A hobbisok legfeljebb önmagukkal versenyeznek, gyönyörködnek a táj szépségében, ráérnek beszélgetni, segítenek megcsinálni egy defektet és a célba mindíg gyõztesként érkeznek.
Imádom, amikor önjelöltek nyilatkoznak egy csoport nevében.
Az hogy a versenyzõkkel egy távot kell teljesíteni nem baj, de talán szerencsésebb lenne, ha a versenyzõk külön távon indulnának.
Mi az, hogy versenyzõ, mi az, ki az, aki hobbista?
Definiálhatatlan kategóriák.
A távval volt problémád? Miért nem neveztél rövidebbre? Zavartak a versenyzõk? Nem kell elõre állni a rajtnál, ilyen egyszerû.
A versenyzõknek indokolt lehet egy extra nehéz terep kijelölése. Küzdjenek keményen, bukjon el aki gyenge és gyõzzön az erõsebb, az ügyesebb!
Ezek után, meg ezt írod:
Még egy gondolat a biztonságról.
Aki maratont rendez, az nem mondhatja, hogy mindenki saját felelõsségére indul. Szerencsére még nem voltak súlyos balesetek, katasztrófák...Esõs idõben csak korcsolyázni lehet rajta. Elég lenne ide engedni az UCI versenyzõket...
Szóval, aki nálad erõsebb, ügyesebb, többet dolgozik a sikeréért az dögöljön meg, törje össze magát, de mégse történjen súlyos baleset, fõleg veled.
A hobbi sportolóknak nem hiányzik az utolsó 10 km-en a sárdagasztás, szõlõhegyre mászás, a rendezõk szidalmazása, stb. Nem forog a kerék, leamortizálódik a technika. Aki a sport szeretete miatt indul, annak nem kellene elvenni a kedvét a "szivatós" pálya kijelöléssel. Nincs értelme a sziklamászásnak, szakadékba zuhanásnak, vizi átkelésnek, stb.
A kerékpározás szerintem a tekerésrõl szól. Ha egy pálya nem végig tekerhetõ, akkor az alkalmatlan a montizásra.
A jégpálya szerintem is egy olyan hiba volt, amit jövõre nem szabad megismételni, DE: Hallottad már azt a szállóigét, hogy "a mountainbike nem teremsport"? A pálya többi része ilyen körülmények között is tekerhetõ volt. A Felsõtárkány feletti felkiáltójel szlalomon csak mosolyogtam, mert sokkal nagyobb veszélyekre számítottam, bár lehet, hogy a fokozott figyelem miatt tûnt veszélytelennek.
Sokan sérelmezték, hogy a rövidebb távokon miért kell annyit fizetniük, mint a hosszú távon indulóknak.
Szerintem meg így jó, mert legalább nem pénztárca alapján választ kategóriát magának az ember. A nagyobb váz sem drágább. Minden elõnevezõnek ugyanolyan olcsó a verseny.
A chipes idõmérést is elég lenne a versenyzõkre alkalmazni. Miért kellett drága pénzen a chipet megvenni, az indulókkal cipeltetni amikor a verseny vége elött már az idõmérõ technikát felszedtétek.
Nem kellett megvenni 10.000 HUF-ért a chipet. Lehetett bérelni is 500-ért. A 6000 HUF-os kaúció viszont elhibázott volt, inkább 5 vagy 10 ezer kellett volna, hogy legyen.
- Ki fogja a becsapottakat kártalanítani?
Korábban már leírtam, hogy mi nem tetszett az idei Bükk Maratonban (sokminden), de tekerhetõ emelkedõt még nem kértem számon szervezõktõl. Leginkább emiatt úgy látom, hogy magadat csaptad be a kategóriád kiválasztásánál.