Jelentkezz be Regisztrálj
Eger & Bükk
Írta 2011. november 04. - 21:52
Írta 2011. november 04. - 21:40
tulajdonképpen igen, de egyszer szívesen kipróbálnám a tekerést társaságban is. de szerintem hozzátok képes én elég lassú vagyok. de ha megvártok szívesen csatlakoznék egyszer! nekem a nov 25 környéki hétvége elég biztos. az idõjárás gyakorlatilag mindegy, túl ritkán jutok el a bükkbe, így nem engedhetem meg magamnak, hogy foglalkozzam vele
Írta 2011. november 04. - 21:13
Piszta!Gondolom,azért Cube ruházatot akarsz télibõl is?!:-)Többféle elven mûködõ görgõ van,létezik olyan is ami csendes.
Sly!Te leginkább egyedül szoktál tekerni,magányos farkas vagy?Amíg plusszok lesznek,még tervezek tekerést terepen.Bár ez elõtte 2-3 nappal derül ki.
Írta 2011. november 04. - 16:28
A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány
Írta 2011. november 04. - 14:07
Írta 2011. november 04. - 11:52
Urak!
Pulzusmérõ vásárlás elõtt állok, s tanácstalan vagyok.
Sigma PC15 analog, vagy Sigma PC25 digitális? Vagy esetleg Beurer PM45?
Ez a 3 tûnik számomra tetszetõsnek, s árban megfelelõnek. A Beurerrõl sehol nem olvastam semmit, de 3 év garanciás és 2 csuklópánt jár hozzá.
Ötlet, tipp?
/megfelelõ topikban nincs reakció/
kicsit vitáznom kell Louis-zal. szerintem fontos a pulzusmérõ, de csak ha tényleg komolyan edzeni szeretnél, és kicsit utánaolvasol a pulzusmérésen alapuló edzések elméleti hátterének. én mondjuk csak futáshoz használom (a bringázás inkább szórakozás) de nekem elengedhetetlen kelléke az edzéseimnek, mert pl enélkül a fejlõdés is nehezen követhetõ. én személy szerint a Polart ajánlom, árban kicsit fölötte van azoknak amiket írtál, de nekem csak Polarral van tapasztalatom, az pedig nagyon pozitív. azok közül amiker írtál, szerintem leginkább a Sigma.
Louis! nov. 26 körül megküldöm azt a Z+-t lefelé, majd beszámolok. remélem nem laptopról a kórházban
Írta 2011. november 04. - 11:34
Hencegni végképp nem akarok,de sosem edzettem edzésterv alapján,csak tekertem/tünk haverokkal,versengtünk kicsit,és volt néhány dobogós eredmény 24óráson,Tisza Maraton,hillclimb verseny,meg még 1-2 jó eredmény.
Mind1!Papolni nem akarok!Végül is mindenki azt csinál,amit akar.De a bringázást(is)élvezetbõl érdemes csinálni és úgy,h'örömödet leld benne,reális célokat kitûzve.
Pulzusmérõbõl ha jól tudom,a digit jobb,mert nem zavar be más órája,villanyvezeték,stb.Pontosabb a jelátvitel.De etõl jól mûködhet 1 analóg is,nekem az van.
Sly!Azt a zöldet én is néztem már,elég brutál meredek lehet...
Írta 2011. november 04. - 10:27
Pulzusmérõ vásárlás elõtt állok, s tanácstalan vagyok.
Sigma PC15 analog, vagy Sigma PC25 digitális? Vagy esetleg Beurer PM45?
Ez a 3 tûnik számomra tetszetõsnek, s árban megfelelõnek. A Beurerrõl sehol nem olvastam semmit, de 3 év garanciás és 2 csuklópánt jár hozzá.
Ötlet, tipp?
