Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

XC-sek & Maratonisták ide :)

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
1607 hozzászólás a témában

Bálna

Bálna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.708 hozzászólás

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni abbban, hogy hogyan szállítsunk le kb. 10 kerékpárt ausztriai biciklitúrához?
Van esetleg valami fuvarozócég aki ilyen levitelekkel foglalkozik?

Hello! Eszembe jutott két dolog is:
az egyikre sajna rosszul emlékeztem, viszont szerintem jó ha ezzel tisztában vagytok hogy létezik; szóval idézek a MÁV-tól:
"Csoportos kerékpárszállítási igény és elõzetes jelentkezés esetén a MÁV Rt. a lehetõségekhez mérten vállalja külön kerékpárszállító kocsit biztosítását. A kocsiban, típusától függõen 16, 32, vagy 58 kerékpár szállítható. A kerékpárszállító kocsi biztosításához minimum 15 fõ, IC vonattal utazás esetén min. 20 fõ szükséges. A külön kocsi érvényes mentjeggyel és kerékpárjeggyel vehetõ igénybe. Az igény bejelentését min. 7 nappal az utazást megelõzõen a területileg illetékes Menetjegyirodákban kell megtenni."
Szóval ehhez kevesen vagytok.
Viszont az utánfutó témában annyit tudok mondani, hogy ha nem versenyszezonban kell, akkor szerintem lehetséges, hogy eltudjátok kérni valamelyik bringás csapattól, mi odaszoktuk adni ha tudjuk - Salgótarján, de van még a Meridásoknak, Zsiráfosoknak (Dunaharaszti), Ózdiaknak is. Ha nincs más/jobb ötleted, akkor egy végsõ próbát megér...

Coldrock--->NRS

Coldrock--->NRS

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.291 hozzászólás
tatomka, fateromtól megkérdezhetem...!
Nem csak a deszkásoké a világ !
Amíg a Föld kerek,éljenek a rájderek !

Izé

Fory

Fory

vendég

• fórumtag
  • 57 hozzászólás

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni abbban, hogy hogyan szállítsunk le kb. 10 kerékpárt ausztriai biciklitúrához?

Nem próbálkoztatok még zárt utánfutó bérlésével? Vagy végsõ esetben még egy lószállító utánfutó is szóba kerülhetne. Felkötitek egy nagyobbacska kisbusz mögé, minden és mindenki egy helyen van.
A hazád ott van, ahol nem kell magyarázkodnod.

tatomka

tatomka

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Hurka; Dolomiti kapcsán még nem világos, hogy hányan és hogyan megyünk, de ha majd kialakul, akkor akár összeszervezhetjük együtt is. (mi már rutinos (na már voltunk 1szer :D ) dolomitisek vagyunk, pl tutkó szállást is tudunk) Egyébként megyek közepeket is, pl Szilvás 117 nekem kicsit sok az (én szezonom) elején. Bár Dolomiti 119 km lesz 3900 m szinttel, mert most már UCI világkupa, s az zord lesz. Ha jól olvasom, ott kezdjük, ahol tavaly lejöttünk (fordított pálya), akkor ott jó, ha kistányéron felmászok. (igen, aszfalt :) )
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás

Nálam is Szilvással kezdõdik a buli, elvileg így néz ki, Szilvás-K,Flash-H,Dolomiti-H,Zemplén-H, Bükk-K, Grazer-H, Mátra-H. Többit majd meglátjuk, pl bulifutamokat (pl Buda maraton) nem is számolok, ott majd ahogyan kijön a lépés)

Hali!
Átnyergelsz a hosszú távra? Derék dolog :-)
A Dolomitit én is tervbe vettem idén!

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

merev vs fullyra annyit hogy én az erõsen pogozó coilerrel felmentem olyan helyen ahol merevvel addig sose.......tárcsafékhez meg annyit hogy 90 kiló környékén nem kérdés hogy a v már kevés......

részemrõl meg buda, flash across (arra neveztem), duna, bükk, mátra, keszthely látszik biztosnak...közép távok

én is szeretnék m ég többre is benevezni,de még nem tudom biztosan melyikre tudok

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
hát akkor...még megálmodom.
addig is ejteni kéne itt a témát...legalább is a tecnikai részét.

köszönöm mindenkinek a hozzászólást!

