Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Giant

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3192 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Most komolyan, ekkora sárban mit ér egy nyeregcsõre szerelhetõ sárvédõ? Kb dísz az egész...
Meg eleve nálam a montira sárvédõ az az a kategória, mint a nemrég említett világbajnoki csíkos mez viselése. Ha már kimegyünk sárba montizni akkor ne azért aggódjunk, hogy sárosak leszünk... Kb egy sárvédõnek van értelme, az, amit attól véd, hogy ne kerüljön sár a szemedbe.
Fõleg egy anthem-re (nekem is az van) vicces sárvédõt rakni, olyan pici hátul a sárférõhely, hogy pillanatok alatt beáll a hátsókerék nagyobb dagonyában, ha nem vagy elég erõs.

A sebesség mindent megold.

errorka

errorka

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás

regebbi fajta BBB BFD-12

Koszke, szoval ilyen allithatod van neked is. Ez erdekelt igazabol :)

errorka

errorka

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás

Ne paráz már állandóan, kelj fel a kurva géptõl és menj tekerni mint most én is.

Mehettel volna 2 perccel hamarabb is tekerni, es legalabb hu lennel az alairasodhoz :P

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
regebbi fajta BBB BFD-12

az elso is megvan hozza, de az korulmenyes egy valami.

a kepen lathato sarba meg szvsz ossztelos nem valo. mondjuk en joidos bringas vagyok, szal semmivel se indulnek neki ilyen korulmenyek kozott, de kinek mi ugyebar.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

en sem - akinek hat annya van :)

a bringát is féltem az ilyentõl, meg takarítsa a f...m :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
en sem - akinek hat annya van :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Es menet kozben nem gaz, hogy beragad a sar? Mi azert szoktunk dagonyazni is :P

Feltöltött kép

Ilyen trutyiban mar minden vedelem hasznos :) Nekem azt mondtak, hogy ami most van (SKS X-Tra Dry Rear Mudguard | Buy Online | ChainReactionCycles.com), az valoszinuleg nem lesz jo (a valtozo nyeregmagassag miatt).

Ezek kozul gondoltam valamelyikre:

SKS X Blade Rear Mudguard | Buy Online | ChainReactionCycles.com
SKS Grand M.O.M. Rear Mudguard | Buy Online | ChainReactionCycles.com

Tamaska: BBB-bol melyiket hasznalod?

na én az ilyen lekvárba már nem mennék bele :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Ne paráz már állandóan, kelj fel a kurva géptõl és menj tekerni mint most én is.

én pl mennék most azonnal, csak itt szegeden hülyén érzeném magam egy fullyval... sajna meg kell várnom míg hegyre jutok. de vasárnap eljön az is.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

errorka

errorka

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Es menet kozben nem gaz, hogy beragad a sar? Mi azert szoktunk dagonyazni is :P

Feltöltött kép

Ilyen trutyiban mar minden vedelem hasznos :) Nekem azt mondtak, hogy ami most van (SKS X-Tra Dry Rear Mudguard | Buy Online | ChainReactionCycles.com), az valoszinuleg nem lesz jo (a valtozo nyeregmagassag miatt).

Ezek kozul gondoltam valamelyikre:

SKS X Blade Rear Mudguard | Buy Online | ChainReactionCycles.com
SKS Grand M.O.M. Rear Mudguard | Buy Online | ChainReactionCycles.com

Tamaska: BBB-bol melyiket hasznalod?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem egy nyeregcsore rogzitheto BBB van, benne van a bringazos cuccok kozott, csak akkor csattintom fel ha szuksegesnek erzem, de alabpbol nem cipelem [csufitom az osszekepet].

az ilyesmi eleg univerzalis es relativ jol is ved. De az ilyen forgaspontos csikicsuki helyekre nem nagyon van jo megoldas. ahogy hazaersz lemosod vizzel es kesz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
szvsz eleg, ha a forgaspontokat tisztan tartod, es evente leellenorzod oket. en sehol sem hasznaltam sarvedot, bar ha olyan sar van, akkor inkabb nem bringazom. inkabb akkor szoktam osszekoszitani a bringat, ha belefutok olyan helyekbe, ahol nem szaradt fel.

errorka

errorka

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Merevfarunal egyertelmu volt a sarvedo kerdes, egy kenyelmesen es gyorsan fel -ill. leszerelheto SKS sarvedom volt. Nem volt mindig hatekony, de azert jol jott. Ossztelosnal mennyiben valtozik a helyzet? Milyen sarvedot javasolnatok hatra, illetve hogyan lehet minimalizalni a legalso csapagyak mogotti kis lukba valo sarberagadas eselyet? Ide egyebkent a levelek is rendre beragadnak, es meg kipiszkalni is nehez, nemhogy menet kozben csak ugy "kiugrasztani".

