Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
4846 hozzászólás a témában

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern

Másik gép nincs? Mert akkor a vinyóra fel tudnád tenni a Sata drivert, és onnan olvasná be.

Van másik gép de abban sincs lemezmeghajtó (rég nem használom már).
Netrõl leszedem drivert felrakom gondolom úgy is jó.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Másik gép nincs? Mert akkor a vinyóra fel tudnád tenni a Sata drivert, és onnan olvasná be.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern

Kelliz: kaptál vagy készítesz egy Sata-s lemezkét (floppyt) driverrel, boot CD berak, elkezd tökölni, majd mondja, hogyha van más gyártótól kapott driver, akkor F6. Nyomod a gombát, betolod az arcába a lemezt, õ megnézi, felpakolja a motyót, reboot, és már látja is a HDD-t, mehet fel a rencer.

Igen, de az a szép h floppy eghajtó meg nincs:D.
Úgy érzem ebbõl matrica leszedés lesz...

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Kelliz: kaptál vagy készítesz egy Sata-s lemezkét (floppyt) driverrel, boot CD berak, elkezd tökölni, majd mondja, hogyha van más gyártótól kapott driver, akkor F6. Nyomod a gombát, betolod az arcába a lemezt, õ megnézi, felpakolja a motyót, reboot, és már látja is a HDD-t, mehet fel a rencer.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Iet:

Feltöltött kép

Ha elfogy a Skatez a rágcsálóhoz, tok egy srácot, aki ad el olcsón.

Nekem is ilyen van ezüstben, nagyon tuti ház! Eggyetlen hibája hogy picit nehéz, mikor partyra kell cipelni. :-)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern
Sziasztok!

A következõre kellene nekem megoldás:
bátyám vett egybegépet amin ugye alapból linux van. Telepítenék rá xp-t de a bootnál sem és a windows telepítõben sem jelenik meg a vinyó mert sata-s.
Hogyan tudom megcsinálni?

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás

mit vettél valami csifteket?
van mx518-am, tegnap azzal játszottam a razer helyett.
félelmetesen jó. megkockáztatom jobb mint a razer (kényelmesebb)

Huh, én is ezzel akartam meglepni magam Karácsonyra de végülis más lett belõle, de jövõre biztosan szerzek egyet, próbáltam én is és elképesztõen jó, elsõ blikkre nekem is jobbnak tünt a Razer-nél.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Iet:

Feltöltött kép

Ha elfogy a Skatez a rágcsálóhoz, tok egy srácot, aki ad el olcsón.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
mit vettél valami csifteket?
van mx518-am, tegnap azzal játszottam a razer helyett.
félelmetesen jó. megkockáztatom jobb mint a razer (kényelmesebb)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Tegnap bepakoltam az új házba a gépet. :) Egyrészt kedves, érdekes, hasznos apróságokkal, figyelmességekkel van tele, másrészt jó szerelni. De a lényeg, hogy ceteris paribus a CPU 8 fokkal hûvösebb, a vinyók hõmérséklete 12 fokot esett. Kellemes, hûs huzat van a házban, és jóval halkabb, mint a régivel volt. :)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ott biosban addig nyomogasd a pgup vagy pgdown gombot a frekvenciánál mig ki nem jön egy ilyen "user define" szöveg (legutolsó opció). azt választod, és utána lehet egyesével a mhz-eket emelni fsb-nél.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
Memory 594Mhz Core 514 re ugrott föl játék közben!ez hogy lehetséges??
hmm nem lehet,csak igy ugrott egyt,közte nincs semmi...
szal nem tudom hogy hol mit,vagy a feszültséget teszem standardrol +5V re vagy ezt állítom
1700(100 v 133)
vagy 1800(100) és igy toivább

elindul eccer igy,akor 2,26 Gh körül volt,de többet nem indult el
azt hitem megsült vagy hasonló
de aztán sok reset,ki be dugás és most jó
de normál állapotban

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
lehet emelni 101-re is, nem csak 133-ra :)

kép az innomról (rajta a zalmannal) és az x800-amról:

Feltöltött kép

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
nah kipróáltam amikt írtatok,hát nem bírta a gép...
1700(100) rol emeltem 133ra de akor már nem tetszett neki...
szal marad igy :(

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
inno3d 6600gt-m volt és zalman vf700 alcu-m.
aki boltban azt mondja hogy nem megy fel rá, az hülye. igy, ahogy leirom.
mert felmegy rá.
annyi hiba van vele (de ez nem csak innonál, hanme minden agp-s 6600gt-nél) hogy a ramok nyákon való elhelyezése miatt a felragasztható rambordák (szám szerint 4 darab) közül kettõ csak 2/3-át fogja takarni a bordának, és ferdén is kell felragasztani, mert nem fér el. megoldás ha lecsipsz a felragasztható bordából kicsit, amugy is 8-at adnak, de ha lerontod még nyolcat vehetsz ezerötszázért.
arra kell figyelni, hogy olyan legyen a gyári hûtése, hogy a his chipen ami a pci-e -t "forditja" agp-re azon legyen külön borda. illusztrálok:
Feltöltött kép
ezen ott van a his chipen a ferde fekete passziv borda
Feltöltött kép
ezen meg a pci-e verzióra is jó hûtés van, és ha ilyenrõl szeded le, akkor a "forditó" chipre nem lesz hûtés. ez esetben felejtõs a zalman.
de az én innomon volt ott passziv borda, igy nézett ki:
Feltöltött kép

