Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Giant

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3192 hozzászólás a témában

errorka

errorka

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Nekem ma kitort egy kullom, hatulrol, a gyari P-XC2-bol. Hazaertem, hallom, hogy vmi fura hang jon. Mint amikor kis apro kavicsok utodnek egymasnak. hat, bement a gedva a kullo helyen valoszinuleg :/

Soha eddig nem volt kullotoresem, semmilyen kerekkel (Valami Mach felnik, Novatec es nem tudom milyen aggyal, Single track + LX agyak, DT Swiss XPW1800). Hallottatok-e mar ilyen problemakrol? (82.5 kiloval kezdtem a turat, ami nem tul veszes.)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Állítsd be rendesen a csillapítást és nyomást a tagon tedd 2-es propedálba zárd le és úgy kezdj el mászni és rájössz hogy gyorsabb leszel felfelé legalábbis ott ahol elkezd kicsit göröngyösebb gyökeresebb lenni ha jól lõtted be akkor lefelé sem lesz szükség arra hogy kinyisd. Legfeljebb akkor ha élvezkedni akarsz vagy tényleg hosszú és kemény lejtõ jön.

nem árt neki ha lezárva kezdek neki lejtõzni? egyébként szerintem most sikerült jól belõni a rugóstagot, legalábbis nagyon élményszámba mentem :)

amúgy ez float rp 2, nincs neki csak két állása: igen/nem ;)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Állítsd be rendesen a csillapítást és nyomást a tagon tedd 2-es propedálba zárd le és úgy kezdj el mászni és rájössz hogy gyorsabb leszel felfelé legalábbis ott ahol elkezd kicsit göröngyösebb gyökeresebb lenni ha jól lõtted be akkor lefelé sem lesz szükség arra hogy kinyisd. Legfeljebb akkor ha élvezkedni akarsz vagy tényleg hosszú és kemény lejtõ jön.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás
na megvolt a nászutunk az anthemmel. soha többé nem kellene merevfarú. egyszerûen fantasztikus. egyáltalán semmi hintapalinta, csak teszi a dolgát a felfüggesztés. nem mondom, hogy nem fárasztóbb picit a mászásokon, de a lejtõkön minendt felülmúl. de nekem kifejezetten tetszik, hogy a fölfeléken is szépen kimozogja a bukkanókat, mert én egyáltalán nem lockolom sem a telót, sem a rugóstagot. mentem vele a héten kb 430 kilit a Bükkben, több ezer szinttel és azt kell monjdam, hogy szinte mindenütt simán elég volt a hátul 90 elõl 100mm rugóút. ahol meg nem volt elég, ott nem is csak ezen múlott, hanem a bringatudáson is... egyáltalán nem voltam vele lassabb, sõt, átlagban egy picit még gyorsabban is nyomtam a túrákat. szóval nagy szerelem ez, kétlem, hogy bármikor is szakítanék ezek után a Giant-tel :)

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás

áh, teljesen kizárt, hogy egy ilyet meg tudnék csinálni. itthon a komódba a polcokat is az asszony szerelte be... lehet, hogy ezt is meg tudná csinálni :D

Felesleges ennyire bonyolítani. 4 db kötegelõ és egy darab méretre vágott gumibelsõ darab. Olyan nincs, hogy azt sem tudod:-)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

ha a varosban fagy, a hegyen is fog :D

na ez pl majdnem 100% :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Hegy alja es teteje kozott van tobb fok difi. Ha 1-2 napig jo ido van, es leolvad minden, utana a minuszban nem fog egybol megfagyni. Lent trutyi, fent ho es jeg. Sima :)

ha a varosban fagy, a hegyen is fog :D

errorka

errorka

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás

ha minusz van, sar sincs :)

Hegy alja es teteje kozott van tobb fok difi. Ha 1-2 napig jo ido van, es leolvad minden, utana a minuszban nem fog egybol megfagyni. Lent trutyi, fent ho es jeg. Sima :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Mas fajta elvezet. Persze van, amikor mar sok, pl. a lentebb linkelt turan en is besokalltam, de meg igy is izgibb, mint gorgozni :) Azt meghagyom a nagy havazasok es az igazan nagy trutyik idejere. Egyebkent meg csodaszep az oszi, es kulonleges hangulatu a teli erdo. Ha kicsit szivni kell, hogy lassam, az meg megeri. Sot, jopar szakaszon a nagy szivast is :)

ha minusz van, sar sincs :)

