Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Eger & Bükk

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
2820 hozzászólás a témában

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Ajaj!Hát én nem vagyok bátor disszidálás szempontjából!Még azt a pénzt is sajnálom "kidobni",ami a kimenetelhez,ottani talpon maradáshoz kellene.Mert ha nem vmi biztosra mégy ki,hanem csak szerencsét próbálni,az elég necces,v. bejön,v. nem!Inkább vállalnék 2. melót,bármi sz.rt!Meg hát párom sem szívesen engedne el!Még nem készítettem ki eléggé,h'szabaduljon tõlem!:-)Vmi csak lesz?!Lopunk,csalunk,hazudunk...
Magellan-os

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
külfõd az én fejemben is megfordult többször, de amíg nem muszály nem nagyon hagynám itthon a családot. Sz@r lenne távol a kölköktõl. Nem egyszerû ez. Én vállalkozásban tolom most az ipart, ez az év a megemelt járulékok miatt a túlélésrõl szól :S Perpill azt sikerül megkeresnem ami kell viktoréknak. :(

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
jah, gondolkodom vmi alternatívában, melóügyileg. Szeretek itt élni, de két béka vernyog a szobában, s ez elég durva költségvetést eredményez már most...
Frusztrál, hogy melózok, mint ló, aztán, ha nem hullámoztatja a szél a fost, akkor talán kapok levegõt. :-D
új hajtás van a városin, rendes SS lett novatech aggyal, már csak egy "rendes" láncfeszítõt kell bajlágolnom. Sztem jövõ 7en kész lesz.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Hello mindenki!Cudar idõnk van már 1 ideje!Sly-jal való múltkori tekerésünk óta nem voltam még melóban sem bringával.Marad a gyalogtúra némi kikapcsolódás gyanánt!
A fully-t szétszedtem az után a tekerés után,cserélem az összes csapágyat.Így tiszta lappal indul a gép és vagy 2 évig nem kell hozzányúlni megint.
Savanya!Csak nem disszidálni akarsz munkaügyileg?!Rudi említette...Remélem azért egészségileg jól van kiccalád és te is?!Az biztos,h'nem túl élhetõ ez az ország!Most sem jobb mint elõzõ ciklusban!2/3-os többség,ne!Csak nehogy 1pártrendszer,v.diktatúra legyen itt!:-)
Sly!Mekkora hó van Szegeden?Hõmérséklet?
Jó lenne kicsit bájkolni már!Remélem kitombolja magát a tél februárban,nézek is 1 idõjárás elõjelzést,hátha ad némi reményt...

40cm hó, reggel mínusz húsz körül volt. futni kijárok esténknt a mínusz 16-ban, nem túl kellemes, ráfagy az izzadság a szempilláimra. remélem lassan melegszik majd az idõ, de szerintem márciusig esélytelen a Bükkben a bringa. pedig elkészültek az új kerekek az Anthemre, már nagyon jó lenne kipróbálni. egyelõre a garázsban nézegetem õket, csodaszépek :)

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Hello mindenki!Cudar idõnk van már 1 ideje!Sly-jal való múltkori tekerésünk óta nem voltam még melóban sem bringával.Marad a gyalogtúra némi kikapcsolódás gyanánt!
A fully-t szétszedtem az után a tekerés után,cserélem az összes csapágyat.Így tiszta lappal indul a gép és vagy 2 évig nem kell hozzányúlni megint.
Savanya!Csak nem disszidálni akarsz munkaügyileg?!Rudi említette...Remélem azért egészségileg jól van kiccalád és te is?!Az biztos,h'nem túl élhetõ ez az ország!Most sem jobb mint elõzõ ciklusban!2/3-os többség,ne!Csak nehogy 1pártrendszer,v.diktatúra legyen itt!:-)
Sly!Mekkora hó van Szegeden?Hõmérséklet?
Jó lenne kicsit bájkolni már!Remélem kitombolja magát a tél februárban,nézek is 1 idõjárás elõjelzést,hátha ad némi reményt...
Magellan-os

