nekem az a tapasztalatom, hogy a technikasabb csorlos reszen, amirol tudja az ember, hogy mar emelgetni fogja az elejet, akkor "ra szoktam tekerni" elotte, mintha lenduletet venne az ember (mar ha lehet ilyenrol beszelni parkmhs resznel), es a kritikus reszen probalom a lenduletet kihasznalva kisebb nyomatekkal attolni a dolgot. persze ez csak rovid szakaszon mukodik, de igy fel tudtam menni olyan helyen is - ritmust valtva - ahol korabban nem.
a nyeregben helyezkedve es a sulypont tologattasal szvsz merev vazas bringabol is sokmindent ki lehet hozni, ha nem csak ulok es tekerek, hanem mint lefele, "kiallok", hogy a hepehupakat a labammal csillapitsam, es akkor nem pattog el. mindig az ember keze es laba a legjobb felfuggeszes, a tobbi plusz segitseg. az unalomig ismert terepeken ezert is birom jobban a hardtailt, mert tobbet fejlodik vele az ember. mar ugy megyek a merevvel is lefele, mint nemreg a letolt nyeregcsoves 140es geppel - de jo lenne ezt a batorsagot atultetni olyan helyekre is, amit nem ismerek. ott total beszarian megyek, mert nem tudom, hogy "mi jon". a haverok azt mondjak, hogy tul sokat agyalok azon, hogy mi van a kerek alatt
persze, eloszor mindenkit elragad az erzes, de vhol ellustul az ember tole. nagyon szerettem olyan teruleteken, amit nem ismertem, mert adott egy plusz biztonsagerzetet. viszont a kornyeken, ahol 95%ban tekerek, mar egyszeruen unalmas volt, hogy mindenhol atrongyolok vele, kulonosebb gondolkodas nelkul. nalam kb ket ev utan tunt el a varazs, jelenleg jobban elvezem a 29ert. ez is egy baromi kenyelmes gep, de elhiteti velem, hogy tobbet kell gepeszkedni a hasonlo sebesseghez.
jelenleg epp a 29er anthem az, amit meg nagyon kiprobalnek, es ha lesz alkalmasabb terep, ahol a jovoben lakom, akkor lehet benevezek egyre. itt marad a merev, mar vegigzongoraztam mindent az enduro-trail-xc ossztelos vonalon.
Igen, erre a "lenduletvetelre" mar rajottem (tulajdonkepp adja magat a dolog ott, ahol beletekerve barmelyik oldalon leerne a pedal), de ez, ahogy irod is, csak rovid tavokra megoldas. Extrem meredekeken pedig "szinte semennyire" :/ 10 centikben merheto
Az elkenyelmesedest en is eszrevettem, mar most is (mit mar most... mar az elso turan , de egyelore tetszik. Belefernek legalabb meg hosszabb es meg komolyabb turak Szoval megvan az elonye is
29er Anthem-en en is nagyon sokat gondolkodtam, de az nem lett volna akcios, anelkul meg horror ar. Meg ez a 26-os is szep penz volt egy hobbira, de vegulis kihasznalom, ugyhogy megraztam magam Azert ha lesz tesztelesi lehetoseg, biztos elviszem egy korre a 29-est, kivancsisagbol Csak nehogy megint meg akarjam razni magam )