Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

SPD cipõ

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
2429 hozzászólás a témában

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Mongy nem a kocsik ala dolok be, akarmi van.

ugyan már...

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

shimano m076? mt42?
ha probalnek, akkor mire kell figyelni?

Ha ez segít akkor, nekem az mt42 elõdje van ilyen futkosós célra, a talpa megfelelõen merev ennek is
viszont a gumi olyan utcai/munka cipõ minõségû, puhaságú, tehát meglehetõs kényelmet nyújt gyalogláskor is.
Túrázni, ide-oda tökéletes lesz az mt42, a tépõzár szokta kikezdeni a fûzõt, de ez csak esztétikai mellékszál.

Az m076 a talpa mintázatát és anyagát nézve is inkább sportcipõ.

#1508- arni, ne viccelj, hány éve is bringázol, akár forgalomban, vagy csak úgy hobbiból?...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Mongy nem a kocsik ala dolok be, akarmi van.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

spd csak turazasra, sportolasra kell :) de ez hobby. ez azt jelenti, ha minden klappol, akkor a bringaig megyek el, felulok, aztan max pihenni allok meg.

kozlekedni nem kell spd. varosba veszelyesnek tartom, munkaba meg amugy sem mennek spd cipoben.

én mindennap tekerek városban spd-vel, és egyáltalán nem veszélyes, tulajdonképpen mitõl is lenne az? Ha nem megy a megállás vele, akkor terepen se fog menni, ha meg megy, akkor biztonságosabb, mert nem tud lecsúszni róla a lábad.

sõt... munkába is azzal járok :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
akkor lehet venni sportosabbat, tekerni jobb bennük....nekem van egy sidi indoor meg egy gyaloglós sima-nó
sidiben jóval jobb tekerni, de városban halálos....
cipõtippenk ajánlom mondjuk a Mavic-ot, vagy a Specit

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
spd csak turazasra, sportolasra kell :) de ez hobby. ez azt jelenti, ha minden klappol, akkor a bringaig megyek el, felulok, aztan max pihenni allok meg.

kozlekedni nem kell spd. varosba veszelyesnek tartom, munkaba meg amugy sem mennek spd cipoben.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

ezt nem ertem, mi az hogy "Spd-ni fogsz terepen"? nem tekerni kell benne? :) bringan legyen kenyelmes. tekerni rosszabb az mt42ben?

attol tartok, ha nagyon atmeneti cipot veszek, es tetszik a dolog, akkor inkabb a hatranyat fogom ennek eszrevenni. ha nem tetszik az spd dolog, akkor meg tokmind1, hogy milyen lesz a cipo.

A tisztázandó kérdés a felhasználói szokásod. Ha csak sportolásképpen tekersz akkor az ultra sortos modell is jó. Ha közlekedsz is, vásárolsz, túrázol, stb. akkor olyat vegyél amiben gyalogolni is lehet valamennyire.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

kezdésnek nem vennék csak akkor ha elõre eldöntötted hogy Spd-ni fogsz terepen.

ezt nem ertem, mi az hogy "Spd-ni fogsz terepen"? nem tekerni kell benne? :) bringan legyen kenyelmes. tekerni rosszabb az mt42ben?

attol tartok, ha nagyon atmeneti cipot veszek, es tetszik a dolog, akkor inkabb a hatranyat fogom ennek eszrevenni. ha nem tetszik az spd dolog, akkor meg tokmind1, hogy milyen lesz a cipo.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Az m076-ban rémálom a gyaloglás fémstoplis !! kezdésnek nem vennék csak akkor ha elõre eldöntötted hogy Spd-ni fogsz terepen.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
shimano m076? mt42?
ha probalnek, akkor mire kell figyelni?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

szvsz terjunk vissza az eredeti cimhez :) milyen cipot kezdesnek? olyat, ami mar jo, de nem veszi el a kedvem a cipo miatt (mittomen kenyelmetlen, vagy mik lehetnek meg). olcso tipp, dekabol, hervisbol?

nekem eddig 3 spd cipõm volt

hervises backwood: ez a keménytalpú stoplis, olyan mint egy focicipõ. én nem szerettem, nem passzolt a lábformámhoz, gyalogolni nem nagyon lehet benne és minden szempontból kényelmetlen volt. Ellenben olcsó volt és jól szellõzik. Lehet csak az volt a baja, hogy nekem nagyon vékony a lábfejem, ezért semmilyen tépõzáras cucc nem passzol hozzá, de azt kell mondanom, hogy nem érte meg megvenni.

hervises ballance: 5 ropiért ajándék. Jó benne gyalogolni, esõben is tûrhetõen véd, viszont a kicsit rugalmasabb talpa miatt tekerni egy fokkal kevésbé jó, mint egy merevebb cipõvel. Ha csak ki akarod próbálni az spd-ét, vagy olcsó cipõ kell, akkor nagyon tudom ajánlani.

