én úgy látom a hobby és családi meg kipróbálos dolog az marad a tt-k.re vagy a kisebb versenyekre!
Tapasztalataim szerint a középtáv a legideálisabb ha az ember betudja osztani a kraftot.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

XC-sek & Maratonisták ide :)
Started by
Janiii
, 2004. October 04. 14:06
Posted 2006. February 22. - 21:08

Posted 2006. February 22. - 21:07

Yvorl! a Te eseted alapján semmi "kifogásom" az ellen hogy ebben a kategóriában indulsz (remélem érted hogy hogy értem...
)
De ha Te ott vagy az elején, akkor tudod hogy vannak ott jó páran olyanok akiknek semmi ilyesfajta gondjuk nincs... Amúgy ne értsd félre, csak arról van szó, hogy szerintem a hétvégi biciklisnek a 40km az maraton. A profinak meg a 110... (-ha annak mondható) Nincs ezzel különösebb gond, és nem is kell több kategória... Csak -az a baj nem igazán tudom ezt megfogalmazin de,- úgy mondhatnám hogy "vicces"... Talán ez a legjobb kifejezés... Nem sértõ értelemben, de egy kicsit "vicces"...

De ha Te ott vagy az elején, akkor tudod hogy vannak ott jó páran olyanok akiknek semmi ilyesfajta gondjuk nincs... Amúgy ne értsd félre, csak arról van szó, hogy szerintem a hétvégi biciklisnek a 40km az maraton. A profinak meg a 110... (-ha annak mondható) Nincs ezzel különösebb gond, és nem is kell több kategória... Csak -az a baj nem igazán tudom ezt megfogalmazin de,- úgy mondhatnám hogy "vicces"... Talán ez a legjobb kifejezés... Nem sértõ értelemben, de egy kicsit "vicces"...
Posted 2006. February 22. - 20:44

hát én tavaly mentem a rövidtávon, idén szilvás az még rövid lesz (nembirtam tavaly se jól), de a többi az közép...mondjuk én csak 15 éves vagyok, és tényleg kegyetlenül kell nyomni röviden, ha akarsz is valamit...röviden a rajtnál a jó helyezkedés is számít, mert pl mátrán volt, hogy a rövidtávosok nem a kékes fele indulnak, hanem egy singletrackre vitték le õket...na most ugye a barátnõk inkább tolták ott, láttam pár csávót dirt meg fr-gépekkel, õk nem tudtak menni (kevés volt a hely és nagy a tömeg), és aki meg jól beragadt mögéjük és tényleg komolyan gondolta, az már ott kapott 20 perc hátrányt, mert nem tudott rendesen menni....azután igyekeztem is a dózerúton, 40-el nyomtam végig, de igy is kaptam 35 percet, ebbõl 20 a rajt utáni tömegelés...
szerintem a rövidtáv a barátnõknek, azoknak, akik ki akarják próbálni, családoknak, túrázóknak és a versenyzést most kezdõknek való..ha jól akarsz menni, akkor rajtnál jól oda kell állni és végignyomni izombó'
yvorl: én voltam fent tegnap elõtt, a bringát 2 óráig sikáltam utána....sár van, az a hígfos-fajta, ami nem tapad annyira, csak fröcsög és csúszik...Budaörsi vagyok amúgy...
szerintem a rövidtáv a barátnõknek, azoknak, akik ki akarják próbálni, családoknak, túrázóknak és a versenyzést most kezdõknek való..ha jól akarsz menni, akkor rajtnál jól oda kell állni és végignyomni izombó'

yvorl: én voltam fent tegnap elõtt, a bringát 2 óráig sikáltam utána....sár van, az a hígfos-fajta, ami nem tapad annyira, csak fröcsög és csúszik...Budaörsi vagyok amúgy...
Posted 2006. February 22. - 20:41

