Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Giant

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3192 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nekem az elõzõ gépem 18-as speed mission volt annál lényegesen hosszabb az L-es anthem. A meridát 12cm-es stucnival használtam ezt 9essel (bár 8assal akartam) 181cm vagyok.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Kicsit sok a félreértés, de sajnos erre a web is rájátszik, beleértve a gyári honlapot is. De a mérettáblázatban már ott is a helyes adat szerepel:
az M-es Anthem 17.3-as, az L-es 19.3-as! Szó sincs 18-20-ról, soha nem is volt! (az NRS 16.5-18.5-20.5 lépcsõben ment...)

Rabbit, az enyémre amúgy felülhetsz. A régi M-es volt, 42-es Thomsonnal, szûkítõ nélkül. Kábé annyira állt ki (vagy tán még kevésbé), mint Kishercegé. Mentem most azért pár km-t az L-essel is, s hát más, de talán jobb. Nem ideges a gép, síkon, rázóson jobb, s talán lefelé is. Ellenben a meredek felfeléken lényegesen jobban mászik, nem tudsz annyira kijönni az elsõ kerék fölé (ami stabilizál). És nehezebb 100 grammal. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Rabbit ha megkeresel az enyémet kipróbálhatod. L-es
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ha vkit érdekel akkor jelezném, hogy van egy eladó 2006-os évjáratú alu Giant XtC vázam eladó sorban. 19"-os makulátlan állapotú, versenyt nem látott, csak edzõ gép volt.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Én 191 cm vagyok, szintén 20-as Meridákat pusztítottam eddig, ami tökéletes volt. Õsszel volt szerencsém kipróbálni az L-es Anthem-et is, nekem nagyon passzolt, max. a stucnit cseréltem volna egyel hosszabbra...

Húú, ennek örülök, köszönöm a gyors választ. A stucnihossz persze, de ez már részletkérdés.
Köszi mégegyszer. :)

Moab

Moab

shop

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Én 191 cm vagyok, szintén 20-as Meridákat pusztítottam eddig, ami tökéletes volt. Õsszel volt szerencsém kipróbálni az L-es Anthem-et is, nekem nagyon passzolt, max. a stucnit cseréltem volna egyel hosszabbra...

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Sorry, M-es, 18-as mindkettõ, ezekre persze rá lehet pattanni. Mekkora magassághoz kellene?

Geometria táblázat itt:

Anthem X1 (2011) - Kola | Giant Bicycles | Èeská republika

Ejj, sajnálom, azért könnyen lehet, beugrom hozzátok majd. Nem voltam még Nálatok soha, pedig csak a 90-es buszról kellene leszállnom.
187cm, az 50 cm-es hfs meridám eddig, melyet a legjobbnak érzek.

Moab

Moab

shop

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Sorry, M-es, 18-as mindkettõ, ezekre persze rá lehet pattanni. Mekkora magassághoz kellene?

Geometria táblázat itt:

http://www.giant-bic....x1/8376/46644/

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

A finomodást értsd: a változtatások az új szabványok bevezetését jelentik, amelyek a jobb irányíthatóságot, jobb fékezést, hatékonyabb meghajtást hivatottak elõsegíteni. A rugózási rendszert nem bántották, hiszen már bevált a mûködése. A postmount tárcsarögzítéssel kihagyod a adaptert, merevebb a fékrögzítés, könnyebb a beállítás. A tapered (alul 1,1/2, felül 1,1/8 colos fejcsõ merevebbé teszi a váz-villa kapcsolatot, ahogy a press-fit középcsapágy is a merevség növelését segíti elõ (hogy ez mennyire érezhetõ az egyébként is közismerten merev hagyományos integrált tengelyekhez képest, errõl még nincs saját tapasztalatom...)

/ Bár nem ide tartozik de én is jobban szeretek hosszú vázzal mászni (is), és többnyire a csapattársak is.../

Megkérdezhetem, van L-es anthem-etek a boltban, melyre felülhetnék?

