rendszerûekre
szerintem neked a másodikat kell nézni, hisz a vega(vagy nevezzük akárminek:)) 4 forgásponttal rendelkezik
és igen, spv-set nézd;)
Írta 2006. november 06. - 22:10

Okés értem!
Egy dolog még kérdéses!Van ez a két táblázat ugye!Az elsõ (Single Pivot / DW-Link) és a második (4 Bar / VPP) mit jelölnek?A lehetséges verziók közül gondolom az SPV-et kell néznem.
Egy dolog még kérdéses!Van ez a két táblázat ugye!Az elsõ (Single Pivot / DW-Link) és a második (4 Bar / VPP) mit jelölnek?A lehetséges verziók közül gondolom az SPV-et kell néznem.
Írta 2006. november 06. - 22:03

az hogy inch-ben mérve mennyit moccan a váz(a hátsó keréknél)
pl egy bullitnál ugye ez 18cm
amúgy egy picit érdemes hozzáadni a kiszámolt rugóerõsséghez
nekem pl 300-ast számolt, a 350es pedig hibátlan:)
ja és málna pajtás is ezt akarta mondani, hogy kicsit keményebb rugót válassz, fõleg a vega rugózási rendszere miatt
pl egy bullitnál ugye ez 18cm
amúgy egy picit érdemes hozzáadni a kiszámolt rugóerõsséghez
nekem pl 300-ast számolt, a 350es pedig hibátlan:)
ja és málna pajtás is ezt akarta mondani, hogy kicsit keményebb rugót válassz, fõleg a vega rugózási rendszere miatt