Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Pumpa

- - - - -

• Please log in to reply
491 replies to this topic

simon23

simon23

törzsvendég

• fórumtag
  • 949 posts

A Lezyne Pressure Drive megéri az árát? Ha igen, milyen méretben érdemes venni? Súly miatt gondolom az S lenne a nyerõ, de használhatóság szempontjából talán a nagyobbat érdemes.

Szia!
Outira kell? Ajánlhatom a BLACKBURN AIRSTIK SL MINIPUMPA-t? Ezt használom, jó az ára 4000 HUF, nincs 16 cm és csupán 60g.körüli a tömege. 8bar-t tudsz vele produkálni.

Ridley Noah Fast 

(ex)Cat

(ex)Cat

törzsvendég

• fórumtag
  • 357 posts
A Lezyne Pressure Drive megéri az árát? Ha igen, milyen méretben érdemes venni? Súly miatt gondolom az S lenne a nyerõ, de használhatóság szempontjából talán a nagyobbat érdemes.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Köszi a segítséget, az Airtower 2 1200 forinttal drágább az 1-nél, szerintem beruházok egy kettesre.

gren_tamas

gren_tamas

törzsvendég

• fórumtag
  • 696 posts

A jovoben szeretnek venni egy muhelypumpat, kineztem 2-t, Blackburn Airtower 1 es 2.
Van valakinek valami tapasztalata, velemenye valamelyikrol?

Van egy Blackburn mûhelypumpám, azt hiszem, Airtower 1, harmadik éve használom. A fejben két lika van, az egyik Presta (Dunlop-ra is jó), a másik autószelep (Schrader). Egy idõben melléfújt, azaz a két lik közti zárószelep nem mûködött jól, rájöttem, hogy az egyiket (illetve a másikat) befogva és erõset pumpálva a jelenség eltüntethetõ.
Egy éve szétszedtem, és az O gyûrût meg a henger belsejét bekentem szilikonzsírral.
Elõnye (amit persze el is várunk), hogy 10 bar fölé is nyom, szingót fújtam már annyira; a peremes országútikat 8-ra szoktam, ez kb. 28-30 pumpálás alatt megy (0-ról) 23-as gumira. Nagyon megkönnyíti és meggyorsítja a szerelést, ma is venném ugyanezt. A fogantyújában vannak adapterek (foci, gumimatrac fújására) is.
A drágább modellek egyik elõnye, hogy a nyomásmérõ föl van emelve, nem a föld közelében van, így jobban látható (de aki ezt nem látja, csak szemüvegben merészkedjen az útra!).

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,688 posts
Az elõzõ, 14. oldalon sokat beszéltünk mûhelypumpákról. Olvasd át !
Én a Meridát istenítem, aki próbálta, mindenkinek nagyon tetszett neki.

ezek a nagyon kismeretu pumpak (<20cm) mennyire hasznalhatoak? ossze akarok allitani ilyen bringaszerelo packot, amit szukseg eseten csak rabiggyesztek a bringara, ha kell. eddig a hatizsakban cipeltem hosszabb turakon egy doboz tarsasagaban (szerszam + gumis cuccok), igy nem nagyon erdekelt a merete, de ilyen kozepesebb turakon nem vinnek zsakot, ha nem muszaj, ugyanakkor 5-10kmre barmitol az erdoben akarmi megtortenhet, ami eleg nagy tav ahhoz, hogy egy remalom legyen kikavarodni.
eredetileg nyeregtaskara gondoltam, hogy vhogy abban kellene osszehozni, de szimpibbnek tunik a kulacstartoba rakhato doboz - ezek olyan 0.5-0.9 literesek. szerintetek beleferne? annyit tudok, hogy a pumpa nelkul olyan 0.5l a pack, illetve a vazon sajnos olyan 22-24cmnel hosszabb kulacs nem nagyon fer el.

Elég jó megoldás a 3 labdás teniszlabda doboz (21cm) vagy a 4 labdás (28cm) doboz. Tökéletesen szabványos a kulacstartóba, könnyû nyitni-zárni, teljes szélességben nyílik a szája. Én évek óta ilyenekkel járok, már sokan átvették az ötletet. Én pl. széldzsekit, aláöltözetet, stb. hordok benne.
Marci

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Sziasztok!
A jovoben szeretnek venni egy muhelypumpat, kineztem 2-t, Blackburn Airtower 1 es 2.
Van valakinek valami tapasztalata, velemenye valamelyikrol?
Vagy esetleg tudtok mast ajanlani? Max 8000 Ft-ert szeretnek venni.
Koszi a segitseget!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts

ezek a nagyon kismeretu pumpak (<20cm) mennyire hasznalhatoak?

teljesen jó.

