Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

IV. Bükk Hegyikerékpár Maraton

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
655 hozzászólás a témában

#61
mxk

mxk

    újonc

  • fórumtag
  • 2 hozzászólás
Még valami: nincsenek még fönt az ötvenes táv eredményei a honlapon? Nekem legalábbis nem írt ki semmit, mikor rákattintottam.

#62
mxk

mxk

    újonc

  • fórumtag
  • 2 hozzászólás
Halihó!

Ha már ilyen sokan elárasztották negatív kritikájukkal a szervezõket, akkor hadd szóljak néhány szót én is...
Nekem tetszett az új rajtterület. Nehéz volt megközelíteni, de talán csak az esõ miatt, elég késõn érkeztünk, mégis találtunk egész jó parkolóhelyet. Kaja/itatás: nem igazán volt rá szükség, esett az esõ, így nagyon nem szomjaztam meg, elég volt az az innivaló, amit a kulacsban vittem, de a frissítõknél úgy láttam volt belõle rendesen csak úgy mint banánból stb... (Igaz, viszonylag korán értem a pontokhoz.) Egy verseny amúgy sem az ingyen zabálásról szól, aki visz magával mindent, amit kell, annak nem is volna fontos megállnia. A chipes mérés nekem bejött, mert igencsak hátulról indultam, de hogy volt e a pályán szõnyeg vagy nem... Hidegen hagy. A pályajelölés nagyon jó. Szép helyeken vezettétek át és élvezhetõ volt, ráadásul csak egy kicsit tévedtem el (saját hibámból) ;D. Kell az a kõpor! Nagyon sokat segít annak aki inkább a tekerésre koncentrál, mint a tájékozódásra. Nagyon könnyû elmenni rossz felé...
Összességében nekem tetszett az idei maraton, nem igazán érzékeltem az elõttem szólók által említett kellemetlenségeket. Ja igen, a bukósisak... Szerintem az ilyen sisaknélküli kamikazékat nyugodtan hagyjátok csak menni, majd esnek egyet, aztán megtanulják. Ki van írva, hogy mindenki saját felelõsségére indul, nem? ;D És végül egy idióta kérdés: miért nincs az ötveneseknél U23 kategória? (Elég nehéz a felnõttek közt helyezést elérni úgy, hogy az ember csak alig egy hónappal öregedett még ki az U19- bõl.)

#63
NObody

NObody

    vendég

  • fórumtag
  • 57 hozzászólás
Én nem voltam ott a rajtnál, de a pályán voltak bírók akik többek közt a sisakot is figyelték. Szemtanuja voltam egy ilyen "elkapásnak". A bíró felvetette vele a sisakot, felírta a rajtszámát és figyelmeztette, hogy ha még egy valaki felírja akkor ki lesz zárva. Ez a mûvelet néhány percig tartott, és ezidõ alatt úgy 100-an mehettek el mellette. Azt hiszem elég nagy büntetés volt ez neki, ezért nem zártuk ki. ÉRTSE MEG MINDENKI: A FEJVÉDÕT NEM AZÉRT KELL HORDANI, HOGY JÓL MEGSZIVASSUNK MINDENKIT, HANEM AZÉRT, HOGY MEGVÉDJE A FEJEDET EGY ESÉSNÉL. Én legszívesebben kizártam volna, de mit tegyek, ha ilyen jószívû volt a fõbírónk.

Csucsu! Teljes mértékben egyetértek veled. A rajtszám nélküli embereknek semmi keresnivalója a rajttömegben. Aki nevezett, az mindenki kapott rajtszámot. Kint a pályán elõfordulhatnak ilyen kerékpárosok, mert az erdõ nem a miénk. Az erdõ mindenkié. Egy biciklist sem zavarhatunk el, csak figyelmetzethetjük. Sajnos ez van. Azt hiszem, hogy jövõrt a rajtnál fogok állni, és árgus szemekkel fogom figyelni a szabályszegõket. Kösz, hogy szóltál.

#64
Csucsu

Csucsu

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest
Ezeket a rajtszámnélküli embereket a rajtnál láttam indulni a középtávval, és mind az út szélérõl észrevehetõ volt, kb 8-10 ilyet láttam, de biztosan többen voltak.

Az ellenõrzõ pontoknál nincs már olyan nagy tömeg, és a rajtszám mellé akár lehetne tenni 1 jelet. Ahol írták a rajtszámokat ott ha jól emlékszem két ember volt mindig. Az egyik tudta volna figyelni ezt.

