Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

IV. Bükk Hegyikerékpár Maraton

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
655 hozzászólás a témában

BrickTop

BrickTop

vendég

• fórumtag
  • 201 hozzászólás
én voltam vak vagy tényleg nem volt autó közlekedés tábla sehol?
az aszfaltos részeken inkább tartottam a jobb szélt biztos ami biztos ::)

adirem

adirem

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
Rás: az a gáz, tudod, h. általában az utak elejére és végére tudunk embert tenni. Bükkzsércrõl felfelé pl. be sem hajthatnánának, mert nemzetipark területe + minden. de mégis mindenki arra jár, mert arra rövidebb... na mindegy, nehéz ügy ez, bár ott spec nem volt gond.

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
tényleg ott volt, viszont nem értem hogy egy E2kategóriás versenyen ezt hogy engedik meg ???

valamint akkor ha már volt akkor ez miért nem volt jelölve... vagy volt csak leszedték a táblát, viszont szerintem ide mindenképpen elkellene élõ biztosítás!

adirem

adirem

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
krilin: ez tényleg a Szilvás Maratonon volt. nálunk minden fontosabb kereztezõdésbe volt ember, ez biztos. ja és a rajtszám hátoldalán ott voltak az információk közt, h. a verseny részben olyan utakon is zajlik, ahol közúti forgalom van. sajna ezeket nem lehet teljesen lezárni...

adirem

adirem

vendég

• fórumtag
  • 52 hozzászólás
orby: a negatívumok egy része nagyon is jogos, ezt már elmondtam fentebb. de azért néhány dologra reagálnék: - azért nem a hosszú táv indult elsõnek, mert a 40 és az 55 pont azon a részen /a tárkányi kerékpárúton/ találkozott volna össze, és így ott szvsz nem fértek volna el. de az már biztos, h. jövõre a két rajt között 1 óra lesz. egyébként idén akkor indultak az elsõk, amikor az 55 eleje már beért tárkányba, de a százas így is csúnyán hátbacsapta az 55 végét...

motoros felvezetés a 100 km-en volt, csak úgy mint záróember is. a többi távról sztem be lehetett érkezni idõben... sajna zárókocsit nem tudtunk biztosítani, mint a TT-k esetében, mert nem mindenhol zudott volna elmenni. de a 100-as utolsó embereiért még kiment az autó, ha technikai problámájuk volt. mint egyébként mindenkiért, ha tudomásunkra jutott, h. nem tud bejönni.

limit pont volt a Borostyán panzió, és a Völgyfõház. akik késõn értek oda, le lettek fordítva, és betonon begurulhattak... bár én is találkoztam olyannal, akinek a rendezõk mondták, h. vége, áljon meg, menjen le betonon, de úgy tett mint aki süket, és továbbtekert... az ellenörzõ pontokat pedig szándékosan nem árultuk el. az esetleges rövidítések megakadájozása végett...

a pályán volt egy mobil orvos, aki folyamatosan ment ellátni a sérülteket. de pl. volt olyan, akirõl megtudtuk, h. elesett, kimentünk érte, de addigra már Annához hasonlóan felült a bringára és legurult Tárkányba. oda egy másik autónk ment ki érte...

nagyából ennyi. nem gyõzöm hangsúlyozni, h. mi is rengeteget hibát találtunk, és jövõre megpróbáljuk mindet kiküszöbölni. én személy szerint nagyon bízom benne, h. sikerülni fog...

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás

[i]Az õ elmondása szerint 2-szer esett, elõször aszfalton ment lefelé, jött szembe egy autó és azt próbálta kikerülni, akkor esett el. A második az terepen volt késõbb. Tegnap még anna sem tudta megmondani, hogy melyik volt a durvább, de az autós eset tuti megviselte, mert azt sírva mesélte.

Umbi haverom(Ondrisek Peti), akivel együttm elózunk együtt ment vele amikor az autós eset történt õ rakta össze a bicóját amennyire lehetett meg istápolta egy jódarabig...

