Kicsit döglött ez a topic, de azért megpróbálom...
Van nekem egy BBB "mûhelypumpám", aminek univerzális a feje. Namost a fej elvileg ugye úgy mûködik, hogy egy kis elválasztó bigyó benne "eldönti", hogy melyik lyukon kell neki fújni.
Az én szerkezetem viszont nem teszi meg ezt a hálás feladatot! Levettem a fejet, szétszedni persze nem lehet, de ha belefújok, akkor lehet érezni/hallani, hogy "átváltott", attól a pillanattól kezdve a következõ belefújásig azt a lyukat használja.
Más is szívott már az ilyen univerzálsi pumpafejekkel? Lehet ilyet külön venni, vagy vigyem vissza a bótba?
Csak nem kell kikukázni az egészet?
(Pedig úgy igyekeztem: fém házas, fém "becsúszós", nyomásmérõs, annyira olcsó sem volt:()
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Pumpa
Indította
groover-
, 2002. augusztus 31. 12:28
Írta 2007. június 14. - 21:16

Írta 2007. június 08. - 10:02

tud valaki olyan patronos pumpát amihez jó a 'sima' boltban kapható patron (is)?
Írta 2005. július 11. - 12:01

én most vette egy bike positive kis pumpát. rögtön az elsõ alkalommal utána defektet is kaptam. arra a célra pont meghfelel, h a kerón elférjen. a vázra van felszerelve, semmi helyet nem foglal.
Írta 2005. július 10. - 22:25

nekem egy "airboy" van, s müxik.
Volt régen egy német kukás SKS mini akármi, jó volt az is, két évet ment még nálam, imádtam.
Most egy B+ használódik épp' odavisszafujós, ráfeszítõs aluházas, csak olyan kis bumszli.kicsit télleg gyengécskéne tûnik a kulacs alatti rögzítés lehetõsége, fõleg azután a negatív tapasztalat után, hogy hagytam már így el pumpát, tehát az esetek 80%-ban hátizsákba vele, meg amugy utálom, ha saras lesz, fellép nálam a "elkoptassa a retek" félelem...
Volt régen egy német kukás SKS mini akármi, jó volt az is, két évet ment még nálam, imádtam.
Most egy B+ használódik épp' odavisszafujós, ráfeszítõs aluházas, csak olyan kis bumszli.kicsit télleg gyengécskéne tûnik a kulacs alatti rögzítés lehetõsége, fõleg azután a negatív tapasztalat után, hogy hagytam már így el pumpát, tehát az esetek 80%-ban hátizsákba vele, meg amugy utálom, ha saras lesz, fellép nálam a "elkoptassa a retek" félelem...
Írta 2005. július 10. - 22:17

Megosztanám eddigi tapasztalataimat pumpák terén: az elsõ egy vázra rögzíthetõ SKS Rookie XL volt. Gondoldoltam ez megbízható lesz, jó márka és rögzítés, példás sárvédelemmel. De egyik pumpálás alkalmával a menetes rész tõbõl eltört és haverom is ugyanígy járt az övével. Sokan ajánlották a B+ pumpát (kb.800 Ft) amibõl nem sok jót néztem ki, de eddig nagyon bevált és tetszik, ahogy egy kis karral a szelepre lehet rögzíteni. Ami hátrány: a vázhoz való rögzítés nem túl biztos, már párszor majdnem elhagytam. Szervízpumpám pedig egy olcsó (kb.1000 Ft) zöldszínû, fémházas, fa fogantyús SKS, ami már kisebb javításokra szorult: a gumi dugattyú elvált a tolórúdtól, a tömlõ tövénél pedig eresztette a levegõt. Nagyjából ennyi...
Írta 2005. július 10. - 19:30

Nem, csak megbíz6ót szeretnék, ezért néztem SKS-t....
feltétlenül airboy kéne?
Azóta 1-2 BBB is képbe került, de megnézem a B+ is.
Specialized airforce2 (bár nyomásmérõ nincs rajta, de 160PSI-t tud állítólag)van olyan kézipumpa,ami tud nagy nyomást?
gondban vagyok
20-as köpeny...
11 bár kéne bele kb
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.
Írta 2005. július 10. - 17:28

tényleg,telópumpa,köcce az 5letet!!!
amúgy ami számomra az isten pumpa;B+ kétutas-nyomásmérõs-aluházas-nemteleszkópos-kicsike

amúgy ami számomra az isten pumpa;B+ kétutas-nyomásmérõs-aluházas-nemteleszkópos-kicsike
Írta 2005. július 10. - 17:19

és egy ilyen pici teleszkópos pumpával kb mi idõ 3 bárra töloteni a gumit?
"Meddig vemhes egy teve?" - LOL
WaNNaRiDE
Írta 2005. július 10. - 16:25

