Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Pumpa

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
491 hozzászólás a témában

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Áhhá, így már értem. És ez sem nyomja fel 2 fölé, vagy patronja válogatja?

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A patron nem fújja fel rendesen a gumit csak kb 2bárig, aztán a sporttársak újra felütik. Ezért kell 2 patron. Téged nem érint az ust miatt.

A sebesség mindent megold.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Ezt kifejtenéd jobban? Mi a gond a patronnal? Csak mert mostanában terveztem az UST kerekek miatt a patronos pumpát és ha nagyon gáz, akkor hanyagolom inkább.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

BBB-nek van ilyenje, de lebeszélnélek a patronról, vagy te is be akarsz állni az "1 defektbõl 4 lesz a verseny végére" és "dühösen bedobjuk a bicajt az árokba" vonalba?

Sajna linket nem találok (régi modell biztosan), de nekem van olyanom otthon. Amúgy nehéz.

Nem lesz vele gondom, mert 2 patront használok 1 felfújáshoz.
Egy normál pumpa meg egy pici patronos pumpa súlyánál is nehezebb?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
BBB-nek van ilyenje, de lebeszélnélek a patronról, vagy te is be akarsz állni az "1 defektbõl 4 lesz a verseny végére" és "dühösen bedobjuk a bicajt az árokba" vonalba?

Sajna linket nem találok (régi modell biztosan), de nekem van olyanom otthon. Amúgy nehéz.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Tudtok olyan pumpát mondani, amit lehet patronnal és hagyományos módon is használni?

Torpedo

Torpedo

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Most mindenhol Beto-t kapni úgy 4-5 eFt közt. Kettõt is használok és autószelephez is. Sajna csak 8-9 bar-ig birja és azt már izomból. Egy Silcára azért még gyûjtök :-)

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
Mûhelypumpából melyiket? Ezt a kettõt néztem ki.

http://www.bikemarke...eszlet&tid=1463

http://www.bikemarke...eszlet&tid=2139

ilyesmi árban ha tudtok más, jót, akkor figyelek:)

iMaty

iMaty

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

Nem tudom melyik rendszert válasszam.
Nem versenyzek, a patronos rendszer a mérete miatt szimpatikus. Nem nagyon könnyû versenygumikkal túrázom, tehát a defekt nem heti probléma (a megbízhatóság fontosabb, mint az alacsony súly - ésszerû keretek közt). Szeretek viszont kevés csomaggal túrázni/országútizni.

Otthon van mûhelypumpa, tehát tényleg csak túrákra kellene valami kis méretû pumpa vagy patronos cucc.
Volt egy SKS Cyberzoom pumpám, ez hatalmas csalódás volt (eresztett, szar volt használni; viszont nem volt olcsó - azt hittem minõséget kapok) - emiatt egy kicsit tartok a pumpától.

Akinek van kedve, írja meg véleményét, tapasztalatát, segítsetek dönteni.
Nem baj, ha esetleg típust is ajánlotok, szempontok:
ha pumpa: 2 szelep; full alu felépítés; magabiztosan 8bar; kicsi méret
ha patronos: 2 szelep; más nem jut eszembe...

Ésszerû ár persze...
Várom a hozzászólásokat :)!

Nekem vmi Zéfal alu cucc van (Air Profil XL vagy mi, de nem tudom elolvasni, mert lekopott a felirat), 11 barig tud - papíron. Vmi 4800 pénz volt a rájdbájkban. Mindenki lehülyézett, h ennyit szántam rá, de sztem megérte.
- egy bolygó, két kerék -

retizotyo

retizotyo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.760 hozzászólás
Nem tudom melyik rendszert válasszam.
Nem versenyzek, a patronos rendszer a mérete miatt szimpatikus. Nem nagyon könnyû versenygumikkal túrázom, tehát a defekt nem heti probléma (a megbízhatóság fontosabb, mint az alacsony súly - ésszerû keretek közt). Szeretek viszont kevés csomaggal túrázni/országútizni.

