Hát, nekem vannak gondjaim néha a ballal, de ez sztem, egy régi autós gázolás eredménye. fájdogál kicsinység, de nem kibirhatatlan, meg olyasmi érzés, mintha "lazább" volna a másiknál...
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

XC-sek & Maratonisták ide :)
Indította
Janiii
, 2004. október 04. 14:06
Írta 2005. január 25. - 02:33

Írta 2005. január 24. - 23:39

Ez még mindig nagyon általános igy. Találtam neked két topikot a régiek között, szerintem nézd át ezeket, hátha van szó ilyesmirõl:
http://forum.bikemag...read.php?t=1332
http://forum.bikemag...hread.php?t=884
http://forum.bikemag...read.php?t=1332
http://forum.bikemag...hread.php?t=884
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.
Írta 2005. január 24. - 23:07

Ha pihentetem pár nap alatt elmúlik a fájdalom, aztán csinálok egy gugolást, vagy egy rossz mozdulatot, és bedurran megint :wallbange
Ilyenkor szoktam erõsíteni.
Ilyenkor szoktam erõsíteni.
Írta 2005. január 24. - 22:58

Attól függ, hogy mi okozza azt a problémát! Ha pl. porcleválásod van, akkor csak sebészeti úton lehet enyhiteni a fájdalmon.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.
Írta 2005. január 24. - 22:38

Írta 2005. január 24. - 21:54

Paul Vitti:Szal szerintem 1-1 jó noname pulzusmérõbe is bele lehet futni, nagyon jó áron, de gondolom van elég sok sz@r is.
-
Nah igen bele lehet futni annak akinek szerencséje van.Ha mindenki belefutna iylenbe gond egy szál se lenne.
----
Attbike:Azt meg h csinálod?
Leglább szólsz neki h nem jó a pulzusa
-
Nah igen bele lehet futni annak akinek szerencséje van.Ha mindenki belefutna iylenbe gond egy szál se lenne.
----
Attbike:Azt meg h csinálod?

Leglább szólsz neki h nem jó a pulzusa
Írta 2005. január 24. - 16:26

Hát engem egyáltalán nem zavar ez a pánt engem inkább az szokott zavarni ha a maratonon másnak a pulzusát mérem!!!
:)

join your life, join your bike
vendég_Charon_*
Írta 2005. január 24. - 14:53

Tényleg nem hordtam. :chin:
Tekerésnél sportmelltartót kell viselni egyébként is, mert az a kényelmes.
Annak az alsó részénél meg elfér a mérõ. Legalábbis Dawn még nem panaszkodott, hogy nyomná.
Bipolár - a szív izom, az izom összehúzódik, ez a pulzus, ezt elektromos változások kísérik, ezt két elektródával mérheted a bal és jobb oldalon elhelyezve (ekg)
Tekerésnél sportmelltartót kell viselni egyébként is, mert az a kényelmes.

Bipolár - a szív izom, az izom összehúzódik, ez a pulzus, ezt elektromos változások kísérik, ezt két elektródával mérheted a bal és jobb oldalon elhelyezve (ekg)
Írta 2005. január 24. - 12:49

:-)
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2005. január 24. - 12:34

Ha már ennyire OFF a topic: mindegyik órához szükséges az a mellkasra szerelhetõ undormány
Még offabb...

Akkor még nem hordtál (pánt nélküli) melltartót

Ha a pokolra jutsz, legmélyére térj - az már menny, hisz minden körbeér.
Írta 2005. január 24. - 12:22

Hát az a pánt...Szóval a Polar, Sigma, Echowell mind pántos? Mit jelent az hogy "bipolar"?
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
vendég_Charon_*
Írta 2005. január 24. - 11:33

Csak mellkason érdemes mérni, ugyanis bipolár a mérõ... és nem tudom mit zavar téged annyira?
Írta 2005. január 24. - 10:15

Ha már ennyire OFF a topic: mindegyik órához szükséges az a mellkasra szerelhetõ undormány, vagy van (óra) amelyik a csuklón mér?
X
X
Írta 2005. január 22. - 17:18