én azon a szakaszon ugyan nem találkoztam autóval, de bizonyáa én is meglepõdök lefelé 35-40el ha szembetalálom magam vele, valamint egy deka jelzést sem láttam hogy forgalomra kell számítani...

a tavalyi baleset pedig a Szilvás maratonon volt...

maratonmenõ

maratonmenõ

vendég

• fórumtag
  • 53 hozzászólás
Ha jól emlékszem, akkor a Szilvásvárad Marcin volt ez a baleset.

krilin

krilin

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
sziasztok!

mintha egy tavalyi maraton beszámolójában olvastam volna, hogy a verseny közben valaki az egyik településen egy éles és beláthatatlan kanyarban beleszállt egy szembõl érkezõ autó szélvédójébe és elég súlyos töréseket szenvedet meg jópár öltéssel kellett varrni. pályabiztosítás persze ott pont nem volt :(

nem emlékeztek rá melyik topicban olvashattam? próbálok még rákereseni, de ha vki fejbõl vágja, vagy az áldozat olvassa, esetleg belinkelhetné a hsz-t!

kísértetiesen hasonlít az Anna esetéhez, annyiban, h õ is autóval találkozott.

jó lenne, ha az ilyen életeveszélyes szervezési hibáknak következményei lennének. valaki már írta ezt elõttem, csak gondoltam hozok egy hasonló példát egy korábbi maratonról..csak tudnám melyiken volt.

orby

orby

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Sziasztok!

Nem igazán szoktam beírni ebbe a fórumba, de egy-két véleményt olvasva megdöbbentem és mivel a hozzászólásokat a rendezõk is olvassák leírnám véleményemet hátha jövõre ez segítség lesz nekik:

Számomra a MARATON egy olyan verseny, ahol nem mások legyõzése a fõ cél, hanem saját magam legyõzése és a versenyen a legnagyobb ellenfelem maga az óra. Egy TT (teljesítmény túra) sokban hasonlít ehhez, de ott általában a baráti tarsaság együtt halad és segítik egymást a bajban illetve a limitidõ is barátibb. A maratonon ez máshogy van ott ez a rendezõk feladata lenne. Õk felelõsek a pálya kijelöléséért, biztosításáért, a bajba jutott versenyzõk szükséges ellátásáért és megfelelõ helyre történõ szállításáért. A frissítõ- és limitpontok, a seprû, rajt- és célhely kialakítása, tisztálkodási lehetõségek, stb. már csak hab a tortán. Ezeket azok a dolgok ami miatt kifizetem a nevezési díjat és ezek alapján minõsítem a végén a versenyt.

Idén indultam elõször ezen a BM-en, mivel érdekelt a verseny, kíváncsi voltam, hogy milyen pluszt jelenthet az E2-es besorolás és mert eddig minden évben barátaim ezt jelölték meg az év legjobb maratonjának. Ezek után bevállaltam életem elsõ hosszú távját is. Sajnos végeredmény picit negatív lett ami azért több oknak is köszönhetõ:
-   megközelítés
o   kocsival OK
o   vonattal érkezõknek nem tudom ??
-   parkolási lehetõség
o   nem volt megfelelõen irányítva
o   nem volt elõre kijelölve
-   rajt- és célterület
o   csak a pályát keresztezve lehetett megközelíteni
o   nem volt megfelelõ tisztálkodási lehetõség (gép és ember számára)
o   nem volt megfelelõ étkezési lehetõség
o   nem volt megfelelõ helykialakítás tömeg, hozzátartozók, esõ esetére
o   nem volt megfelelõ hangosítás
o   nem volt csomagmegõrzési lehetõség
o   tájékoztatás siralmas és ellentmondó (15 perc múlva lesz mosdási lehetõség aztán majdnem egy óra múlva közlik, hogy mégsem lesz)
o   késés a rajtnál (igazán érdekes, hogy nem a hosszú távot indították elsõnek – általában nálunk jobban szervezett versenyeknél más országokban ezt így szokás – hanem a közepet?)
-   pálya
o   kijelölése OK (ez az amiért talán érdemes volt egyszer eljönni ide)
o   nem volt megfelelõ biztosítás (5 motorral és 3 autóval találkoztam,
o   nem láttam a limit és ellenõrzõ pontokat (ha voltak akkor tudniuk kellett volna, hogy hányan vannak még a pályán és hogy hol vannak)
o   nem láttam záró ember “seprû” aki a végén biztosított volna (a ponton tõlünk kérdezték, hogy még hányan lehetnek hátra)
o   a célban már senki nem várt, nem láttam, hogy regisztráltak volna – azért még kaptam egy érmet, de a chipnek így nem sok értelme volt
o   nem volt megfelelõ frissítés mindenki számára (csak az ötödik ponton volt nekünk banán és zserbó – bár akkor sem ezen könnyen emészthetõ dolgokra vágytam)
Itt azért nem értem, ha elõzõ nap lehet utoljára nevezni, akkor a nevezõk számából pontosan lehet tudni, hogy mennyi kell és még reggel lett volna idõ pótolni a hiányzó készleteket
o   nem láttam volt e a pályán menet közben orvosi biztosítás de a célnál ezt már nem nevezném annak
o   nem láttam, hogy volt e kimentés a menet közben feladó versenyzõknek és õket hogyan szállították vissza a célterületre

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Gratulálok. Ez volt a második?

