Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

IV. Bükk Hegyikerékpár Maraton

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
655 hozzászólás a témában

adirem

adirem

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
a talán azért kell, mert én sem az vagyok, aki tárgyal... az meg hülyén venné ki magát, h. én megigérem, aztán Az Aki csinálja + nem is tud az egészrõl...

nem szeretek megigérni csak olyan dolgokat, amiket biztosan meg tudok csinálni.
"Én már csak ilyen vagyok."/ahogyan azt már S.J. is megjegyezte annó/

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
Na ez így korrekt...

talán legközelebb nagyobb tûréshatárral fogunk dolgozni...

én a talánt szívesen kihagynám a mondatból ::)

olyan szerzõdést nem lehet kötni hogy az utolsó beérkezõig tartson az iõmérés ???
nekem ez tûnne logikusnak (de persze nem én tárgyaltam a céggel szóval csak laikus beleugatás az egész)

adirem

adirem

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
Rás: mondhatjuk így is. volt egy szerzõdésünk a céggel, amiben, ha jól tudom 17 óra volt megadva, mint limit idõ. minden csúszás nélkül. csúsztunk, nem is keveset, ez tény. és ezt nem kalkuláltuk be elõre. így ez a mi sarunk. talán legközelebb nagyobb tûréshatárral fogunk dolgozni...

Jupiter

Jupiter

vendég

• fórumtag
  • 76 hozzászólás
Nekem lenne még egy kérdésem. Nõi 40 km-en, abszolútban harmadik lettem. Nem is számítottam rá, hogy ilyen jó idõt futok, ezért nem maradtunk ott az eredményhirdetésig. A kérdésem az, hogy van-e rá lehetõség, hogy a díjat valahol átvegyem, vagy esetleg el tudjátok-e küldeni?

Köszi szépen! Tamara

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás

Néhány válasz a kérdéseitekre:
-A verseny fõbírója 17-ig rendelte el az idõmérést, mi az utolsók kedvéért maradtunk még 17:35-ig (maradtunk volna mi akár 18:30-ig is ha kell, de már a bontók utjában voltunk a szönyegeinkkel.)

Adirem:

sajnos rá kellett döbbennünk, h. ez a magyarországi csipes cég eddig még csak a csipeket vette át. azt a szemléletet, ami nyugaton is bevált, h. megvárják az utsó embert is, még nem.

ez mostnem az egymásra mutogatás tipikus esete ???

adirem

adirem

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
fél kettõ. elolvastam minden kritikát, és megpróbáltam megválaszolni a felmerült kérdéseket. lejegyeztem a gondokat jövõre megpróbáljuk orvosolni. az idei sok szempontból megint egy tanuló év volt, új helyszinnel, és rengeteg korábban fel nem merült problémával. ígérem, igyekezni fogunk, h. jövõre ezek ne ismétlõdjenek meg. megpróbálunk tanulni a hibáinkból, amik sajnos szépszámmal akadtak... Ezeregyszázhetvenhét köszönet mindenkinek, aki eljött!!! ;D

remélem jövõre újra találkozunk! Adirem

adirem

adirem

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
kezdek fáradni. teljesen megfeletkeztem az mx kupasorozzatról... abszolute igazad van X.Cracer másra gondoltam. bocsi!

adirem

adirem

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
Susnyás_Ted: ez két külön dolog. A Bükkmarci volt az országos bajnokság, a mátrai után pedig kiderül, h. ki nyeri meg összetettben a Top Maraton kupasorozatot.

adirem

adirem

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
lensver: nem kell félned, mert tudjuk, h. szinte minden hibáért mi vagyunk a felelõsek, és h. ez csak a bizonyítvány magyarázása. hidd el, h. mi is mindíg a körülményekhez képest, a lehetõ legjobbat akarjuk csinálni. mi szoktunk tanulni a hibáinkból...

adirem

adirem

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás

1., Szombati gyermekmaraton: 2000 Ft nevezési dijért egy tavalyi bikemag, egy 2002-es poló, amibe 10 év múlva nõ bele a kisfiam.

+ 1 MTB Sport 2003 film, ami maga 1200 ft... és volt elõnevezés is... bár igaz, h. nem lett kellõen meghírdetve az egész...

adirem

adirem

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
thommey: a köporról csak annyit: ha nem akadnának "jó szándékú" emebrek, akik szerint sokkal szebb helyek is vannak a Bükkben, mint amerre a verseny megy, akkor mindenki mehetne csak a nyilak után. nem kéne a kõpor. de spec pont Rápáshutánál 3nap alatt 3* vették le a nyilat a fárkól. pedig még vasárnap is pótólva lett...

mondjuk én tudok olyan esetrõl is, ahol volt nyíl, kõpor, és sokan mégis egyenesen mentek tovább...

