Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

DH/4X/DS versenyek

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11827 hozzászólás a témában

matyi_qmbu

matyi_qmbu

vendég

• fórumtag
  • 134 hozzászólás

, - bár szerénység nelkül mondhatom, hogy kenterbe verem az egész magyar mezõnyt

Hi All!-és Spalya
Hát az igyekezeted látszik a nickname melletti képen!!!!?????!!!!de ne vedd sértésnek!
www.outlawriders.fw.hu

Nagy_Dani02

Nagy_Dani02

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Hellósztok!

Most értem a végére a jelenlegi vitáknak.
A szekszárdi verseny költségvetése:
Mentõ: (1 db sofõr és egy ápoló): 65-70 ezer Ft
Kupák érmek, (Kupák gravírozott elõlappal): 30 ezer Ft
Ezek a legnagyobb tételek.
A másik oldal a bevételek, pénzt elég nehéz kisajtolni bárkibõl is szponzoráció címén, ajándékot sem egyszerû de azt könnyebb. Általában csak a nevezési díjakból sikerül a szükséges pénzt elõteremteni, valamint az egyesületi kasszából, de ahhoz nem szivesen nyúlunk hozzá, mivel abból próbáljuk meg a versenyeztetést költségeinke egy részét megoldani.
Média megjelenésért mindenhol fizetni kell. A maratonora és a OX futamokon azért volt kinn a Sport1 mert fizettek nekik. Én nem tudok még arra is 300 ezer Ft-ot költeni, mert hogy ennyiért jönnének le a Sport1-esek. A városi tévétõl voltak kinn, de az csak helyi tv ez nem számít a nagyobb cégeknek ez nem jut el annyi emberhez, hogy pénzt fektessenek a versenybe.
A médiákban jelenleg csak az írott és az internetes médiák jöhetnek számításba, de sajnos az írottban is csak mint versenybeszámolók formájában pár képpel.
Jelenleg is próbálunk a pannon kupás versenyekhez támogatókat találni, de a támogatások 90% tárgyjutalom formájában kerül hozzánk.
Itt tartunk most.
Most itt nem a tokodiakat fogom szidni mert õk is mindent megtesznek a sportért, de nekik könnyebb 500 Ft-os nevezési díjjal mûködni mert 100 fölötti a nevezõi létszámuk.
Tavaly õsszel 46 db fizetõ nevezõ volt szekszárdon, ebbõl befolyt összeg még a mentõket sem fedezte teljes mértékben, és akkor még nem számoltam a kupákat. Tehát minimum 30 ezer Ft minuszba volt az a verseny.

Üdv Nagy Dani Pupák

Mi mindenkit szeretettel várunk.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Köszi! Amint látom a helyzet tök reménytelen.
Mindenki úgy reagál, mintha én titeket baszogatnálak.
Egyébként azért már én is voltam versenyeken.Csak néhányon.(tavaly kettõ kivételével az összesen). Én vagyok az a hülyegyerek a berlingoval, aki tokodról ment el a néhány váci srácért, mert lekésték a vonatot. Vagy aki T.bányán ingyen szállította fel a bicósokat a saját kocsijával. Egy fasz vagyok, aki azért ül a gép elõtt, hogy mindenféle szarokat beszóljon nektek. ne haragudjatok.
Igaz, hogy én nem versenyzek, mert nem tudok olyan ügyesen vágtatni, mint ti, meg eléggé beszari vagyok hozzá. De azért lehetõleg az összes versenyre elmegyek és mindig segítek a rendezõknek, versenyzõknek. Amúgy csak fényképezek. Mindegy, leszarom.

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Oliver, te merre laksz, merre dolgozol? Hogy ne menjek arra, ahol ennyire dhszemita rendõrök garázdálkodnak.:)

Abban igazad van egyébként, hogy a kis fogasos tökik rengeteget ártanak, és mi ha ott vagyunk le is szoktuk õket cibálni a bringáról a tiltott zónában. Persze ettõl még nem lesz szponzor a versenyen.

Nem tudom jártál-e már dh versenyen, de ott azért más a hangulat. A tökik nincsenek ott, mert nem szeretik az izommunkát, és egy elég korrekt csapat gyûlik össze. Tokodon a kizárólag értelmiségi körökben mozgó szüleim is kint voltak egész nap, és meglepõdtek a jó, baráti, békés hangulattól, meg, hogy az asztalnál a mezek mögött pszichológustól tanárig mindenféle végzettségû emberek rejtõztek, és nem csak eszetlen öngyilkos hajlamú egyének.