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Szombaton dobtunk 1 hójárózást Sly-jal.Mellér völgy,sárga,piros +,tanösvény a sziklaforrástól,Völgyfõ-ház,Ódor-vár,vissza Oldal-völgy piros+-en.Én nagyon csúszkáltam a ritka,de nagy bütykös guminkkal.Hóban,havas úton jó volt,de ahol kissé jeges volt,ott zabszempróba volt.Tárkánytól én már csak aszfalton mentem,de így is elég volt.Hazafelé szembeszél és a fáradtság is bejátszott.Cseboxból rövidíteni akartam kék+-en Egedi dûlõk felé,de saras volt,így visszamentem a városba és aszfalton tovább.Jó kis nap volt,csak kicsit hideg.Most játszik 1 kis zselékór,jaj.De a bringázás akkor is jól esett.Slynak is lett km a nap végére,mire még fölért Bélapátra...

hát hallod gyakorlatilag besztm mire hazaértem :) OKT-n szinte semmi keréknyom, törtem a fagyos havat. forró hagymaleves meg egy jó pacal és minden rendbejött :) másnap már csak gyalogtúra volt, a bringa most pihen hóolvadásig :)

egyébként vasárnap kiderült, hogy nagyon jó döntés volt, hogy nem a katonasírok felé indultam szombaton. kb másfél órát késtem volna, akkora hó volt a Kálmánhegyi úton, és ott sem járt még senki, bringával járhatatlan.

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Szombaton dobtunk 1 hójárózást Sly-jal.Mellér völgy,sárga,piros +,tanösvény a sziklaforrástól,Völgyfõ-ház,Ódor-vár,vissza Oldal-völgy piros+-en.Én nagyon csúszkáltam a ritka,de nagy bütykös guminkkal.Hóban,havas úton jó volt,de ahol kissé jeges volt,ott zabszempróba volt.Tárkánytól én már csak aszfalton mentem,de így is elég volt.Hazafelé szembeszél és a fáradtság is bejátszott.Cseboxból rövidíteni akartam kék+-en Egedi dûlõk felé,de saras volt,így visszamentem a városba és aszfalton tovább.Jó kis nap volt,csak kicsit hideg.Most játszik 1 kis zselékór,jaj.De a bringázás akkor is jól esett.Slynak is lett km a nap végére,mire még fölért Bélapátra...
Magellan-os

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás

megmondtad ;-)

ha a "3komponensû" a BBB pofát takarja, az elég lófaszka, télleg.
Nekem sajna bukó a 7vége /is/, szombaton agromash expo, vasnap kiccsallád.
ha minden jól megy, kap új hajtást munkásbicó, tolhatunk esti aszfalt/murva rájdot!
energiaital:
1: fröccs
2:tömény
3: Maté tea /most fedeztem fel kúl/

Nem BBB,hanem tán Acor gyártmányú.Héten vettem ollllyan piros kopófelülettel rendelkezõ fékpofát,régebben Bike+ gyártmányban vettem olyat,na az betyárul fogott,még vizesen is...4 ujjas volt a fék,ezzzel e,3 komponenesû trágy?!Hagyjuk má!!4 ujjas!
Maté(elõször Máténak néztem,pedig nem is piáltam:-)) teát hol vetted Savanya?Esti tekerésben benne vagyok,tök mind1,h'késõbb érek haza,ha + nem 1edül tekerek sötétben,talán kis drágám is nyugodtabb talán...
Magellan-os

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Úgy néz ki,hétvégén is mehet a rájd,mert oldalbordám lebetegedett.
Piszta!Azt a házi izotóniás lötty keveréket egy újságban olvastam,1 dietetikus hölgy írta le:ha 1 litert keversz,akkor abba kb.1 kávéskanál sót kell tenni.Ásványvizet és vmi normálisabb gyümölcslevet keversz össze(szerintem vízbõl többet,gyümölcslébõl kevesebbet érdemes összekeverni,h'ne legyen túl sûrû).Trans-on az ivószatyorban ez volt,de kulascba a frissítõkön töltöttem,amit adtak.Nem volt túl sok frissítõ,ezért bebiztosítottam magam 1 kulaccsal is.
Ma elmentem vízért Síkfõkútra,de Attila-kútnál alig folyt a víz,gondoltam 1et és elindultam föl zöld négyzeten Várkútra.Egész jól ment fölfelé,22-24-et is használtam,de amikor meredekebb lett,nagy lett a slip,már a gumi is +kapart.Tolás!Lefelé ugyanitt jöttem le,meredekebb részen csak gyalogosan,mert a fék is hitványul fog(v-fék,azzal nincs is baj,de a 3 komponensû fékpofa,az 1 rakás sz.r)Attila-kút és onnan lefelé,míg el nem értem az aszfaltot,full jég volt,1 darabig 1ensúlyoztam,de a végsõ 100 m-t gyalog tettem +,mikor már az elsõ kerék is kicsúszott oldalra,slick,enyhe mintával:-)Izgalmas volt...

