Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

SPD cipõ

* * * * * 1 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
2429 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

én mavic-ot vennék most igazsag szerint, lehet fogok is egyet.....27 a csattos bolti áron, és elég jó eresztésnek tûnnek.

ez mar 2x annyi, mint ahonnan elindultam :) becelzom a speci sportot, aztan meglatjuk. tavaszig van idom.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

es meger +20-30%ot a shimano m077hez kepest a speci sport?

szerintem bõven

nekem 2 shimano cipõm volt (tipusokat nem tudom már)
fél évet bírtak ki
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bloke

bloke

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.821 hozzászólás
Egy ilyennek én is örülnék.

Feltöltött kép

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
én mavic-ot vennék most igazsag szerint, lehet fogok is egyet.....27 a csattos bolti áron, és elég jó eresztésnek tûnnek.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
es meger +20-30%ot a shimano m077hez kepest a speci sport?

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Cipõt próba nélkül azért csak óvatosan. Egyrészt próba nélkül a méret sem eldönhetõ, másrészt ami másnak kényelmes, az neked nem biztos, mert eltérõ lehet a lábformád.

Ha rosszat rendelsz, akkor kevésbé lesz õszinte a mosolyod tekerés közben :D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
42-es lábam van, 42,5 speci és 43-as shimano kell rá

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

specialized bg sport van egyaltalan magyarorszagon? ebikeosok pl azt mondtak, hogy nem tudjak beszerezni.

probike-ot nézd meg
tegnap néztem úgy emléxem 44/45 van

nekem ugyanakkora kell mint utcaiból (45)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
az inkább a shimano-ra igaz....specire nem feltétlen, cípõt próba nélkül rendelni elég oroszrulett...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Van. Csak nem feltétlenül a nagykerben.

hat ha innen gyorbol kell vadaszgatni, akkor ennyi erovel rendelhetem kulfoldrol is. ebbol is egy szammal nagyobb kell? 44es a labam. 45os?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

specialized bg sport van egyaltalan magyarorszagon? ebikeosok pl azt mondtak, hogy nem tudjak beszerezni.

Van. Csak nem feltétlenül a nagykerben.

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

shimanot senki sem hasznal?

Dióhéjban a shimano-s tapasztalataimról: Shimano SH-M075-öt használok melegebb napokon, lassan 2 éve bírja a strapát. Akciósan vettem, mint kifutó modellt egy bp.-i bicajos boltban, kb. 14-15e Ft körül, ha jól rémlik. Talpa kemény és nem gyaloglásra termett; ennek ellenére ha muszáj, nem fájdalmas megtenni benne pár száz métert. A téli cipõm is Shimano, egy Gore-Tex-es MW80, és piszok egy jó csuka! Igaz, az árát is megkérik... -1-2 fok körül és alatt mondjuk nem árt egy vastag sízoknit felvenni ehhez sem, de mindent összevetve nagyon jó meleg és klasszisokkal jobb kombó, mint a M075+Vaude téli kamásli páros, ami hóban gyalogláskor durván minden ötödik lépésnél lejön a cipõ orráról, amitõl az jól beázik. MW80-nak nagyon merev a talpa, merevebbnek tûnik jóval, mint a 075 és szinte semennyit nem hajlik, viszont - furcsa mód - gyalogolni jobb benne, mint a 075-ben. Húzni mindkettõvel jól lehet, bár a 075-nél meg kell szokni, hogy kicsit nyeklik-nyaklik és néha a pedál húzásakor hangokat hallat, de ettõl függetlenül nem rossz. Az MW80 kifogástalan ebben.
MW80-nál ami talán kissé negatívum (?), hogy sík terepen, míniszonban néha fáznak benne a lábujjaim, de terepen ilyen még soha nem fordult elõ, -10-hez közelítõ hõmérsékleti viszonyok közt sem. (-10 alatt meg még nem próbáltam - akkor már inkább otthon maradok:->.)
Talán hasznos lehet: lapos és keskeny a lábfejem, lábméretem pedig 42.5 körüli (alkalmi cipõbõl van 42-esem is, ami tökéletes). Ehhez 44-es a nyári és a téli Shimano cipõm is, sízoknival sem szorít egyik sem.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nekem az van, vagy 5-6 éve. A talpa kopott meg, valamint belül a sarkamnál szétment a bélés. Ezen felül semmi baja. Olyan túrás modell, fûzõs. Nem tudom mi a címe M-031 vagy 32

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
shimanot senki sem hasznal?

