Jelentkezz be Regisztrálj

XC-sek & Maratonisták ide :)
Írta 2006. február 26. - 22:53

Írta 2006. február 26. - 22:50

csak akkor már egy ezredessel drágább a nevezésÉn középtávra neveznék már 2 hete,de vagy dolgozom,vagy az idõ rossz.
Ezalatt azt értem,hogy személyesen szeretnék nevezni,visszaútban pedig a szilvásira (középtáv),hogy "kétlegyet1csapásra".
;-)
De a jövõhéten már,ha esik,ha fúj!!!
:-)

én is középtávra neveztem

Írta 2006. február 26. - 22:42

Én középtávra neveznék már 2 hete,de vagy dolgozom,vagy az idõ rossz.Ki nevezett még a Bükk Maratonra közülünk ?
Ezalatt azt értem,hogy személyesen szeretnék nevezni,visszaútban pedig a szilvásira (középtáv),hogy "kétlegyet1csapásra".
;-)
De a jövõhéten már,ha esik,ha fúj!!!
Írta 2006. február 26. - 22:40

én már most tudom hogy idén nem lesz pénzem nyaralásra ,pedig elvileg jobban élek mint 4 éve...én majd valószínûleg fogok, de sajnos a szüleim még nem tudják biztosra a nyári programot, de valószínûleg megyünk!
remélem találkozunk:) középtáv 38as,az leszek én

Írta 2006. február 26. - 22:35

Írta 2006. február 26. - 22:29

Írta 2006. február 26. - 21:17

GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Írta 2006. február 26. - 20:58

lesz még Neked is tárcsaféked elõbb-utóbbHehh, na ez igaz, én is csak így 20-as éveim második felére értettem meg, hogy talán nincs értelme szétrázatni a derekamat.

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. február 26. - 20:56

Írta 2006. február 26. - 20:43

;-)
Próbáltam JÓL mûködõ "V"-féket is.
Sõt!
Inkább az volt a jellemzõ.
Itthoni viszonylatban valóban elég is,DE....
Tekintsetek csak vissza 3-5 évvel ezelõtti maratonokra.
Mindenki húzta a száját,hogy azért egy "fully-gép" nem igazán maratonra való.
Nehéz,meg drága,meg minden.
Aztán mi történt napjainkra?
Aki nem akarja,hogy szétrázódjon a teste a táv (közép-hosszú) végére,az (súly-ár- ide vagy oda) elõbb-utóbb vált.
Bár ez csak az én meglátásom,az pedig nem sok vizet zavar.
Írta 2006. február 26. - 19:23

Írta 2006. február 26. - 18:39

Írta 2006. február 26. - 16:13

H Ralph szavait idéze, próbálj ki egy mûködõ V-fékes rendszert (korrekt bowdenezéssel, jó fékpofa választással), s dönts magad!
Szerintem õ éppen a tárcsást mondja, hogy próbálja ki, én javasoltam a jól mûködõ v fék kipróbálást.

Írta 2006. február 26. - 12:45

hát ez az.
lehet, hogy te is váltanál, ha mondjuk jönne egy szponzor és adna 1 millát.
hezitálok, mert:
-vagy veszek egy Laser Disc Lite agyas, V-fékes gyári WTB kerék-párt 2,0 küllõkkel, réz küllõanyékkal és tuningolok a V-fékemen (esetleg 31-ért veszek egy SD Ti szett-et)
-vagy veszek egy Laser Disc Lite agyas, Disc-es felnis gyári WTB hátsó kereket 2,0-1,8-2,0 küllõkkel, alu küllõanyákkal és egy J5/LX/XT tárcsát hátra
az a bajom, hogy:
-a V féket eléggé tépni kell, a tárcsa meg (ha jó) a szájhagyomány szerint 1 ujjal is megállít
-felnikopás, sár
de lehet hogy hazamegyek, megcsiszolom a pofákat és örülök...
Hát lehet, csak egy új kerékszett és egy jó teló meg a fék az tényleg nagyon sok pénz. Engem maximum a téli sárban is jó mûködés motiválna, mert a V-fékem is simán 1 ujjal megfog, nem kell tépni, egyáltalán. Persze fék és fék között nagyon sok a különbség. Vehetsz tárcsás agyat V-fékes felnivel, s idõ közben is variálhatsz, ha neked úgy jobb érzés. (nincs tetemes különbség) Ralph szavait idéze, próbálj ki egy mûködõ V-fékes rendszert (korrekt bowdenezéssel, jó fékpofa választással), s dönts magad!

