Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Pumpa

- - - - -

• Please log in to reply
491 replies to this topic

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,261 posts
4 barral jársz? :)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Elég jól kezelhetõ ilyen szempontból, mert mûködés közben is pontosan méri a nyomást és a kapcsolója is könnyen elérhetõ.
Úgyhogy nem lesz gond. :)

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,661 posts
Csak vigyázz vele ! Én (ugyan benzinkútnál) már robbantottam fel belsõmet azzal, hogy egy kicsivel tovább nyomattam bele a levegõt, mint kellett volna.
Marci

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Hosszas keresgélés és utánajárás után, a héten megérkezett az ebay-en rendelt VIAIR 85P kompresszorom.
http://cgi.ebay.com/...e=STRK:MEWNX:IT
Az USA-ból jött, cirka 22.000 Ft-ért, a vámot megúsztam.

Röviden: állat! :D

Bõvebben: 1,5-rõl 4 Bar-ra toltam fel az MTB-m gumiját, ami nem kevesebb mint kõkemény 10mp-ig tartott neki.
Mindezt úgy, hogy hangot alig ad ki és gyakorlatilag alig rezonál, megáll a lábán és nem megy el a franciakulcsért a sarokba.

Minõségi anyagokból készült darab, egy nagyon pöpec integrált nyomásmérõvel, amin kivételesen van Bar osztás is.

Egy dologra kell csak figyelni, hogy 14,5A-t vesz fel a szivargyújtón keresztül, így minimum 15A-es biztosítéknak kell lennie azon a körön, különben leveri.
Én úgy oldottam meg, hogy rákötöttem közvetlenül az akksira egy ilyennel:
12 volt cigarette lighter adaptor with battery clips. - eBay (item 320535622818 end time Jul-13-11 15:14:33 PDT)

Ha valaki frankó, gyors, minõségi autós kompresszorra vadászik, akkor ajánlom figyelmébe. Ahhoz képest amit tud, drága sem volt.

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Köszi a segítséget.:D
Gondoltam a kocsihoz nem épp a legjobb a választás,de azért megnyugtató,h van itthon egy olyan pumpa,amivel azért fel lehet pumpálni,ha úgy adódna.:D
Holnap tervezek menni az itteni nagy bicós boltba,meglátjuk,h ott milyeneket árulnak,és mennyiért.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Nekem itthon egy 4e-es van + egy 2e-es az üzletben 2db 2e-es mind jó csak az egyik üzletes kezd kopni. Nem egy high tech diolog egy mûhely pumpa:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

suhanc

suhanc

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts

Sziasztok.
Ahogy nézegettem a topikot,láttam,h kb. 6e forintba kerülnek a (jó) mûhelypumpák,tehát ezt már nem kell megkérdeznem.:D
Már csak azt szeretném tudni,h ahoz,h autóhoz is használni lehessen ezeket,kell valamit még +-ba venni?Valamilyen átalakítót pl.?

Nekem például olyan van, ami kétfejû, és amerre csavarod, az a csatlakozó mûködik. Kocsihoz szerintem felejtsd el, hacsak nincs baromira leengedve, érdemesebb kútnál kompresszorral feltölteni, otthon nagy szívás.

Bati95

Bati95

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Sziasztok.
Ahogy nézegettem a topikot,láttam,h kb. 6e forintba kerülnek a (jó) mûhelypumpák,tehát ezt már nem kell megkérdeznem.:D
Már csak azt szeretném tudni,h ahoz,h autóhoz is használni lehessen ezeket,kell valamit még +-ba venni?Valamilyen átalakítót pl.?

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház

Egyre nagyon figyelj ne mûanyag legyen dugattyúja

Ezt a kettõt néztem ki, ez állítólag egy komoly márka kompresszorban:
1. VIAIR 85p 12v PORTABLE AIR COMPRESSOR Fast Fill Tires | eBay
2. VIAIR 70P 00037 PORTABLE COMPRESSOR SUPER FAST FILL!! | eBay

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

A mérõ jó. 40-nél több nem nagyon kellhet.
Annyira fújd, amennyire szoktad.

