Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Eger & Bükk

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2820 hozzászólás a témában

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Ha hátul minden fokozatban ugrál,akkor a bowden becsatlakozásnál kell tekergetni a spanolót.Ha kisebbre nehezen teszi,befelé,ha nagyobbra teszi nehezenkifelé kell tekerni a spanolót,ha van,de a váltókarnál is lehet ezt játszani ugyanilyen kinézetû "tekerõvel".Meg kell nézni,hogy nincs-e túl sok dzsuva a hátsó váltó rugójánál,a váltó belsejében.Elsõ váltónál is lehet kosz a váltó rugójánál,de lehet,h'a rugó már elgyengült,nekem régebbi deore-nál megtörtént.Bowdeneket is érdemes kiakasztani a tartószemekbõl a vázon,és elhúzni a bowdenházat,ronggyal bowden letöröl,vékonyan kis zsírt kenni rá és visszarakni a bowdenházakat.Ezeket próbáld meg kezdetnek!
Magellan-os

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
[quote name='Louis']Bikeworkshop lenne a legjobb,árban és minõségben is.Wilker,Bacsó mester úr,hát nem tudom!1 nyári tekerésnél volt velünk 1 hölgyemény,Zsuzsa,és az õ 18sebis gépét otthagyta átvizsgálásra,beállításra.Na ennek az lett a vége,h'a túrán állítottuk be a hátsó váltót,mert nem vitte a 2 fölsõ fokozatot.Pedig fizetett a szolgáltatásért és 1 hétig volt ott a gép.Vagy a 18 sebis ócsó bike már nem is bájk?!
Aranyküllõben is súlyos összegeket tudnak elkérni 1 belsõ cseréért is,vagy az agyváltó miatt nõtt az ár?
De nem nagy ördöngõsség a beállítás!Mi a baja?

váltogat hátul összevissza véletlenszerûen, elöl meg nem akarja letenni a láncot. tudom, hogy nem nagy mutatvány, de én annyira béna vagyok, hogy azt el sem tudod képzelni :D azzal szoktam poénkodni, hogy réges rég kötöttem egy megállapodást a szerelõkkel. õk nem tanítanak angolt, én meg nem akarok megszerelni dolgokat. bár igazság szerint már én sem tanítok :)

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
ó az a nyári tekerés, d ejó is volt ... :)

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Bikeworkshop lenne a legjobb,árban és minõségben is.Wilker,Bacsó mester úr,hát nem tudom!1 nyári tekerésnél volt velünk 1 hölgyemény,Zsuzsa,és az õ 18sebis gépét otthagyta átvizsgálásra,beállításra.Na ennek az lett a vége,h'a túrán állítottuk be a hátsó váltót,mert nem vitte a 2 fölsõ fokozatot.Pedig fizetett a szolgáltatásért és 1 hétig volt ott a gép.Vagy a 18 sebis ócsó bike már nem is bájk?!
Aranyküllõben is súlyos összegeket tudnak elkérni 1 belsõ cseréért is,vagy az agyváltó miatt nõtt az ár?
De nem nagy ördöngõsség a beállítás!Mi a baja?
Hétvége isteni volt bájkolásilag!Pénteken recski és derecskei partot már igen lassan másztam +.Elfáradtam combilag eléggé!Bár elcsesztem azzal,h'rugóstagba kevés levegõt fújtam a nagyobb súlyhoz és nagyon beült a hátulja,amit a derekam bánt.De menet közben ezt orvosoltam.Szombat családi program volt Ipolytarnócon és a Palóc Grand Kanyonban.Vasárnap bájk haverokkal,szerencsére aszfaltot alig láttunk.Bóklásztunk erre-arra,néholazt sem tudtuk,merre vagyunk!Hétfõn reggel indultam hazaSirok Rozsnak-völgytõl az orsz.kéken a leggazdagabb településig,Szarvaskõig,kis tanösvényezés a kilátó körül,majd irény Les-rét,Almári hegy,Berva ltp.,csebox.kék +,Eged oldalánál ki noszvaji útra,Szõlõcskepusztánál le a volt rókafarmig,Kirély-rétig és turistaúton be Gömbösfalvára.Kitûnõ bringás nap volt!Ilyne idõ kellene még sokáig!
Magellan-os

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

anyámék bélapáton vannak, ott tartom a bringát. szegeden viszonylag kevés a hegy. eddig hoztam-vittem, de most télre inkább otthagyom. a "wilker?" kérdést meg nem értem :)

a "wilker" kérdést már értem :D meg fogom nézni õket, köszi!

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

wilker?

szegedrõl hozod fel? nem semmi :)

anyámék bélapáton vannak, ott tartom a bringát. szegeden viszonylag kevés a hegy. eddig hoztam-vittem, de most télre inkább otthagyom. a "wilker?" kérdést meg nem értem :)

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás
wilker?

szegedrõl hozod fel? nem semmi :)

A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány  B)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Hát szerintem vagy Mészihez a bikeworkshopba a maklári úton, vagy a nagykerékpárba.

köszi, marad a nagykerékpár, mert most nézem a bikeworkshop honlapját, november 1-tõl március 15-ig zárva lesz.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
Hát szerintem vagy Mészihez a bikeworkshopba a maklári úton, vagy a nagykerékpárba.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
sziasztok! Egerben és környékén hová érdemes benvinni a bringát szervizbe? a váltókat kellene beállítani, én totál hülye vagyok hozzá. köszönöm elõre is!