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

ennyire sem? :)

Sufnituning: elsõ sárvédõ, a.k.a. a

szerk.: úristen megnéztem az RRP árát... :D:D:D

áh, teljesen kizárt, hogy egy ilyet meg tudnék csinálni. itthon a komódba a polcokat is az asszony szerelte be... lehet, hogy ezt is meg tudná csinálni :D

errorka

errorka

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás

Nagy dzsuvában inkább halogatom a bicajozást; szerintem érdemes várni, amíg jobb idõ lesz, addig csak hatványozottan amortizálódik minden alkatrész a bicajon (de sebaj, cserébe legalább nem is élvezi az ember:-)), szóval nem ér annyit! ;-)

Mas fajta elvezet. Persze van, amikor mar sok, pl. a lentebb linkelt turan en is besokalltam, de meg igy is izgibb, mint gorgozni :) Azt meghagyom a nagy havazasok es az igazan nagy trutyik idejere. Egyebkent meg csodaszep az oszi, es kulonleges hangulatu a teli erdo. Ha kicsit szivni kell, hogy lassam, az meg megeri. Sot, jopar szakaszon a nagy szivast is :)

errorka

errorka

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Wow, kosz. Nezegettem mar az RRP-t, de en is sokallottam az arat, es atomlama vagyok barkacs teren, de majd megfuzom az asszonyt :) Ez a leiras szuperjo.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Biztos nem vennék ennyiért (és tudtommal nem kapni Mo.-on), pláne, hogy pepecselõs tempóban 15-20 perc melóval kész volt nekem életem elsõ darabja, noha elég antitalentum vagyok ezen a téren. És köszi a linket, pont ezt kerestem! :-) Megjegyzem, ragasztó sem feltétlenül kell, tudok fotót készíteni a sajátomról, amit anélkül oldottam meg.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

itthon nem lehet kapni? nem vagyok egy barkács alkat :)

ennyire sem? :)

Sufnituning: elsõ sárvédõ, a.k.a. a

szerk.: úristen megnéztem az RRP árát... :D:D:D

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Errorka: nagy sárba tök mindegy, teszel-e vagy sem, maximum jól rátapad arra is egy csomó sár. Nagy dzsuvában inkább halogatom a bicajozást; szerintem érdemes várni, amíg jobb idõ lesz, addig csak hatványozottan amortizálódik minden és még nem is élvezi az ember; nem ér annyit! ;-)
Ez viszont hasznos, MJani01 is erre gondolt szerintem: RRP Neoguard Limited Edition Spritzschutz - BIKE-COMPONENTS.DE
Nagy sárban ez sem jó, de ha nem vészes a sár, csak nedves az idõ, akkor abban bõven segít, hogy ne menjen a szemedbe és a szemüvegre sár és kosz. Lehet készíteni is otthon tépõzárból és régi belsõbõl, valamelyik topikban én is írtam róla, mivel készítettem már ilyet. Ahhoz képest, hogy 150-200 Ft ráfordítással megvan, többet ér és hasznosabb bármilyen "rendes" sárvédõnél!

itthon nem lehet kapni? nem vagyok egy barkács alkat :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Errorka: nagy sárba tök mindegy, teszel-e vagy sem, maximum jól rátapad arra is egy csomó sár. Nagy dzsuvában inkább halogatom a bicajozást; szerintem érdemes várni, amíg jobb idõ lesz, addig csak hatványozottan amortizálódik minden alkatrész a bicajon (de sebaj, cserébe legalább nem is élvezi az ember:-)), szóval nem ér annyit! ;-)
Ez viszont hasznos, MJani01 is erre gondolt szerintem: RRP Neoguard Limited Edition Spritzschutz - BIKE-COMPONENTS.DE
Nagy sárban ez sem jó, de ha nem vészes a sár, csak nedves az idõ, akkor abban bõven segít, hogy ne menjen a szemedbe és a szemüvegre sár és kosz. Lehet készíteni is otthon tépõzárból és régi belsõbõl, valamelyik topikban én is írtam róla, mivel készítettem már ilyet. Ahhoz képest, hogy 150-200 Ft ráfordítással megvan, többet ér és hasznosabb bármilyen "rendes" sárvédõnél!

