Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XC-sek & Maratonisták ide :)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1607 hozzászólás a témában

KissCADMan

KissCADMan

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

Én most 3 órákat megyek majd minden nap 50-70%-on, és hidd el, hogy elfáradok! Föléje menni viszont egyáltalán nem javasolt. Az alapozás lényege az, hogy alacsony pulzuszónában maradj.

lensver: Te hol szoktál tekerni 3 órát? Terepen vagy sikon a városban?
Nincs túl hideg télen a kinti tekeréshez?

Én a Margit szigeten meg a Városligetben körözgettem egy idõben, de túl rövid volt a táv. Sok kört kellett menni.

Vikvuk

Vikvuk

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
Rvilike (vagy valaki más, aki tud rá válaszolni), errõl a makro-mikrociklusokról lehetne kicsit többet megtudni? Illetõleg, hogy lehet normális alapozást beikatatni heti 3×1,5 óra tánc mellé? (sajnos azt nem tudom, hogy ezalatt az idõ alatt mennyi a pulzusom, meg nem is folyamatos a terhelés) Köszi!
Ha a pokolra jutsz, legmélyére térj - az már menny, hisz minden körbeér.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Én most 3 órákat megyek majd minden nap 50-70%-on, és hidd el, hogy elfáradok! Föléje menni viszont egyáltalán nem javasolt. Az alapozás lényege az, hogy alacsony pulzuszónában maradj.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
Hat,a 70% az meg jo,afolott nem.Amugy ha 30-40 perceket mesz akkor persze hogy nem faradsz el ;) Hogy mennyit menj,az attol fugg hogy mennyire vagy edzett,mit akarsz elerni jovore,es hogy mennyi idod van :) De 1 oraknal kevesebbet biztos hogy nem eri meg menni.Ilyen rovid idotartamra inkabb futni menj ki.Ha mar rendesen edzel,erdemes edzestervet csinalni,es rendesen makro meg mikrociklusokat,hogy fokozatosan nojon a terheles,de ne edzd tul magad.
Amugy ha az erofejlesztes alatt a konditermi gyurast erted,azt nyugodtan nyomhatod egy napon az alapozassal.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

70-80% sok alapozni.50-70%
70-80 az mar az eroallokepesseg

Ok, de 70% körüli pulzussal el se fáradok, vagy az nem gáz? És idõtartamra mit mondtok (mondjuk heti 3 alapozásnál)?

Gyalogkakukk: ok, ezentúl max 1 edzés/nap, de asszem csak 1 pihinapom lesz, mert 3 napot húzodzkodom is, abból pedig heti 2 nem elég ahhoz h fejlõdjek.

1ébként köszi mindkettõtöknek! :prosze:
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

vendég_rvilike_*

vendég_rvilike_*
  • vendég
70-80% sok alapozni.50-70%
70-80 az mar az eroallokepesseg

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás

Jah, 2 naponta erõt is fejlesztek (nem bringára), így gondolom nem para h ugyanaznap alapozás is van (más izomcsoport), vagy tévedek?

Sztem nem szabad keverni az erõfejlesztést az aerob tréninggel, pláne nem egynapon.
Mind az aerob után, mind a súlyzós után szüksége van a szervezetnek regenerálódásra, amit egy másik edzés hazavág. Még a súlyzós edzések közti pihenõnapon sem ajánlják az aerob munkát.

Keresni kéne valami egyensúlyt a két edzés között, pl. 2 súlyzós, 3 aerob, + 2 regenerálódós nap. (term. nem ebben a sorrendben... :) )

Szerintem. ;)

Gábor-VKT

Gábor-VKT

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
Begbie:thx.
amikor vettem a bringát mondták h ph- és zsírmentes tisztítóval tisztítsam.Nah mind1 keresek vmi boltott...ahol van vmi ...

