Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Giant

- - - - -

• Please log in to reply
3192 replies to this topic

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Tegyél rá másik külsõt,az is lehet a kaki oka.

Természetesen, miután feltûnt, a felnihez mértem, s még további 3 kerékszettel is kipróbáltam (amik más bicajokban voltak).
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

Párhuzamosan el van tolva, az alsó és a felsõ támvillához képest is megvan az eltolódás, s én úgy látom, 2 mm-el eltér a síktól, de párhuzamos vele. A papucsmegreszelés ezért szerintem semmit sem old meg.

De a kerekeken áll. Igazából úgy tûnt fel, hogy a baziballonos külsõ az egyik odlalon sokkal kisebb sárférõhelyet hagyott. Igazgattam a gyorszárat így-úgy-amúgy, meghúztam kicsit, nagyon, s még a papucsot is lecseréltem egy "bekopott" papucsra.

Kiemelt rész nem áll.
Tegyél rá másik külsõt,az is lehet a kaki oka.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Dante! a kerék ferdén áll a vázban, vagy a párhuzamosan el van tolva a váz közepéhez képest?

Párhuzamosan el van tolva, az alsó és a felsõ támvillához képest is megvan az eltolódás, s én úgy látom, 2 mm-el eltér a síktól, de párhuzamos vele. A papucsmegreszelés ezért szerintem semmit sem old meg.

ha nincs még összerakva a bike és nem áll a kerekeken,nem mindig lehet faszántosan beletenni a kerekeket.

De a kerekeken áll. Igazából úgy tûnt fel, hogy a baziballonos külsõ az egyik odlalon sokkal kisebb sárférõhelyet hagyott. Igazgattam a gyorszárat így-úgy-amúgy, meghúztam kicsit, nagyon, s még a papucsot is lecseréltem egy "bekopott" papucsra.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Szerintem,ha tényleg 2 mm az eltérés,akkor csak egy hangyafasznyit kell machinálni a papucson.Ha kell egyáltalán...ha nincs még összerakva a bike és nem áll a kerekeken,nem mindig lehet faszántosan beletenni a kerekeket.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

És mi van, ha nekiesek, megreszelem, s nem is ott a bibi? A papucs natúr alu, nincs rajta festés, ami miatt rossz lehet a felfekvés - szerintem.

Mielõtt nekiesel a reszelõvel, ha nincs más ötleted, szedd szét a hátulját, hátha a forgópontoknál lesz valami bibi, illetve a szétszedett darabokat, fõleg a hátsó háromszöget cérnával le tudod ellenõrizni, hogy hátha valami javíthatatlan gyári hiba, vagy szállítás közbeni megnyomódás okozza a dolgot.
Meg ugye az sem mindegy, amit Kisherceg ír.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Össze van rakva a bringa vagy csak váz állapot és belepróbáltad a kereket?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
Dante! a kerék ferdén áll a vázban, vagy a párhuzamosan el van tolva a váz közepéhez képest?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
És mi van, ha nekiesek, megreszelem, s nem is ott a bibi? A papucs natúr alu, nincs rajta festés, ami miatt rossz lehet a felfekvés - szerintem.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Kicsit megreszel felfelé.
Az is lehet,hogy nem fekszik fel benne teljesen a kerék tengely ,mert kicsi az átmérõje a papucsnak.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Szóval az új vázam (Anthem-X) kissé félrehord - a hátsó támvillában, a jelek szerint van 2 mm, azaz a kerék ennyivel nem középen fut. Kicsit gáznak érzem emiatt félrecentrírozni az összes kerékszettemet. Persze lehetséges, hogy csak a papucs "hibás", s az agytengely nem fekszik fel tökéletesen. A bemérõs kerék pontosan középre van centrírozva, abban nem lehet hiba. Ti mit csinálnátok?

Ugye a sors iróniája, hogy egyet már törtem, s ez egy garanciálisan kicserélt váz.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Arról hallottatok vagy olvastatok valamit, hogy Magyarországon forgalmazzák-e az Anthem X1 29er-t? Ára miatt (bár nem tudom, mennyi lehet az ára) bõven az elérhetetlen kategória, szóval csak szimplán érdekel. Különben meg álombicaj nálam, még ha az induló szériából pár váz visszahívósra sikerült, mert repedhetett is. ;->

Szerkesztés: ejha, szlovákoknál látom, forgalmazzák. Sõt, már akciózzák (?). Kár, hogy iszonyú ára van így is...

spooon

spooon

vendég

• fórumtag
  • 198 posts

Spoon: http://forum.bikemag...regcsovek-1388/

Koszi!
Sp

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
Spoon: http://forum.bikemag...regcsovek-1388/

spooon

spooon

vendég

• fórumtag
  • 198 posts
Arpi probaltad mar? Velemeny?
Sp

spooon

spooon

vendég

• fórumtag
  • 198 posts

spoon! bocs, bunkó módon nem válaszoltam, de a tavaszi rendelésben benne lennék. köszi!

Semmi gond!! Gtrande-nak emlitetted, en meg azt olvastam :) igy tudom :D
Sp

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts

Szerintem kell neki egy szezon amig elojonnek/meggyogyulnak a gyerekbetegsegei! Mar kuporgatok ra de.... szoval ha nem birom ki akkor ezt veszek

Van nekem egy 30.9 ha éppen érdekel :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
spoon! bocs, bunkó módon nem válaszoltam, de a tavaszi rendelésben benne lennék. köszi!

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

spooon

spooon

vendég

• fórumtag
  • 198 posts

Kb 225 dollár lesz a Giant állítható utas nyeregcsöve.

Bikerumor » North American Exclusive: Giant Contact Switch dropper post

Contact Switch Seatpost - partsaccessories | Giant Bicycles | UK / Ireland

Szerintem kell neki egy szezon amig elojonnek/meggyogyulnak a gyerekbetegsegei! Mar kuporgatok ra de.... szoval ha nem birom ki akkor ezt veszek
Sp

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
A súlya menyi lehet?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts
Kb 225 dollár lesz a Giant állítható utas nyeregcsöve.

Bikerumor » North American Exclusive: Giant Contact Switch dropper post

Contact Switch Seatpost - partsaccessories | Giant Bicycles | UK / Ireland