Jelentkezz be Regisztrálj

Pumpa
Írta 2009. november 16. - 22:08

lezyne pumpá(ka)t használ valaki?
filózom rajta...
Írta 2009. november 16. - 17:11

Egész évben egy ilyet hurcoltam magammal, igaz csak két defektem volt, akkor szépen felfújta a kereket. 2.5-3 bar-nál többre nem használtam nem tudom mi a maximum amit ki lehet belõle préselni.
Egyszer elmerültem vele egy hatalmas bûzös dagonyába, úgy, hogy belekötött a sár, kimostam és utána is mûködött.
Már rájöttem, az ideális biciklipumpa olyan mint az ideális nõ: kicsi, könnyû, megbízható, és szépen teszi a dolgát. Keresni lehet ugyan, de megtalálni...
Nem tudod esetleg egy országúti bringán letesztelni, hogy mennyit bír? Eddig úgy tudtam, hogy egy méter magas és kocka fejü.
Írta 2009. november 16. - 16:47

Egyszer elmerültem vele egy hatalmas bûzös dagonyába, úgy, hogy belekötött a sár, kimostam és utána is mûködött.
Már rájöttem, az ideális biciklipumpa olyan mint az ideális nõ: kicsi, könnyû, megbízható, és szépen teszi a dolgát. Keresni lehet ugyan, de megtalálni...

Ilyet használ-e valaki?
Írta 2009. november 16. - 12:55

A hetekben vettem álló pumpát, direkt úgy kértem hogy 6-8 bart bírjon. Az elsõ választásom egy BBB-re esett, pedig a kézipumpa alkalmatlanságából tanulhattam volna. Na most egyrészt rossz volt, és az 5 baros kerék visszafújt a pumpába, úgy feljött a karja, hogy azt hittem rosszul látok... (A boltos szerint ez nem jellemzõ a márkára, kifogtam egy selejtet.) ...másrészt viszont, ami szerintem már nem a konkrét pumpa, hanem a konstukció hibája, 6 bar felett már a teljes testsúlyom sem volt elegendõ egy töltetnyi levegõ kerékbe küldésére.
Visszavittem, és szerencsére becserélték, mivel valóban szar volt a szelepe. Ettõl függetlenül nem volt kedvem tovább kísérletezni a márkával, és vettem helyette 3500 forint ráfizetéssel egy Blackburnt. A kettõt össze se lehet hasonlítani. A virsligumit, amibe a BBB-vel alig bírtam 6 bart beleizzadni (mialatt folyamatosan attól rettegtem hogy vagy én kapok gerincficamot, vagy a pumpa hullik darabokra), erõlködés nélkül nyomtam fel 8 barra, pár pillanat alatt.
Írta 2009. november 12. - 16:31

Írta 2009. november 12. - 12:23

Ez a harmadik kézipumpám eddig, és messze a legjobb minõségében és használhatóságában egyaránt. Persze nem olcsó, hatezer valahányszáz volt az ára.
Írta 2009. november 12. - 11:44

Írta 2009. november 07. - 08:51

Nekem valami ilyen van. Nem volt olcsó, de elégedett vagyok vele. A külseje ugyan már nem szép, de még fúj

Ami mégjobb megoldás, az a vázpumpa. Brutálisan gyors! Hátránya, hogy egy kulacstartód marad

Írta 2009. november 06. - 22:17

Én a rapidot használom, nekem bevált, biztos, hogy a plus-t venném, ha outiznék.
Írta 2009. november 06. - 22:06

