Jelentkezz be Regisztrálj

Eger & Bükk
Írta 2011. november 04. - 21:52

Írta 2011. november 04. - 21:40

tulajdonképpen igen, de egyszer szívesen kipróbálnám a tekerést társaságban is. de szerintem hozzátok képes én elég lassú vagyok. de ha megvártok szívesen csatlakoznék egyszer! nekem a nov 25 környéki hétvége elég biztos. az idõjárás gyakorlatilag mindegy, túl ritkán jutok el a bükkbe, így nem engedhetem meg magamnak, hogy foglalkozzam vele

Írta 2011. november 04. - 21:13

Piszta!Gondolom,azért Cube ruházatot akarsz télibõl is?!:-)Többféle elven mûködõ görgõ van,létezik olyan is ami csendes.
Sly!Te leginkább egyedül szoktál tekerni,magányos farkas vagy?Amíg plusszok lesznek,még tervezek tekerést terepen.Bár ez elõtte 2-3 nappal derül ki.
Írta 2011. november 04. - 16:28

A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány
Írta 2011. november 04. - 14:07

Írta 2011. november 04. - 11:52

Urak!
Pulzusmérõ vásárlás elõtt állok, s tanácstalan vagyok.
Sigma PC15 analog, vagy Sigma PC25 digitális? Vagy esetleg Beurer PM45?
Ez a 3 tûnik számomra tetszetõsnek, s árban megfelelõnek. A Beurerrõl sehol nem olvastam semmit, de 3 év garanciás és 2 csuklópánt jár hozzá.
Ötlet, tipp?
/megfelelõ topikban nincs reakció/
kicsit vitáznom kell Louis-zal. szerintem fontos a pulzusmérõ, de csak ha tényleg komolyan edzeni szeretnél, és kicsit utánaolvasol a pulzusmérésen alapuló edzések elméleti hátterének. én mondjuk csak futáshoz használom (a bringázás inkább szórakozás) de nekem elengedhetetlen kelléke az edzéseimnek, mert pl enélkül a fejlõdés is nehezen követhetõ. én személy szerint a Polart ajánlom, árban kicsit fölötte van azoknak amiket írtál, de nekem csak Polarral van tapasztalatom, az pedig nagyon pozitív. azok közül amiker írtál, szerintem leginkább a Sigma.
Louis! nov. 26 körül megküldöm azt a Z+-t lefelé, majd beszámolok. remélem nem laptopról a kórházban

Írta 2011. november 04. - 11:34

Hencegni végképp nem akarok,de sosem edzettem edzésterv alapján,csak tekertem/tünk haverokkal,versengtünk kicsit,és volt néhány dobogós eredmény 24óráson,Tisza Maraton,hillclimb verseny,meg még 1-2 jó eredmény.
Mind1!Papolni nem akarok!Végül is mindenki azt csinál,amit akar.De a bringázást(is)élvezetbõl érdemes csinálni és úgy,h'örömödet leld benne,reális célokat kitûzve.
Pulzusmérõbõl ha jól tudom,a digit jobb,mert nem zavar be más órája,villanyvezeték,stb.Pontosabb a jelátvitel.De etõl jól mûködhet 1 analóg is,nekem az van.
Sly!Azt a zöldet én is néztem már,elég brutál meredek lehet...
Írta 2011. november 04. - 10:27

Pulzusmérõ vásárlás elõtt állok, s tanácstalan vagyok.
Sigma PC15 analog, vagy Sigma PC25 digitális? Vagy esetleg Beurer PM45?
Ez a 3 tûnik számomra tetszetõsnek, s árban megfelelõnek. A Beurerrõl sehol nem olvastam semmit, de 3 év garanciás és 2 csuklópánt jár hozzá.
Ötlet, tipp?
/megfelelõ topikban nincs reakció/
Írta 2011. november 04. - 10:08