És hogy tetszett a HillClimb?

Alfa

Alfa

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

Alfa: végül nem találkoztunk, találtatok szállást, hogy tetszett a verseny, melyiken indultál?

:-) Szia!
Vegul is a koliban aludtunk, es Szamocaval ossze is futottunk ott. Utolag jol tettuk, mert a koliban volt furdesi lehetoseg, ami ugye nem rossz dolog. :-)
(Tekintve hogy szombat reggel indultunk Pecsrol, es 14.00-kor a hillclimb-en is elindultunk.) :-)

Szoval 55-on indultam, a palya egesz jo volt, kiveve a vegen a ragados sarat, mert ugye rutintalan vagyok meg, es ilyenfajta sarhoz meg nem volt szerencsem, de valahogy atverekedtem magam, es kat.-ban az 56. lettem, szoval ugy hiszem hogy fejlodtem egy kicsit. :-)) (Na nem mintha a helyezes szamitana, de hat most nem jott kozbe semmi, szoval volt pedalom, az ules is birta es a terdem is.) :-)

Egyebkent Szamoval es Obsidiannal talalkoztam a tav vege fele, egy keveset egyutt is mentunk, aztan valahogy elmaradtak a sardagonyaban, ahogy emlexem. De nem sokkal kesobb ok is celba ertek, szoval jo volt.

Viszont massal nem talalkoztam BMFT-bol...:-((

Es verseny utan pedig egybol indultunk haza, igy is 20.00-ra ertunk Pecsre...

Elore a beka utjan...!

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Alfa: végül nem találkoztunk, találtatok szállást, hogy tetszett a verseny, melyiken indultál?

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
Remélem a BB-sek nem bánják, de bekopizom ide, hogy mi is történt valójában Annával. Azt hiszem, most már itt is mindenki kiváncsi és aggódik is.:

Az õ elmondása szerint 2-szer esett, elõször aszfalton ment lefelé, jött szembe egy autó és azt próbálta kikerülni, akkor esett el. A második az terepen volt késõbb. Tegnap még anna sem tudta megmondani, hogy melyik volt a durvább, de az autós eset tuti megviselte, mert azt sírva mesélte.

Én egyébként a cél elõtt 3-4 km-mel találkoztam vele, egy hídnál, a bringája már a túloldalon volt, õt 2 srác segítette át a hídon, mert járni nem tudott.Én azt hittem ott esett el, de nem értettem, hogy hogy "repült" át a bringája a másik oldalra. Aztán a srácok mentek tovább, én meg kérdeztem Annát, hogy mi a helyzet, aztán kiderült, hogy már egy ideje fájdalmakkal teker, csak ugye a hidat nem tudta bevállalni, járni meg nem tudott (tényleg nem! láttam, hogy nem tudja emelni a lábát). Ekkor a srácok után kiabáltam, hogy küldjenek ide mentõt, de mivel nem volt válasz, mondtam Annának, hogy akkor üljön itt nyugodtan, bemegyek és küldök mentõt.Persze õ mondta, hogy nem érdekli jön õ is....5 perc alatt sem tudtam lebeszélni, hogy tovább jöjjön, pedig én még el is indultam....utánam jött, valahogy felmászott a keróra és tekert utánam, megvártam, aztán beszélgettünk, hogy eltereljem a figyelmét. volt még két mászás, megcsinálta....hogy hogy azt nem tudom, utána a cél elõtt 6-700m-rel láttam, hogy jön mögöttünk a 2RC-s lány....többi ismert->nyomtunk egy sprintet.

Véleményem, hogy Anna nagyon erõs akaratban, viszont kicsit szarul érzem magam, hogy nem tudtam lebeszélni....nem ér annyit az a 2. hely szerintem, ezt vki magyarázza el neki, mi van ha pl szalagszakadása van, versenyez vele még fél órát, aztán soha többet nem lesz ép lába...nem lehet gyõzni mindenáron...az egészség fontosabb kell, hogy legyen.