Van olyan ,de egy forum szerint ezt pl csak nemeteknel lehet kapni
~11 bart tud (160psi)
http://www.topeak.co...s/pump_030.html
De van itt olyan ami 21-et tud, bar ez telopumpa szal mire felnyomod vele az egy ev
http://www.webmounta...sunshocpum.html
Az sks-ekre erdemes figyelmet forditani
Ja pl ezek kozul
http://www.outdoorsp...Pumps/pump.html
Valamelyiket biztos megkapod pl az ors-on a bringaboltban vagy beszerzik ha kell
~11 bart tud (160psi)
http://www.topeak.co...s/pump_030.html
De van itt olyan ami 21-et tud, bar ez telopumpa szal mire felnyomod vele az egy ev
http://www.webmounta...sunshocpum.html
Az sks-ekre erdemes figyelmet forditani
Ja pl ezek kozul
http://www.outdoorsp...Pumps/pump.html
Valamelyiket biztos megkapod pl az ors-on a bringaboltban vagy beszerzik ha kell

Írta 2005. július 10. - 15:51

van olyan kézipumpa,ami tud nagy nyomást?
gondban vagyok
20-as köpeny...
11 bár kéne bele kb.
a B+ om 9nél többet sztem nem nyom de ráadásul nem is tudok pontos határértéket mert az adapter miatt nem mér a szingós szelepen a nyomásjelzõ
kompresszorok benzinkútnál csak nevetségesen alacsony nyomást tudnak
gondban vagyok
20-as köpeny...
11 bár kéne bele kb.
a B+ om 9nél többet sztem nem nyom de ráadásul nem is tudok pontos határértéket mert az adapter miatt nem mér a szingós szelepen a nyomásjelzõ
kompresszorok benzinkútnál csak nevetségesen alacsony nyomást tudnak
Írta 2005. július 10. - 15:17

nekem is ilyen van, tuti erõs, meg sokat lehet vele fújni
amugy airboy-t sztem mi is forgalmazunk...
tehát ott lesz ahol kérsz egyet(hoznak)
amugy airboy-t sztem mi is forgalmazunk...
tehát ott lesz ahol kérsz egyet(hoznak)
Írta 2005. július 10. - 15:13

régebben láttam a soroksári tecsóban...(nemröhög:D)
de az már hónapokkal ezelõtt volt
havernak ilyen van:
http://ebike.hu/termekek/pumpa/603
~2 éve és hibátlan
feltétlenül airboy kéne?
de az már hónapokkal ezelõtt volt
havernak ilyen van:
http://ebike.hu/termekek/pumpa/603
~2 éve és hibátlan
feltétlenül airboy kéne?
Autist Team:)
Írta 2005. július 10. - 15:11

Nekem tört már el pumpám túra alatt, csak mákom volt mert már volt a gumiban vagy 2.5 bar. Szal szart nem akarok venni.jolvan na, csak pl. szantamaz 1 barat.Szoval többet er othon egy jo pumpa mint a vazon.Nagyob turara meg belsöt+pumpat ajanlatos vinni.
Belsõ meg alap, hosszabb távra több is, én csak otthon ragasztgatok.
Otthon pedig kompresszort használok, mert imádom a hangját:D
Na mégegyszer: SKS Airboyt lehet valahol kapni Bp-en?
Írta 2005. július 10. - 14:56

jolvan na, csak pl. szantamaz 1 barat.Szoval többet er othon egy jo pumpa mint a vazon.Nagyob turara meg belsöt+pumpat ajanlatos vinni.
Írta 2005. július 10. - 14:44

1 bar édeskevés lenne egy 700×37es köpenyhez...
Írta 2005. július 10. - 14:14

Szerintem memfontos, hogy egy SKS legyen, elvegre pumpa csak akkor kell,ha valami baj van.Eleg ha csak 1 barat is nyom, hazaig eleg.Tegnap ledoptam minden fölösleges "kilot" volt ott pumpa,szerszam,sarhanyo elöl+hatul,baredns olyan mintha kicsereltek volna a biket.Nagyob turakra pedik a hatizsakba egy rezerva belsöt viszek,hiszen a legjobb pumpa sem er valamit ha egy krater van a gumiban:
)

Írta 2005. július 10. - 11:46

Az Airboy nem teleszkópos.és egy ilyen pici teleszkópos pumpával kb mi idõ 3 bárra töloteni a gumit?
A link szerint:
"8 bar - tire size. 23-622 - Strokes: 250
5 bar - tire size. 32-622 - Strokes: 375
3 bar - tire size. 26x1.95 - Strokes: 475"
Ez nemtom mennyi idõ, sztem 2-3 perc minimum...(3bar, 26")
Én 37-622eshet fogom használni, 5-6 baron
Írta 2005. július 10. - 11:14

Írta 2005. július 10. - 10:46

Én is az SKS Airboyt néztem ki magamnak, de sehol nem látok:(
Hol kapok ilyet itthon, szerdáig? :confused:
szerk: Vagy mit vegyek helyette? (Tuggyon nagy nyomást, álumíníum ház, egyszerû szerkezet)
Hol kapok ilyet itthon, szerdáig? :confused:
szerk: Vagy mit vegyek helyette? (Tuggyon nagy nyomást, álumíníum ház, egyszerû szerkezet)
Írta 2005. március 03. - 17:12

Nekem most egy SKS airboy van , vagy mi, 1500 péz körül volt bevásárlóközpontba'
szerintem kaffii. fúj, meg minden. Mondjuk az igaz, hogy fényképezni nem lehet vele, de hátha valaki felméri eccer ezt az igényt is.
szerintem kaffii. fúj, meg minden. Mondjuk az igaz, hogy fényképezni nem lehet vele, de hátha valaki felméri eccer ezt az igényt is.