Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

számítógép zsenik ide!

- - - - -

• Lezárt topik Lezárt topik
4846 hozzászólás a témában

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8.703 hozzászólás
grammfejû dos:D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

rob: Én nem rég vettem antec slk3000b-t. Szerelésileg meg vagyok vele elégedve. Nincs elforgatva a vinyó rész és gumi csillapítást is kapott. A procihoz menõ tölcsér intel procikhoz igazodik, de azért amd-hez sem katasztrófa. Szép, letisztult forma, nekem eddig bejött..

engem a csendessége érdekel fõleg, most egy codegen házban laknak a cuccaim, elég ótvar, felhangositja a winchestert, melegszik, és kicsi is...
a tölcsért tuti kiszedem belõle, már csak azért is mert
- nem fér el tõle a bat és
- a bat az alaplappal párhuzamosan fúj.
utólagos hangszigetelést biztosan fog kapni a ház, és az antec házak amugy is a csendességükrõl hiresek.
gyárilag jár hozzá ventilátor?
elõre tényleg befér egy 12-es?
mennyi a súlya?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Valószínû túl régi az alaplap.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Van egy SCSI vinyó fixen a gépben, emellett van egy mobil rack beépítve. Eddig 2 vinyóm volt (a SCSI mellett) amiket cserélgettem, most ez lenne a harmadik. Persze egyszerre mindig csak egy van bent meg a SCSI-s. Azt nem tudom az alaplap vajon támogatja-e mert jó régi (P1). Asszem holnap az egészet kivágom és veszek egy cerkát. Már évek óta tervezem lecserélni, csak sosincs kedvem nekiállni.

edit:tápot kap és asszem pörög is, jó halk darab.
mégeditebb: ide, 80GB

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás

Jumpert próbáltam cable selectben és masterben is, a kábel pedig jól van bekötve.

Mi van még mellette? Vagy egyedül van?

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
rob: Én nem rég vettem antec slk3000b-t. Szerelésileg meg vagyok vele elégedve. Nincs elforgatva a vinyó rész és gumi csillapítást is kapott. A procihoz menõ tölcsér intel procikhoz igazodik, de azért amd-hez sem katasztrófa. Szép, letisztult forma, nekem eddig bejött..

voti: a kábelezést és a jumper-eket tényleg érdemes megnézni. Melyik végén van, hol a jumper, ide, sata, mekkora? Biztos támogatja az alaplap? Tápot kap rendesen (felpörög)?

Edit: nna, lassú voltam..

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Jumpert próbáltam cable selectben és masterben is, a kábel pedig jól van bekötve.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
szerintem érdemes megnézni a jumperelését, esetleg hogy jól van-e bekötve az egész...

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.179 hozzászólás
Sziasztok, segítsetek légyszi!
Vettem egy új vinyót, de nem látja a gépem. Bios autodetectnél lefagy, mi lehet ez?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A jelenlegi Chieftec tápokat úgy hagyjuk békén, ahogy vannak. A cég kb. egy évvel ezelõtt gyártót váltott - mivel õ nem csinál tápegységet -, és ezzel, párhuzamosan le is csökkentette tápegységeinek garanciális idejét (élettartam garanciáról 2 évre). Innentõl kezdve mindez meg is látszott a tápok minõségében is. Addig kb. negyedévente fordult elõ egy-egy hibás darab. Azóta havi szinten 15-20 darab jön vissza. Mindez a teljes palettát felöleli 300-460W között. Le is álltunk a beszerzésével és forgalmazásával.

És aki esetleg most vitatkozni és okoskodni szeretne, csak annyit mondok, hogy nyugodtam munkahelyet cserélhetünk egy hónap erejéig, intézheti többek között a garanciális feladatokat, és utána ismételten eldiskurálhatunk a dologról.

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

Üdv!

Nah pont egy informatikus szakos tanuló ne irogatna ide?
Most megteszem.

Nekem Q-Tec tápom van 400 wattos Big Fan 12 centis ventivel.
Nagyon meg vagyok vele elégedve mert eddig nem volt vele problémám.
Ja és egy éve van meg.

Nekem Azona 300W van. 4 éve van meg , és ez nem igéret hanem bizonyíték:D
Még most is elboldogul egy @2,2GHz Tbred-el + 1,25GB rammal+ 6600GT-vel.:)

kmax

kmax

törzsvendég

• fórumtag
  • 457 hozzászólás

Azért a Q-tec nem biztos, hogy mérvadó tápok terén.. ;)

Ilyen hûtõt vettem én is, csak az újabb verziót, brutális egy darab, kellemes 30 fok idle... :)

Üdv!