Köszi. Mindenesetre meglepett.
Azért annyi haszna volt, hogy valamennyire kiegyengette a külsõt. :-)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Egyre nagyon figyelj ne mûanyag legyen dugattyúja
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
12V-os szivargyújtóról mûködõ kompresszort használ valaki?
Kellene nekem valami jó minõségû darab, megfizethetõ áron (~10e Ft körül).

Volt egy Cora-s csoda, de azzal egyszer megpróbáltam 4 kereket feltolni egymás után 3,5 Bar-ra és elfüstölt. :D
Kéne egy megbízható darab, hátha van valakinek tapasztalata, beszerzési forrása.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,661 posts
A mérõ jó. 40-nél több nem nagyon kellhet.
Annyira fújd, amennyire szoktad.
Marci

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts
Végül feladva a keresgélést, megvettem az elsõ, utamba akadó pumpát, de: a Race King ajánlott nyomása 50psi, a max. 65psi.
Életemben nem fújtam olyan keményre, amilyen most és még csak 40-45psi körül tart. Lehet, hogy hibás a mérõ? Vagy a 40 feletti tartományban exponenciálisan növekszik a nyomás?

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,661 posts

Tudnátok ajánlani valami könnyû, jól használható, nyomásmérõs pumpát, amit hurcolhatok a zsákomban?
SKS-t nem akarok, azt már látom. Nekem is rossz tapasztalatom volt vele és a neten talált vélemények sem javítottak a márkáról kialakult képen...
.

Nekem ilyen van, aki próbálta, mindenki dicsérte. Teleszkópos, nyomásmérõs, könnyû, occsó:
BikeFun - MERIDA - Pumpa - Pumpa MERIDA Mini - 0945
Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
hat valszeg terfogataranyosan gyorsabban :) +kenyelmesebb.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

hat szerintem vegyel egy rendes muhelypumpat :) el nem tudnam kepzelni, hogy egy ilyen kis sz*rral kinlodjak a meretes pumpa helyett (sks airworkx 10et hasznalok).

Mennyi idõ alatt fújod a teljesen leeresztett gumit keményre a mûhely pumpával? Nekem ezzel a picivel sacc/kb. másfél perc... Rendesen meg kb. 10-20mp alatt felfújom annyira, hogy elég keménynek érezzem. Akkor minek erõlködjek egy nagy döggel, aminek még helyet is kéne csinálni a szekrényben, ez a pár dekás mûanyag meg ott lapul a hátizsákomban állandóan. :-)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Én nem csak vészhelyzetben használom. Ha úgy mûködik, mint az én B+ pumpám, akkor könnyebb kezelni, mint a mûhelypumpámat.
Emellett jó lenne tudni, hogy mennyit nyomok bele, mert a gumi nyomkodásából nem tudom megállapítani. (ráadásul sokszor van, hogy fáradtak az ujjaim, úgy érzem, hogy elég kemény, aztán kiderül, hogy mégsem volt az...)

---------------------
A belsõnek is van nyomáslimitje vagy elég, ha a külsõjével tisztában vagyok, az biztosan kisebb, mint a belsõé?

hat szerintem vegyel egy rendes muhelypumpat :) el nem tudnam kepzelni, hogy egy ilyen kis sz*rral kinlodjak a meretes pumpa helyett (sks airworkx 10et hasznalok).

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

minek amugy egy ilyen pumpara nyomasmero? vesz eseten hasznalom, akkor meg annyi kell, hogy legyen mivel felfujni.

Én nem csak vészhelyzetben használom. Ha úgy mûködik, mint az én B+ pumpám, akkor könnyebb kezelni, mint a mûhelypumpámat.
Emellett jó lenne tudni, hogy mennyit nyomok bele, mert a gumi nyomkodásából nem tudom megállapítani. (ráadásul sokszor van, hogy fáradtak az ujjaim, úgy érzem, hogy elég kemény, aztán kiderül, hogy mégsem volt az...)

---------------------
A belsõnek is van nyomáslimitje vagy elég, ha a külsõjével tisztában vagyok, az biztosan kisebb, mint a belsõé?

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

Errõl Zip tudna mesélni...;)

Szidja a gumit, s ráfogok, erre mondom, hogy "ember, minek fújod az UST-t 4 barra?" :D

nana... neked is volt annyin az ust-d... nem is olyan rég...
:)
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"