Moab

Moab

shop

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
A finomodást értsd: a változtatások az új szabványok bevezetését jelentik, amelyek a jobb irányíthatóságot, jobb fékezést, hatékonyabb meghajtást hivatottak elõsegíteni. A rugózási rendszert nem bántották, hiszen már bevált a mûködése. A postmount tárcsarögzítéssel kihagyod a adaptert, merevebb a fékrögzítés, könnyebb a beállítás. A tapered (alul 1,1/2, felül 1,1/8 colos fejcsõ merevebbé teszi a váz-villa kapcsolatot, ahogy a press-fit középcsapágy is a merevség növelését segíti elõ (hogy ez mennyire érezhetõ az egyébként is közismerten merev hagyományos integrált tengelyekhez képest, errõl még nincs saját tapasztalatom...)

/ Bár nem ide tartozik de én is jobban szeretek hosszú vázzal mászni (is), és többnyire a csapattársak is.../

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Szép, de a leírás nem igaz, szinte csak a festésében finomodott. Na jó, más tag van benne, de ennyi. A Kisherceg által belinkelt nagyon kihúzott nyeregcsõ szerintem veszélyes a vázra nézve, bár "elvileg" ez nem baj, de szerintem, nekem is és Norbinak is ezért tört el. Amúgy mászásnál a rövidebb váz a jobb, nem tudom honnan veszitek ezt a hosszú jobban mászik dolgot.

Megkérdezhetem mekkora a vázad illetve milyen hosszú nyeregcsõvel használod?

Anthem 2010-11:
Postmount, press fit, tapered fejcsõ. Hogy ez jó-e? Passz.
"Költõi kérdés", 2010-est 255 ezerért, vagy az újat 315 ezerért éri meg jobban megvenni?

20"-os meridához képest egy L-es Anthem mennyivel "másabb"?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Szép, de a leírás nem igaz, szinte csak a festésében finomodott. Na jó, más tag van benne, de ennyi. A Kisherceg által belinkelt nagyon kihúzott nyeregcsõ szerintem veszélyes a vázra nézve, bár "elvileg" ez nem baj, de szerintem, nekem is és Norbinak is ezért tört el. Amúgy mászásnál a rövidebb váz a jobb, nem tudom honnan veszitek ezt a hosszú jobban mászik dolgot.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Szépek lettek így is. Anthem váz magában elérhetõ lesz? Ha igen, milyen összegért és milyen típusú taggal?

MOAB Kerkprázlet és Szervíz - 2011 Giant Anthem X Vázszett

Feltöltött kép

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Ízelítõül néhány kép az új Anthem X2 és X4-rõl!
(Bocs a képminõségért, a szemerkélõ hóesésben most nem sikerült jobbat összehozni!)

Szépek lettek így is. Anthem váz magában elérhetõ lesz? Ha igen, milyen összegért és milyen típusú taggal?

Kösz, Grande, akkor kérdés visszavonva.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Uhh... Üssetek még! :-> Szerintem nagyon szép mindkettõ és egész komoly a setup még az X4-nél is, pláne az X2-nél. Talán kicsit sok a fehér a színekben, de ez úgyis másodlakos szempont. X2-nél jól mutat a natúr alu-szín a stucni és kormánycsapágy körül!

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
Azt a k.........!! Ezek nagyon szépek!
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Szépek.

A sebesség mindent megold.

Moab

Moab

shop

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Ízelítõül néhány kép az új Anthem X2 és X4-rõl!
(Bocs a képminõségért, a szemerkélõ hóesésben most nem sikerült jobbat összehozni!)

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Feltöltött kép

CSEKONICS

CSEKONICS

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás
Szép ez a fekete-kék összeállítás.
A cseh-magyar vicces,de azért nagyjából érthetõ.
Akár azt gondolod,hogy képes vagy valamire,akár azt,hogy nem,mindenképp igazad van!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Érdekel, milyen élõben, benézek az üzletbe, bár szerintem csak 2-3 hét múlva járok arra.

Addig egy Trance X3 teszt a csehektõl: Giant Trance X 3 TEST - Bike Technika - MTBS.cz
(Google Translate-tel lefordíttattam angolra; kicsit fura a fordítás, de így olvashatónak tûnik.)