Terepen 1.8-2.0 bar körüli nyomásokat használok, az egyik pumpának sem illene, hogy akadály legyen.
Az az igazság, hogy három évvel ezelőttig meg sem fordult a fejemben, hogy mérjem a nyomást. Ha elég keménynek éreztem a gumit, akkor jó volt, oszt jónapot.
Viszont egy évvel korábban vettem új bringát, annak traktorgumijai voltak és azt is folyton érzésre pumpáltam. Elég hamar feltűnt, hogy valahányszor kicsit erősebben rálépek a pedálra, ha van valami a közelemben (betonfal, parkoló autó), akkor valami furcsa, surlódó zajt hallok egy rövid ideig. Olyat, mintha kicsit kipörögne, megcsúszna alattam a gumi. Közel egy év után derült ki: nincs elég keményre fújva, ráadásul hajtogatós, tehát drótperem sincs, emiatt az erősebb taposástól a felni és a gumi kissé elmozdult egymástól, az adta a hangot. Miután sikerült az ajánlott keménységűre fújni, máris megszűnt ez a zaj.

Egyébként igazi terepre nem nagyon jártam soha. Részben azért sem, mert a környékemen nem nagyon van rá lehetőség, tiltott helyen meg nem szívesen bringáznék. (hegyre egyébként sem szívesen megyek az SPD miatt - emelkedőn sok esetben okozott már halálközeli élményt

)