akkor majd péntek este csörgök és kitaláljuk melyik nap legyen. nekem jó a sz-v-és most úgy néz ki, hogy a hétfõ is.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

megmondtad ;-)

ha minden jól megy, kap új hajtást munkásbicó, tolhatunk esti aszfalt/murva rájdot!
energiaital:

maté tea tényleg nagyon jó. picit növeli a teljesítõképességet is, besegít a zsírégetésben, csökkenti az étvágyat. és érdekes módon még az alvásban is segít.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
megmondtad ;-)

energiaital:

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás
Úgy néz ki,hétvégén is mehet a rájd,mert oldalbordám lebetegedett.
Piszta!Azt a házi izotóniás lötty keveréket egy újságban olvastam,1 dietetikus hölgy írta le:ha 1 litert keversz,akkor abba kb.1 kávéskanál sót kell tenni.Ásványvizet és vmi normálisabb gyümölcslevet keversz össze(szerintem vízbõl többet,gyümölcslébõl kevesebbet érdemes összekeverni,h'ne legyen túl sûrû).Trans-on az ivószatyorban ez volt,de kulascba a frissítõkön töltöttem,amit adtak.Nem volt túl sok frissítõ,ezért bebiztosítottam magam 1 kulaccsal is.
Ma elmentem vízért Síkfõkútra,de Attila-kútnál alig folyt a víz,gondoltam 1et és elindultam föl zöld négyzeten Várkútra.Egész jól ment fölfelé,22-24-et is használtam,de amikor meredekebb lett,nagy lett a slip,már a gumi is +kapart.Tolás!Lefelé ugyanitt jöttem le,meredekebb részen csak gyalogosan,mert a fék is hitványul fog(v-fék,azzal nincs is baj,de a 3 komponensû fékpofa,az 1 rakás sz.r)Attila-kút és onnan lefelé,míg el nem értem az aszfaltot,full jég volt,1 darabig 1ensúlyoztam,de a végsõ 100 m-t gyalog tettem +,mikor már az elsõ kerék is kicsúszott oldalra,slick,enyhe mintával:-)Izgalmas volt...
Magellan-os

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
tudom, de gondolotam szólok, hátha vki még éppen szabin van, ráér, ilyesmi.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
hétfõ??? az dolog idõ

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
többiek nem jöttök hétfõn?

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
Louis: anno trans hungáriával kapcsolatosan írtad, vagy mondtad, hogy saját gyártású izótóniással tankoltál. ennek a receptje érdekelne, ha csak nem jogvédett vagy titkos. :)

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
megmondtam vagy megmondtam? :D

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
ajtónyílásostömítõs
közben megnéztem weben a sikaflexet, cizellált a dolog, van specifikus ragasztójuk bebebee

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
kéder gumi = az a gumikeret ami fogja az ablakokat a helyére, vagy ami az ajtónyílásban van, és tömít :)

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 hozzászólás

nem hiszem, hogy érezhetõen rosszabbodna a lánc/hajtás élettartam, szvsz.
laller:
kasztnis kollegát kérdezd már meg, hogy kédergumit mivel illik ragasztani. FPS ragasztót használtam ,de nem az igazi.
Okos garázsszomszéd sikaflex márkát emleget...

Vat iz dö "kédergumi"?Sikaflex-et láttam már szélvédõragasztó anyag kiszerelésben.Az jó anyag,rohadt sok mindent lehet vele ragasztani,ha vmi mûanyag tört,vagy csak rögzíteni kell vmit:-) Tiszta felület kell hozzá(zsírtalanitva,pl.féktisztító spray-vel),meg 1 nap száradás...
Magellan-os