Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

DH/4X/DS versenyek

- - - - -

• Please log in to reply
11827 replies to this topic

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
oda lehet csalni a tömeget,de mégsincsen így...az külön pech,hogy a jó pályák nem a város szélén vannak...de hát ez van...és persze egy maratont könnyeb körbehúzni mindenféle vidéken,mint egy 1-2 km-es pályát...de szerinted,ha üres buszok állnának mondjuk pécs fõterén,akkor kimenne 2-300 ember megnézni?Nem hiszem...maguktól tuti nem...és ennek oka az is,amit Oliver írt...sok szülõ ellenzi,hogy ahhoz a "kultúrálatlan" társasághoz tartozzon a fia...ez részben indokolt is,részben meg általánosítás...de a fogason pl én is soxor szeretnék pofozkodni:D
Koczka Zsófi:igen...de nagyon nem kell tovább törni a fejed...meg talán Pósa Peti?bár róla mostanában sokat nem tudok...
"??? Kockázat? Mint üzleti fogalom?
BTW elgondolkodtató, hogy a DH/4X/FR -ra használt alkatrészek jó részét nem is lehet itthon kapni illetve ebben a körben a legnagyobb a "külföldrõl hozok vázat magamnak" jelenség. Nincs rá kereslet? Biztosan???
" itt a lényeget asszem le is írtad...milyen nagy üzlet rejlik a DH cuccokban??a legjobb cuccokat nem forgalmazzák itthon...meg évi 1 eladott DH team,meg 5 Demo váz,meg 30 Boxxer villa nem az a mennyiség,mint 1-2000 túra/cc bringa eladása...
Az ördögi kör igaz dolog,és szar...ezévben lehet megváltozik majd a véleményem a Dh versenyek rendezésérõl,és a körülményekrõl,mert majd mindegyiken ott leszek,de bevallom õszintém,ha cégem lenne,meg sem fordult volna a fejemben,hogy ebbe a szegmensbe tegyek lóvét:(
Üdv:Thommey

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
"Azt senki nem fizeti, hogy részegen füveznek a Normafánál, meg dekorálják a híd oldalát."

Ugy erzem a korabbi hozzaszolasoddal ellentetben te is eleg rendesen altalanositasz.
Attol hogy nem latod, mert sokan jarnak edzoterembe / otthon edzenek a telen, mert Graciaval elentetben itthon nem tehetik meg hogy telen mondjuk lemenjenek Spanyolba, ahol kedvezo az idojaras.

De ha mar igy kepben vagy, kerlek mondd meg hogy pl. a Misinek miert nincs egy normalis tamogatoja sem? Azert mert tomegevel lognak az ermek a falon, es alig fer el a kupaktol? Biztos mert bena es nem erdemes tamogatni...
( mielott valaki megint szolna, a Misi is egy pelda volt, termeszetesen nem o a magyar bringas tarsadalom egyszemelyben )
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Te mondod a frankót Thom.! Gyerekek találkoztatok már olyan amatõr déhással Magyarországon aki egész télen görgõzõtt, futott, edzett stb.? Külföldön ezt így csinálják ám a menõk!! Nem csak azt kell észrevenni, hogy a Gracia csinálja a legnagyobb bulikat hanem, hogy amikor még nem volt támogatója akkor is az edzõteremben szenvedett meg felült az országútira és volt pofája napi százakat tekerni. És lett támogatója. Azt senki nem fizeti, hogy részegen füveznek a Normafánál, meg dekorálják a híd oldalát. Az élet minden területén a pénzért meg kell dolgozni!!!! Vagy ésszel, vagy kõkemény munkával! A Kona mottója, hogy ez egy életstílus. Tökéletesen igaz és nem a konás bulikra gondoltam!

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
"Úgy látom nem tudsz elvonatkoztatni a velo-tól(ez biztos valami gyermekkori ellenszenv),bár nagybetûvel írtam,hogy bármely..."