A vitában meg kettõn áll a vásár. Természetesen elõször eredmények kellenek, ahhoz, hogy pénzt tegyenek a sportba (bár ez vonatkozna a magyar focira is!) Viszont sokan kimerítették már az itthoni lehetõségeket, és ennek ellenére nem történt változás. Misi mindent sokszorosan megnyert, mégse jut elõbbre. Pósa Peti ki is szállt a kilátástalanság miatt. Koczka Zsófi is szülõi zsebbõl versenyzik külföldön, és a hihetetlen eredménye ellenére sem történt semmi változás.

Nekem hobbisnak megfelel ez a rendszer így, de a néhány profinak, aki edz, költ, utazik, eredményt hoz, és ennek ellenére jó ha szóbeli elismerést kap elég deprimáló, és nem csoda ha pár év után elkeseredetten feladja.

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
mifelénk nagyon keleten, csórófalván azért csináltam a kis házi versenyeket, hogy a szegény srácoknak örömet okozzak, versenyezhessenek és összemérhessék a tudásukat. Volt akinek nem volt 2 db fék a bringáján (v-fékre sem volt pénze hogy lecserélje a tesco bike-on a leamortizálódott
alkatrészt) és emiatt nem nevezhetett, nekiadtam az enyémet, és indult. öröm volt nézni ahogy vette az akadájokat. sok srácnak ez a verseny volt a csúcs, fellelkesültek, majd kicsattantak az örömtõl, mindig kérdezgetik mokor lessz a kövezkezõ verseny, biztatnak hogy milyen jó volt.
Persze tisztában vagyok azzal, hogy egy hót gagyi rendezvény volt. :)

Mi kiszuperáljuk a barom egyedeket a csapatból, és aki lejárat minket ( bringásokat a laikusok elõtt) gondoskodunk arról hogy ne legyen kedve mégegyszer ezt tenni.
összetartás kell. Tokod Team is anyagilag nem alegjobban eleresztett társaság, ez leolvasható a bringáikról a sufnituningokról.
Mégis õk rendezik az egyik legjobb dh versenyt az országban, miért?
Tatabányán beszéltem velük és azt mondta az egyik vezetõjük ezekért a srácokért csinálja. a Team-ért. Ebben minden bennevolt szerintem.
MINDEN versenyen ezt éreztem, rengeteg segítséget kaptam szexárdon, suhelyen is.
Ami szerintem a lényeg, hogy a versenyzõnek nem szabad elfelejtenie azt, hogy a szervezõk érte keccsölnek rengeteget, buknak a bevételen, és a csesztetés megy, a panasztkodás ezért meg azért.
(a pálya állapota minõsége szalagozás idõmérés és még sorolhatnám. Nem láttam még versenyzõt aki segített volna pályát építeni, földet túrni, szalagozni, vagy egyéb másban a szervezõségnek. tisztelet a kivételnek)
A nevezési árak a rengeteg munkát nem tükrözik nem is lehet megfizetni, emiatt egy szó nélkül csengetem ki a nevezést.
Biztatni kell a szervezõket, és elfogadni azt amit tudnak nyújtani (pozitív megerõsítés kell a hibáikkal hiányosságaikkal tisztában vannak), akkor több kedv és energia marad a szinvonalasabb események szervezésére.

ja és a nagyoknak nem kellene leszólniuk a kicsiket, kezdõket a versenyeken azért mert sz_r a tecnika alattuk. (V-fékes dh stb.) õk még azért csinálják mert szeretik és nem kellene elvenni a kedvüket ettõl a sporttól.
fõleg ha tömegbázis kell.

Béke legyen veletek! Ne veszekedjetek!

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Köszi Srácok! Ez van akkor, amikor valaki más szemszögbõl írja meg a véleményét!
Kurvára nem leszólni akartam a társaságot, hanem mivel üzletemberként más sportágak pénzeivel számolok, a legeslegelsõ lépésben akartam segíteni.
A lényeg az lett volna, hogy a SPORTÁG tiszteletét vívjátok ki!
Biztosan Ti is ismertek olyan szülõket, akik megtehetik, hogy Demo 9- et adjanak gyereküknek karira stb. De még ezeket a gyerekeket is inkább más, akár drágább sportágak felé terelik. És megint Thomnak volt igaza. Egy tízéves srác valószínû, hogy nem a saját pénzébõl venné a kerót.
Az általánosítás részét teljesen féreértetted szerintem. NEM ÉN ÁLTALÁNOSÍTOK! De leírok egy konkrét esetet a gyengébbek kedvéért.:
Nálunk nagy divat még az üzleti tárgyalásokra is bicóval menni. Ez így nagyon rendben van. Egészen addig, míg mondjuk országútival megyek. Ha a Stabbal megyek, nem csak rossz szemmel néznek rám a külsõsök, de útközben tuti, hogy a rendõrök is igazoltatni fognak. Szerinted ez véletlen? Én tehetek róla?
Én tényleg csak arra akartam a figyelmet felhívni, hogy elõször nem a saját érdekeiteket kéne nézni, hanem a SPORTÁG tiszteletét kéne kivívni.
Bocs, ha valakit ezzel megbántottam. Csak segítõ szándék vezérelt.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