adirem

adirem

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
L-boy: ha februárban neveztél, akkor nem is került öt makidba a dolog... mindenesetre sok igazság van abban, amit leírtál. pl. h. nem volt víz. ezen mi is legalább akkorát lepõdtünk, mint Te. elõször voltunk ezen a helyen, és hát a puding próbája ugye az evés...már vannak terveink jövõre, hogyan kezeljük ezt a problémát...
sajnos rá kellett döbbennünk, h. ez a magyarországi csipes cég eddig még csak a csipeket vette át. azt a szemléletet, ami nyugaton is bevált, h. megvárják az utsó embert is, még nem. a korai bontásért pedig elnézést kérünk. így is sötétben kellett bontanunk a végén, mert a bánya reflektorai nem mûködtek... ezt már péntek este a sátorállításnál megtapasztaltuk...

de vigasztaljon, h. idén rengeteg tapasztalatot szereztünk, és ha eljössz jövõre, remélem azt fogod látni, h. mindent, ami most esetleg nem tetszett kijavítottunk... biztosíthatlak, h. igyekezni fogunk!!!

1.9D

1.9D

vendég

• fórumtag
  • 37 hozzászólás
Sziasztok!

Én nem túl régen maratonozom, de idén már már ez volt 4. Mit ne mondjak ez volt a legrosszabb szervezés eddig. Igaz, lehet, hogy egy kicsit túl nagyok voltak az elvárásaim, hiszen az elõzõ maratonom a Salzkammergut-i volt, és így utólag kiderült a kettõ teljesen összehasonlíthatalan. Minden maratonon a hosszú távot tekertem, mivel úgy érzem, hogy a maraton lényege a kihívás, és ki ne tudna szép kényelmes tempóban letekerni, 40-55 km-t. Én most evvel senki érdemeit nem akarom kisebbíteni, de úgy érzem, hogy egy kicsit maga a maraton mûfaj értékelõdött át, avval, hogy addig tartanak a mûsorok, és addig vannak szurkolók a célban, amíg a rövid-, és közép-, illetve a hosszú táv elsõ pár helyezetje érkezik be. Pedig mi, akik a mezõny végén jövünk, talán sokkal nagyobbat küzdöttünk magunkal, és a távval, mint az aki ugyanezt 5 óra alatt teljesítette.
Ne felejtsétek el a maraton egy kihívás, ahol saját magunkat kell legyõznünk! Itt igazából mindenki saját magával versenyzik!
Az, hogy pont nekünk (a mezõny végén tekerõknek) nem jut semmi a frissitõ ponton, csak innivaló, hogy pont minket nem mérnek már a célban (a saját mérésem alapján még szintidõn belül voltam) az egyértelmûen negatív diszkriminációnak számít. Kedves szervezõk, értsétek már meg végre, hogy mi tartjuk fenn ezeket a rendezvényeket, és ha minket nem szolgáltok ki, akkor nem lesz elég a bevétel. Csak példa képpen: Itt csak az utolsó frissitõ ponton volt valami enni való (banán+zserbó), míg Salzkammergutban minden frissitõn jutott mindenkinek minden (gél kaja, Power Bar szelet, mézes zsemle...). Érdekes, hogy ott mindent meg tudtak szervezni! Szerintem a pályán is nagyon kevés ember volt kint, egy igazán komoly maratonon minden egyes veszélyes szakasz után 3-5 km-ként kell lennie rendezõnek. Hogy néz az ki, hogy nincs megoldva a gépek mosása? (Mikor odaértem azt mondták most mentek el vízért, és 10 perc múlva lesz, fél óra múlva még mindig nem volt, így maradt a patak). Mért nincs megoldva a zuhanyozás lehetõsége? Szerintem akik a hosszú távon indultak, és a vége felé értek be, nyugdtan visszakérhetik a nevezési díj felét, hiszen semmit nem kaptunk érte, csak egy aránylag jól kijelõlt pályát. Még semmi enni, sem innivalót a célban. + még idõmérést sem!
Amikor én érkeztem meg, akkor hagyta el a mentõ a helyszínt, mi van azokkal akik még akkor kint voltak a pályán? Ha velük történik valami akkor mi van?