Szerintem meg te nem tudsz maganemberkent nyilatkozni, csak mint alkalmazott ugyanis mint irtam pl. Velo, azaz PELDAUL. Nem kell magadra venni a dolgot attol hogy ott doglozol. Csak egy alkalmazott vagy, nem pedig reszvenyes, ha jol sejtem...
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts

egy dh/4x versenyen indul kb 30-50 ember

Van ilyen is, de a kupákon ez tavaly 100-150 volt inkább és lehetne több is. Igaz még ez sincs annyi mint egy XCM futam, de azért nem rossz.

Sajnos a jelenlegi pályák nincsennek frekventált helyeken,ahol alapból sok lenne a lézengõ ember,azaz a tömeg...

Ezt a tömeget oda lehet vinni / csalni (pénz!!!)...

nincsennek nemzetközi szinten sikeres versenyzõk,akikkel lehetne interjúkat készíteni

Koczka Zsófia Fort Williams 4. hely? (ez csak a legutolsó (és a legelsõ ami eszembe jutott, voltak / vannak mások is))

Egy cég legyen az BÁRMELYIK magyar nagyker/egyéb cég nem fog 1-200 ezret sem befektetni,ha kicsit is kétséges a megtérülés...itt pedig többnyire nem egy kicsit kétséges.

??? Kockázat? Mint üzleti fogalom?
BTW elgondolkodtató, hogy a DH/4X/FR -ra használt alkatrészek jó részét nem is lehet itthon kapni illetve ebben a körben a legnagyobb a "külföldrõl hozok vázat magamnak" jelenség. Nincs rá kereslet? Biztosan???

A nézõk többnyire a versenyzõk hozzátartózóiból állnak,tehát még az sincs,hogy legalább a sok nézõt elérik a molinókkal,vagy a kiállított termékekkel.Szal nincsen reklámértéke a rendezvénynek,és sajna többnyire a rendezés,stb is messze elmarad egy maraton,vagy xc futam színvonalától,amik többnyire frekventált,idegenforgalmilag látogatott helyen vannak...

Van egy kis ördögi kör jellege ám ennek.
Míg nincs benne pénz, nehéz / lehetetlen szinvonalat növelni. A növekedett szinvonallal növekedne a nevezõszám / szinvonalasabbak lennének a rendezvények / lehetne médiát vásárolni / növekedne a látogatottság tehát megérné pénzt beletenni amit ha beletesznek ... olvasd elölrõl :)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Úgy látom nem tudsz elvonatkoztatni a velo-tól(ez biztos valami gyermekkori ellenszenv),bár nagybetûvel írtam,hogy bármely...sztem sem neked,de még nekem sincsen sem közöm,sem beleszólásom...
Szerinted milyen szinten ér el az eredményeket,akit megkeresnek a szponzorok?Mert minden versenyzõ vagy a maga szerencséjének a pogácsa,vagy van menedzsere(kint).Nem várni kell a sültgalambot...tenni kell érte...
Ennyi...

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
"Láttál már olyan versenyzõt,akit azelõtt tömtek meg pénzel,hogy eredményei lettek???"

Nem. De nem is errol volt szo. A baj ott kezdodik, hogy meg egy magyar bajnoknak sincs igazi szponzora. ( az, hogy dolgozhat valahol, nem szamit szponzoralasnak )

"Egy cég legyen az BÁRMELYIK magyar nagyker/egyéb cég nem fog 1-200 ezret sem befektetni,ha kicsit is kétséges a megtérülés..."