Te mondod a frankót Thom.! Gyerekek találkoztatok már olyan amatõr déhással Magyarországon aki egész télen görgõzõtt, futott, edzett stb.? Külföldön ezt így csinálják ám a menõk!! Nem csak azt kell észrevenni, hogy a Gracia csinálja a legnagyobb bulikat hanem, hogy amikor még nem volt támogatója akkor is az edzõteremben szenvedett meg felült az országútira és volt pofája napi százakat tekerni. És lett támogatója. Azt senki nem fizeti, hogy részegen füveznek a Normafánál, meg dekorálják a híd oldalát. Az élet minden területén a pénzért meg kell dolgozni!!!! Vagy ésszel, vagy kõkemény munkával! A Kona mottója, hogy ez egy életstílus. Tökéletesen igaz és nem a konás bulikra gondoltam!

én pl. futok,országútizok stb. de nem vagyok olyan nagy menõ. egyébként nem egyének támogatásáról szól a vita,hanem rendezvényekérõl.
addig,amíg egy gyereknek nincs meg a lehetõsége,hogy színvonalas környezetben, jó technikával versenyezzen nem is várható,hogy kinevelõdjön egy Gracia. én itt a környéken kapásból tudok 2 kisgyereket,akikbõl nyugodtan lehetne jó versenyzõ,csak sajna túl csóróak.

"Az élet minden területén a pénzért meg kell dolgozni!!!! "

ez velõs gondolat.

left

left

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás

Mi az hogy nem latod ertelmet? Minek? Annak hogy szolj?
Jah, ha neked nem er meg ennyit a tajekoztatas, es hogy minel tobben ottlegyenek a versenyen, akkor nem kotelezo...

Szerintem annak nem látja értelmét, hogy folytassa a vitát a "miért szar a DH és 4X helyzete magyarországon" témakörben :rolleyes:
A versenyrõl meg idõben kaptok bõséges tályékoztatást. És téged is várunk szeretettel ha bringát is hozol...:D

boorze

boorze

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
[quote name='QKYQMBUno1']
boorze : 1 korona hány forint? hidd el könnyebb nekik akár ausztriába, akár és föleg hozzánk leruccani versenyezni.

:) Értelek, szoval ha ezen a gondolatmeneten haladunk tovább , akkor elvileg a románok a legtehetõsebbek a Lei erössége miatt.
:chin: Sõt amikor még Olaszországba Líra volt, éhezett egész Itália.

Szoval hidd el nehezebb nekik érvényesülni akár Ausztriában, akár nálunk.
/ ha még átmenetileg vannak is magas hegyeik kölcsönbe;)/
Az ember társas állat!! S minnél nagyobb a társaság annál nagyobb állat!!

:bananadan:bananadan:bananadan:bananadan

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7.561 hozzászólás
Mi az hogy nem latod ertelmet? Minek? Annak hogy szolj?
Jah, ha neked nem er meg ennyit a tajekoztatas, es hogy minel tobben ottlegyenek a versenyen, akkor nem kotelezo...
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

and80

and80

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
sziasztok mindenkinek május elsõ hétvégén DARK DOG kupa (nem ez az elsõ)
Galyatetön mindenkit várunk.egyébként most szoltam utoljára sajnos nem látom értemét.mindenkinek jóversenyzést és szervezést HAJRÁ BRINGÁSOK.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
akkor ez most azt akarja jelenteni, hogy egyetértünk, vagy nem? ;)
vagy túl rejtélyes vagy? :)

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

bárcsak erre jönne egyszer Misi, a Pósa Peti, vagy a Zsófi, vagy a....
és elmondanák a véleményüket a "pénzek tömésérõl", vagy a megbecsülésrõl.