/megfelelõ topikban nincs reakció/
Írta 2011. november 04. - 10:08
Pes-kõ völgyben még csak gyalog voltam.Bélapátról át Szarvaskõbe az orsz.kéken Gilitka kápolna után a 2nyomos turistaút 1nyomosba megy át,Szarvaskõ fölött a meredek sziklás parton már technikás is,akinek jó az egyensúly érzéke,lábletétel nélkül is lemegy.A köves rés után már jó szûk az ösvény,közel vannak a fák.Ismerek már jó pár utat,meg még jó párat nem :-),de 1nyomos út kevés van a bükben,ami hosszú és élvezetes is lenne,inkább 2 nyomos van,de az sok.
hát ja, túlnyomó része dúzerút, de végül is azokon is lehet jót nyomulni, de már volt, hogy rámszóltak a vadászok, hogy estefelé már ne nagyon tekeregjek arra, mert vadásznak...
ami nekem még nagy kedvenc pl, Bánkútról a piros/sárga jelzésen egészen a csipkéskúti ménesig. az oltári, csak sajna elég rövid. ilyen baromi jó ösvény még a katonasíroktól a P+ bélapát felé. mondjuk az is baromi rövid. a múltkor elindultam még egy hosszabb túra után bélapátról szarvaskõ felé, de a Gilitka kápolnától végül visszafordultam, mert rámsötétedett. legközelebb majd a Bánkúttól északra fekvõ lejtõket akarom megnézni, pl a Z+ ami egészen nagyvisnyóig megy a petõfi kilátótól. kb 8km végig meredeken lefele.
Írta 2011. november 04. - 10:00
Írta 2011. november 03. - 17:35
Lopakodónak:végül is az jó,ha neked jó benyomásod és hasznod van a Wilkerben,lehet,h'ez nem általános(mármint a negatívumok).
Sly-nak:láttam másik topikban,h'te ám egy Giant fullyval tekersz.Futásról:nyáron egyszer bekocogtam melóba,de nem fáradtam el úgy,mint bájkkal.Nem vagyok egy rendszeres futó,de tényleg nagyon más izmokat mozgat a 2 sport.De azért Mátrabérc TT-n fölfelékben jobb voltam,mint 1 srác,aki inkább TT-zik és kevesebbet teker.
bizony, egy Giant Anthem boldog édesapja vagyok õa harmadik gyerek a családban. én imádok futni, most kezdem a téli alapozást a márciusi balaton maratonra, január környékén már heti hetven km körül fogom tolni. de kétségkívül bringázni sokkal jobb, engem legalábbis jobban szórakoztat. múlt héten lezúgattam õr-kõ rétrõl a piros jelzésen a pes-kõ völgyön keresztül tárkányba, na az egy elég komoly élmény volt de iagazából még mindig nem találtam meg azt az ösvényt amirõl álmodom. egy nyomvonal, hosszabban kanyarogva lefelé, fenyves, gyökerek, ugratók, ilyesmi. tudtok ilyet a Bükkben?
más:
az egedrõl merrek érdemes nyomni egy jó kis downhillt? turistatérképen látok egy utat, a Dobó kilátótól indul és "Pt"-vel jelölik. ezt érdemes megpróbálni?
Írta 2011. november 03. - 17:18
Sly-nak:láttam másik topikban,h'te ám egy Giant fullyval tekersz.Futásról:nyáron egyszer bekocogtam melóba,de nem fáradtam el úgy,mint bájkkal.Nem vagyok egy rendszeres futó,de tényleg nagyon más izmokat mozgat a 2 sport.De azért Mátrabérc TT-n fölfelékben jobb voltam,mint 1 srác,aki inkább TT-zik és kevesebbet teker.
Írta 2011. november 03. - 14:44
Majd félévet éltem gyõrben. Én is tudom milyen hegyek nélkül. Kocsiba kellett ahhoz ülnöm, hogy tekerjek egy jót a Bakonyban. Azért a Duna meg a Rába mentén is szép és jó, de igazán nem tudsz elfáradni olyan jólesõen ahogy a hegyen ráadásúl nincsenek regeneráló lejtõzések sem amit végig vigyoroghatsz és közben még száradsz is . Ráadásúl ha az alföldön meleg van, akkor ott beledögleszmeleg van.
