Ha meg okosan elolvasod a bájk-discount FAQ pontjait, akkor meg nem is fizetsz áfát sem....
Elolvastam de nem tudom mire utalsz, három lehetségest látok: mint cég rendelsz és a szokásos módon elszámolod az ÁFÁ-t, de ez magánszemélyre nem érvényes, ez az "Ausfuhrkassenzettel" dolog, de ha jól értem ezt neked a magyar vámosok által ki kell töltetned és a németeknek visszaküldened, tehát nincs sok értelme mert egyrészt így biztos hogy megvámolják és a magasább ÁFA mellett az ÁFÁ-t a teljes összegből állapítják meg, tehát gyakorlatilag megadóztatják az adót is. A harmadik pedig hogy nem EU országba szállíttatsz, de akkor meg onnan kell behozatni.
Szerintem a bringaboltok jó része is így vásárol.
Nem csoda ha a külföldi kiskerár alacsonyabb mint az itteni nagykerár, és ez nem az ÁFA miatt van.. Úgyanúgy az Europai elektronika árak általában megegyeznek az Amerikaival, tehát $=€, miközben tényleg nincs 35% adókülönbség..
A bike-discont is nyilván elérte a fogadó országra vonatkozó értékhatárt, ezért a 27%-os áfa. De mindent megtalálsz itt.
http://www.nav.gov.h....html?pagenum=4
A bike24 számol 27%, a bike-discount 19%-ot. Kösz a linket, száraz lesz de megpróbálom
Ebben a topikban megtalálod a kérdésedre a választ, már volt róla szó, törvényidézettel, mindennel.
Pár éve passzívan olvasom a fórumot de csak nemrég regisztráltam, eddig nem találkoztam ilyennel. Rákerestem de csak 2006-ból találtam hozzászólást ami azt mondta hogy nincs plusz költség, törvényidézettel nem találkoztam, kivéve a fentivel persze. Ha azon kívül van konkrét linked megköszönném.
"ahol nagyobb az ÁFA" mint 27 %? ilyen országról nem tudok ha valaki tud akkor irja már le.
Van egy pár skandináv 25%-os (és Izland 25,5%), sose lehet tudni, lehet még ÁFA-csökkentés is