Írta 2009. november 06. - 21:43

Vettem egy BBB Windgun pumpát, amilyet a szerelési tippek cikkben is ajánlanak... Nagyon szépen összerakott, klassz masina, viszont vagy én vagyok totál hülye, vagy egy kicsit problémás a szelepe.
Konkrétan kioldott állapotban is olyan szoros, hogy alig bírtam rányomni a szelepre. Ennek két kellemetlen következménye lett - az egyik, hogy nem nyomtam rá eléggé, mikor már azt hittem rajta van rendesen, és így nem tudtam fújni a kereket, a másik, hogy leszedéskor viszont megbillent a kezemben és gyönyörûen tõbõl letörte a Presta szelep tûjét.
(Tanulópénz: Egy belsõcsere.)
Nem nyugodtam bele hogy 4000ért egy fost vettem, szóval a hátsó keréknél már óvatosabban, de megpróbáltam hogy hogy is megy ez. Rányomtam mint az eszelõs, rákattintottam a rögzítõt. Igen ám, de az outi kereket 6-ra kéne nyomni, ez meg már 5,5-nél meg se mozdult (épp annyi volt a kerékben, és rá akartam volna fújni).
Na mondom hogy helyben rohadna meg, rögzítõ kiold, erre alig bírtam leszedni a szeleprõl úgy rágyógyult. Szerencse hogy ezúttal a Presta nyakát nem vitte magával, mert semmi kedvem nem volt a hátsó kereket levenni.
Ilyen outi nyomásokat (6-8 bar) milyen felszereléssel lehet megbízhatóan kezelni? A nagy talpas pumpa oké, viszont kéne valami amit magammal tudok hordani.
Írta 2009. szeptember 13. - 22:24

Üdv.
-Szerintem nem jó.:chin:
-A dunlop szelep a harmadik szelep tipus,arra a tipusra nem hizsem hogy jó lenne ez a pumpa.
-Szerintem a legolcsóbb ha inkább veszel egy autó(én inkább ezt javasolnám) vagy szingó szelepes belsõt.:chin:
Itt
azt írja h "Szingó szelep. Külön hozzávaló pumpa kell, de az tudja a normál szelepet is fújni"
Tehát akkor elvileg jó a dunlopra is, ami azért valószínû mert a szingó(presta) feje kissebb mint a dunlopé, ha arra rá lehet szorítani akkor a dunlopra is rá kell menjen elméletileg.
Vki fújt már normál dunlop szelepet szingós pumpával ?
Esetleg Airboy jó a dunlophoz ?
Vettem autós belsõt, de nem az én kerómról van szó hanem egy rokonéról akivel néha tekerünk, és egyelõre ragaszkodik a dunlopos belsõhoz hiába mondtam h szar, idegesít már amikor azt mondja túra közbe h fújjak bele, de nem hordok átalakítót sosem mert csak elveszne, meg az is idegesítõ h ha túl keményre fújja otthon akkor nem lehet belõle kiereszteni, hanem csak 0-ra.
Írta 2009. szeptember 13. - 20:11

Olyan kézi pumpát keresek amivel átalakító nélkül lehet fújni a hagyományos(dunlop) szelepet is.
Kinéztem egy CB-t, ezt, azt írják h autó+szingóhoz jó. Jó dunlophoz is ?
Üdv.
-Szerintem nem jó.:chin:
-A dunlop szelep a harmadik szelep tipus,arra a tipusra nem hizsem hogy jó lenne ez a pumpa.
-Szerintem a legolcsóbb ha inkább veszel egy autó(én inkább ezt javasolnám) vagy szingó szelepes belsõt.:chin:
Írta 2009. augusztus 28. - 22:55

Írta 2009. augusztus 07. - 14:40

http://www.lezyne.hu/PressureDrive.htm
Ebbõl is a small-t. Hátul a zsebben kényelmesen elfér, nem lóg ki. Nem kell mereven a szelephez görcsösen tartani. Nem illan el a levegõ a csatlakoztatáskor. Szép, és 93g. Jó a fogása. Nincs összehasonlítási alapom, hogy mennyit fúj egy nyomással, s nem is érdekel, mert nekem tök mindegy, az a fontos hogy luft kerüljön a kerékbe stabilan
Eddig ez a kedvencen. Kérdés persze, majd meddig bírja, bár idén még nem kaptam defektet, s csak ráfújkálni szoktam a latex belsõre.
Amiket utáltam: volt valami SKF (már az elején meggyûlöltem) majd egy Crank Brothers ami beszart 2 év alatt.
Írta 2009. augusztus 07. - 12:43

Igazából gumi függõ, egy normális 2,1es külsõt nem fújják fel 2-2,2 fölé.
Üdv.
-Nekem Zefal CO-s pumám is van én a 16g-os patronnal kõkeményre tudtam fújni a 2,2-es gumit,de nekem a Zefal nem igazán vált be lehet hogy veszek egy SKS-t(is).
Írta 2009. augusztus 07. - 11:30

GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Írta 2009. augusztus 07. - 10:48

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"