Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XC-sek & Maratonisták ide :)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1607 hozzászólás a témában

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
Ha 28-ig : 2500Ft,akkor a keddi nevezés még annyi vagy már 3500Ft?
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Én középtávra neveznék már 2 hete,de vagy dolgozom,vagy az idõ rossz.
Ezalatt azt értem,hogy személyesen szeretnék nevezni,visszaútban pedig a szilvásira (középtáv),hogy "kétlegyet1csapásra".
;-)
De a jövõhéten már,ha esik,ha fúj!!!
:-)

csak akkor már egy ezredessel drágább a nevezés ;)
én is középtávra neveztem :)

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás

Ki nevezett még a Bükk Maratonra közülünk ?:)

Én középtávra neveznék már 2 hete,de vagy dolgozom,vagy az idõ rossz.
Ezalatt azt értem,hogy személyesen szeretnék nevezni,visszaútban pedig a szilvásira (középtáv),hogy "kétlegyet1csapásra".
;-)
De a jövõhéten már,ha esik,ha fúj!!!
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

én majd valószínûleg fogok, de sajnos a szüleim még nem tudják biztosra a nyári programot, de valószínûleg megyünk!

én már most tudom hogy idén nem lesz pénzem nyaralásra ,pedig elvileg jobban élek mint 4 éve...
remélem találkozunk:) középtáv 38as,az leszek én :)

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
én majd valószínûleg fogok, de sajnos a szüleim még nem tudják biztosra a nyári programot, de valószínûleg megyünk!

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Ki nevezett még a Bükk Maratonra közülünk ?:)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Lesz még nekem pénzem is elõbb utóbb. ;) Akkor majd lesz tárcsám is. Talán. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Hehh, na ez igaz, én is csak így 20-as éveim második felére értettem meg, hogy talán nincs értelme szétrázatni a derekamat. ;)

lesz még Neked is tárcsaféked elõbb-utóbb :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Hehh, na ez igaz, én is csak így 20-as éveim második felére értettem meg, hogy talán nincs értelme szétrázatni a derekamat. ;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
No azért én sem a legelsõ bringámon vállaltam be a hidraulikus tárcsaféket és nem néhány ezer KM tekerés után.
;-)
Próbáltam JÓL mûködõ "V"-féket is.
Sõt!
Inkább az volt a jellemzõ.
Itthoni viszonylatban valóban elég is,DE....
Tekintsetek csak vissza 3-5 évvel ezelõtti maratonokra.
Mindenki húzta a száját,hogy azért egy "fully-gép" nem igazán maratonra való.
Nehéz,meg drága,meg minden.
Aztán mi történt napjainkra?
Aki nem akarja,hogy szétrázódjon a teste a táv (közép-hosszú) végére,az (súly-ár- ide vagy oda) elõbb-utóbb vált.
Bár ez csak az én meglátásom,az pedig nem sok vizet zavar.

yola

yola

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.555 hozzászólás
ha mûködik akkor meg csak a lóvét kell elõteremteni :)
...a legrosszabb, ha a hülyeség szorgalommal párosul!!!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Pontosan Csucsu, ezt mondom én is. ;) (kicsit ironizálva idéztem Ralphot)

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest

H Ralph szavait idéze, próbálj ki egy mûködõ V-fékes rendszert (korrekt bowdenezéssel, jó fékpofa választással), s dönts magad! ;)

Szerintem õ éppen a tárcsást mondja, hogy próbálja ki, én javasoltam a jól mûködõ v fék kipróbálást. :D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

hát ez az.
lehet, hogy te is váltanál, ha mondjuk jönne egy szponzor és adna 1 millát.

hezitálok, mert:

-vagy veszek egy Laser Disc Lite agyas, V-fékes gyári WTB kerék-párt 2,0 küllõkkel, réz küllõanyékkal és tuningolok a V-fékemen (esetleg 31-ért veszek egy SD Ti szett-et)

-vagy veszek egy Laser Disc Lite agyas, Disc-es felnis gyári WTB hátsó kereket 2,0-1,8-2,0 küllõkkel, alu küllõanyákkal és egy J5/LX/XT tárcsát hátra

az a bajom, hogy:

-a V féket eléggé tépni kell, a tárcsa meg (ha jó) a szájhagyomány szerint 1 ujjal is megállít

-felnikopás, sár

de lehet hogy hazamegyek, megcsiszolom a pofákat és örülök...