Gratulálok mindenkinek, akik végignyomta!

adirem

adirem

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
csak most jutottam el ide. és bár lehet, h.sok kérdést megmagyaráztak már, most én is ezt teszem. próbálok idõrendben haladni...

elõször is, Dante: ha ott voltál vasárnap a Nagysártornál, láttad, h. csupán a csippekket & a rajtszámokat mennyi idõbe és sorbanállásba telt felvenni. ebbe már nem nagyon fért volna bele az új emberek regisztrálása. már februártól lehetett elõnevezni a versenyre... ráadásul sokkal olcsóbban, bár nem biztos, h.ez a döntõ... mindenesetre ilyenkor már annyi munka van, h. egyszerûen nem fér bele. egyébként a nyugati versenyeken ez egy bevett szokás.

a csipbérleti díj, pedig az amortizációt hivatott fedezni. de ez tudomásom szerint a championchip számolja fel... de ebben azért nem vagyok egészen biztos... :-[

sany-ika

sany-ika

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Helló mindenki!
Nekem igazából nem volt semmi komolyabb problémám a maratonnal,csak nekem a hangulata nem tetszett igazán,és szerintem az nyomta rá bélyeget,hogy rohadék messze volt ez az egész a várostól,és mindenki csak szédelgett ide-oda!
Amúgy tényleg lehetne a csomagban valami konkrét programleírás,pontos rajtidõkkel!!!!
Reggel a kempingben tudtam meg,hogy körülbelül mikor-ki rajtol :-\
A legjobb a célba érkezés volt,és a hosszú feketehajú kislány,aki a medálokat osztotta,mert annak ellenére kaptam tõle két puszit,hogy halál sáros voltam! ;) :D 8)
Egyébként gratula mindenkinek,különösen a legjobb barátomnak aki,a hosszún csak 5percel késõbb ért be mint én(szevasz ANTI)!
Remélem jövõre jobb lesz az egész hangulat!
Szevasztok!

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás
Kis beszámoló, röviden:
Jövõre erõsen meggondolom, hogy induljak-e. A szervezést már kitárgyaltuk, de a pálya... Nekem egy rémálom volt. Kövek mindenhol. Mivel a "kõnehéz" edzõkülsõk maradtak a gépen, nem tápláltam vérmes reményeket az idõt és a helyezést illetõen. Aztán az elsõ emelkedõn mégiscsak megnyomtam, elkapott a zadrenalin, de éreztem, hogy nem lesz hibátlan a verseny. A derekam is fájt, a 3. órától már alig bírtam terhelni. Nem mondom, hogy sokkal gyorsabb lettem volna, de kissé csalódott vagyok emiatt. Ugye, a nyereg helyes beállítása.
Másik, hogy nem vittem olajat. Ha nincs az Ördög oldalnál egy flakonos bácsi, kiálltam volna. Elsõ versenyem volt, hogy eltaláltam a frissítést, és nem görcsöltem.
Egy érdekes történet:
Az 5. ep-n volt zserbó, kínálták is rendesen. Egyik srác adja a kulacsát, hogy õ abba kéri...

Ezen körülmények között, 44. lettem a hosszútávon.

henger

henger

törzsvendég

• fórumtag
  • 576 hozzászólás

Más:Szegény Anna befutását volt szerencsém végig nézni,elég szörnyû volt...ha már a mentõsök nem vitték el,akkor ilyenkor hol van az a fene módon összetartó bringabanda?Miért a corrateces buszba ül be,és miért a Spori veszi át a díjjat?Amikor ott vannak kismillióan a bringabandából,nem igaz h vkit nem lehetett volna megkérni h ugyan vedd már a díjjat és hozd utánunk,addig egy másik vki leviszi az Annát a kórházba....nagy reménység,ha nyer akkor verjük a mellünk h hozzánk tartozik,amúgy meg lesz*rjuk magasról...

Ez igaz, de nem teljesen. A mentõ pont érte ment el, de idõközben felült a bringára, és betekert. A végén még sprintelt is. De az nem igaz, hogy "le sem tojták". Csak nem sikerült 2 perc alatt kórházba vinni. Minden tõlük telhetõt megtettek, hidd el.
Bármilyen kérdésedre választ kapsz itt:
http://forum.index.h...ticle?t=9085550
Ha még van, nyugodtan tedd fel ott.

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás

Ámbár ha nem tekersz 7közben du.tánonkét 30kmRt
kényelmesen saját tempódban, miért gongolod azt, hogy vasárnaponként sikerül a 100kmR versenytempóban. Én szinte csak a versenyeken tekerek és tudom magamról mi az amit végig tudok csinálni úgy hogy utána még hozzám lehet szóni, és legyen erõm hazavezetni. Természetesen nekem is nõne a mellbõségem hosszú távos rajtszámtól de az belõlem kivenné a maxot, és másban keresném a hibát nem a gyengeségemben. Elnézem sok ember arcát amikor beérkeznek látom rajtuk amit éreznek
mentem én már hosszút nem öröm ül az arcukra, hanem a +könnyebbülés hogy vége. Szerintem az a baj sokan töbre válalkoznak, mint amit VERSENYtempóban végig bírnának.
Persze mindig hibáznak a rendezõk de az alapvetõ hiba bennünk van, mikor az EGO beikszeli a hosszútávot.
Én versenyeken középtávokat megyek,= ikább a tempót emelem mit a távot. Most 55. lettem amin 54en nevethettek, de amikor beérkeztem elégedett voltam mivel 1 éve sincs hogy bringázom és most leszek 34.
Ez a véleményem a siránkozások nagy részérol.