nekem egy 20cm^3-s (~11cm dugattyú hossz) kelly's pumpám van, 2,5"-ös gumi is gyorsan felszalad, outiba meg kb 5barig erõlködés nélkül tudok fújni. (saccra, 23mm-t annyira, hogy ne kapjak felütést mûhelypumpáig)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
talaltam infot - a pronak van 0.75les, az 20.5cm magas (gondolom ez brutto), ebbe az a lezyne? 18.5cm hosszu. azt szeretnem, hogy minden egyben legyen. ha kell a hatitatyoba rakom, ha kell a kulacstartoba.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
Én 0.5-ös kulacsot vágtam el hosszába úgy hogy a talpát nem vágtam el ,így szét tudod nyitni és belegyömöszölni a cuccot, végül a kupak összefogja ! 1db belsõ 4-5-6 imbusz, láncbontó és egy darab rongy estleges olajtörlésre és hogy ne zörögjön benne a szerszám!
A pumpa mellette kap helyet a kulacstartóra rögzített gyári bilincsen!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ezek a nagyon kismeretu pumpak (<20cm) mennyire hasznalhatoak? ossze akarok allitani ilyen bringaszerelo packot, amit szukseg eseten csak rabiggyesztek a bringara, ha kell. eddig a hatizsakban cipeltem hosszabb turakon egy doboz tarsasagaban (szerszam + gumis cuccok), igy nem nagyon erdekelt a merete, de ilyen kozepesebb turakon nem vinnek zsakot, ha nem muszaj, ugyanakkor 5-10kmre barmitol az erdoben akarmi megtortenhet, ami eleg nagy tav ahhoz, hogy egy remalom legyen kikavarodni.

eredetileg nyeregtaskara gondoltam, hogy vhogy abban kellene osszehozni, de szimpibbnek tunik a kulacstartoba rakhato doboz - ezek olyan 0.5-0.9 literesek. szerintetek beleferne? annyit tudok, hogy a pumpa nelkul olyan 0.5l a pack, illetve a vazon sajnos olyan 22-24cmnel hosszabb kulacs nem nagyon fer el.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
No ilyen tesztet is rég láttam a Radaron: Lezyne Pressure Drive Pump Review - BikeRadar

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

Akkor a BBB-vel jobban járnék szerinted? Nem igazán vagyok otthon ebben, vettem egy új vázat amiben levegõs tag van, most van kölcsönpumpám, de kéne egy saját.

mint márkát a BBB-t nem szeretem,de a használhatóság szempontjából ok.
én sks-t vettem anno.
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Szerintem a legjobb telópumpák a revolver szelepesek azaz mint a mûhelypumpák feje.PL:
Feltöltött kép
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

szerintem fontos szempont lehet, hogy "2lépcsõs" legyen a szelepe...
mert egy sima pumpánál nem az az érték fog a telóban maradni amit a nyomásmérõ mutat. mivel a nyomásmérõ a pumpa csövében lévõ levegõt is méri. így állandó sakkozás lesz a nyomással és sosem fogsz tudni pontosan ugyanolyan nyomást belõni.

Akkor a BBB-vel jobban járnék szerinted? Nem igazán vagyok otthon ebben, vettem egy új vázat amiben levegõs tag van, most van kölcsönpumpám, de kéne egy saját.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

Az enyém egy az egyben ugyanúgy néz ki mint az általad linkelt Merida csak éppen Acor van ráírva. Egyébként jól mûködik , bár túl sokat még nem használtam, a teleszkóp (recon) tartja a levegõt rendesen. Pumpálás után ha lecsatlakozol a szeleprõl nem szökik a levegõ, ha meg csatlakozva vagy a nyomást tudod szabályozni, csökkenteni egy az oldalán lévõ gomb segítségével. Én meg vagyok elégedve vele.

Köszi a segítséget!:)

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

Sziasztok, telópumpa vásárlás elõtt állok, eddig 2-t találtam ami jónak tûnik, ti melyiket vennétek, esetleg ha valakinek van tapasztalata valamelyikrõl, vagy ha tud mást ajánlani megköszönném. Merida és BBB.

szerintem fontos szempont lehet, hogy "2lépcsõs" legyen a szelepe...
mert egy sima pumpánál nem az az érték fog a telóban maradni amit a nyomásmérõ mutat. mivel a nyomásmérõ a pumpa csövében lévõ levegõt is méri. így állandó sakkozás lesz a nyomással és sosem fogsz tudni pontosan ugyanolyan nyomást belõni.
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts

Sziasztok, telópumpa vásárlás elõtt állok, eddig 2-t találtam ami jónak tûnik, ti melyiket vennétek, esetleg ha valakinek van tapasztalata valamelyikrõl, vagy ha tud mást ajánlani megköszönném. Merida és BBB.

Az enyém egy az egyben ugyanúgy néz ki mint az általad linkelt Merida csak éppen Acor van ráírva. Egyébként jól mûködik , bár túl sokat még nem használtam, a teleszkóp (recon) tartja a levegõt rendesen. Pumpálás után ha lecsatlakozol a szeleprõl nem szökik a levegõ, ha meg csatlakozva vagy a nyomást tudod szabályozni, csökkenteni egy az oldalán lévõ gomb segítségével. Én meg vagyok elégedve vele.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
én 8 éve vettem egy (mûanyag) BBB-t , valami 3500 Ft-ért. gyorsan kellett, csak az árkád esett útba ami nyitva volt,az az egy féle volt a választék. azóta is tökéletesen mûködik, pedig azért használom.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Pumpa mûhely Lezyne Steel Floor, ez 11 pénz. Nem a többszöröse. Szerintem. :)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.