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
a váz olyan 1800 körül lehet, bringavarázs hozzászólása alapján.
nekem az izületeim elég recsegõsek.

probájkban van használt xtr 10ért

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
XT sor,15 körül meg lehet kapni több helyen is,de ha olcsóbban tudsz,szólj nekem is:-).És a váz(a mostani)milyen súlyban mozog?Ránézésre van benne anyag?!
Nektek van probléma ízülettel,vagy csak megelõzés céljából szeditek.Én a tejre(tejtermékekre) esküszöm,több is fogy belõle,mint egy csecsemõnél:-)!
Táplálkozásban meg a magvas kenyerek,meg úgy mindent megeszek,majdnem.Kevés az amit nem.Nem is volt izomgörcs problémám a Trans Hungárián sem.
Meg lehet oldani kis odafigyeléssel,nem nagy anyagi ráfordítással,hogy változatos és (elég)jó dolgokat fogyassz.
Bringázást mindig pörgetve kezdem,de amúgy is pörgetõs típus vagyok.
Magellan-os

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
eddig az agyak vannak meg a nipplik, jóval bolti ár alatt :) bõ 25be fáj a két agy gyorszárral
úgy néz ki küllõ is jutányos lesz :P

külsõ: egyenlõre marad a mostani smart sam, vékony oldalfalú s elég könnyû.

még alubakos sort kéne szerezni ócsóé :P

a teleszkóp cserével már egy bõ 80 dekát lefaragtam

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
az jól hangzik
mit jelent ez zsetonban?
csak aztán nehogy rádobj egy 900g külsõt 200g belsõvel ja meg a "nemtudok létezni nélküle pszichésen" tej ~ 70ml...
;-)

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
mai úságban óvastam neved, gratula.

porcépítõben most nyomok egy 3 hónapos proenzi kúrát, tavasszal is bejött.

kerék, ami eddig fix, BTS XC Elite agyak, DT Revolution húzott küllõk, BTS niplik. Már csak a felnik kérdõjelesek, de lehet hogy a WTB LaserDisc lesz. Számításaim szerint így kb 1700 gramm lesz a 2 kerék, sztem az már elég jó. :)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
ízületek nem fájnak, izmok annál inkább...
fél évente meg szoktam tojatni a mikulást/nyuszit vmi porcépítõ lomot illetõen családilag, ha lehet,mindig más márkát
ajánlom nektek is, érezhetõ a hatás általában

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
És röhögtek a balekokon?Viccet félretéve!Azért gratulálok!Múltkori gyalogtúránknál lefelé láttam 1 srácot,hátán 1 sörös hordó,1 gázpalack és 1 benzineskanna.Lefelé is zihált.Meg is állt pihenni,mikor épp ott elhaladtunk.Térded,egyéb ízület nem fáj?
Holnap meló után megyek ki Derecskére bájkilag,szombaton családi program,vasárnap lehet dobunk vmi rájdot ottani bicós barátokkal.Mátra v.Medves vidéke lesz...
Magellan-os

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
annyira szarul nem vok, legalább is , még vissza akarok térni
Voltam kinn -bibi- cserpákolni visokí tátriba, ótátrafüredtõl volt a start Tarajkán át fel egészen Zbojnickáig kiírás szerint 8 killa, 950 m szinttel 50kg brikettel. sikerült az elõkelõ 41 helyet elérnem a 45 bõl :-D 4 óra körüli idõvel Életemben nem voltam még így ki, ezt a szart nem lehet tolni ,tesók!! csak vinni... vinni....1500 körül már masszív, jeges, havas táj fogadott, néhol láncos szakaszokkal. Hogy mit eszik az elsõ helyezett /1:50 -es idõvel/ fingom sincs, de nem lehet egyszerû molekula...
Másnapra összejött az igazi lefosom a bokám is, konrétan nem bírtam sem inni-sem enni vmi kikurt fertõzéstõl.
hónap dolgozok a 7en elõször, E.
felni csalóka, használtam éveken át vmi ultragagyi kinézetû mach1 felniket, amin konrétan lehetett látni a húzószerszám nyomát 440g!! s évekig gurult alattam, mondjuk jóféle küllõkkel.
meg láttam legobb cimbi épített kerekét megdõlni egy ártatlan kis eldõléstõl...
szal, rendszerben gondolkodni, elvtársak.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
az igazat megvallva 450gr felé nem nagyon akarok menni. Bringa könnyítés van folyamatban. A WTB LaserDisc CCvel szemezgetek még. Van benne függõleges merevítés a 2 kamrafal között.

Most Alexom van, s a 3000 km alatt egy pici 8as ugrott bele, pedig kapott ezt azt. De ezt a kereket nem akarom szétszedni.

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Én felnit inkább csak úgy veszek,ha magam is látom,megtapizom,látom a profilját.Mavic-ról,sun-ról már hallottam nem túl jókat,rigida sem az igazi.Alex felnim volt,láttam már más típust is,sz'tem elég jók,erõsek.Ha figyeled a súlyát,akkor 500 g alá ne nagyon menj,hiába vagy pillesúlyú,mert egy felütésnél könnyen behejolhat az oldalfal,és sokszor nem negyon lehet hajtogatni.Bár attól is függ,hová teszik a felnibe a több anyagot és hová kevesebbet.
Ma dobtam kicsi rájd terepen!Elintézni valóm volt Cseresznyefalván,így késõbb mentem melóba.Szomolya-Eger-Szomolya turistaúton.Hõmérséklet jó volt,izzadtam,mint a kömlei halott.Jó lenne már vmi csoportos rájd.Bár gondolom,sokan mennek temetõbe a hosszú hétvégén...
Magellan-os