adidas el moro II: ez van most. Egyértelmûen a legjobb cipõm. Kifejezetten kényelmes, gyalogolni is lehet benne, mégis merev a talpa. Jól is néz ki. Drágább mint az elõzõ kettõ együttvéve, de tényleg jobb is annyival. igazából annyira elégedett vagyok vele, hogy jobbat nem is tudok elképzelni ennél.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
szvsz terjunk vissza az eredeti cimhez :) milyen cipot kezdesnek? olyat, ami mar jo, de nem veszi el a kedvem a cipo miatt (mittomen kenyelmetlen, vagy mik lehetnek meg). olcso tipp, dekabol, hervisbol?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Én is gyorsabb vagyok mind lefelé, mind felfelé. Lefelé nem parázok, hogy lecsúszik a lábam (volt már ilyen többször is). Esni még sosem estem miatta (le is kopogom), és amikor ki kellett rántani a lábam megcsúszó kerék miatt, eddig mindíg ment reflexbõl (ettõl én is tartottam az elején).

De van ismerõsöm aki 3 év után sem bízik benne és megállás elõtt már kidokkol belõle, necces részen meg leszáll róla.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
olyan helyen meg gyorsabb ha a valladra kapod és felkocogsz.....

Én jobban szeretem ennyi....probald ki, ha nem tetszik eladod

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Igen...felfelé esélyesebb esni vele. De 0,26 km/h sebességnél az nem fáj annyira. :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Én lefele is gyorsabb vagyok vele, nem dobálja le a lábamat a pedálrol a terep, ha nagy köveken megyeklefelé....jobban át lehet huzni a bivcajt az akadályokon

én a szöges pedáltol fosok, mert ha véletlen mégis lecsúszna a lábam szépen meg tudja nyúzni a sípcsontomat....

nem kell tõle fosni, ha megszokod ugyanolyan gyorsan lépsz le mint a sima pedálról, mondhatni reflexbõl megy a dolog

persze olyan is van aki sosem tud hozzászokni, ki kell próbálni, én is össztelóssal tolom, de semmi pénzért nem térnék vissza platformra, csak ha ugrálnék

a Haverjaid nem tudom mit csinálnak....4 éve van spd-m, és egyszer dõltem el miatta a második napon...azóta nem volt spd-hez köthetõ esésem

jo platform pedalnal nekem meg sose csuszott le a labam, sarosan se.

azert megnohet a reakcioidod, mert kell egy mozdulatsort vegezni hozza, ami plusz. lehet epp ennyi kell ahhoz, hogy ne takonyolj el. ahogy elneztem olyan helyeken fekszenek meg, ahol alacsony sebessegnel nem vart helyzet jon elo. pl eroltetett kaptaton, ahol epp hogy lehet tekerni, elforog a kerek, vagy elcsuszik vmilyen iranyba. ok sem most kezdtek a dolgot, de elofordul :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

pont ott elsõsorban
ahol sportcipõben taposóvaln lezúzok ezerrel, könnyen lehet hogy klikkpedállal tolom :)

nem ertem az osszefuggest :) gyanitom ez vmi meredekebb resz - de mit szamit ott, hogy be vagy e dokkolva vagy nem? ott ugyse segit ha lelepsz, taknyolas lesz belole.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Én lefele is gyorsabb vagyok vele, nem dobálja le a lábamat a pedálrol a terep, ha nagy köveken megyeklefelé....jobban át lehet huzni a bivcajt az akadályokon

én a szöges pedáltol fosok, mert ha véletlen mégis lecsúszna a lábam szépen meg tudja nyúzni a sípcsontomat....

nem kell tõle fosni, ha megszokod ugyanolyan gyorsan lépsz le mint a sima pedálról, mondhatni reflexbõl megy a dolog

persze olyan is van aki sosem tud hozzászokni, ki kell próbálni, én is össztelóssal tolom, de semmi pénzért nem térnék vissza platformra, csak ha ugrálnék

a Haverjaid nem tudom mit csinálnak....4 éve van spd-m, és egyszer dõltem el miatta a második napon...azóta nem volt spd-hez köthetõ esésem

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

miert? felfele is? ott jon ki a kulonbseg idoben :) lefele nem tudok olyan bena lenni, hogy gyorsabbak legyenek.

pont ott elsõsorban
ahol sportcipõben taposóvaln lezúzok ezerrel, könnyen lehet hogy klikkpedállal tolom :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

engem pl lassít terepen :)

miert? felfele is? ott jon ki a kulonbseg idoben :) lefele nem tudok olyan bena lenni, hogy gyorsabbak legyenek.