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Alapozni szeretnék, szerintetek gáz ha minden nap nyomom?
Most kb 4 hete csinálom (újévi fogadalom :mexico: ) 1 héten kb 5-6 nap, egyik nap szobabringa, másikon ált. ellipszisgép. Nincs sok idõm (meg persze lusta is vagyok), ezért 1 nap ált 30-40 percet nyomok csak. Elég lesz ez, vagy többet kéne?
A pulzusomat igyekszek 70-80%körül tartani. Alapozást egyébként állandó terhelés alatt kell csinálni ugye?
Jah, 2 naponta erõt is fejlesztek (nem bringára), így gondolom nem para h ugyanaznap alapozás is van (más izomcsoport), vagy tévedek?
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Begbie

Begbie

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.228 hozzászólás
Alkohollal adjál neki. Vagy tárcsatisztító sprével, mással ne nagyon.
Like a rock...

Gábor-VKT

Gábor-VKT

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
semleges ph-ju és zsírmentes tisztítóval lehet tárcsát tisztítani?

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás
Szerintem hogy kipörög-e a kereked mikor kiállva mászol, az csakis azon múlik hogy milyen a talaj van alattad.
join your life, join your bike

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest

A nyeregbõl kiállva kevésbé terheled a térdet, csak akkor terepen szépen elpörög a hátsó kerék.

Ezzel nem teljesen értek 1et. Én nagyon kemény emelkedõn ki szoktam állni a nyeregbõl és úgy jobban bírok mászni. Bár nyilván olyankor sokan már inkább tolják.

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest

Húúh lassan oda jutunk ki hogy akinek nem fáj a térde az nem is igazi bringás!:):)
NEkem eddig szerencsére nem volt rá panaszom, de izomfájdalomra én is a Richtofitot használom!!

Mázlista.

csgy

csgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Én kenem Richtofittal, Dolobenevel, Flectorral, és két hete szedek Proenzi3-t.
Valami csak használ. Ha más nem, akkor a tavasz. Mindenesetre köszi mindenkinek!

attibike

attibike

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás
Húúh lassan oda jutunk ki hogy akinek nem fáj a térde az nem is igazi bringás!:):)
NEkem eddig szerencsére nem volt rá panaszom, de izomfájdalomra én is a Richtofitot használom!!
join your life, join your bike

KissCADMan

KissCADMan

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás
Az erõfejlesztés a leggyilkosabb a térd számára. Tehát nagy ellenállás kis csapásszám. A nyeregbõl kiállva kevésbé terheled a térdet, csak akkor terepen szépen elpörög a hátsó kerék.:) Ezért csak óvatosan.
Nekem ha fáj a térdem akkor vagy Richtofit, vagy ha még rosszabb, akkor Fastum gél. Ez nekem eddig 2 nap alatt helyrerántotta a térdem.
A rossz nyeregpozició miatt is fájdult már meg a térdem. Ha túl hátul volt a nyereg és erõböl nyomtam, akkor jött a fájás. De ez könnyen orvosolható.

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
Heló Csgy!
Nekem térdkalács kopásom van. Ifjú titán koromban nagyon megerõltettem, agyatlanul folyton nagy áttételeket hajtottam. Eredmény:lépcsõn lefelé/autóvezetésnél/rossz mozdulatnál kegyeltlenül nyilalt 2éven keresztül. Azt hittem bicskázás lesz belõle ezért húztam/halasztottam, de zöldkagyló koncentrátumot javasolt a sportkórházban rá a doki. azt szedem már kb 3 hónapja. Eddig, úgy néz ki beválik, nagyon szépen javul.
Én ezt szedem
http://www.naturprod...rc/result?id=82
ezt meg oktatóm ajánlotta:
http://www.saniprevent.hu/ter.html
patikában/herbaházban lehet kapni. vagy a forgalmazót is lehet nyaggatni.

Azér egy orvost érdemes megkérdezni ez ügyben.
Üdv!

Tucana04

Tucana04

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Hali!

április 10 Visegrád már nagyon várom, ott most leszek elõszõr, valaki tud mondani valamit az ottani körülményekrõl?

Gábor-VKT

Gábor-VKT

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
nekem is vannak de elviselhetõ.Bringásoknál szerintem elõfordul...