Hát lehet, csak egy új kerékszett és egy jó teló meg a fék az tényleg nagyon sok pénz. Engem maximum a téli sárban is jó mûködés motiválna, mert a V-fékem is simán 1 ujjal megfog, nem kell tépni, egyáltalán. Persze fék és fék között nagyon sok a különbség. Vehetsz tárcsás agyat V-fékes felnivel, s idõ közben is variálhatsz, ha neked úgy jobb érzés. (nincs tetemes különbség) Ralph szavait idéze, próbálj ki egy mûködõ V-fékes rendszert (korrekt bowdenezéssel, jó fékpofa választással), s dönts magad! ;)

Csucsu

Csucsu

törzsvendég

• fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest
Elõször próbáljon ki szerintem egy jól mûködõ v féket, ha azt elegendõnek találja megspórolt egy rakás pénzt. Az én V fékem is egy ujjas, max hosszú lefeléken pihentetés képpen fékezek két ujjal (bár én csak 65 kilo vagyok). Ja és sárban is elfogadhatóan mûxik. Csak jó fékkar, fék, fékpofa, és felni kell. Meg persze a bowdenezésen is sok múlik. Egy jó fékpofa meg kibír nálam egy évet is akár, ami kb 5000 km.

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
xian: én váltottam tárcsás fékekre (LX).
Nem bántam meg,még akkor is,ha anyagilag jobban megviselt és a súlyban is többet nyom.
;-)
Valóban megáll 1 ujjal,ha összekopik a rendszer.
Amúgy meg a puding próbája.
Próbálj ki egy hidraulikus tárcsafékkel szerelt bringát és dönts Te magad.
Ózd nincs messze,akár az enyémet is.
Üdv:Ralph

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
"Maraton cross (ezentúl XCM)
Magyar Kupa futamok a felnõtteknek (19 éves kortól) csak hosszú távon vannak, ezentúl hivatalosan csak ezt nevezzük MARATONNAK. Itt bárki elindulhat versenyengedély nélkül is, de Magyar Kupa pontot csak az kap, akinek van érvényes versenyengedélye.
Az utánpótlás kategóriában az U19-es korosztálynak az eddig középtávnak, mostantól kezdve FÉLMARATONNAK elnevezett távon lesz Magyar Kupa futam indítva. Természetesen itt is csak azok a versenyzõk számítanak bele a Magyar Kupa pontozásba, akik rendelkeznek versenyengedéllyel.
Az U17-es korosztálynak az eddig rövidtávnak, ezentúl KISMARATONNAK nevezett távon lesz Magyar Kupa sorozat indítva, itt is a versenyengedély bemutatása kötelezõ azoknak, akik szeretnének az éves ranglistában szerepelni.
A maratonokon továbbra is bárki elindulhat versenyengedély nélkül is!
A független, Egyéb versenyek versenynaptárában szereplõ versenyek megrendezéséért az MMTBSZSZ semmilyen felelõsséget vállalni nem tud és nem is kíván. Egyetlen eszköz áll a Szövetség rendelkezésére az esetleges negatív tapasztalatok szankcionálásra, mégpedig az, hogy a jövõben az adott rendezõ független versenyét nem emeli be a versenynaptárba. "

Forrás: http://www.mountainbikesport.hu/

Ja és már lehet nevezni a Szilvásvárad Maratonra (május 28), mégpedig itt: ://www.szilvasvaradmaraton.hu/

XC_Rider

XC_Rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.218 hozzászólás
Én nem váltanék ha hozzámvágnának 1 misit akkor sem. Jó nekem a Crossmax-Avid SD Ti combo kerámiás pofával. Jobban fog mint jópár tárcsafék, és sárban még jobb, mint szárazon (hogy miért ne kérdezd). Egy jó V-fék is lehet 1 -ujjas, és ne felejtsük el hogy anno DH-ban is V-féket használtak sokan. A kerámiás felni meg nem kopik számotevõen. És XC/Maratonra a súly sem elhanyagolandó.

:love: I Love Kolim!!!!!!!

Tüzes Paripám

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

Mondjuk én külföldi maratonokon is V-fékezek (pénzügyi okokból fõleg)

hát ez az.
lehet, hogy te is váltanál, ha mondjuk jönne egy szponzor és adna 1 millát.

hezitálok, mert:

-vagy veszek egy Laser Disc Lite agyas, V-fékes gyári WTB kerék-párt 2,0 küllõkkel, réz küllõanyékkal és tuningolok a V-fékemen (esetleg 31-ért veszek egy SD Ti szett-et)

-vagy veszek egy Laser Disc Lite agyas, Disc-es felnis gyári WTB hátsó kereket 2,0-1,8-2,0 küllõkkel, alu küllõanyákkal és egy J5/LX/XT tárcsát hátra

az a bajom, hogy:

-a V féket eléggé tépni kell, a tárcsa meg (ha jó) a szájhagyomány szerint 1 ujjal is megállít

-felnikopás, sár

de lehet hogy hazamegyek, megcsiszolom a pofákat és örülök...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Egyetértek. Mondjuk én külföldi maratonokon is V-fékezek (pénzügyi okokból fõleg), s nincs nagy gondom, bár 1 maraton = 1 fékpofaszett azért áll... De nézzük a tárcsásítás más vonzatait is, pl számomra nem csak a féket kellene cserélnem - hanem új kerekek, új teló (a mostani nem nagyon bírná a tárcsát...), s ez azért már nagyon tetemes.