Pes-kõ völgyben még csak gyalog voltam.Bélapátról át Szarvaskõbe az orsz.kéken Gilitka kápolna után a 2nyomos turistaút 1nyomosba megy át,Szarvaskõ fölött a meredek sziklás parton már technikás is,akinek jó az egyensúly érzéke,lábletétel nélkül is lemegy.A köves rés után már jó szûk az ösvény,közel vannak a fák.Ismerek már jó pár utat,meg még jó párat nem :-),de 1nyomos út kevés van a bükben,ami hosszú és élvezetes is lenne,inkább 2 nyomos van,de az sok.
hát ja, túlnyomó része dúzerút, de végül is azokon is lehet jót nyomulni, de már volt, hogy rámszóltak a vadászok, hogy estefelé már ne nagyon tekeregjek arra, mert vadásznak...
ami nekem még nagy kedvenc pl, Bánkútról a piros/sárga jelzésen egészen a csipkéskúti ménesig. az oltári, csak sajna elég rövid. ilyen baromi jó ösvény még a katonasíroktól a P+ bélapát felé. mondjuk az is baromi rövid. a múltkor elindultam még egy hosszabb túra után bélapátról szarvaskõ felé, de a Gilitka kápolnától végül visszafordultam, mert rámsötétedett. legközelebb majd a Bánkúttól északra fekvõ lejtõket akarom megnézni, pl a Z+ ami egészen nagyvisnyóig megy a petõfi kilátótól. kb 8km végig meredeken lefele.
Írta 2011. november 04. - 10:00

Írta 2011. november 03. - 17:35

Lopakodónak:végül is az jó,ha neked jó benyomásod és hasznod van a Wilkerben,lehet,h'ez nem általános(mármint a negatívumok).
Sly-nak:láttam másik topikban,h'te ám egy Giant fullyval tekersz.Futásról:nyáron egyszer bekocogtam melóba,de nem fáradtam el úgy,mint bájkkal.Nem vagyok egy rendszeres futó,de tényleg nagyon más izmokat mozgat a 2 sport.De azért Mátrabérc TT-n fölfelékben jobb voltam,mint 1 srác,aki inkább TT-zik és kevesebbet teker.
bizony, egy Giant Anthem boldog édesapja vagyok

más:
az egedrõl merrek érdemes nyomni egy jó kis downhillt? turistatérképen látok egy utat, a Dobó kilátótól indul és "Pt"-vel jelölik. ezt érdemes megpróbálni?
Írta 2011. november 03. - 17:18

Sly-nak:láttam másik topikban,h'te ám egy Giant fullyval tekersz.Futásról:nyáron egyszer bekocogtam melóba,de nem fáradtam el úgy,mint bájkkal.Nem vagyok egy rendszeres futó,de tényleg nagyon más izmokat mozgat a 2 sport.De azért Mátrabérc TT-n fölfelékben jobb voltam,mint 1 srác,aki inkább TT-zik és kevesebbet teker.
Írta 2011. november 03. - 14:44

Majd félévet éltem gyõrben. Én is tudom milyen hegyek nélkül. Kocsiba kellett ahhoz ülnöm, hogy tekerjek egy jót a Bakonyban. Azért a Duna meg a Rába mentén is szép és jó, de igazán nem tudsz elfáradni olyan jólesõen ahogy a hegyen ráadásúl nincsenek regeneráló lejtõzések sem amit végig vigyoroghatsz és közben még száradsz is
. Ráadásúl ha az alföldön meleg van, akkor ott beledögleszmeleg van.
Amúgy az a vicc, hogy amikor hazajöttem és itthon bringáztam újra, majdnem hisztit kaptam az elsõ dombtól
Szerencsére gyorsan vissza aklimatizálódtam
nekem az a legnehezebb, hogy megfelelõen kondiban maradjak a hegyekre. mondjuk rengeteget futok, maratont is, de a hegyen montizás akkor is teljesen más. más izomcsoportokat mozgat, és a hirtelen meredek részekhez kicsit másfajta állóképesség is kell. épp ezért baromi jó futás mellé keresztedzésnek. meg hát én igazából ilyenkor tudok magamban lenni, a gondolataimmal. ilyenkor nem kell másokra figyelni, másokkal foglalkozni. csak én, a bringa meg a hegy. mintha egy másik világban lennék arra a pár órára. tökéletesen kikapcsol, tökéletes lelki béke. sajna ritkán adatik meg, de legalább van mit várni, mint kiskoromban a karácsonyt

