Ezt ismerem, ez a Vértes!
végre! klassz, szinte tavaszias idő volt.
Ezt ismerem, ez a Vértes!
végre! klassz, szinte tavaszias idő volt.
siker!
érdekes alakokkal találkoztam ma, nem is gondoltam volna.
...és megvolt az első tubeless defekt, ami némi fröcsköléssel is járt, meg sziszegéssel. szerencsére egy emelkedőn, így kis tempónál könnyen észrevettem. a tej tette a dolgát. így egyrészt elégedett vagyok, belsővel ez tuti szerelgetés lett volna a hidegben, másrészt örülök hogy nemrég töltöttem az első külsőbe (ez sziszegett) plusz tejet, mert lassan egy éve raktam össze és gyanús volt már, hogy kezd száradni.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
nos, ez nem igazán úgy jött össze, ahogyan szerettem volna. a legutóbbi óta ma sikerült újra kijutni... vicces, hogy kb 13-14 fokkal melegebb volt...
filmajánló: Ne nézz fel! hajrá, érdemes. boldogabb nem lesz tőle senki, de nagyon szépen (??), tűpontosan lerajzolja, hogyan is működünk....
ez hosszú hibernálás volt... :/ de ma végre minden ideálisnak tűnt egy kisebb körhöz. ...és hamar kiderült, hogy valóban ideális minden körülmény. remélhetőleg a hideg marad, így gyorsan össze tudom szedni magam.
ma végre megint kimerészkedtem.
hamar szembetűnt a köd játéka, egészen megkapó volt, ahogyan áthöpölygött két domb-púp között-fölött.
a közelben lakókat is elbűvölte.
nekem pedig eszembe jutott a kedvenc Wass Albert regényem, a Halálos köd Holtember partján
(mást nagyon nem is olvastam tőle, talán még a Funtineli boszorkányt, de nekem valahogy - bizonyos szempontból - mind töménynek tűnt, amibe belekezdtem)
egyébként ha már könyvek, egyik kedvencem A gyertyák csonkig égnek, Máraitól. szigorúan úgy, hogy este hozzákezd az ember és pont végigér vele hajnalig/reggelig. megvan a varázsa.
az erdőben aztán már a "szokásos" novemberi ködös hangulat fogadott, élveztem.
ismét találtam valami ismeretlen oJektumot.
ja, az megvan, hogy az UFO minek a pontos rövidítése? Uzonosítatlan Fepülő Oárgy, ugyebár...
ma végre volt egy kis időm ebéd előtt, amit nem csesztem el más hüJeségre, így egy rövid kör erejéig az erdő szélén próbáltam megtalálni ezt a sokszor megénekelt gravel-adventure érzést....
kicsit olyan volt, mint nyolcavanévesen lehet a kupiban. kérdés, hogy állva tudsz-e maradni végig...
Edited by Kisherceg, 2021. November 20. - 17:11.
a mai tekerés - bár rövidebb volt mint általában- különleges volt, mert a nagyobbik gyerek is velem jött. régen volt már erre példa, nem igazán szeret terepen bicajozni. de ma volt kedve, így nem mondhattam, hogy majd máskor, ki tudja, mennyit kell várni a következő alkalomra...
rendesen meg is lepett, nagyon észrevehető, hogy az elmúlt bő évben keményen tolt edzések (evez) eredményeként nem igazán volt erőnléti hátrányban...
...érdekes módon a váltó(k) kezelése is simán ment neki, mintha most érett volna be nála amit korábban magyaráztam. ...vagy csak annyival erősebb, hogy nem is kellett használja...
...és persze meg kell említeni, hogy míg én old-szkúl technikával nyomom, ő a retro vonalat erősíti. bár kb mindegy neki...
...a dolog technikai része nem igazán érdekli. pár tehén is jobban lekötötte a figyelmét, mint az alatta lévő bicaj. de ügyes volt, így büszke vagyok rá.
az ikon elkezdett ereszteni pár napja, kénytelen voltam (félig) levenni, majd pótolni a hiányzó (nagyjából teljes) Joe's Eco tejet. ...és mivel szerelés után természetesen muszáj kipróbálni, ma is voltam tekerni.
vannak a neten képek/infók erről a red sands sea fort "dologról". nekem amúgy nagyon tetszik, csak kár, hogy nem nagyon lehet ott bicajozni, meg az acélvázaim sem lennének biztonságban. szerencsére viszont errefelé is van hasonló létesítmény, persze amolyan low-budget kivitelben:
megmég láttam traktort is, dolgozni serényen:
egyébként sikeres volt a szerelés, problémamentes volt a tekerés, szépen a külsőn belül maradt minden, levegős is, szmötyi is. ...és erről be is ugrott, hogy "foltot ejtett a rongyszőnyegen a hollywoody álom végén", ami (természetesen) egy Aurora dalból származó idézet. legnagyobb meglepetésemre a dalt (A rezervátum mélyén) nem találtam meg online, hogy linkelni tudjam. szerencsére MP3-ban azért megvan a polcon.
ma is mentem, fotóztam is, hogy legyen mit nézzetek! ...vagy nem is nézi senki?
arra jöttem rá az évek során, hogy ez az egész "bringázás közben fotózunk, majd egy eldugott fórum még eldugottabb sarkában posztoljuk" dolog ilyen öreg csókák hobbija lehet. a legtöbb fórumon (mtbr.com, retrobike.co.uk, mountainbike.nl, etc...) megtalálható valami hasonló.... ...csak általában többen tolják a képeket, innen már don is kikopott. lehet már stravazik?
a lényeg, hogy szép, tiszta idő volt ma, enyhe széllel. ha utóbbi nem lett volna, még melegem is lett volna, így viszont helyenként azért fáztam kicsit. a hétközepi esőknek nem nagyon volt nyoma. közel tökéletes egysebizős idő.
Edited by Kisherceg, 2021. October 09. - 18:41.
mostanában visszaesett a termelés, sajnos. de össze kell szedni magam, ez a kedvenc évszakom.
ma helikopter és új aszafaltozás nézőben voltam:
szpottoltam egy ilyet, majdnem olyan bizarrnak tűnik, mint a legokockákba öntött betonház...
...és ma a st szerint sikerült elérni 67,6km/h csúcstempót, szerencsére nem kellett hozzá szakadék,csak egy közepes lejtő. nyilván ennél országútisok simán és rendszeresen mennek gyorsabban, de nekem a második leggyorsabb tempó eddig, ever. a "rekordom" 72km/h volt, kb húsz évvel ezelőtt... ...és annyira nem is vonz ez a fajta száguldozás...