Sziasztok!Van valakinek tapasztalata Shimano SH-MT32-vel vagy SH-MT42-vel kapcsolatban?Ki szeretném próbálni az SPD rendszert,de ha nem fog tetszeni,fogom tudni haszálni a cipõt sima pedálos tekerésre vagy akár hétköznapi viselésre?Igaz,hogy ezeknél a stopli bentebb esik a talp síkjától,és lehet bennük gyalogolni?
Nekem SH-MT32 van. Nem éppen a legkönnyebb, de én nem számolom a grammokat. Elõször a cipõt vettem meg és feltûnt, hogy a tornacipõhöz képest mennyivel merevebb, és sokkal jobb lett a tekerés hatékonysága. Aztán megvettem az spd pedált, ééés azóta nem akarok mással tekerni!! :-)
Bizony meg kell szokni, én is eldõltem vagy 4-5 -ször. Javaslom, hogy kezdésnek is valami igényesebb spd-t vegyél, mert nem mindegy a dokkolás és a kioldás minõsége.
Nekem elõször egy Zoggie spd volt, és nem ajánlom senkinek. Nehezen akart dokkolni, és kilépni is csak egy határozott rántással lehetett belõle, pedig a leggyengébbre volt állítva a rugó.
Most egy Shimano PD M-540-es van, (igaz hogy tíz rugó alatt nem nagyon kapod meg, de szerintem megéri) és vajpuhán dokkol, valamint szinte megérzi, ha ki akarok lépni és simán enged.
Sokan dícsérik a kistesóját is az 520-ast, én nem próbáltam, de jókat olvastam arról is (azt már megkapod 6-8 ezereért is).
Szóval szerintem ne félj belevágni.
Sok sikert és jó tekerést:
tboy
PS: nagyon picit lóg ki a talp síkjából a stopli, nem feltünõ. A gyaloglást meg kell szokni benne, mert szinte egyáltalán nem hajlik a talpa, de ne gondolj ilyen "befo*tam és nem tudok gyalogolni" szintû outi cipõs tipegésre. (nem beszólás az outisoknak!!! Peace!)
Annyi még, hogy sóderon vagy múrván, illetve betonon van egy ilyen csikorgó hangja, ahogy a stopli elcsúszik a köveken. Na lényeg az hogy meg kell szokni, de simán meg lehet.