Nekem is ez volt a fó bajom a polarokkal, de tavaj vettem egy noname órát a hervisben (asszem 7K körül), ami gyakorlatilag annyit tud, mint egy alsó-középkategóriás polar. Még kinézetre is elég hasonló. Alapvetõ órafunkciókat tud, beállíthatod a paramétereidet és az edzés intenzitását, jelez ha az aerob zónán kívül vagy, stb. Kalóriát is mér, de gondolom az kamu.igen néztem már én is polár órákat...csak drágák eléggé.
szerk: ja, még adapter is járt hozzá, amivel a kormányra lehet rakni
Persze én se bízom a noname cuccokban, de sztem meglepõen pontos (sima orvosi pulzusméréshez, és a komolyabb kettler gépek gyári pulzusmérõihez képest is).
1etlen hibája van: nyáron, mikor sokat izzadok néha (kb 2 óránként) elveszti a jelet az óra, de ha megmozdítom a jeladót akkor egybõl jó lesz.
Szal szerintem 1-1 jó noname pulzusmérõbe is bele lehet futni, nagyon jó áron, de gondolom van elég sok sz@r is.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.
Írta 2005. január 21. - 18:54

ma elkezdtem az alapozást bringán.Bár az idõjárás még mindig beleszólhat. 
Jövök haza busszal süt a nap jó az idõ hazaértem kajcsiztam elkezdtem készülõdni és az esõ elkezdett cseperegni + nagy szél volt.Már mérges lettem de aztán vártam 15 percet jobb lett és elmentem bringázni:D

Jövök haza busszal süt a nap jó az idõ hazaértem kajcsiztam elkezdtem készülõdni és az esõ elkezdett cseperegni + nagy szél volt.Már mérges lettem de aztán vártam 15 percet jobb lett és elmentem bringázni:D
Írta 2005. január 21. - 17:39

KissCadMan: nyugi, ráérsz még erõt fejleszteni! Az alapozás hosszú munka, mely türelmet igényel. Ha nincs meg az alapod, az erõsités, ami rájön, fele annyira hatékony lesz csak! Én is elkövettem már ilyen hibát, és bizony tök szarul is mentem
Írta 2005. január 21. - 17:06

Lensver: Én is így számoltam a pulzust, ahogy te írtad.
Oké tudom hogy télen nehéz kihozni a max pulzust. Most télen 175 körül lehet. Nekem nyáron elõször 168 volt.
MAX PULZUS = 210 - (testömeg kg-ban * 0,11) - (életkor /2) képlet alapján 186-nak kellett volna hogy legyen. Nem értettem miért kevesebb.
Aztán probáltam a margitszigeten sprintelgetni, és mindig nõtt az érték. Egészen 176-ig jutottam. De nem tudtam többet kitekerni magamból az istennek sem. Eltelet egy hónap jött a Duna Maraton. Nem tudom ott mi történt, de utána ki tudtam tekerni a 186-os értéket. Ja és a nyugalmim az 50.
A 130-as pulzus nekem a 60% és a 152-es az nekem 75% volt, tehát nem tudtam ennél nagyobb pulzust produkálni korival.
Azt nem értem hogy bármilyen sporttal gyorsan fel tudom vinni a max (186)közelébe a pulzust, de most korival csak 152-ig sikerült. Ez miért lehet?
Gondolom gyengébbek a korizos comb izmaim, mint amennyit a keringésem tud.(: Erõsödni kéne. Csak ugye most alapozás van nem erõfejlesztés.
Oké tudom hogy télen nehéz kihozni a max pulzust. Most télen 175 körül lehet. Nekem nyáron elõször 168 volt.
MAX PULZUS = 210 - (testömeg kg-ban * 0,11) - (életkor /2) képlet alapján 186-nak kellett volna hogy legyen. Nem értettem miért kevesebb.
Aztán probáltam a margitszigeten sprintelgetni, és mindig nõtt az érték. Egészen 176-ig jutottam. De nem tudtam többet kitekerni magamból az istennek sem. Eltelet egy hónap jött a Duna Maraton. Nem tudom ott mi történt, de utána ki tudtam tekerni a 186-os értéket. Ja és a nyugalmim az 50.
A 130-as pulzus nekem a 60% és a 152-es az nekem 75% volt, tehát nem tudtam ennél nagyobb pulzust produkálni korival.
Azt nem értem hogy bármilyen sporttal gyorsan fel tudom vinni a max (186)közelébe a pulzust, de most korival csak 152-ig sikerült. Ez miért lehet?
Gondolom gyengébbek a korizos comb izmaim, mint amennyit a keringésem tud.(: Erõsödni kéne. Csak ugye most alapozás van nem erõfejlesztés.
Írta 2005. január 21. - 17:01

