véleményeket várok.
maratonozni, 85 kg-mal mennyire elõnyös / hátrányos ha V-rõl (Sram 9.0, 7.0 karral) tárcsára (Juicy5, LX, v. XT) váltok?
már volt olyan, hogy egy középtávú versenyen eléggé elfáradt a kezem a végére...
...úgy értem a lefeléken a fékkarok tépése miatt.
A lefelé attól nem lesz lankásabb, hogy tárcsára váltassz, tépni a tárcsaféket is kell. Ugyanúgy el fog fáradni a kezed a végére. Valamivel jobb a hatásfoka a tárcsának, meg idõjárásfüggetlen, de nehezebb és több vele a macera. Ja és V-rõl tárcsára váltani anyagilag is megterhelõ. Sztem csak akkor kell a tárcsa magyarországon, 1: ha sznobizmusból, divatból, a haver azt mondta jó és akkor neked is kell 2: dagonyában és trutyiban is nyomulsz és nem számít hogy nyakig trutyis leszel, 3: Külföldi maratonokon szertnél indulni ahol hirtelen kell esni 1000m szintet a 2000-es hegyekbõl 4: bringázási stílusod olyan hogy zúzol a lefeléken mint a vaddisznó. Meglátasom szerint a hazai maraton pályákra nem kell feltétlenül a tárcsafék, egy jó V-fékpofa és felni kell csupán. A 85kg az még nem annyira gáz a V-féknek sztem, ha nem durvulsz lefelé.