figyi: adjanak meg szintidõt és tartsák be ennyi amit kér az ember: akkor tud tervezni és úgy válllal és már megbocsáss de tavaly a mezõny végén haladtam és úgy tömtek minket mûzlivel meg banánnal hogy már nem tudtuk hova rakni (nem fért a háizsákba mert már ezzel volt tele), az ember talán elvárhatja hogyha tavaly ilyen volt, akkor idén nem lesz roszabb, ergo úgy is készül...
meg különben miért hívják frissítõállomásnak?

nem tudom hogy ki panaszkodott az idejére, itt egyszerûen arról van szó hogy egy teljesítménytúra korrektebbül van megrendezve mint ez a mostani BükkMaraton volt, mivel ott tudja az ember mire számíthat és azt is kapja annyiért amennyit az megér...
ott tudod hogy vigyáél magaddal kaját mert nincs, tudod hogy úgysem mérik az idõdet, és tudod hogy van egy szintidõ (amit ráadásul a szervezõk be sem tartanak, meg tisztelik a teljesítményt)

szerinted ma Magyarországon van 1000-1500 olyan ember aki VERSENYTEMPÓban képes végigtekerni akár 40km-t?
és szerinted ez lenne a célja egy maratonnak?

egyáltalán tisztázzuk már mi a versenytempó!!!
te 55. lettél 55km-en nagyjából 18as átlaggal, 100on is kb ennyit ment az 55.
én 143. lettem 15ös átlaggal, amiben mondjuk benne volt néhány sárgaangyalság is 30kmnál egy bukás, plussz valószínûleg te nem is esõben nyomtad le az utolsó 10km-t
tudom hogy mi volt az oka hogy annyi lett amennyi, és nem arról szólt a kritikám hogy nekem mi volt a bajom azzal hogy nem olyan idõt mentem amit terveztem

de ettõl nem érzem kisebbnek sem a saját sem a TE teljesítményedet, mert tudom hogy most ennyi volt bennem, jólesett elfáradni, nagyon elfáradni, bizonyára te is elfáradtál annyira amennyire akartál...

csak nem éretm hogy miért gondolod azt hogy itt mindenki az idõeredményért vagy a helyezésért teker és esetleg amit mond az nem a kicsinyes ego kivetülése, hanem építõ szándékú kritika

a másik része pedig géprõl le se szálva +támadta a szineslötyi itatót.

és mi lett volna ha a két éremosztogató lány közül az egyik kapásból elõre kitöltögetett lötyit osztogatott volna egy elõre odakészített asztalról? az nehéz? szerintem csak odafigyelést igényel, amire a szervezõnek kéne gondoskodnia ha már ez egy szervezett verseny

ha visszaolvasnád a tavalyi véleményeket és kritikákat kicsit másképp látnád itt jó pár ember mondadóját...

de persze könnyen ugatok én kis 20éves mitugrász aki bringázik már aktívan 3-4éve, mégha maratonra tavaly jutott el elõször, mert csak EGOból ixelem be a hosszútávot

megnéztem volna hogy te milyen arccal érkeztél a célba... ha mosolyogva, akkor bizonyára nem adtál ki mindent magadból... én azzal a jóléesõ érzéssel "vicsoroghattam" a célban hogy ennyi volt bennem mára... biztos perverz vagyok de ilyenkor nekem az eltorzult arc esik jól nem pedig a bájvigyor... ( édesapámat idézve: ha nem tetszik ne nézz oda.....)

most így estére vacsora után ennyi jött.. de ha gondolod megvitathatjuk részletesebben is...

BrickTop

BrickTop

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
A célfotókat ki készítette, felkerül vhová a netre?

flame

flame

törzsvendég

• fórumtag
  • 310 hozzászólás
Szerintem, csak mert valaki nem ér be vidám arccal, nem kell szidni.
A napi teljesítõképesség sok mindenen múlik, az napi fizikai állapottól, mit ettél elötte, mennyit bírtál aludni,...

Aki végigcsinálja a bevállalt távot, az elött le a kalappal! Szerintem...

Bicskei Anna érdemli részemrõl a legnagyobb megbecsülést, bár semmi szüksége rá, mert biztos vagyok benne, hogy nagyon erõs!
Én ma hallottam a kerkpárboltban, ahova járok, hogy mi történ vele. El vagyok képedve!
Rendkívül erõs lány!

Ja és még annyi, hogy nem mindenki engedheti meg magának, hogy tekerkjen minden nap. Én eddig minden versenyre fel tudtam készülni, erre nem! Munka volt. Így jártam! De végigmentem a középtávon!