Írta 2005. január 21. - 16:48

Hát ez nagyon változó!! Attól is függ mit mérjen még, milyen márka és hogy tudsz-e vele szép kis függvényeket rajzolni otthon a gépeden!!mennyiért vettél iylen órát?ami méri a pulzusod
PÉldául nekem Polar S150em van, ami nem rajzol függvényt és olyan közép kategória a Polarnál. A Polar általában drágább a többinél (én is csak az akcióért vettem épp ezt) de mondom a polarnak is van csak pulzusmérõ órája ami egész korrekt áron kapható. Én azt hiszem 33-35 000 körül vettem.
De ez kilóméterórámként is funkcionál. Na persze a polar sem szent dolog nekem több problémám is volt vele majd egy szoftverfrissítés tette helyre az agyát!!
join your life, join your bike
Írta 2005. január 21. - 16:30

A max pulzus rövid ideig tartó, kimerítõ edzés hatására mérhetõ. Úgy állapitjuk meg, hogy többször is kihajtod magad hegyen fölfelé, és utána, kb. a 3. vagy a 4.menetnél sikerül megmérni. Röviden ennyit, részletesen majd máskor - ha érdekel. (Sokszor azt mondják, hogy a max.pulzust úgy mérjük ki, hogy 220 minusz az életkor, de ez szerintem nem lesz pontos adat! Hanem ki kell mérni)
A másik fontos fogalom a nyugalmi pulzus= az az érték, amelyet rögtön ébredés után reggel az ágyban mérhetõ és ez az egészséges embernél állandó. Betegség, túledzettség, fáradtság miatt szaporább lehet a megszokottnál, s így jó figyelmeztetés, hogy valami baj van: könnyíteni kell az edzésen vagy teljesen elhagyni.
Lehet, hogy azért se megy föl a pulzusod 80% fölé, mert veszed a max. pulzusod és annak a 80%-át. De a százalékot másképp kell számolni. Éspedig:
Nyugalmi pulzus + pulzustartalék= max minus nyugalmi-nak a százaléka
Megmutatom példában:
Tehát, ha a nyugalmi=50
max=200
akkor mennyi az 65%?
200-50=150 Ez a pulzustartalék, és ezt kell szorozgatni a százalékkal.
Tehát a 65% kiszámolása:
50(nyugalmi) + 150*65%= 147,5 (kerekitsél fölfelé)
A másik fontos fogalom a nyugalmi pulzus= az az érték, amelyet rögtön ébredés után reggel az ágyban mérhetõ és ez az egészséges embernél állandó. Betegség, túledzettség, fáradtság miatt szaporább lehet a megszokottnál, s így jó figyelmeztetés, hogy valami baj van: könnyíteni kell az edzésen vagy teljesen elhagyni.
Lehet, hogy azért se megy föl a pulzusod 80% fölé, mert veszed a max. pulzusod és annak a 80%-át. De a százalékot másképp kell számolni. Éspedig:
Nyugalmi pulzus + pulzustartalék= max minus nyugalmi-nak a százaléka
Megmutatom példában:
Tehát, ha a nyugalmi=50
max=200
akkor mennyi az 65%?
200-50=150 Ez a pulzustartalék, és ezt kell szorozgatni a százalékkal.
Tehát a 65% kiszámolása:
50(nyugalmi) + 150*65%= 147,5 (kerekitsél fölfelé)