Jelentkezz be Regisztrálj
Pumpa
Írta 2011. július 17. - 13:40
Írta 2011. július 13. - 14:43
Úgyhogy nem lesz gond.
"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager
Írta 2011. július 13. - 13:34
Írta 2011. július 12. - 22:27
http://cgi.ebay.com/...e=STRK:MEWNX:IT
Az USA-ból jött, cirka 22.000 Ft-ért, a vámot megúsztam.
Röviden: állat!
Bõvebben: 1,5-rõl 4 Bar-ra toltam fel az MTB-m gumiját, ami nem kevesebb mint kõkemény 10mp-ig tartott neki.
Mindezt úgy, hogy hangot alig ad ki és gyakorlatilag alig rezonál, megáll a lábán és nem megy el a franciakulcsért a sarokba.
Minõségi anyagokból készült darab, egy nagyon pöpec integrált nyomásmérõvel, amin kivételesen van Bar osztás is.
Egy dologra kell csak figyelni, hogy 14,5A-t vesz fel a szivargyújtón keresztül, így minimum 15A-es biztosítéknak kell lennie azon a körön, különben leveri.
Én úgy oldottam meg, hogy rákötöttem közvetlenül az akksira egy ilyennel:
12 volt cigarette lighter adaptor with battery clips. - eBay (item 320535622818 end time Jul-13-11 15:14:33 PDT)
Ha valaki frankó, gyors, minõségi autós kompresszorra vadászik, akkor ajánlom figyelmébe. Ahhoz képest amit tud, drága sem volt.
Írta 2011. június 29. - 21:15
Gondoltam a kocsihoz nem épp a legjobb a választás,de azért megnyugtató,h van itthon egy olyan pumpa,amivel azért fel lehet pumpálni,ha úgy adódna.
Holnap tervezek menni az itteni nagy bicós boltba,meglátjuk,h ott milyeneket árulnak,és mennyiért.
Írta 2011. június 29. - 20:59
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. június 29. - 18:40
Sziasztok.
Ahogy nézegettem a topikot,láttam,h kb. 6e forintba kerülnek a (jó) mûhelypumpák,tehát ezt már nem kell megkérdeznem.
Már csak azt szeretném tudni,h ahoz,h autóhoz is használni lehessen ezeket,kell valamit még +-ba venni?Valamilyen átalakítót pl.?
Nekem például olyan van, ami kétfejû, és amerre csavarod, az a csatlakozó mûködik. Kocsihoz szerintem felejtsd el, hacsak nincs baromira leengedve, érdemesebb kútnál kompresszorral feltölteni, otthon nagy szívás.
Írta 2011. június 29. - 16:44
Ahogy nézegettem a topikot,láttam,h kb. 6e forintba kerülnek a (jó) mûhelypumpák,tehát ezt már nem kell megkérdeznem.
Már csak azt szeretném tudni,h ahoz,h autóhoz is használni lehessen ezeket,kell valamit még +-ba venni?Valamilyen átalakítót pl.?
Írta 2011. június 29. - 10:44
Ezt a kettõt néztem ki, ez állítólag egy komoly márka kompresszorban:Egyre nagyon figyelj ne mûanyag legyen dugattyúja
1. VIAIR 85p 12v PORTABLE AIR COMPRESSOR Fast Fill Tires | eBay
2. VIAIR 70P 00037 PORTABLE COMPRESSOR SUPER FAST FILL!! | eBay
Írta 2011. június 29. - 08:22
A mérõ jó. 40-nél több nem nagyon kellhet.
Annyira fújd, amennyire szoktad.
Köszi. Mindenesetre meglepett.
Azért annyi haszna volt, hogy valamennyire kiegyengette a külsõt. :-)
Írta 2011. június 28. - 20:17
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2011. június 28. - 16:02
Kellene nekem valami jó minõségû darab, megfizethetõ áron (~10e Ft körül).