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
nekem speci van,hibátlan.nagyon kényelmes,a régi cipõmben gyakran zsibbadt a lábam,ennél meg szinte olyan,mintha nem is lenne rajtam.jó dolog ez a body geometry

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
koszi a tippeket - akkor a sportosabb dbok fele orientalodom :)

amugy ezeket neztem ki meg tegnap:
shimano mt42 m076 (77)
specialized bg sport

de ez utobbi nehezebben beszerezhetonek tunik. meretezesnel erdemes eggyel nagyobbat venni? az a gond, hogy itt gyorben nincs tul sok lehetoseg probalgatni konkret modelleket.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

spd csak turazasra, sportolasra kell :) de ez hobby. ez azt jelenti, ha minden klappol, akkor a bringaig megyek el, felulok, aztan max pihenni allok meg.

kozlekedni nem kell spd. varosba veszelyesnek tartom, munkaba meg amugy sem mennek spd cipoben.

ha úgyis
akkor a speci sport elég best buy sztem
kényelmes, tartós, és nem eszement drága

nekem pl aszfalton semmi gondom a klikk pedállal
csak terepen nem vagyunk barátok...

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
Én sokszor lecsúsztam a taposópedálról, meg mindíg össze vissza pakoltam rá a lábam, amitõl néha fájt a térdem.

Aztán vettem spd-t, az elején figyelni kellett egy kicsit, csak a környéken tekerésztem vele, de 2-3 nap után már ment rendesen a dolog és sokkal bátrabb is vagyok vele, mert nem félek, hogy lecsúszik a lábam.

Már többször is írtam az spd pedál topikba, de szerintem az sokat segít, ha valakinek megy az egyhelyben állás. Az elég nagy magabiztosságot ad már a kezdetekkor is, mert úgy csak távoli és ködös fogalom, hogy megálláskor eldõlsz az spd-vel. Velem legalábbis sosem történt ilyen.

RedEagle

RedEagle

vendég

• fórumtag
  • 151 hozzászólás
Ez igaz, de a városból is ki kell tekerni valahogy és akkor is meg van az esélye, hogy a kocsi-busz alatt végzed. Egyébként ezt mindenki túlragozza az elején majd, ha már megy a kilépés készség szinten, akkor úgyis azt fogod mondani a „munkábajárósra” is spd kell. Nekem nem kell mondani. (de itt a fórumon is sokan vannak így ezzel, ahogy olvasom)
De, hogy ne csak a szám járjon. Egy Mt20-al kezdtem talán három éve. Elõször egy keretes egyoldalas kölcsönkapott pedált próbáltam, de nem jött be a dolog. Majd a következõ szezont már egy 520 pedállal kezdtem, olyan kényszerítés jelleggel. Elõször én is tartottam, hogy nem tudok kilépni, de 4-5 alkalom után már megtanultam-berögzõdött a mozdulatsor. Nyár második felében beújítottam egy m76-ot és hát érezni a különbséget. M76 jóval merevebb talpal rendelkezik és ezáltal hatékonyabbnak érzem a hajtást is. Szóval, ha sportcélra kell, akkor a sportosabb, ha túrázósabb vagy és a kényelem fontosabb, akkor mt42. Szerintem.
Egy valaha megrögzött taposópedálos
Olyan hegyre mentem, aminek nem volt teteje csak vége. Úgy hívták szél.