Vác felé közeledve pár érdekes dolgot láttunk, pl a mai rally verseny (erről reggel véletlenül értesültem) résztvevőinek egy részét. esetükben a "láttuk" mellett elengedhetetlen a "hallottuk" használata is, nagyon hangosak. mondhatnánk, hogy ma a nyitott versenydoboktól zengett a Dunakanyar, de a "zengett" tévedés lenne, figyelembe véve azt a repedtfazék hangot, amit ezek az autók kiadtak magukból, nem sokkal a fájdalomküszöbb alatti hangerővel. persze azért jó volt ilyeneket élőben is látni/hallani, még ha csak összekötő szakasz is volt, ahol gurulgattak. király járgányok, na!! 

Zebegénynél lementünk a partra kis lángos szimatot szívni, itt már kezdett érezhetően növekedni a népsűrűség.

...és egy újabb érdekesség, ami eddig nem tűnt fel, pedig párszor azért jártam már erre: "Bótai Ede Dunába zuhant magyar második világháborús pilota emlékműve Dömösnél."

Nagymaroson megint megdöbbentően sokan voltak, natürlich... nadeviszont ez mi a fene? mobilgát? vagy a parton lakók közül senki sem akarta befizetni a panoráma-adót, ezért elvették tőlük? vagymi? már elnézést, de nagyon ocsmány, mint valami zombiapokalipszises filmben egy első védvonal.... falutáblától falutábláig... van, ahol konkrétan közvetlenül a kertek kerítése elé odatették ezt a borzalmat... 

óóó, igen, a mai tekerés egyik "fénypontja" volt, hogy a karácsony előtt behúzott pedálokat felavatta a kedves. meg van velük elégedve, elmondása szerint érezhetően jobbak, mint a filléres vackok amiket eddig használt. 

...és igen, akik arra fogadtak, hogy a tekerés végül ugyanott ér véget, ahol (majdnem) mindig, nem tévedtek. 

természetesen vigaszágon kedvezek az "úgyis posztol egy képet a bicajról is" tábor képviselőinek is. 

nagyon megkedveltem a Ronint, azt kell mondjam. a Maxxis Rambler gumik sokat tettek az élményhez, lényegesen finomabban gurulnak, kényelmesebbek mint a gyári Conti volt. (a Kismaros-Nagymaros közti betonlapos bringaút tavaly szenvedés volt, most vidáman tudtam jönni rajta.) részemről ajánlott és persze köszi annak, akit illet miatta!
elgondolkoztam hogy ha belsővel ilyen klassz, milyen lehet tubeless?