Írta 2006. február 26. - 10:17

Írta 2006. február 24. - 20:41

Nem bántam meg,még akkor is,ha anyagilag jobban megviselt és a súlyban is többet nyom.
;-)
Valóban megáll 1 ujjal,ha összekopik a rendszer.
Amúgy meg a puding próbája.
Próbálj ki egy hidraulikus tárcsafékkel szerelt bringát és dönts Te magad.
Ózd nincs messze,akár az enyémet is.
Üdv:Ralph
Írta 2006. február 24. - 18:14

Magyar Kupa futamok a felnõtteknek (19 éves kortól) csak hosszú távon vannak, ezentúl hivatalosan csak ezt nevezzük MARATONNAK. Itt bárki elindulhat versenyengedély nélkül is, de Magyar Kupa pontot csak az kap, akinek van érvényes versenyengedélye.
Az utánpótlás kategóriában az U19-es korosztálynak az eddig középtávnak, mostantól kezdve FÉLMARATONNAK elnevezett távon lesz Magyar Kupa futam indítva. Természetesen itt is csak azok a versenyzõk számítanak bele a Magyar Kupa pontozásba, akik rendelkeznek versenyengedéllyel.
Az U17-es korosztálynak az eddig rövidtávnak, ezentúl KISMARATONNAK nevezett távon lesz Magyar Kupa sorozat indítva, itt is a versenyengedély bemutatása kötelezõ azoknak, akik szeretnének az éves ranglistában szerepelni.
A maratonokon továbbra is bárki elindulhat versenyengedély nélkül is!
A független, Egyéb versenyek versenynaptárában szereplõ versenyek megrendezéséért az MMTBSZSZ semmilyen felelõsséget vállalni nem tud és nem is kíván. Egyetlen eszköz áll a Szövetség rendelkezésére az esetleges negatív tapasztalatok szankcionálásra, mégpedig az, hogy a jövõben az adott rendezõ független versenyét nem emeli be a versenynaptárba. "
Forrás: http://www.mountainbikesport.hu/
Ja és már lehet nevezni a Szilvásvárad Maratonra (május 28), mégpedig itt: ://www.szilvasvaradmaraton.hu/
Írta 2006. február 24. - 12:45

Írta 2006. február 24. - 12:15

Mondjuk én külföldi maratonokon is V-fékezek (pénzügyi okokból fõleg)
hát ez az.
lehet, hogy te is váltanál, ha mondjuk jönne egy szponzor és adna 1 millát.
hezitálok, mert:
-vagy veszek egy Laser Disc Lite agyas, V-fékes gyári WTB kerék-párt 2,0 küllõkkel, réz küllõanyékkal és tuningolok a V-fékemen (esetleg 31-ért veszek egy SD Ti szett-et)
-vagy veszek egy Laser Disc Lite agyas, Disc-es felnis gyári WTB hátsó kereket 2,0-1,8-2,0 küllõkkel, alu küllõanyákkal és egy J5/LX/XT tárcsát hátra
az a bajom, hogy:
-a V féket eléggé tépni kell, a tárcsa meg (ha jó) a szájhagyomány szerint 1 ujjal is megállít
-felnikopás, sár
de lehet hogy hazamegyek, megcsiszolom a pofákat és örülök...
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2006. február 24. - 11:57