Nah ezzel van az igazi baj. Nem egy fodraszrol beszelunk, hanem pl. az egyik legnagyobb magyarorszagi nagykerekedesrol. Es itt jon amit Rocsi is mondott korabban, kutya kotelessege lenne legalabb egy kis mertekben tamogatnia azt a piacot amibol el. Szazalekos aranyban elhanyagolhato egy par szazezres nagysagrendu tamogatas az eves bevetelhez kepest.
Senki nem mondta hogy oriasi bevetelei lesznek pl. a Velonak attol, hogy tamogat egy versenyt. ( hirdeteskre nem sajnalnak tobb milliot, amihez kepest ez semmi lenne ) Sot, lehet hogy meg reklamertekben sem terul meg. Es? Ennyire nem lehet kamposorru a kedves vezetoseg...
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Az elsõ lépést nektek kell megtennetek! Magyarországon a legnagyobb baj az, hogy a kerékpár extrém szakágát általánosítják, és azonosítják a hülyegyerekek iskola helyetti idõtöltésével. Talán véletlen? Ne értsetek félre én segíteni szeretnék! Üzletember vagyok. Sokszor fordulok meg azokban a körökben, akiktõl a támogatásokat várjátok és tudom, hogy milyenek a nézeteik. Ezeket csak TI változtathatjátok meg!!!!!
Például vágjátok pofán a firkáló egyedeket!
Tudom, hogy nem Te firkálsz, de ott állsz a hülyegyerek mellet, a külsõs ember számára ugyanolyan a kerótok, ugyanoda mentek, következésképpen általánosítanak. Az átlagember azt mondja, hogy azért néz ki így a fogas, mert DH-sok használják. Komolyan!
Változtassátok meg a nézetüket!
Ne arra kelljen elkölteni egy verseny költségvetését, hogy az éjszakai buli után 3 napig takarítjuk a helyszínt! Ezek csak kiemelt példák, de szerintem a lényeg érthetõ.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
a sport1 azért megy ki,mert fizetnek neki...

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Vole:azt hittem te komolyabb ismeretekkel bírsz ezen a téren....
Egy cég legyen az BÁRMELYIK magyar nagyker/egyéb cég nem fog 1-200 ezret sem befektetni,ha kicsit is kétséges a megtérülés...itt pedig többnyire nem egy kicsit kétséges.
Nézd meg hány résztevevõ van egy maratonon(bármilyen színvonalú is),vagy egy OX futamon...ott egy cég ezreket,de legalább is százakat...arról nem beszélve,hogy egy Duna,vagy Bükk maratonra kijön még a kereskedelni tv is...vagy a Sport1..ez elég nagy reklámérték egy cégnek...
Láttál már olyan versenyzõt,akit azelõtt tömtek meg pénzel,hogy eredményei lettek???

Vole

Vole

bentlakó

• fórumtag
  • 7,561 posts
En csak annyit mondanek, hogy azert a tamogatok hianya miatt jutott ilyen szintre a sport. Hiaba varja pl. a Velotrade, hogy egyszercsak tizesevel nonek ki a foldbol a jobbnal jobb magyar versenyzok, ha nincs min felnoniuk.
A versenyekkel ugyan ez van. Gondolni kene a jovore. Ha most beszallna szponzorkent egy - ket nagyker, es tamogatnak a versenyeket ( 1-200e nem olyan oriasi penz ezeknek a nagykereknek ) akkor sokkal siznvonalasabb versenyeket lehetne szervezni. Szinvonalas versenyekrol szinvonals kepek, beszamolok keszulnek amikkel mar lehet csalogatni a mediat. Ha egyre jobb versenyek vannak, akkor a regiek visszaternek, az ujak pedig raszoknak a versenyzesre. igy nohet a tomegbazis is es mivel technikai sport, ezert egy szal cipoben nem lehet indulni, igy a kerekedelemre is pozitivan hatna a dolog.

Kar hogy ezt nem latjak be es nem gondolnak a jovore.
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts

(...bár megfogadtam, hogy nem szólok ebbe bele itt, de...)

thommey ami(ke)t írtál sok tekintetben igaz de van benne elég sok csúsztatást / valótlanság is...

(ok, kussolok tovább)

Szeretném tudni,hogy mi az?

zsolo

zsolo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,627 posts
(...bár megfogadtam, hogy nem szólok ebbe bele itt, de...)

thommey ami(ke)t írtál sok tekintetben igaz de van benne elég sok csúsztatást / valótlanság is...

(ok, kussolok tovább)

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Akkor sok sikert:)
Üdv:Thommey