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás
:D

Noakkor!
Visszatérve a Zalman vf700alcu-Inno 6600 GT kombóra!
Megjártam ma Miskolcot ilyen ügyben.
Megtekintettem,hogy megyeszékhelyemen lehet-e ezt a títusú hûtõt kapni.
Elsõ állomás:Chipland.
Mondom:Zalman vf700alcu-típusú hütõ kellene nekem 6600 GT-re.
Válasz:Igen van,de milyen gyártó termékére gondoltam? Mármint felrakni.
Mondom:Inno3D.
Válasz:Akkor azt önnek NEM ajánlom,ugyanis a napokban hoztak vissza éppen egyet,hogy nem lehet felrakni pont az Inno-ra,mert útban van 2 chip,vagy mia fenét mondott...
Második állomás:Computer Praxis
Mondom a kínjaim,erre a válasz ugyanaz:-az Innora ne nagyon kísérletezzek,mert nem fogok tudni felrakni ilyet,talán próbáljak szétnézni a Zalman honlapján,hogy õk kimondottan ehez a típusú kártyához milyet ajánlanak,de a VF700-as tutira nem OK!
Megköszön,továbbhajt.
Harmadik állomás:Dark Comp
Itt is elõállok a bajommal.
Válasz:Ááááááááá,jóaz rá!
Egy kicsit el lehet vele hernyózni,de megoldható.
Nem akartam részletekbe menõ faggatózásba bocsátkozni,ugyanis nem a legjobb idõpont lett volna,így a karácsonyi bevásárlóláz véghajrájában,....DE!
Mondjátok meg a frankót:Most lehet,vagy nem lehet maradandó károsodás nélkül felszerelni egy Inno 3D 6600 GT videokártyára eyg Zalman VF700ALCu-típusú hûtõventillátort????????
Üdv:Ralph

Mindent lehet csak akarni kell nagyon:D Szerintem simán rámegy.

Ralph

Ralph

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.093 hozzászólás
Noakkor!
Visszatérve a Zalman vf700alcu-Inno 6600 GT kombóra!
Megjártam ma Miskolcot ilyen ügyben.
Megtekintettem,hogy megyeszékhelyemen lehet-e ezt a títusú hûtõt kapni.
Elsõ állomás:Chipland.
Mondom:Zalman vf700alcu-típusú hütõ kellene nekem 6600 GT-re.
Válasz:Igen van,de milyen gyártó termékére gondoltam? Mármint felrakni.
Mondom:Inno3D.
Válasz:Akkor azt önnek NEM ajánlom,ugyanis a napokban hoztak vissza éppen egyet,hogy nem lehet felrakni pont az Inno-ra,mert útban van 2 chip,vagy mia fenét mondott...
Második állomás:Computer Praxis
Mondom a kínjaim,erre a válasz ugyanaz:-az Innora ne nagyon kísérletezzek,mert nem fogok tudni felrakni ilyet,talán próbáljak szétnézni a Zalman honlapján,hogy õk kimondottan ehez a típusú kártyához milyet ajánlanak,de a VF700-as tutira nem OK!
Megköszön,továbbhajt.
Harmadik állomás:Dark Comp
Itt is elõállok a bajommal.
Válasz:Ááááááááá,jóaz rá!
Egy kicsit el lehet vele hernyózni,de megoldható.
Nem akartam részletekbe menõ faggatózásba bocsátkozni,ugyanis nem a legjobb idõpont lett volna,így a karácsonyi bevásárlóláz véghajrájában,....DE!
Mondjátok meg a frankót:Most lehet,vagy nem lehet maradandó károsodás nélkül felszerelni egy Inno 3D 6600 GT videokártyára eyg Zalman VF700ALCu-típusú hûtõventillátort????????
Üdv:Ralph
"Ínség és meggyõzés - ez az a két erõ,mely tettekre bírja az embereket. Támassz ínséget,kormányozd a véleményeket és felboríthatsz minden meglevõ rendszert,bármilyen szervezett is legyen az."

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
jaja, 1600 körül futott, pont 2000+os volt
2600+on stabilan futogat

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

nekem 12.5*133 volt ugye az XPnek, ezt felhúztam 173-as fsb-re így jött ki a 2200 körüli érték
semmi se nyafkázott, a ramok SPD szerint FSB*2n futottak

Akkor neked egy 2000+-os zixpéd volt ugye?:)

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás

jaja, csak amd mellett lehet a szorzót változtatni, marad az fsb.
tekintve hogy a ramod 266-os (azaz effektive 2*133mhz) igy a procid ahogy emlitve is lett 133mhz-es fsb-ig nem fog problémába ütközni ram oldalról. más kérdés, hogy a proci birja-e a 133-as fsb-t. (17*133=2261 mhz)
arra figyelj, hogy az agp/pci 33/66mhz körül maradjon, max 2-3 mhz +/- tûrése van az eszközöknek, de nem mindennek!! ezzel könnyû kinyírni egy eszközt. az a legbiztosabb, ha van fix agp órajel. (már nem emléxem hogy hogyan volt a biosban, de nem nagy cucc ráakadni)
kezdésnek 10% fsb emelést javallok, majd utána a további emelések mellett folyamatos tesztelést: occt, superPi, sp2004, prime95, és társaik.

pézsé: a kép csak illusztráció, nekem pont forditva áll az alaplapomon a bat, a ram felõl szivja és a ház hátulja felé nyomja a levegõt, ahonnan egy 8 centis nyomja ki a házból és a táp alján levõ a tápon át ki a házból.
screenshot: ha ettõl félsz hogy módosítással vádolnálak meg, akkor cpu-z validate ;) meg 3dmark 2005 feltöltés. azokban nem lehet csalni ;)
részemrõl lezárva.

nekem 12.5*133 volt ugye az XPnek, ezt felhúztam 173-as fsb-re így jött ki a 2200 körüli érték
semmi se nyafkázott, a ramok SPD szerint FSB*2n futottak