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

na ezaz.
nem tudom sokat érne-e
ha a kompozit karokat fémre cserélném
ha vennék Koolstop v. Avid pofákat...

...ezért is kérdeztem anno, hogy van-e létjogosultsága a Disc-nek.

ugyan ez q. nem az a topik. de nekem pl az avid sd 7 kar ha tépem, hajlik mint a kalbasz....(mer azé van vfékes bringám is)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás

tárcsafékhez meg annyit hogy 90 kiló környékén nem kérdés hogy a v már kevés......

na ezaz.
nem tudom sokat érne-e
ha a kompozit karokat fémre cserélném
ha vennék Koolstop v. Avid pofákat...

...ezért is kérdeztem anno, hogy van-e létjogosultsága a Disc-nek.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
merev vs fullyra annyit hogy én az erõsen pogozó coilerrel felmentem olyan helyen ahol merevvel addig sose.......tárcsafékhez meg annyit hogy 90 kiló környékén nem kérdés hogy a v már kevés......

részemrõl meg buda, flash across (arra neveztem), duna, bükk, mátra, keszthely látszik biztosnak...közép távok
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
elvileg az én fékem se rossz. (9.0 test, 7.0 karok, Jagwire bowdenház és bowden)
lehet hogy a felnivel (Remerx) nem szeressék egymást...
lehet hogy vennem kéne 2 pár Avid RW2-t....
de lehet, hogy nem is rossz a fék, csak a haver HFX9-éhez képest.
majd lesz valami.

én eddig középtávon nyomtam, de ha sikerülne jó sokat tekernem az idén, talán kipróbálnám valahol a hosszú táv szintidõn belüli teljesítését is...
Szilvás-Zemplén-Bükk-Mátra tuti, a Dunán vacilálok.

merev. vs. fully: mutassatok egy merevfarú terepmotort!
persze, azt nem kell tekerni...:-)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nálam is Szilvással kezdõdik a buli, elvileg így néz ki, Szilvás-K,Flash-H,Dolomiti-H,Zemplén-H, Bükk-K, Grazer-H, Mátra-H. Többit majd meglátjuk, pl bulifutamokat (pl Buda maraton) nem is számolok, ott majd ahogyan kijön a lépés)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Szilvás, Duna, Zemplén, Bükk, Mátra lenne az idei programom. Meg néhány DH összeröffenés is, attól függõen, hogy lesz meg a durvulós paripa.

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
A zemplén és a mátra még nekem is tervbe véve.
Aztán majd meglátjuk...
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Bükk- és Szilvásvárad középtávra már neveztem. Csak még azt nem tudom, hogy milyen setup-al fogok menni. Még az is elképzelhetõ, hogy két különbözõ karikával fogom ezt a kettõt, illetve a további három, tervbe vett versenyt abszolválni.

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
Akkor megeresztek egy telefont a pacsirta útra és ha még OK a kedd,akkor hajrá!
Csak éjszakás mûszak után nem valami frankó...
:-(
Meg persze,ahogy említetted: NEM fiatalodunk!
;-)
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Ha 28-ig : 2500Ft,akkor a keddi nevezés még annyi vagy már 3500Ft?

ez jó kérdés...szerintem az -ig be az aznap is beletartozik és elsejétõl emelik a nevezési díjat

én maratont csak a Kona talisat nyomtam le eddig,xc volt eddig a fõ
irány,csak hát öregszik az ember :D

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
A rövid után szvsz húzós.
Nagyon szarul osztottam be az erõm és a végére majd kipukkantam.
;-)
De az éven ügyesebb leszek.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
én is valószínûleg középtávra fogok nevezni...szilváson mennyire nehéz a középtáv? én tavaly a röviden mentem..