Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

DH/4X/DS versenyek

- - - - -

• Please log in to reply
11827 replies to this topic

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

akkor 125 lesz a bevétel. még mindig édeskevés. azt kellene megérteni,hogy az a pár rendezõ ingyen csinálja a versenyeit. ezért több tisztelet járna nekik.
valamint több támogatás kellene a hazai bringás cégektõl. alig néhány támogatja a versenysportot. pedig szerintem kutya kötelességük lenne azt a szegmenst támogatni,akibõl megélnek.
jó,hogy van néhány cég,akik adnak tárgynyereményeket (csak ilyen van),de attól csak a versenyzõ fog többet kapni. a rendezõnek az nem bevétel,rgo nem tudja növelni a verseny színvonalát.

Azért abba is bele kellene gondolni,hogy miért is lennének kötelesek támogatni? Egy cégnek akkor érdeke támogatni valamit,ha azzal tömegeket tud elérni...egy dh/4x versenyen indul kb 30-50 ember...az nem tömeg. Mit tudnak a versenyrendezõk nyújtani a szponzornak?Kint lesz az rtl,tv2,vagy a sport1?A nézõk többnyire a versenyzõk hozzátartózóiból állnak,tehát még az sincs,hogy legalább a sok nézõt elérik a molinókkal,vagy a kiállított termékekkel.Szal nincsen reklámértéke a rendezvénynek,és sajna többnyire a rendezés,stb is messze elmarad egy maraton,vagy xc futam színvonalától,amik többnyire frekventált,idegenforgalmilag látogatott helyen vannak...
Ezeket azért érdemes figyelembe venni,mielõtt követelõzés lenne....
Itt is,mint a szponzor keresésnél elõször az eredményeket kell hozni,majd a kéréseket..
Sztem...
üdv:Thy

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
A Vilo csak versenyzoket tamogat? ;) :D
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
akkor 125 lesz a bevétel. még mindig édeskevés. azt kellene megérteni,hogy az a pár rendezõ ingyen csinálja a versenyeit. ezért több tisztelet járna nekik.
valamint több támogatás kellene a hazai bringás cégektõl. alig néhány támogatja a versenysportot. pedig szerintem kutya kötelességük lenne azt a szegmenst támogatni,akibõl megélnek.
jó,hogy van néhány cég,akik adnak tárgynyereményeket (csak ilyen van),de attól csak a versenyzõ fog többet kapni. a rendezõnek az nem bevétel,rgo nem tudja növelni a verseny színvonalát.

stefi.67

stefi.67

vendég

• fórumtag
  • 33 posts

persze, de számold ki:

mondjuk 50 nevezõ * 2000 Ft= 100.000 Ft

Mentõ: kb. 30.000 Ft
Felszállítás: kb. 20.000 Ft
Fotocella: kb. 50.000 Ft
Díjazás: kb. 30.000 Ft
Kaja,pia: 20.000 Ft
és ezek csak a nagyobb tételek,még ezenkívül sok összejön apró dolgokból.

Munkadíj,fáradtság,idesség: azt ingyen mérik.

És ha 2500 lenne?

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
persze, de számold ki:

mondjuk 50 nevezõ * 2000 Ft= 100.000 Ft

Mentõ: kb. 30.000 Ft
Felszállítás: kb. 20.000 Ft
Fotocella: kb. 50.000 Ft
Díjazás: kb. 30.000 Ft
Kaja,pia: 20.000 Ft
és ezek csak a nagyobb tételek,még ezenkívül sok összejön apró dolgokból.

Munkadíj,fáradtság,idesség: azt ingyen mérik.

stefi.67

stefi.67

vendég

• fórumtag
  • 33 posts

a 4x-en Magyarszéken fotocella volt és lesz is.4xen ez aránylag könnyû megoldani, dh-n már sokkal problémásabb.
Komlón ez attól függ, hogy mennyi pénzt kapunk a városvezetéstõl.

Igen Peti ez igy természetes a 4X versenyeken, de ez jó lenne ha a DH versenyeken is természetessé válna.

stefi.67

stefi.67

vendég

• fórumtag
  • 33 posts
quote=Vole]Regebben volt szo rola, hogy lesz pesten is valami nagy bringas park vagy hasonlo, de abbol nem hiszem hogy lesz barmi is.