Errol lottem kepet is, hogy egyertelmu legyen (a fokusz kicsit felrement, de ott a level meg mindig :F):

Feltöltött kép

errorka

errorka

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Az mondjuk sztem nem olyan rossz, ha a mi temponkbol indulok ki. Mi mostanaban 12-13km/h koruli atlagokat megyunk (pihenokkel), es 2000-2200m koruli szinteket (2500 korul van a rekord), szoval inkabb ilyen tulelosebb turakat, hosszabb tavokon (65-90km). Valahogy a szivem jobban birja ezeket, mint a rovidtavu hajtosabbakat :)

Persze ossznepire nem lesz ennyi betervezve, hogy akkor legyunk sokan... Na de nem offolom tovabb a topicot. Jo idoben visszateres, majd irok ide is. Szerveztem mar tobb ilyen "sokresztvevos" turat, csak ide se felejtsek el irni :) De majd megnezem, milyen bringaval megyek... :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Ha visszaternek a melegebb idok (18-20 fok kornyeke), rittyenthetunk ossznepi tekerest. Most kell egy alaptempo, aminel nem fazik az ember, es minimalizalni kell mar sajna a megallasok szamat is, es maximalizalni az idotartamat. Ha viszont becsatlakozas van, nem szivesen hagynek el senkit, plane akkor nem, ha nem is helyi, ha pedig lassusag van, akkor tobb ido kell pihengetni :)

visszatérünk a témára tavasszal. ha eszünkbe jut :) egyébként kb 15-17km/h átlagot szoktam menni a bükkben mondjuk egy ötvenes túrán 1000-1200m szinttel. ebben nincs benne max 20 perc pihenõ. nem szeretek állni, csak amíg kulacsot töltök vagy kajálok egy szenyót.

errorka

errorka

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás

na egyszer felmegyek pestre tekerni és megnézem ezeket a helyeket. be lehetne hozzátok társulni? bár én lassú vagyok meg béna :)

Ha visszaternek a melegebb idok (18-20 fok kornyeke), rittyenthetunk ossznepi tekerest. Most kell egy alaptempo, aminel nem fazik az ember, es minimalizalni kell mar sajna a megallasok szamat is, es maximalizalni az idotartamat. Ha viszont becsatlakozas van, nem szivesen hagynek el senkit, plane akkor nem, ha nem is helyi, ha pedig lassusag van, akkor tobb ido kell pihengetni :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
na egyszer felmegyek pestre tekerni és megnézem ezeket a helyeket. be lehetne hozzátok társulni? bár én lassú vagyok meg béna :)

errorka

errorka

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Kozben kideritettem:

"zoli] a sárgán kezdünk de aztán letérünk róla a végén bal irányba mert a sárga vége nem járható CC bicóval 10 m-en"

Szuszogot valamikor leteszteljuk :) Ugy jartunk mondom azzal is, mint a Kevellye. Egyszer nagy szivas, "palyafutasunk" kezdeten, azota pihenon van :)

Egyebkent hetkoznap 1xBudai-hegyek, ha van ido, hetvegen komolyabb tura, de kb. egesz evben, leszamitva par idojarasi/csaladi okokbol kimaradtat... Bar lenne tobb ido :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Ha mar Janos-hegy: az egyik olyan ut, amin erdekelne, hogy lehet feljutni, az az Erzsebet kilatohoz fel a piros, a maga kis kellemetlenul magas lepcsoivel (sot nehol lepcsosorozataival) es szuk forduloival tarkitva :) Az ilyen lepcsoknel kimondottan hatranynak erzem a beulest, es a fentebb emlitett, porgos attetel miatti pedalfordulat-kiszamithatatlansagot. Az 1-3-at (24/28), de meg az 1-2-t (24/32) is erosnek erzem ide.

Oh, örömmel látom, hogy egy csomót ismersz, sõt, egészen bejáratott szakaszok! A János-hegyen a zöld háromszög aszfaltot átívelõ részein van 2 letörés, ahol szerintem nem lehet feltekerni, ezeken még leugratni sem mernék; és sejtem, melyik fordulóra gondolsz, van benne egy trükkösebb. A jános-hegyi piros a lépcsõkkel igazi csemege, az egyik kedvencem, ott általában sikerül 180 fölé vinnem a pulzusom, pedig nem vagyok valami gyors mászógép. A nagytányért nem kell féltened, a 80-at mozgó merevvel is fel tudok menni anélkül, hgoy leérne a nagytányér; szerintem a beüléssel sem lehet ott nagy gond, pláne, hogy a lépcsõk végig fából vannak, így szerencsére nem nagy probléma, ha véletlenül mégis lekoccanna. 22/24-gyel szoktam felmenni. Szuper jó út, de tény, hogy nagyon kiveszi az embert.

Viszont a Szuszogó szerintem nem olyan vészes, kicsit csodálkozom is, hogyan fogott ki rajtatok (32/24-gyel is lehet repeszteni fel, csak nem szabad belassulni) :-) - de ha megy a Nagy-Hársra a sárga jelzés, sõt, Virágos-nyereghez fel ha megy lábletétel nélkül a K+, akkor kétlem, hogy ez ne menne. Hajrá! :-)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

felreertesz - porgetesrol van szo (egy attetel), csak azon belul valtok ritmust, igy valtozik a nyomatek. ezek olyan kaptatok, amin nem tudsz lenduletet venni, mert egyreszt tiszta hepehupas, masreszt meg egyre jobban emelkedik (meg hosszu is hozza).

értem! ki fogom próbálni.