mennyiért vettél iylen órát?ami méri a pulzusod
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

XC-sek & Maratonisták ide :)
Indította
Janiii
, 2004. október 04. 14:06
Írta 2005. január 21. - 16:09

Írta 2005. január 21. - 14:47

Ja nekem is volt már hogy elindultam futni és végig pityeget az órám hogy le a pulzussal!!
Az emberek meg csak néztek hogy miért csipogok, most szöktem a kórházból és ott rejtem a gépet a ruhám alatt??
Nagyon sokat és rendszeres kell futni hogy ne ugorjon meg a pulzus meg jobb idõket is érj el!!
Az emberek meg csak néztek hogy miért csipogok, most szöktem a kórházból és ott rejtem a gépet a ruhám alatt??

join your life, join your bike
Írta 2005. január 21. - 14:04

thommey: Ha jó kategóriába nevezek, ahol kevesen vannak összejöhet a 15. hely.
Tavaly pl 23. lettem ami látszólag nem rossz. Csak összesen 25-en indultunk. Hi-hi-hi
Charon: Pulzusom pl a futástól sec perc és az egekben van. A futás az egy szánalmas vánszorgás számomra, hogy benn maradjak a 80%-on belül.

Charon: Pulzusom pl a futástól sec perc és az egekben van. A futás az egy szánalmas vánszorgás számomra, hogy benn maradjak a 80%-on belül.
vendég_Charon_*
Írta 2005. január 21. - 13:07

Nekem úgy átlagban nem szeret felmenni 130-140 felé a pulzusom, és ahhoz is rendesen meg kell pörgetnem és terhelnem a gépet. De az ellenállás növelésével exponenciálisan tud ugrani a pulzus.
Szal tekerd.
Mondjuk az is tény, hogy 186 felé nem tudtam semmilyen nagy terheléssel sem tornázni ilyen fixbicajon sosem, odakint meg egy átlagos xc pályán lazán felmegy 200 köré.
Szal tekerd.

Mondjuk az is tény, hogy 186 felé nem tudtam semmilyen nagy terheléssel sem tornázni ilyen fixbicajon sosem, odakint meg egy átlagos xc pályán lazán felmegy 200 köré.
Írta 2005. január 21. - 13:05

Írta 2005. január 21. - 12:49

KissCadMan: én pont ezért nem járok vezetett órákra, mert ott volt, hogy már az anaerob küszöbön is túl voltam, és még akkor is azt harsogta az edzõ, hogy "mindenki tiszta erõbõl teker? Okééé, akkor még ellenállást!!!".
Az ilyesmi foglalkozás ülõ munkát végzõ menedzsereknek való.
Igen ez egy jó kis dilemma. Kint tekerni hidegben sötétben nem olyan jó. Vigyázni kéne az izületekre. Marad a spinning. Az edzõvel azért fogok majd beszélni. Mozogni muszály.

A korizás is nagyon jóóóó alapozáshoz. Nagyon kellett hajtanom hogy elérjem a 60%-os pulzust. A legnagyobb sprinntel sem ment 75% fölé. Lehet hogy gyenge vagyok? Erõre kéne edzenem?
Tényleg van valamilyen teszt, módszer az edzettség, fittség, erõ mérésére?
Írta 2005. január 21. - 12:47

Lensver a szakbibliád mit ír a max. pulzus megmérésére???
Írta 2005. január 20. - 21:57

Mondjuk,ha a bringaboltokban kérdezõsködsz,akkor nagyobb lesz a sikered,mint itt...max nézz át a tech topikba...de jótanácsként olvasd el a kezdõk ide topikot,mielõtt véletlen bann áldozata leszel:D
Írta 2005. január 20. - 21:49

Segítsetek! Lehet DEORE hajtomühöz középsö tányért kapni külön?? Elöre is köszi!
Írta 2005. január 20. - 21:35

KissCadMan: én pont ezért nem járok vezetett órákra, mert ott volt, hogy már az anaerob küszöbön is túl voltam, és még akkor is azt harsogta az edzõ, hogy "mindenki tiszta erõbõl teker? Okééé, akkor még ellenállást!!!".

Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.
Írta 2005. január 20. - 17:36

nekem is idõfüggö h h van idõm ami a bíztos az a csütrötököm és a szombatom a hétfõ bizonytalan....
most télen meg uszni jártam.
most télen meg uszni jártam.
Írta 2005. január 20. - 16:23

Ezaz lépj be a HBSE-be, jo kis csapat. Aztán biztos találkozunk versenyeken. Nekem 2 nap fix a héten hétfõ szerda, ekkor van spin. A többi attól függ hogy van idõm. Mondjuk ma megyek korizni. A hétvégén 3 napra sielni. A mozgás nekem direkt jól esik, nem érzem kötelességnek. Ha nincs kedvem nem csinálom. A sport kimossa az agyamból az élettel járó sok stresszt.
Én is várom egyfelõl a tavaszt hogy lehessen már kint bicózni, de azért a téli sportok sem rosszak.
Sok sikert a vizsgáidhoz.
Én is várom egyfelõl a tavaszt hogy lehessen már kint bicózni, de azért a téli sportok sem rosszak.
Sok sikert a vizsgáidhoz.
Írta 2005. január 20. - 16:11

Kösz gyerekek az infókat.
Akkor ezek szerint nagyon rosszat nem teszek magamnak ha max 80%-on alapozok. Ezt gondoltam én is.
Erõfejlesztés és intervall az meg ráér még késõbb is.
Mondjuk a spinning az kicsit bekavar a képbe, mert ha tartom az oktatói instrukciókat a pedálfordulaszám az 60 és 100 közé esik. Nincs egyenletes tempó, hanem a zene ritmusára változik a menet, amit kiállások visszaülések tarkítanak. Kicsit nem figyelek és lazán kiszaladok a tartományomból.
Akkor ezek szerint nagyon rosszat nem teszek magamnak ha max 80%-on alapozok. Ezt gondoltam én is.
Erõfejlesztés és intervall az meg ráér még késõbb is.
Mondjuk a spinning az kicsit bekavar a képbe, mert ha tartom az oktatói instrukciókat a pedálfordulaszám az 60 és 100 közé esik. Nincs egyenletes tempó, hanem a zene ritmusára változik a menet, amit kiállások visszaülések tarkítanak. Kicsit nem figyelek és lazán kiszaladok a tartományomból.
Írta 2005. január 19. - 23:45

Írta 2005. január 19. - 23:33

Az intervall az, amikor magas intenzitású terheléses és alacsony intenzitású pihenõ szakaszok váltják egymást. Ez tulajdonképpen egy verseny menetének lekoppintása és átültetése edzésbe.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.
Írta 2005. január 19. - 22:24

hû de nagy poén volt ez a micike beszólás!!
KissCADMan én is fenn vagyok a HBSE listáján elõbb utóbb akkor majd találkozunk is én is gondoltam a HBSe-nek a tagja lenni!!
Nagyon jó a honlapod is nézzétek meg!! Én például ma futottam a hóban (Bécs) és nagyon élveztem habár nekem a futásból elég egy órácska többet nem szeretek!! Télen ezt csináltam meg azért én olyan emberke vagyok aki télen is kimerészkedik tekerni ha már süt a nap!! Lényegében ez a kettõ megy nálam egy kis súlyzózás ritkán befigyel de nem viszem túlzásba!!
Igazából szerintem a szabadba jó edzeni és idén majd úgy akarom meg oldani hogy növelgetni a távokat és a szintkülönbséget!! Szerintem az sem túl jó ha egész évben nyúzod magad ezért én télen csak így heti 2-3 alkalommal futottam!! Elfáradsz nyárra, majd tavasszal kell edzeni mikor szép az idõ és csicseregnek a madarak meg nincs vizsgaidõszak!!
:)
KissCADMan én is fenn vagyok a HBSE listáján elõbb utóbb akkor majd találkozunk is én is gondoltam a HBSe-nek a tagja lenni!!
Nagyon jó a honlapod is nézzétek meg!! Én például ma futottam a hóban (Bécs) és nagyon élveztem habár nekem a futásból elég egy órácska többet nem szeretek!! Télen ezt csináltam meg azért én olyan emberke vagyok aki télen is kimerészkedik tekerni ha már süt a nap!! Lényegében ez a kettõ megy nálam egy kis súlyzózás ritkán befigyel de nem viszem túlzásba!!
Igazából szerintem a szabadba jó edzeni és idén majd úgy akarom meg oldani hogy növelgetni a távokat és a szintkülönbséget!! Szerintem az sem túl jó ha egész évben nyúzod magad ezért én télen csak így heti 2-3 alkalommal futottam!! Elfáradsz nyárra, majd tavasszal kell edzeni mikor szép az idõ és csicseregnek a madarak meg nincs vizsgaidõszak!!