#65
atee

atee

    vendég

  • fórumtag
  • 43 hozzászólás
Csucsu: Ezzel az a gond, hogy amikor már beálltak a versenyzõk a rajthoz a belül állóknak már nem igazán látni, hogy van-e rajtszáma, és attól, hogy valakinek nincs bukó a fején mi nem tudhatjuk, hogy nem lóg-e ott a kormyánom. Persze igyekszünk minnél több embert kiszûrni, de néhányan úgyis átjutnak (ez sajnos minden versenyen így van).
A pálya nagy része pedig nincs lezárva a nem-indulók elõl így nem küldhetünk le senkit a pályáról, csak kérhetjük õket, hogy ne zavarják a versenyzõket.
Egyébként a jövõben mindenkit arra buzdítok, hogy a rajtszám/bukó nélkülieket, nyugodtan küldjétek ki a rajttól, vagy szóljatok egy rendezõnek, ezzel nagyban segítenétek a munkánkat!

#66
Csucsu

Csucsu

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest
Eszembe jutott még 1 dolog ami nem tetszett. Mivel a 100-on idultam végignézhettem a közép táv rajtját és feltûnõen sokan indultak el rajtszám nélkül. Az ilyen embereket és akik bukó nélkül mennek ki kellene állítani a pályáról. Akin nincs bukó az kizárható, akár a célban is, ha elõbb nem tûnne fel (bár ezt azért kétlem), hisz emlékeim szerint kötelezõ. A rajtszám nélkülieknek meg semmi keresnivalója a pályán, hisz nem indult hivatalosan.

#67
Ras

Ras

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
azt hisze mértelmetlen itt vitatkozni ezen :-X

de én szeretném ha jövõre ha mérsékelt szinten is de lenne valami mûzliszerûség vagy édeskeksz vagy hasonló...

lehet egyedi kis burzsuj kívánságom ez, de azon perverz kevesekhez tartozom, akinek bejött tavaly...

#68
kertész

kertész

    újonc

  • fórumtag
  • 7 hozzászólás
Rás :"hát nem tudom a múzliben mi tud megolvadni :-X"

ha jól emlékszem, valami fehér kütyü volt az alján, tejbevonat vagymi. mindenesetre arra még emlékszem, h.tiszta ragacs voltam tõle...

#69
era

era

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 2.531 hozzászólás
A rajtszámok nállam vannak, elvihetõk. ;)

Sajnos olyan sokáig húzódott az eredményhírdetés, hogy nem maradtunk ott a tombolára. :(

#70
NObody

NObody

    vendég

  • fórumtag
  • 57 hozzászólás

hát nem tudom a múzliben mi tud megolvadni :-X


A mûzliben a magvakat a méz tartja össze.

arpi60:

Mindenki véleménye számít!

#71
arpi60

arpi60

    újonc

  • fórumtag
  • 1 hozzászólás
Talán egy öreg rája véleménye is számít...

Pozitívumok:
- A pálya kijelölése talán az eddigi legjobb volt. (Természetesen van akinek több, van akinek kevesebb jel is elég.)
- Volt "energiaital" is az etetõ/itató helyeken és nem is volt benne sok fû és sár :)
- Hangulat.
Negatívumok:
- Helyszín. Ez több szempontból is katasztrófa volt. Szerintem a maratonokon kritikus kérdés a melegítés, mivel sokszor akár fél órát is állni kell a rajtnál. A Tesco parkolójából indulva volt lehetõség "melegítésre" a vízszintes szakaszon, most viszont semmi. (Erre a legnegatívabb példa a Mátra Maraton, ahol egybõl fel kell szaladni a Kékesre.)
A parkolás az esõtõl eltekintve is kaotikus volt. Addig még csak élveztem, amíg kocsival mentem (én vagyok az õrült Subarus múmia), de kilépve a bokáig érõ sár már kevésbé dobott fel. Ezek után oda-vissza kellett szambázni a sátrak és a kocsi között a nevezés, a chip, a víz, a klotyó... miatt.
Felháborított, hogy sokakat beengedtek az aszfaltos úton a sátrakig, majd ezek többsége ott is maradt, elállva az út egy részét. Vagy be lehet menni, vagy nem.
- Nekem alapszükséglet a víz, ami a rajtnál csak kalandosan volt/nem volt. A végén a patakban teljesen megfürödtem (ugye egy kicsit sárosak lettünk), mivel más lehetõség nem volt (és hegymászások alkalmával ezt már megszoktam), de azért jó lett volna tudni, milyen latrina vize megy bele a patakba.
- A tészta a verseny után legyen, mint ahogy az máshol is van.
- A chip leadása nekem több mint fél óra volt, mivel elõször megfürödtem és utána már jött a tömeg.

Javaslat:
- A szemetelõket példamutató módon valóban ki kell zárni (nem csak dumálni).
- Több embert láttam sisak nélkül menet közben. A csúszós utak miatt ez most különösen veszélyes volt, õket is azonnal ki kell zárni.

A szervezõknek sok sikert a következõ maratonhoz, tartsátok meg ami jó volt és javítsatok a hiányosságokon!