Nah pont egy informatikus szakos tanuló ne irogatna ide?
Most megteszem.

Nekem Q-Tec tápom van 400 wattos Big Fan 12 centis ventivel.
Nagyon meg vagyok vele elégedve mert eddig nem volt vele problémám.
Ja és egy éve van meg.
Kendvenc online sci-fi játékom: http://galactica6.haon.hu/ Ha kedvet kapsz hozzá keress fel privátban és segítek az elindulásban. :D

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
És azt se felejtsük el, hogy a tápban lévõ venti kicserélése automatikusan a garancia megszünésével jár.

TT házat én nem vennék, 2 hétig volt olyanom, rémálom.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
én mindig kisker végfelhasználói árat mondok, nekem a dolgok általában csak ugy elérhetõek ;)
több venti oké, de egy-két fokot számit csak, nézz meg pár tesztet mit számit, ha a házban van házhûtõ és ha nincs, illetve a nyitott és a zárt ház.
nekem egy 8 centis van hátul és egy 8 centis elöl, kézi fordulatszámszabályzóra kötve, ha játszom megy maxra mind, ha netezek avgy csak letöltök vissza minimumra.
a silencerem is kézzel szabályzott. megy a speedfan, ott látoma fordulatokat és a hõmérsékleteket, és ahhoz képest állitgatom.

az uj házban már elöl-hátul 12 cm ventik lesznek :D
most perpill több jelentkezõ is van, tekintve hogy nincs yesico open air.
igy antec slk3000b, thermaltake soprano, illetve kicsit olcsóbban az aerocool magic 3d a versenyzõ.

5k az nagyjából papst/noiseblocker ár, 17dBa és 63 m3 /h olcsóbban van aerocool és nortQ csak az aerocool hangosabb (21dBa) a northQ meg kevesebb levegõt szállit.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

raycoon

raycoon

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.206 hozzászólás
rob: a többventis megoldás tényleg jobb. Ettõl függetlenül a 12 centis ventik között is biztos van valami jóféle cucc. Az árakat saccoltam, de akkor legyen 5.. :)
Az FSP BlueStorm meg nem olyan drága.. Vagy bruttó árat mondtál?

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Úgy döntöttem, hogy nem várok januárig, holnap, mielõtt átköltöztetem a gépet az új házba, megkapja a sokak által ajánlott Arcticot.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
csak azért mondtam, mert egy halom közép és alsókategóriás gyártó nekiállt 12 centis ventivel szerelni a tápjait s nem vagyok benne biztos, hogy minden arany ami fénylik...
(q-tec, casetek, codegen, mercury, sorolhatnám)

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Azért a Q-tec nem biztos, hogy mérvadó tápok terén.. ;)

Ilyen hûtõt vettem én is, csak az újabb verziót, brutális egy darab, kellemes 30 fok idle... :)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
venticsere tápban: nem árt a légszállitásra figyelni, és egy jó és halk venti nem 2 hanem inkább 5 ezer ;)
amugy fsp bluestorm nagyon jó táp, csak azért van enermaxom, mert 15k-ért vettem és kiskeráron az fsp is 15k.

chieftec-bõl a 410-es sirtec belû a sz*r, mindenki a 360-as hpc-t ajánlja. (ebbõl van 420-as is)

12-es ventivel amugy nem biztos hogy ultrahalk a tápod, nekem az enermax egy 9.2 centissel és egy 8 centissel halkabb, mint az egyetlen 12 centissel szerelt q-tec volt.
leghalkabb ventilátoros táp a northQ, angliában 15k körül van, itthon a tts kft hozza br.22k azt hiszem. 1 db 14 centis venti, 17dB.

pézsé: inkább cas latency-t, ras to cas delay-t, ras precharge-ot és ras active time-ot nézz ;) 18 fokos procid is csak abban az esetben lehet, ha a szoba hõmérséklete 15 fok.... ehhez tökmindegy milyen ventid van, meg milyen hõcsõ, ez fizika. nekem ilyen a hûtésem:
Feltöltött kép
az egyik legnagyobb/legjobb amit lehet venni, mégis 35 fok körül vagyok, pedig az a64 szintén alig melegszik. (és megy a c'n'q, ha idle van akkor csak 1024mhz és 1.1v-ról megy!)
nem azt mondom nem értesz hozzá, csak elnéztél pár számot ;)
tölts le speedfant, everestet, cpu-z-t, és csinálj pár screenshotot.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
Új ForceWare dirver GeForce-okhoz !! www.nvidia.com

Javítva az NFS:MW alatt tapasztalt lag-szerûjelenség !

Mer' egy állat vagyok !