Erdekes, ezellen nem tiltakoznak a zoldek ott Pecsen?[/quote]

Volt töb probálkozás de nem egyszerû, csak az a 4 hely amikrõl én tudok, túl szép lett volna:o , de remélem a lelkes emberek nem adják fel.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
a 4x-en Magyarszéken fotocella volt és lesz is.4xen ez aránylag könnyû megoldani, dh-n már sokkal problémásabb.
Komlón ez attól függ, hogy mennyi pénzt kapunk a városvezetéstõl.

Boci 4x

Boci 4x

vendég

• fórumtag
  • 27 posts

Regebben volt szo rola, hogy lesz pesten is valami nagy bringas park vagy hasonlo, de abbol nem hiszem hogy lesz barmi is.

Erdekes, ezellen nem tiltakoznak a zoldek ott Pecsen?

Látod ezek szerint nem ! Viszont ami furi ,hogy minden ellen tiltakoznak jó alá irom ,hogy megbojgatjuk néha az erdõt ,de még mindig kevessebbet ártunk mint egy rakat másik sport és egyéb hülyeség ! Vagy nem ?

stefi.67

stefi.67

vendég

• fórumtag
  • 33 posts
Bocs a zavarásért, de én szivesen fizetnék a Pannon kupákon 2500Ft-ot 2000 helyett csak legyen végre rendes idõmérés. De ez nem csak rátok vonatkozik, én szivesen látnám a hazai versenyeken a rendes idõmérést. Mi elmegyünk szinte minden hazai versenyre, de az hogy a végén legyintünk hogy megint csak stopperel mérték, és hát nálunk valamikor századokon múlik az hogy ki nyer......
UFF

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
még nem. ez talán nem lesz katonai célpont:). ja, meg szerintem az erdészet így próbálja elérni,hogy a túristaútakról eltûnjenek a bicajosok+motorosok.
ez legalább egy kultúrált megoldás.

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
Regebben volt szo rola, hogy lesz pesten is valami nagy bringas park vagy hasonlo, de abbol nem hiszem hogy lesz barmi is.

Erdekes, ezellen nem tiltakoznak a zoldek ott Pecsen?
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Spalya

Spalya

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts
Nem biztos hogy pesten nem lesz valami hasonló... ;)

"A patentzár nem 1 erõviselõ szempont" Semetei Rándor

jakesz

jakesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 249 posts

egy jó hír, ami ha elkészül,akkor talán Pécs lesz a magyar bringásélet központja:

http://www.pecsinapi...ex.php?id=10731

Ezt naggggyon jó hallani! Sok ilyen kéne még az országnak!

Qky!!! Pakolok és költözök... sátrat vigyek? :D

Boci 4x

Boci 4x

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Épül Nagykanizsán az új 4cross pálya ! A dh már készen van ! Szeretnénk mi is jövöre versenyt rendezni mivel tavaly alakultunk ! Idén beléptünk a szövetségbe és ,ha jól tudom akkor egy éves tagság után lehet csak versenyt rendezni (sajnos) ! Eddig egy egész jó dh pálya és egy tényleg nagyon profi dirt pálya van a birtomkunkban a dh-ról vannak képek a pixen a dirt pálya képeit sajnos nem sikerült feltenni ,mert behalt a pix, de ha rendbe jön akkor már nyomom is fel ! :D Szerencsére az összes pálya a város közvetlen közelében (szélén) fekszik a CSónakázó tónál , A mindenki sportpályánál és a Milósfai város rész foci pályájánáll ! Szal a minden pályánál közvetlen a pálya 1km körzetében szállás lehetõség ! JA és hozzánk PESTRÕL majd a7esen lehet eljutni ! :Dde ha minden készen áll a versenyre akkorúgy is adunk bõvebb infót ! :D

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

a déli szektoral az a legnagyobb baj ,hogy a 6-os úton kell oda menni,márpedig ennyi idõ alatt ausztriába vagy egész szlovákián át lehet menni.plusz szekszárdon azért a kétezer forint nevezés egy kicsit túlzás föleg ,hogy háromezer forintért szálitás is jár máshol.egyébként amig nem lesz felszálitás és nem Pécsen rendezik addik ez fog maradni.

legközelebb majd még õk fizetnek,hogy versenyt rendezhessenek.úgy jó?

na de egy jó hír, ami ha elkészül,akkor talán Pécs lesz a magyar bringásélet központja:

http://www.pecsinapi...ex.php?id=10731

Boci 4x

Boci 4x

vendég

• fórumtag
  • 27 posts

IDIL.: hajrá, csak így tovább! rendezzetek , mi ott leszünk!odafigyelve még számolva is lehet idõt mérni.(vicc), akinek nem tetszik, az nem indul, sokan neveznek nálatok, így el van fogadva.