#72
atee

atee

    vendég

  • fórumtag
  • 43 hozzászólás
A kõpor tényleg nem kõ, de jóval nehezebb eltüntetni, mint a szalagot! Egyébként a mellékelt tájékoztatóban benne volt, hogy fehér kõpor és piros nyilak jelzik a pályát!

#73
Ras

Ras

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
hát nem tudom a múzliben mi tud megolvadni :-X

mindenesetre neengem meglepetésként ért, mert nekem nagyon jól esett tavaly, és most is számítottam rá (sõt számoltam vele)

#74
Litespeed

Litespeed

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 343 hozzászólás
  • LocationBudapest
A kõpor nem kõ ;D,
én pl nem is tudtam, hogy van, észre sem vettem csak a táblákat...

#75
atee

atee

    vendég

  • fórumtag
  • 43 hozzászólás
A kõporozáshoz annyit tennék hozzá, hogy még tegnap is a kõpor 80% teljesen jól látszott és alig volt elmosódva.
Ezenkívül szeretném megköszönni a résztvevõknek, hogy a pályán alig találtunk szemetet!
Viszont akik letépték, máshova tették a jelzéseket nekik azt üzenem, hogy jövõre inkább maradjanak otthon!

#76
NObody

NObody

    vendég

  • fórumtag
  • 57 hozzászólás
Bocsi tévedtem. Sajnos nekem a Corratecesek nem mondtak semmit a pályakijelölésrõl. Tehát helyesbítenék, nem csak egy hanem 15 ember van akinek nem tetszik a kõporozás. Számoljuk bele azokat is akik nem mernek, vagy nem tudnak szólni errõl és legyen a végeredmény 200 ember. Tehát, ha jól számolom kb 1000 embernek tetszet, vagy inkább úgymond nem volt kifogása ellene. Ez egy olyan arány, amire azt mondom, hogy jövõre is így csináljuk. De ha tudtok jobbat, várjuk az ötleteket.

Tavaly, valamivel több mint feleennyi kaja fogyott el mint idén. Nem számoltuk el, mert többet vettünk a tavalyinál. Akkor mindenki arra panaszkodott, hogy a csokik, mûzlik mind meg vannak olvadva, ragad minden. Nem is ettétek meg. Az erdészek meg heteken keresztül csesztettek, hogy minden bokor alatt csokit találnak. Idén úgy kezdték, hogy egy szép kerek összeggel kezdõdött az engedély harmadik sora kárhelyreállítás címén. Azért kíváncsi lettem volna arra , hogy ha van csoki is a frissítõkön, akkor abból mennyi fogyott volna el. Ja igen, az elsõ frissítõnél valóban kevesebb banánt vittünk ki mint kellett volna. Azt tényleg elszámoltuk, ez abszolut a mi hibánk.


#77
lensver

lensver

    bentlakó

  • fórumtag
  • 5.944 hozzászólás

Thommey!
Azt hiszem te vagy eddig az egyetlen aki a kõporcsíkozás ellen van.


Ez nem igaz, ugyais beszélgettem Bogárral, neki sem tetszett a dolog. Azt mondta, hogy lassabb tempónál az ember ránér nézelõdni, de ha mész 40-45-tel, akkor már igencsak nehéz az elkenõdött, félig letaposott kõpor nyilakat észrevenni. Neki majd kiesett a szeme, úgy nézte. Véleménye szerint az élen haladó elit versenyzõ feladata nem az lenne egy jól megszervezett maratonon, hogy ilyennel töltse az idejét, hanem hogy nyomja, ami a csövön kifért. A többi Corrateces is egyetértett ezzel.
Mindamellett valóban nem lehet könnyû megcsinálni ezeket a kijelöléseket - a rongáló emberek miatt. Szörnyû hogy ilyesmire vetemedik valaki.

Nobody: azt még mindig nem válaszoltad meg, hogy tavaly miért lehetett annyi kaja a pontokon, s idén miért csak annak a fele volt? Ez is a szombati bevásárlással függ össze? Elszámoltátok? És azt sem értem, hogy miért nem lehetett pl. mûzliszelet, csoki, keksz minden ponton. A zserbót a végefelé berakni
::) ennek már nem volt sok értelme.


#78
Ras

Ras

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
::)
ezt buktam... :-X

#79
kertész

kertész

    újonc

  • fórumtag
  • 7 hozzászólás
"valamint azt sem értem hogy tavaly miért lehetett vasárnap a tésztaparti..."

tavaj is szombaton volt...

#80
NObody

NObody

    vendég

  • fórumtag
  • 57 hozzászólás
Azt hiszem, hogy eme csorba kijavítására az az egyik megoldás, hogy jövõre mi rendezzük az ország legjobban szervezett versenyét. Bele fogunk adni apait, anyait, ebbe biztosak lehettek.