Írta 2011. november 03. - 13:25

Amúgy az a vicc, hogy amikor hazajöttem és itthon bringáztam újra, majdnem hisztit kaptam az elsõ dombtól

Szerencsére gyorsan vissza aklimatizálódtam

Írta 2011. november 03. - 12:50

Voltunk 4-5 éve barátokkal Szegeden Tisza Maratonon,az ártér volt az egyetlen élvezetes rész.Gyõzködd még,hátha beadja a Derekát!Én pedig a Hajdúságból származom,Debrecen mellõl,ott is csak dombok voltak,de erdõ azért akadt.
Piszta!Kivel követted el a tekergést?
esélytelen, elkezdtünk építkezni Algyõn. marad az alföld. pedig magunk közt szólva nagyon utálom, nincs olyan perc, hogy ne jutna eszembe a Bükk

egy volt kollégám is bájkos lett, nem is messze lakik, aztán mostanában együtt tekerküng ilyen lájtosakat.
szombaton akarunk menni egy nagyobbat 1 órától. Tárkány Barát rét oldlavölgy - terepen fel völgyfõházig, majd onna török úton tovább aztán vagy a dh pályán le vagy tovább tiba kút felé, majd lesz vhogy. akarok már a reconnak adni valami keményebb terepet is
nem is mondtam, hogy múlt héten tekertem erre, tudod, kérdeztem is ezt a DH pályát, de végül nem találtam meg

Írta 2011. november 03. - 12:22

Wilker,Bacsó mester úr,hát nem tudom!1 nyári tekerésnél volt velünk 1 hölgyemény,Zsuzsa,és az õ 18sebis gépét otthagyta átvizsgálásra,beállításra.Na ennek az lett a vége,h'a túrán állítottuk be a hátsó váltót,mert nem vitte a 2 fölsõ fokozatot.Pedig fizetett a szolgáltatásért és 1 hétig volt ott a gép.Vagy a 18 sebis ócsó bike már nem is bájk?!
Valahogy nem te vagy az egyetlen hasonló véleménnyel. Mind1. Vásárlásnál viszont eddig csak jól jártam nála

Írta 2011. november 03. - 12:17

szombaton akarunk menni egy nagyobbat 1 órától. Tárkány Barát rét oldlavölgy - terepen fel völgyfõházig, majd onna török úton tovább aztán vagy a dh pályán le vagy tovább tiba kút felé, majd lesz vhogy. akarok már a reconnak adni valami keményebb terepet is

Írta 2011. november 03. - 12:08

Piszta!Kivel követted el a tekergést?
Írta 2011. november 03. - 10:43

Ha hátul minden fokozatban ugrál,akkor a bowden becsatlakozásnál kell tekergetni a spanolót.Ha kisebbre nehezen teszi,befelé,ha nagyobbra teszi nehezenkifelé kell tekerni a spanolót,ha van,de a váltókarnál is lehet ezt játszani ugyanilyen kinézetû "tekerõvel".Meg kell nézni,hogy nincs-e túl sok dzsuva a hátsó váltó rugójánál,a váltó belsejében.Elsõ váltónál is lehet kosz a váltó rugójánál,de lehet,h'a rugó már elgyengült,nekem régebbi deore-nál megtörtént.Bowdeneket is érdemes kiakasztani a tartószemekbõl a vázon,és elhúzni a bowdenházat,ronggyal bowden letöröl,vékonyan kis zsírt kenni rá és visszarakni a bowdenházakat.Ezeket próbáld meg kezdetnek!
köszönöm, ki fogom próbálni! majd megírom mire jutottam. igaz, csak három hét múlva jutok a bringám közelébe. annyira irigyellek benneteket, hogy Ti ott laktok. gyõzködtem az asszonyt, hogy költözzünk Tárkányba, de nem sikerült

Írta 2011. november 03. - 09:59