Budapestiek:
Volt valaki az elmult 2 napban terepen a János hegy Normafa környékén?
milyenek az "erdei" utak?
Innen a budaörsi ut felöl másznék fel, de nem akarok elindulni ha nagyon dagonya sár van az erdõben...
TÁVOK:
Én OX is megyek és rövid távon Maratonon.
azért megyek mert ott mert azert az elsõ harmadban szeretnék beérni és egy ox verseny hobby/amatõr felnõtt(2 kör) 1 h 10 - 1 h 30 perc mig egy rövidtáv maraton (pl. 30km) 1 h 20 -2 h
itt persze az elsõ helyezetteket értem....
Valóban probléma. de én azt nem nevezném (pl. magamat profinak) mert mondyuk maratonon a rövidtávon 5-10ik vagyok ..ugyanigy OX en is ..de középtával OX/MX en már nemm lennék versenyben...
Tényleg kár hogy nincs még kategoria..de valahol meg kell huzni a határt
igy legalább a "hétvégi" bringások látyák hogy mekkora különbségek vannak és élmény..ha az...yobbakkal menni (esetenkélnt kevés..
)
Amugy yavaslom a TT-ket. yo alternativa. bár ott is van 1-2 emeber aki félprofi ember izombol nyomya...
Volt valaki az elmult 2 napban terepen a János hegy Normafa környékén?
milyenek az "erdei" utak?
Innen a budaörsi ut felöl másznék fel, de nem akarok elindulni ha nagyon dagonya sár van az erdõben...
TÁVOK:
Én OX is megyek és rövid távon Maratonon.
azért megyek mert ott mert azert az elsõ harmadban szeretnék beérni és egy ox verseny hobby/amatõr felnõtt(2 kör) 1 h 10 - 1 h 30 perc mig egy rövidtáv maraton (pl. 30km) 1 h 20 -2 h
itt persze az elsõ helyezetteket értem....
Valóban probléma. de én azt nem nevezném (pl. magamat profinak) mert mondyuk maratonon a rövidtávon 5-10ik vagyok ..ugyanigy OX en is ..de középtával OX/MX en már nemm lennék versenyben...
Tényleg kár hogy nincs még kategoria..de valahol meg kell huzni a határt

igy legalább a "hétvégi" bringások látyák hogy mekkora különbségek vannak és élmény..ha az...yobbakkal menni (esetenkélnt kevés..

Amugy yavaslom a TT-ket. yo alternativa. bár ott is van 1-2 emeber aki félprofi ember izombol nyomya...
Posted 2006. February 22. - 20:15

Persze xian, igazad van, van akinek ez fekszik, van akinek az - a probléma ott van - ezek szerint NINCS hobbi mezõny / táv.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Posted 2006. February 22. - 18:02

dante: egy darabig én is így gondoltam.
de az olimpián sem köpik le a 100 m-es síkfutókat a maratonozók éljenzése közben. mindkét mûfaj más edzést, más testalkatot, más pszichés hozzáállást kíván, és valószínû, hogy a maratoni futó nem futná jól a 100-at, a sprinter meg talán le sem bírná futni a maratoni távot.
szerintem tiszteletben kell tartani, hogy van akinek a rövidtáv, az 50 perc sprint fekszik, és van akinek a hosszú.
én a középtávot preferálom.
a rövidtávon célravezetõ pulzusszámot valószínûleg nem bírnám; nem tudnék olyan átlagsebességet produkálni amivel elérhetném hogy benne legyek a mezõny elsõ harmadában-negyedében.
rövidtávon nem nagyon lehet beosztani az erõt, nincsenek pihenõs részek.
ott végig kell sprintelni, ha akar az ember valamit.
a hosszút még nem próbáltam, de valószínûleg embertelenül elfáradnék a végére.
de az olimpián sem köpik le a 100 m-es síkfutókat a maratonozók éljenzése közben. mindkét mûfaj más edzést, más testalkatot, más pszichés hozzáállást kíván, és valószínû, hogy a maratoni futó nem futná jól a 100-at, a sprinter meg talán le sem bírná futni a maratoni távot.
szerintem tiszteletben kell tartani, hogy van akinek a rövidtáv, az 50 perc sprint fekszik, és van akinek a hosszú.
én a középtávot preferálom.
a rövidtávon célravezetõ pulzusszámot valószínûleg nem bírnám; nem tudnék olyan átlagsebességet produkálni amivel elérhetném hogy benne legyek a mezõny elsõ harmadában-negyedében.
rövidtávon nem nagyon lehet beosztani az erõt, nincsenek pihenõs részek.
ott végig kell sprintelni, ha akar az ember valamit.
a hosszút még nem próbáltam, de valószínûleg embertelenül elfáradnék a végére.
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Posted 2006. February 22. - 17:55

Ez sajnos így van... Pont a Bükkön volt tavaly, hogy az uccsó emelkedõ elõtti hosszú egyenesben a kerékpárúton mentem (középtáv) és egyszer csak hatalmas zúgást hallottam... Jött a rövidtáv eleje, voltak nemhazudok 15-en, és jöttek több mint 40nel... De mondjuk hál' istennek az a dolog másik oldala, hogy szerencsére a legtöbb rövidtávos barátnõt, abszolút amatõrt nem nagyon izgatja fel a helyezés kérdése, és így nem fordulnak el a dologtól... Viszont azt be kell látni, hogy aki versenyez XC-ben annak a rövidtáv pont ideális, mert ugyanolyan, mintha egy gyorsabb XC magyar kupán menne pl, csak nem kell körözni. De mindenki maga tudja. Tény és való hogy "sportértéke" kevesebb van az ilyen gyõzelemnek... -Magánvélemény...
Posted 2006. February 22. - 17:44