errorka

errorka

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Nekem mondjuk most van ~1.5cm (gyari Giant P-XC2 felni), minden iranyban (ket oldalt picit tobb, felul "csak" 1.5cm), es meg dilemmaban vagyok, hogy keskenyebb sargumit tegyek-e fel, hogy meg tobb hely legyen. Tobbek kozott ezert is erdekes dolog a sarvedo kerdes, es annak kijelentese, hogy egy Anthemben nincs sarferohely :) Ugy tunik, hogy eleg komoly differenciak vannak attol fuggoen, hogy mivel van szerelve a gep...

Panaracer Fire XC-t vettem egyebkent probakepp, 2.1-est (ez nem kimondottan sarra van, mert arra ott a Mud, de dicsertek), viszont ugy tunik, hogy 1 honapot birt kb., es meg a dagonyak elott szetmegy :F Mar tornek le a kozepso butykok :/ Ezek utan azt hiszem nem ebbol lesz 1.8-as dagonyazasra, hanem inkabb veszek valami dragabbat, de tartosabbat...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Most komolyan, ekkora sárban mit ér egy nyeregcsõre szerelhetõ sárvédõ? Kb dísz az egész...
Meg eleve nálam a montira sárvédõ az az a kategória, mint a nemrég említett világbajnoki csíkos mez viselése. Ha már kimegyünk sárba montizni akkor ne azért aggódjunk, hogy sárosak leszünk... .

nem megyek sarba montizni. ez arra jo ha 80%ban szaraz de vannak saros foltok, hogy nem b*ssza ossze a hatadat fejedet stb a hatso kerekrol felrepulo cucc. Ami hasznos ha utanna pl be kell ulni az autoba es nem akarsz oltozkodni. nekem szempont, neked valoszinuleg masok a korulmenyeid, igy nem.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

Peldaul olyan ertelme is van, hogy a mez/kabat zsebebe kevesebb sar repkedjen be. (Tudom, hatizsak, csak az ala kicsit rosszabb beizzadni a hidegben, mint nyaron.) Plusz amikor meg hidegebb van, akkor minel kevesebb sar/viz/ho/latyak kerul rad, annal jobb. Engem minuszban a hatamon/hatsomon is zavar a hideg trutyi, nem csak a szememben :) Gondoltam a kepbol sejtheto, hogy nem azert aggodok, hogy koszos leszek...

A helyet illetoleg nekem is vannak aggalyaim (bar azt mondtak, hogy a Trance-hez kepest jobb a helyzet), de azon lehet valamicsket segiteni gumivaltassal.

nekem DT F630 felnin volt fent két 2.2-es conti x king az anthemen. kb egy miliméter maradt sárnak. most lecseréltem a gumikat, tettem fel mountain kinget, abból is a 2.2-es verziót, és most már van kb egy-másfél centi. kíváncsi leszek mennyire fog beragadni.

hátizsákból meg szerintem érdemes kiadni kicsit többet egy normálisra, mert akkor nem izzad be a hátam és legalább van hely kajának, tartalék felsõnek, esõkabátnak. egynapos túrára azért kell pakolni...

errorka

errorka

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Peldaul olyan ertelme is van, hogy a mez/kabat zsebebe kevesebb sar repkedjen be. (Tudom, hatizsak, csak az ala kicsit rosszabb beizzadni a hidegben, mint nyaron.) Plusz amikor meg hidegebb van, akkor minel kevesebb sar/viz/ho/latyak kerul rad, annal jobb. Engem minuszban a hatamon/hatsomon is zavar a hideg trutyi, nem csak a szememben :) Gondoltam a kepbol sejtheto, hogy nem azert aggodok, hogy koszos leszek...

A helyet illetoleg nekem is vannak aggalyaim (bar azt mondtak, hogy a Trance-hez kepest jobb a helyzet), de azon lehet valamicsket segiteni gumivaltassal.