Amúgy az a vicc, hogy amikor hazajöttem és itthon bringáztam újra, majdnem hisztit kaptam az elsõ dombtól
Szerencsére gyorsan vissza aklimatizálódtam
nekem az a legnehezebb, hogy megfelelõen kondiban maradjak a hegyekre. mondjuk rengeteget futok, maratont is, de a hegyen montizás akkor is teljesen más. más izomcsoportokat mozgat, és a hirtelen meredek részekhez kicsit másfajta állóképesség is kell. épp ezért baromi jó futás mellé keresztedzésnek. meg hát én igazából ilyenkor tudok magamban lenni, a gondolataimmal. ilyenkor nem kell másokra figyelni, másokkal foglalkozni. csak én, a bringa meg a hegy. mintha egy másik világban lennék arra a pár órára. tökéletesen kikapcsol, tökéletes lelki béke. sajna ritkán adatik meg, de legalább van mit várni, mint kiskoromban a karácsonyt ki is szoktam számolni, hogy hányat kell még aludni a következõ túráig
Írta 2011. november 03. - 13:25
Amúgy az a vicc, hogy amikor hazajöttem és itthon bringáztam újra, majdnem hisztit kaptam az elsõ dombtól
Szerencsére gyorsan vissza aklimatizálódtam
Írta 2011. november 03. - 12:50
Voltunk 4-5 éve barátokkal Szegeden Tisza Maratonon,az ártér volt az egyetlen élvezetes rész.Gyõzködd még,hátha beadja a Derekát!Én pedig a Hajdúságból származom,Debrecen mellõl,ott is csak dombok voltak,de erdõ azért akadt.
Piszta!Kivel követted el a tekergést?
esélytelen, elkezdtünk építkezni Algyõn. marad az alföld. pedig magunk közt szólva nagyon utálom, nincs olyan perc, hogy ne jutna eszembe a Bükk
egy volt kollégám is bájkos lett, nem is messze lakik, aztán mostanában együtt tekerküng ilyen lájtosakat.
szombaton akarunk menni egy nagyobbat 1 órától. Tárkány Barát rét oldlavölgy - terepen fel völgyfõházig, majd onna török úton tovább aztán vagy a dh pályán le vagy tovább tiba kút felé, majd lesz vhogy. akarok már a reconnak adni valami keményebb terepet is
nem is mondtam, hogy múlt héten tekertem erre, tudod, kérdeztem is ezt a DH pályát, de végül nem találtam meg a kövesdi kilátó után a zöld jelzésen (keringõ út) mentem le tárkányba. ez se volt rossz, de nem egy dh pálya.
Írta 2011. november 03. - 12:22
Wilker,Bacsó mester úr,hát nem tudom!1 nyári tekerésnél volt velünk 1 hölgyemény,Zsuzsa,és az õ 18sebis gépét otthagyta átvizsgálásra,beállításra.Na ennek az lett a vége,h'a túrán állítottuk be a hátsó váltót,mert nem vitte a 2 fölsõ fokozatot.Pedig fizetett a szolgáltatásért és 1 hétig volt ott a gép.Vagy a 18 sebis ócsó bike már nem is bájk?!
Valahogy nem te vagy az egyetlen hasonló véleménnyel. Mind1. Vásárlásnál viszont eddig csak jól jártam nála
Írta 2011. november 03. - 12:17
szombaton akarunk menni egy nagyobbat 1 órától. Tárkány Barát rét oldlavölgy - terepen fel völgyfõházig, majd onna török úton tovább aztán vagy a dh pályán le vagy tovább tiba kút felé, majd lesz vhogy. akarok már a reconnak adni valami keményebb terepet is
Írta 2011. november 03. - 12:08
Piszta!Kivel követted el a tekergést?
Írta 2011. november 03. - 10:43
Ha hátul minden fokozatban ugrál,akkor a bowden becsatlakozásnál kell tekergetni a spanolót.Ha kisebbre nehezen teszi,befelé,ha nagyobbra teszi nehezenkifelé kell tekerni a spanolót,ha van,de a váltókarnál is lehet ezt játszani ugyanilyen kinézetû "tekerõvel".Meg kell nézni,hogy nincs-e túl sok dzsuva a hátsó váltó rugójánál,a váltó belsejében.Elsõ váltónál is lehet kosz a váltó rugójánál,de lehet,h'a rugó már elgyengült,nekem régebbi deore-nál megtörtént.Bowdeneket is érdemes kiakasztani a tartószemekbõl a vázon,és elhúzni a bowdenházat,ronggyal bowden letöröl,vékonyan kis zsírt kenni rá és visszarakni a bowdenházakat.Ezeket próbáld meg kezdetnek!
köszönöm, ki fogom próbálni! majd megírom mire jutottam. igaz, csak három hét múlva jutok a bringám közelébe. annyira irigyellek benneteket, hogy Ti ott laktok. gyõzködtem az asszonyt, hogy költözzünk Tárkányba, de nem sikerült ráadásul még a montizás mellett a barlangászat is bejátszik mint hobbi. abból sincs sok szegeden. na bocsánat az offért.