Teljessen igaza van ! Mennyi is volt a 10.Tokod dh-n az indulók száma ? Ha jól emléxem akkor 100 fölött ! Szal nem tudom mi itt a probléma ! Az pedig igaz ,hogy ennyiért a kiszolgálás, a rendezés Csúcs volt !
500ért annyit ettél ,ittál amennyit csak tudtál ! Kaptál egy rajt számot (ami igen jól nézki független attól ,hogy melyik kat.ban mentél ) ! Mi ott beszélgettünk LL-ékkel (nem a Juniorral :D ) és ahogy hallom se éjszakájuk se nappaluk ,de egy tény és való amit csináltak az nem volt rossz! Ha meg vkinek speckó igényei vannak annak ott a világ kupa vagy külföldi versenyek ! Az biztos ,hogy rám számíthattok a köv Tokod dh-n is ! :D

QKYQMBUno1

QKYQMBUno1

törzsvendég

• fórumtag
  • 267 posts
and80: nekünk is a 6-os úton kell közlekednünk minden verseny színhelyére. A legtávolabbi színhely 470 km Sátoraljaújhely. Pestig 6-os , aztán autópálya. Az ország szégyene a "jóminõségû" utak, és az autópálya hiánya. Pupákékat, meg nem kellene fikázni, mert talán õk azok, akik megtesznek mindent, hogy TE, és sokan mások tudjanak 1 jót versenyezni. Rendeztél már versenyt? Pár paraméter: mentõ, ami szexárdon mindig van 40.000/alkalom, érem serleg 30.000.-, és egyébb kissebb költség, amit ha összeadsz, jókora összeg jön ki. A versenyeik "e" kategóriás, Pannon Kupás, amit egységes nevezési díjjal állítottunk be: KOMLÓ, MAGYARSZÉK,GYÕR, SZEXÁRD. Így nem is sok a 2000.-Ft. A felszállítást meg ha nem tudják megoldani, akkor toljuk a bikét Ha az "öregek" (Misi, Stefi, stb.),szlovákok, akik VK-ra járnak nem sírnak a felszállítás miatt, addig szerintem felesleges ezen rágodni, vitázni.!A másik, PÉCS is a 6-os út kellös közepén fexik, a lehetõ legdélebben. Mivel lehetne másabb, mint a másik színhely?Talán a természeti adottságával, ha lehetne versenyt rendezni!
boorze : 1 korona hány forint? hidd el könnyebb nekik akár ausztriába, akár és föleg hozzánk leruccani versenyezni.
IDIL.: hajrá, csak így tovább! rendezzetek , mi ott leszünk!odafigyelve még számolva is lehet idõt mérni.(vicc), akinek nem tetszik, az nem indul, sokan neveznek nálatok, így el van fogadva.

Boci 4x

Boci 4x

vendég

• fórumtag
  • 27 posts
Hali all !

Szerintem a tokodi versenyekkel semmi baj nincsen ! Én legalább is úgy vettem le,hogy az a verseny inkább a buliról és a közös bringázásról szól ,mint a komoly versenyrõl ! Minden esetre a hungalat a 2005-ös 10.Tokod dh-n is inkább bulizós volt ,mint egy vérre menõ verseny ! Persze ez nam baj ,mert aki akarta az véresen komolyan vette aki nem az meg bringázott egy jót ,meg dumált a többi riderrel ! Ilyennek is kell lenni ! Én személy szerint olyanokkal is tudtam beszélni és lespanolni akiket ezer éve ismerek látásból ,de a többi kötöttebb versenyen mindenki a versenyzéssel volt 150%-ban elfoglava ,ezért nem igen volt lehetõség "kapcsolat kialkítrása " a többi klubbal és riderrel !

IDIL

IDIL

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Csáó!
Nem veszekedés képp de mindig ezt halljuk hogy a pestez való közelség!Ellenben már pénteken érkeznek miskolcról és debrecenbõl!De biztos van benne valami amire gondolsz!Kutasi kollégának annyit hogy aki itt indul Tokodon az pedig vállalja a stopperes mérést,500 ft-ért!Ha megtudnánk oldani biztos fotocella lenne!de nem veszekedés képp mondom ezeket!