Írta 2005. január 19. - 20:55

lensver:köszi
nálam ez a pulzusszám nézés nem lehetséges...
intervallt sem hallottam mijaz? lehet tudom csak így nem...
nálam ez a pulzusszám nézés nem lehetséges...
intervallt sem hallottam mijaz? lehet tudom csak így nem...
Írta 2005. január 19. - 20:00

Gábor, én a következõket hallottam a Wormdrive-ról: igazándiból csak betonon veszed hasznát, a minimál mintájának semmi hasznát se veszed terepen, mert nem kapaszkodik rendesen. Az egyik legkukább külsõ, és még képesek montikülsõnek eladni.
KissCadMan, az edzésrõl.
Az egyik nagykönyv a következõképpen szól errõl:
alapozás: 50-70%-os pulzustartományon, 90-100-as pedálfordulat
másfél hónap= minimum
2 hónap= valami
2.5-3 hónap = a rendesebb
ezután jönnek:
erõfejlesztés: heti max. 3x minimum 3 hét maximum 5 hét-en át (80%-os pulzus max.50-60 pedálfordulat)
közben:intervall: heti 1x (ha azt csinálod, hogy 3 perc intervall, 1 perc pihi és ebbõl 5-7 sorozat, akkor a pulzus legyen kb 80% és anaerob küszöb között, pedálfordulat pedig 100-110, pihizésnél kb.90 és a pulzus 60-70% között)
ezután kell belekezdeni az intervallba nagyon keményen:heti 3x (intervallnak is több fajtája létezik)
És közben lehet kombinálni hosszúval, majd ha lejárnak a fenti idõpontok, utána lehet csinálni a hosszú edzéseket, intervallokat, sprinteket és egyéb rugalmasságfejlesztõ gyakorlatokat.
KissCadMan, az edzésrõl.
Az egyik nagykönyv a következõképpen szól errõl:
alapozás: 50-70%-os pulzustartományon, 90-100-as pedálfordulat
másfél hónap= minimum
2 hónap= valami
2.5-3 hónap = a rendesebb
ezután jönnek:
erõfejlesztés: heti max. 3x minimum 3 hét maximum 5 hét-en át (80%-os pulzus max.50-60 pedálfordulat)
közben:intervall: heti 1x (ha azt csinálod, hogy 3 perc intervall, 1 perc pihi és ebbõl 5-7 sorozat, akkor a pulzus legyen kb 80% és anaerob küszöb között, pedálfordulat pedig 100-110, pihizésnél kb.90 és a pulzus 60-70% között)
ezután kell belekezdeni az intervallba nagyon keményen:heti 3x (intervallnak is több fajtája létezik)
És közben lehet kombinálni hosszúval, majd ha lejárnak a fenti idõpontok, utána lehet csinálni a hosszú edzéseket, intervallokat, sprinteket és egyéb rugalmasságfejlesztõ gyakorlatokat.
Írta 2005. január 19. - 19:56

Én meg úgy egyáltalán májusba kezdtem a Szilvásvárad maratonnal.Te melyikkel kezdted?Szeretek versenyre járni, mert nagyon megfogott ezeknek a hangulata. Én tavaly májusban kezdtem újra bringázni egy jó pár éves kihagyás után.
---------
Micike:Szerintem az idõ eredményre gondol.
Írta 2005. január 19. - 18:07

hogy tudod legyõzni magad? elõbb érsz be mint te? vagy ha nem akkor ki ér be?
Sirkövemre:
Nem baj, ugysem volt olyan fontos ember!
Nem baj, ugysem volt olyan fontos ember!