Otthon van mûhelypumpa, tehát tényleg csak túrákra kellene valami kis méretû pumpa vagy patronos cucc.
Volt egy SKS Cyberzoom pumpám, ez hatalmas csalódás volt (eresztett, szar volt használni; viszont nem volt olcsó - azt hittem minõséget kapok) - emiatt egy kicsit tartok a pumpától.

Akinek van kedve, írja meg véleményét, tapasztalatát, segítsetek dönteni.
Nem baj, ha esetleg típust is ajánlotok, szempontok:
ha pumpa: 2 szelep; full alu felépítés; magabiztosan 8bar; kicsi méret
ha patronos: 2 szelep; más nem jut eszembe...

Ésszerû ár persze...
Várom a hozzászólásokat :)!

haven

haven

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok,tud valaki olcsó forrást sks patronhoz?

Bubuka

Bubuka

vendég

• fórumtag
  • 170 hozzászólás
Pumpa vásárlás elõtt állok. A következõ szempontok fontosak : 2 utas,nyomásmérõs,két szelep típus /auto,presta/,zsebméret.
Ezt néztem : http://www.bringabut...arlas/141/1092/
Vélemények róla?Ti mit használtok?Más típus?
Van egy SKS patronosom is,de biztos ami tuti vinnék magammal egy kézi pumpát is.

Köszi!

j4ni

j4ni

vendég

• fórumtag
  • 330 hozzászólás
  • LocationBudapest
Nah a vége a pumpavásárlási procedúrának az lett, hogy találtam a
Decathlonban 190Ft-ért pumpát, valószínûleg váletlenül árazták le.
(egyébként 1000 HUF lett volna)
Szerencsére még nem volt rá szükségem...

udv
J4ni

Igen, a HERVIS-ben van:
Csomagban defektjavító szettel (van nekem külön), meg valami szar kínai kulcsal (semmire nem használható). Nos mivel ez a sok szar mellette van,
1200 helyett 2700Ft-ért árulják :(

haven

haven

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
köszönöm a tippeket,kipróbálom a kulacstartóhoz,ami a nyeregcsõ alatti vázrészen van

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Sziasztok,még nagyon kezdõ és új vagyok, vettem egy SKS Airchamp patronos pumpát,nem tudom hova rögzítsem a vázon, tippek? Egy Magellán Polaris vázam van

Üdv.

Igen akár a kulacstartóhoz is rögzítheted nekem jellenleg még Zefal-patronosom van,ám hamarosan átpártolok én is az SKS-re,de én inkább a zsebemben vagy a háti tatyóban hordom.
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Általában a kulacstartóhoz tervezik
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

haven

haven

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok,még nagyon kezdõ és új vagyok, vettem egy SKS Airchamp patronos pumpát,nem tudom hova rögzítsem a vázon, tippek? Egy Magellán Polaris vázam van

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Huú az tényleg drága vót.
Szoktál néha pesten járkálni?
Mert ha kellene patron dobsz egy privit és megoldható lenne adolog.:chin:
Én 2db-os Zefal-t szoktam venni,de azért majd utánna nézek a dolognak szerintem kompatibilisek egymással.:chin:

Szerintem is kompatibilisek.
Szoktam pesten járkálni, de szerintem bármelyik itteni bolt is meg tudja hozni nekem ezen az áron. Csak nem tudtam, hogy ekkora árkülönbség van a két márka között.

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 hozzászólás

Hát akkor én jó drágán vettem :( , 1590ft volt a 3db barbieri patron a decathlonban.

Huú az tényleg drága vót.
Szoktál néha pesten járkálni?
Mert ha kellene patron dobsz egy privit és megoldható lenne adolog.:chin:
Én 2db-os Zefal-t szoktam venni,de azért majd utánna nézek a dolognak szerintem kompatibilisek egymással.:chin:
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Szerintem jobban jártál vele,én is 16g-osat használok 2,2 gumihoz 1db bõven elég hozzá persze úgy hogy nulláról fujom.
Én általában 2db patront hordok magammal tartalékba kb 4másodperc alatt felnyomja.:)
Megkérdezhetem hogy mennyiért vetted a 3 db 16g-os patront?
Én általában 500Ft-ért veszem a kettes csomagot.

Hát akkor én jó drágán vettem :( , 1590ft volt a 3db barbieri patron a decathlonban.