Ahogy vesszük xian; nekem azért fura, hogy kõprofi emberek rövidtávon, a "hobbi" távon sprintelgetnek. Pont az lenne a rövidtávnak az értelme, hogy kezdõk, családok, barátnõk (stb) végigmehessenek, belekostoljanak a feelingbe stb - vicces, amikor a magyar élmezõny fele rövid, másik fele meg középtávon indul, hosszún meg vannak 10-en...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Posted 2006. February 22. - 16:36

Azért alátámasztva az elõbbieket, tényleg belehet kerülni egyharmad környékére... Pl közép ffi felnõtt Bükk '05; 488-an értek be a 160.hely környékén 46perc hátrányokkal vannak az 1:52-höz képest... km-erenként kb 1 perc ha végiggondolod...
Posted 2006. February 22. - 16:08

azért én tisztelem és becsülöm a rövidtávosokat is.
ott - legalábbis a mezõny elsõ harmadánál- szinte sprintben kell leküzdeni a távot...
ott - legalábbis a mezõny elsõ harmadánál- szinte sprintben kell leküzdeni a távot...
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Posted 2006. February 22. - 15:51

Vicces lenne, ha átlagos edzettséggel egy Dolomiti hosszútávon az elsõ egyharmadban beérne valaki.
Közép (de méginkább rövid) azért igazságtalanabb (Henger szavaival élve), mert jobban kiütheti magát egy gyengébb fizikumú ember (jobb eredményt érne el), mint egy edzettebb, aki még mondjuk másnap is tekerni szeretne... Hosszútávon meg egyértelmûen kiütközik a jobb felkészültség.

Posted 2006. February 22. - 13:53

Henger: Csak megjegyzem, hogy nekem a középtáv is néha 5-6 órára sikerül.

(Lásd: tavaji Szilvás)
Posted 2006. February 21. - 18:19

Én speciel a hosszútávra értettem. Középtávon lehet, még nem próbáltam.
Egy 5-6 órás verseny sokkal igazságosabb szerintem.
Egy 5-6 órás verseny sokkal igazságosabb szerintem.
Posted 2006. February 21. - 16:51

A maratonokon a középhosszú távon (50-77KM)
Példának okáért,mondjuk a Szilváson a 77KM.
Én magamból indulok ki és nem hiszem,hogy bármiben is különböznék egy átlagembertõl.
;-)
Persze Te másként is láthatod,mint én azt,hogy a Zempléni TT50-en alig lehet megmelegedni a bringán.
Azt meg én cáfoltam.
:-)
Ahány ember...
Példának okáért,mondjuk a Szilváson a 77KM.
Én magamból indulok ki és nem hiszem,hogy bármiben is különböznék egy átlagembertõl.
;-)
Persze Te másként is láthatod,mint én azt,hogy a Zempléni TT50-en alig lehet megmelegedni a bringán.
Azt meg én cáfoltam.
:-)
Ahány ember...
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."
Posted 2006. February 21. - 16:34

Bõven kibírja!
Szerintem egy közepes edzettségi szinttel szvsz a össz.célbaérkezõ embertömeg elsõ harmadában be lehet érni,ha nincs technikai problémád.
Melyik távon gondolod?
Posted 2006. February 21. - 10:31

Sziasztok!
Nem láttam hogy elhangzott volna már valahol: lehet nevezni a Crosskovácsira...!
Nem láttam hogy elhangzott volna már valahol: lehet nevezni a Crosskovácsira...!
Posted 2006. February 20. - 20:37

Köszi szépen!Ha jösztök és nem találnátok ide, akkor szóljatok nekem, mert én itt lakok a szomszédban!(feltéva ha ugyanott lesz mint tavaly)

Adott egy vízszintes lejtõ...

Posted 2006. February 20. - 20:31

www.mountainbikesport.hu
júl.23 Zemplén Maraton MX Zemplén
júl.23 Zemplén Maraton MX Zemplén

Posted 2006. February 20. - 20:20

Melyik versenynaptárban van benne, mert ami pár sorral lejebb be van linkelve azon nem találom?:chin:
Adott egy vízszintes lejtõ...

Posted 2006. February 20. - 19:44

Csak hogy lesz, benne van a versenynaptárban. Remélem idén nem tévedünk el nagyon.