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
az újságmegjelenéssel nem lesz baj. az axelspringernek dolgozom:)
a Hálózat Tv-rõl ismert Freeride magazin jönne forgatni,csak jelenleg nincs szerõdésük egy adóval sem.de tárgyalnak a SportKlubbal. ha az nekik összejönne,aztán tartanák magukat az ígéretükhöz velünk szemben,az óriási ugrás volna elõre.
kíváncsi leszek az idei évre,én sokat várok tõle.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Igen,ez már jó koncepciónak hangzik...média ügyben mindenképpen telefon az illetékeseknek (nem árt,ha van konkrét kapcsolat,mert az infós pulttól sosem jutsz el a döntéshozóig),mert email többnyire megy a kukába...és basztatni kell õket kétnaponta...Az újságokkal könnyebb a helyzet,mint a tv-vel...ott Nemzeti Sport,Képes Sport,Népszabadság elég jó partner ebben,és a kisebb tv-k is könnyebben kaphatóak...de kell egy felelõs,aki ezt csinálja,mert nem kevés munka a fotósokat,meg a tv-t koordinálni,hogy kivel kell interjút csinálnia (hogy ne egy neveletlen tirpákhoz menjen oda),a fotóshely jó helyen legyen,legyen médiakártya,mert manapság mindenki fotósnak képzeli magát,és nem szerencsés,mikor a profi elé beállnak,mert csak...
A sportújság nem fog kimenni,de ha megcsináljátok a komplett cikket az instrukcióik alapján...
Nem kevés meló,de megéri...
Üdv:Thy

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
igen,ez igaz. ezért csináljuk idén mi is kicsit másképp. a verseny idõpontját a Komlói Napokra szerveztük,amikor a városban sok a nép. csinálunk szombaton egy városi dh-t,ami a városközpontba ér majd be. itt az emberek láthatják,hogy mirõl is van szó,aztán lehet,hogy vasárnap kijönnek az erdõbe is a rendes dh-ra.
és igen, egy jó marketinges nem árt a rendezvényeknek.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Sajnos a jelenlegi pályák nincsennek frekventált helyeken,ahol alapból sok lenne a lézengõ ember,azaz a tömeg...nincsennek nemzetközi szinten sikeres versenyzõk,akikkel lehetne interjúkat készíteni.Nem lehet összehasonlítani egy fél A4-es oldalon speciális szaklapban megjelent hirdetést,egy 1 perces Retek klubbos híradóban való megjelenéssel. Sem ft-os alapon,sem pedig hírérték alapon.A bringás cégeknek már nem annyira a "szûk" olvasói táborral kell megismertetni a termékeit,hanem a nagyközönséggel,azzal a jelenleg bringázással ismerkedõ,vagy nem ismerkedõ 9millió emberrel.A médiát nem a tejesszalag hozza,hanem az egyesület médiafelelõse.Ezt tutira mondom,mert én is már most intézem az április végi Pilis kupa médiarészét.
Üdv:Thy

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

Azért abba is bele kellene gondolni,hogy miért is lennének kötelesek támogatni? Egy cégnek akkor érdeke támogatni valamit,ha azzal tömegeket tud elérni...egy dh/4x versenyen indul kb 30-50 ember...az nem tömeg. Mit tudnak a versenyrendezõk nyújtani a szponzornak?Kint lesz az rtl,tv2,vagy a sport1?A nézõk többnyire a versenyzõk hozzátartózóiból állnak,tehát még az sincs,hogy legalább a sok nézõt elérik a molinókkal,vagy a kiállított termékekkel.Szal nincsen reklámértéke a rendezvénynek,és sajna többnyire a rendezés,stb is messze elmarad egy maraton,vagy xc futam színvonalától,amik többnyire frekventált,idegenforgalmilag látogatott helyen vannak...
Ezeket azért érdemes figyelembe venni,mielõtt követelõzés lenne....
Itt is,mint a szponzor keresésnél elõször az eredményeket kell hozni,majd a kéréseket..
Sztem...
üdv:Thy

eredmények már vannak. több éve jól müködõ versenyek,mint pl. Tokod,Pannon Kupa.

hogy mit lehet nyújtani?
lássuk:
mennyibe kerül egy 1/50es hirdetés a Bikemagban?

mert ugye a versenybeszámoló képein látszanak a szponzorok.azt a hirdetési felületet már ingyen kapta.

sajnos egy zacskóstej-szalagos pályajelölés, raklap-dobogó nem igazán médiavonzó jelenség.
de ha ad egy szponzor x ezer Ft-ot,hogy megdobja a verseny színvonalát,akkor lehet,hogy a média is meg fog jelenni.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
sajna idéntõl már azt sem:( de tõlük nem pénzt kaptam,hanem a ruházatot.