Még egy infó: Annának szeméremcsont törése lett! :-X
Hát ez nagyon durva!

Ekkora akaraterõt! Igy végigtekerni és még nyomni a végén egy sprintet! Csak éppen tényleg nem biztos, hogy megéri sérülten erõltetni magad, mert ki tudja, mit szúrhatsz el a testeden. Egészség csak egy van.

Nagyon remélem, hogy minél hamarabb meggyógyul a lány, lehetõleg minden utóhatás nélkül.

Frank Drummer

Frank Drummer

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok,

Sajna lassu ez a forum, nem nagyon talalom az ujabb Anna mizeria elejet. Akit erdekel a velemyem az BB forumon (index) olvahatja. Varom a velemenyeket, de ne olyan stilusban, mint amit a kirobbanto Jojoba tette. Erdekes masok ertelemsen es higgadtan tudnak hangot (szavakat) adni velemenyuknek.

www.bringabanda.hu -> Forum a leggyorsabb utvonal.

Udv,
Frank Drummer
Bringabanda

Alfa

Alfa

vendég

• fórumtag
  • 189 hozzászólás

Sztem rettenetes volt Anna állapota, senkinek nem kívánom. Viszont, nem ismertük az elõzményeket, nem szabad elhamarkodottan lehurrogni valakit.

Anna tényleg rendkívüli egyéniség lehet, hihhetetlen akaraterõvel, elszántsággal. Minden elismerésem az övé és mihamarabbi teljes gyógyulást kívánok neki.

(És a Corratec-esek nagyon rendesek. :) )

Szerenyen csatlakoznek ehhez a hozzaszolashoz.

Es annyit meg, hogy talan meg kellene varni, hogy Anna mit mond minderrol, ha egyaltalan szeretne mondani valamit, mert leginkabb O tudja, hogy mi hogyan s mikent tortent. :-(

Remelem es kivanom, hogy mielobb meggyogyuljon!

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
Sztem rettenetes volt Anna állapota, senkinek nem kívánom. Viszont, nem ismertük az elõzményeket, nem szabad elhamarkodottan lehurrogni valakit.

Anna tényleg rendkívüli egyéniség lehet, hihhetetlen akaraterõvel, elszántsággal. Minden elismerésem az övé és mihamarabbi teljes gyógyulást kívánok neki.

(És a Corratec-esek nagyon rendesek. :) )

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Mivel felháborított engem is a nagy és összetartó Bringabanda segítõkészsége Annával kapcsolatban, a válaszuk meg fõleg, ezért ide http://forum.index.h...ticle?t=9085550 beírtam a válaszomat.
No comment
Aki látta, hogy nézett ki Anna, az szerintem nekem ad igazat...

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
a legeslegeslegfontosabb majdnem lemaradt:

GigaKöszönet cheesy-nek a szállítmányozásért és az áldott jószívéért!!! :-* :-* :-*

és Kahlesznak a szállásért!

edit, a drága
cheesy: ottvagy a kategóriánkénti listában a 10. 3:13:19-el ;)

cheesy

cheesy

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
Sziasztok,

Chip ide vagy oda, de a helyszinen még masters 10. voltam. Mára a hivatalos eredménylistán a nevem sem szerepel. Ezért kár volt a chip bérleti díját kifizetni.
Kicsit késõ csatlakozom a vélemény kinyilvánítók közé ,de had említsem még meg, hogy a rajtnál a Showman-tól kérdeztem, hogy van-e a célnál csomagelhelyézésre lehetõség. Mit tudom én -volt a profi válasz -én nem tartozom közéjük - fejezte be. Ez nekem érdekesen hangzik. Úgy túnik, hogy a maratonokat nem a biciklisek kedvéért rendezik, hanem mindenki másért. Szóval feltekertem a célba, hogy letegyek egy kis száraz ruhát a beérkezéshez, de nem volt hova. Nem volt csomagmegõrzõ. Szerintem ez fontos lett volna. Így végigvittem a pályán a száraz ruhámat a hátizsákban, ami nem is akartam. Persze az én hibám. Miért nem jöttem kocsival a rajtig. Igaz akkor meg nem lett volna parkoló.

Ettõl függetlenül nagyon jót tekertünk és én mindent összevetve élveztem a 2004-es Bükk maratont. Jövõre ugyanitt.

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
vágom.. egyszerûen csak kifejeztem vágyaim ;)