Misivel volt interjú errõl, nem?
(De kb azt is annyian értették meg mint itt 1-2 postot. BTW az, hogy Peti abbahagyta azért sejtet vmit, ha meg én mesélek az megint nem lesz hiteles meg hozzáértõ sem.)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Láttál már olyan versenyzõt,akit azelõtt tömtek meg pénzel,hogy eredményei lettek???

bárcsak erre jönne egyszer Misi, a Pósa Peti, vagy a Zsófi, vagy a....
és elmondanák a véleményüket a "pénzek tömésérõl", vagy a megbecsülésrõl.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Köszönöm a lehetõséget nem hiszem,hogy élni fogok vele,ellenben a szövetség átgondolhatná,hogy eggyel több verseny szerepeljen az igen sûrû versenynaptárban.

Leírom újra: az MMTBSzSz nem rendez versenyt (semmilyet).

DWiktor

DWiktor

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Köszönöm a lehetõséget nem hiszem,hogy élni fogok vele,ellenben a szövetség átgondolhatná,hogy eggyel több verseny szerepeljen az igen sûrû versenynaptárban.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

Sziasztok!

Már korábban is kérdeztem most megkérdezem mégegyszer:
Miért nem lehet egy dh futamot Bp-n rendezni?
Ami közel van a médiának az esetleges támogatóknak és a nézõknek.
Biztosan sok induló lenne mert valljuk be itt van a legtöbb dh-s a fogas közelsége miatt.

Szia Viktor! Van egy teljesen nyilt pályázat versenyrendezésre (5db pdf http://bikemag.hu/co...pper/Itemid,5/). Eddig senki nem pályázott budapesti helyszínnel...

DWiktor

DWiktor

vendég

• fórumtag
  • 19 hozzászólás
Sziasztok!

Már korábban is kérdeztem most megkérdezem mégegyszer:
Miért nem lehet egy dh futamot Bp-n rendezni?
Ami közel van a médiának az esetleges támogatóknak és a nézõknek.
Biztosan sok induló lenne mert valljuk be itt van a legtöbb dh-s a fogas közelsége miatt.

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.627 hozzászólás

oda lehet csalni a tömeget,de mégsincsen így...az külön pech,hogy a jó pályák nem a város szélén vannak...de hát ez van...és persze egy maratont könnyeb körbehúzni mindenféle vidéken,mint egy 1-2 km-es pályát...de szerinted,ha üres buszok állnának mondjuk pécs fõterén,akkor kimenne 2-300 ember megnézni?Nem hiszem...maguktól tuti nem...és ennek oka az is,amit Oliver írt...sok szülõ ellenzi,hogy ahhoz a "kultúrálatlan" társasághoz tartozzon a fia...ez részben indokolt is,részben meg általánosítás...de a fogason pl én is soxor szeretnék pofozkodni

Lehetne olyan programokat csinálni amire kimegy a család, csak ahogyan korábban írtam ez pénz.

Koczka Zsófi:igen...de nagyon nem kell tovább törni a fejed...meg talán Pósa Peti?bár róla mostanában sokat nem tudok...

Rosszul tájékozott vagy ha úgy gondolod csak ez a 2 ember ér / ért el eredményeket.
(Pósa Peti visszavonult (http://dalmamag.hu/a...nyuz-folytatas))
(Ha most erre felhúznám magam akkor az lenne a vád, hogy elfogult vagyok? Pedig nem ;))

Az ördögi kör igaz dolog,és szar...ezévben lehet megváltozik majd a véleményem a Dh versenyek rendezésérõl,és a körülményekrõl,mert majd mindegyiken ott leszek,de bevallom õszintém,ha cégem lenne,meg sem fordult volna a fejemben,hogy ebbe a szegmensbe tegyek lóvét:(

Ha nem 1 éves periódusban gondolkozol mint "befektetõ" akkor máris látható, hogy bizony lenne ennek haszna. Pld voltál már külföldi 4X futamon? "Csak" 64 döntõs induló...

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

"Úgy látom nem tudsz elvonatkoztatni a velo-tól(ez biztos valami gyermekkori ellenszenv),bár nagybetûvel írtam,hogy bármely..."

Szerintem meg te nem tudsz maganemberkent nyilatkozni, csak mint alkalmazott ugyanis mint irtam pl. Velo, azaz PELDAUL. Nem kell magadra venni a dolgot attol hogy ott doglozol. Csak egy alkalmazott vagy, nem pedig reszvenyes, ha jol sejtem...

De tudok magánemberként gondolkozni,de errõl privátban már egyszer írtam neked.Az egyik oldal,hogy hol dolgozom,a másik oldalon,pedig szervezõje vagyok a legszínvonalasabb, UCI által is elismert OX futamnak...ahol mi megyünk a lóvé után...
Talán így világosabb...