Volt egy Cora-s csoda, de azzal egyszer megpróbáltam 4 kereket feltolni egymás után 3,5 Bar-ra és elfüstölt.
Kéne egy megbízható darab, hátha van valakinek tapasztalata, beszerzési forrása.
Írta 2011. június 28. - 15:59
Annyira fújd, amennyire szoktad.
Írta 2011. június 28. - 14:58
Életemben nem fújtam olyan keményre, amilyen most és még csak 40-45psi körül tart. Lehet, hogy hibás a mérõ? Vagy a 40 feletti tartományban exponenciálisan növekszik a nyomás?
Írta 2011. június 26. - 23:18
Nekem ilyen van, aki próbálta, mindenki dicsérte. Teleszkópos, nyomásmérõs, könnyû, occsó:Tudnátok ajánlani valami könnyû, jól használható, nyomásmérõs pumpát, amit hurcolhatok a zsákomban?
SKS-t nem akarok, azt már látom. Nekem is rossz tapasztalatom volt vele és a neten talált vélemények sem javítottak a márkáról kialakult képen...
.
BikeFun - MERIDA - Pumpa - Pumpa MERIDA Mini - 0945
Írta 2011. június 26. - 21:21
Írta 2011. június 26. - 20:50
hat szerintem vegyel egy rendes muhelypumpat el nem tudnam kepzelni, hogy egy ilyen kis sz*rral kinlodjak a meretes pumpa helyett (sks airworkx 10et hasznalok).
Mennyi idõ alatt fújod a teljesen leeresztett gumit keményre a mûhely pumpával? Nekem ezzel a picivel sacc/kb. másfél perc... Rendesen meg kb. 10-20mp alatt felfújom annyira, hogy elég keménynek érezzem. Akkor minek erõlködjek egy nagy döggel, aminek még helyet is kéne csinálni a szekrényben, ez a pár dekás mûanyag meg ott lapul a hátizsákomban állandóan. :-)
Írta 2011. június 26. - 20:19
Én nem csak vészhelyzetben használom. Ha úgy mûködik, mint az én B+ pumpám, akkor könnyebb kezelni, mint a mûhelypumpámat.
Emellett jó lenne tudni, hogy mennyit nyomok bele, mert a gumi nyomkodásából nem tudom megállapítani. (ráadásul sokszor van, hogy fáradtak az ujjaim, úgy érzem, hogy elég kemény, aztán kiderül, hogy mégsem volt az...)
---------------------
A belsõnek is van nyomáslimitje vagy elég, ha a külsõjével tisztában vagyok, az biztosan kisebb, mint a belsõé?
hat szerintem vegyel egy rendes muhelypumpat el nem tudnam kepzelni, hogy egy ilyen kis sz*rral kinlodjak a meretes pumpa helyett (sks airworkx 10et hasznalok).
Írta 2011. június 26. - 20:04
minek amugy egy ilyen pumpara nyomasmero? vesz eseten hasznalom, akkor meg annyi kell, hogy legyen mivel felfujni.
Én nem csak vészhelyzetben használom. Ha úgy mûködik, mint az én B+ pumpám, akkor könnyebb kezelni, mint a mûhelypumpámat.
Emellett jó lenne tudni, hogy mennyit nyomok bele, mert a gumi nyomkodásából nem tudom megállapítani. (ráadásul sokszor van, hogy fáradtak az ujjaim, úgy érzem, hogy elég kemény, aztán kiderül, hogy mégsem volt az...)
---------------------
A belsõnek is van nyomáslimitje vagy elég, ha a külsõjével tisztában vagyok, az biztosan kisebb, mint a belsõé?
Írta 2011. június 26. - 19:42
Errõl Zip tudna mesélni...
Szidja a gumit, s ráfogok, erre mondom, hogy "ember, minek fújod az UST-t 4 barra?"
nana... neked is volt annyin az ust-d... nem is olyan rég...