Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

IV. Bükk Hegyikerékpár Maraton

- - - - -

  • Lépj be és szólj hozzá
655 hozzászólás a témában

#41
Csucsu

Csucsu

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest

Hali!

A www.celfoto.hu mukodni is fog, vagy csak "beugratas".? :-( :-)

Alfa


Mert egyébként fotóztak a célban? Amikor én beértem a 100-as távról 17:40 körül, nem láttam a közelben sem fotóst.

Az eredmények közt
Helyezés Rajtszám Név Város Egyesület Idõ Beérkezési idõ
1 h77 Balázs Ádám Budapest - 07:44:04 17:55:11
2 h1 Vinczeffy Zsolt Budapest Maraton Merida Durex SC 04:07:16 14:18:23
ezt, hogy kell értelmezni? 7 óra 44 perccel elsõ? Ha õ szerepel a 17 óra 55 ös beérkezési idõvel, akkor én és akik utánam jöttek be miért nem szereplünk? ??? Utánam is jöttek pár perc eltéréssel, nem 10-15 perccel késõbb. Érdekes eredmények. Chip nélkül legalább eddig nem tapasztaltam ilyet.

#42
Susnyás Ted

Susnyás Ted

    vendég

  • fórumtag
  • 162 hozzászólás
Hillclimb ról készült képeket hol lehet megnézni?

#43
olaf

olaf

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 718 hozzászólás
Szóval a szervezõk részérõl nagy a csend.

Lehet. Vannak gondolatok (+ nyílt levelek), melyekre fölösleges reagálni is.

Dolgunk van. Pálya takarítás, számla fizetések, hivatalos versenylista készítések, és egyéb hasonló dolgok kötik le az egyesület vezetõit. Aki rendez maratont az tudja mivel jár egy ilyen hatalmas rendezvény.

Egyenlõre ennyi. Jövõre mi leszünk a legjobbak!

#44
Alfa

Alfa

    vendég

  • fórumtag
  • 189 hozzászólás
Hali!

A www.celfoto.hu mukodni is fog, vagy csak "beugratas".? :-( :-)

Alfa

#45
Bzmot

Bzmot

    vendég

  • fórumtag
  • 34 hozzászólás

Szervezõ az egyesület (a Nagy SE) volt, így gondoltam, hogy rámehet az egyesület is akár...

OK, félreértettem.

#46
Luki

Luki

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 515 hozzászólás
Az idei biztositásról nyilatkozni nem tudok, de azt tudom, hogy az elõzõ években volt biztositás, ezért ugy gondolom, hogy ez idén sem volt másképp.

#47
Mellon

Mellon

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 697 hozzászólás
Szervezõ az egyesület (a Nagy SE) volt, így gondoltam, hogy rámehet az egyesület is akár...

#48
maratonmenõ

maratonmenõ

    vendég

  • fórumtag
  • 53 hozzászólás
Gyanúsan nagy a csend a rendezõk részérõl!

Ezek szerint tényleg nem voltak biztosítva a versenyzõk a Maraton Országos bajnokságon??? :o


#49
Bzmot

Bzmot

    vendég

  • fórumtag
  • 34 hozzászólás

ui.: A sporttörvény miatt én is csodálkoztam a saját felelõsség kitételen, valóban érdekes kérdés, hogy volt-e biztosítás, és nem csak a Bükk maratonon. Egyszer lesz egy baleset millás számlával, és az akár egy egyesület végét is jelentheti...

Elvárjuk (jogosan!), hogy egy szervezõ biztosítsa a versenyzõket, de egy egyesülettõl már nem. És természetesen magunktól sem várjuk el. Pedig nem csak versenyen lehet nagyot bukni.
Sajnos kell egy-két súlyos baleset, hogy minden szervezõ/egyesület/versenyzõ rájöjjön a biztosítás szükségességére.

#50
Mellon

Mellon

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 697 hozzászólás
Bzmot álláspontját osztom én is.
Idén már 3 táv volt, mindenki kiválaszthatta a neki megfelelõt.

A hibák, amiket a levélben megfogalmazott H83 azok lehetnek valósak, de a bûncselekmény, szándékosság, meg kártalanítás kicsit erõs megfogalmazásnak tûnik számomra.

Ugyanakkor a szõnyeg idõ elötti felszedését, még mindig nem vállalta fel senki, csak egymásra mutogatás volt. Ezen még mindig lehetne változtatni, ami szerintem némileg javítana azért az ügy megitélésén.

Ami a bizalmat illeti: én úgy érzem, a többségben nem veszett el csak megingott, szóval jövõre nagyon várjuk azt a "minden idõk legjobb maratonja" rendezést!

Ez az Omayánál nem lesz könnyû, vizet meg budit lehet venni, de másik út aligha lesz. De bízunk benne, hogy sikerül jövõre megoldani a problémákat, és az idõ is kedvezõbb lesz.

ui.: A sporttörvény miatt én is csodálkoztam a saját felelõsség kitételen, valóban érdekes kérdés, hogy volt-e biztosítás, és nem csak a Bükk maratonon. Egyszer lesz egy baleset millás számlával, és az akár egy egyesület végét is jelentheti...

ui2:
Zerge beszámolója

érdekes motiváció:
...
Rajt csúszik. Nyernem kell, 1200 Ft-om van tankolás után, asszonynál meg kétezer. Mindenki itt van, aki számít, sõt Kondis Lubos is. Jürgen Kotulla szintén, bár õ kicsit csapattárs, de a lóvét viszi, ha nyer. Rajt!!!
...


#51
thommey

thommey

    bentlakó

  • fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
Én is hasonló választ akartam adni, de Bzmot már kifejtette:)
Köszi:)
üDV:tHY

#52
kertész

kertész

    újonc

  • fórumtag
  • 7 hozzászólás
Borosnyay Károly: nyugodtan indulhattál volna csip nélkül is... mint pl. én és a haverok. mi tényleg a táj, és amiatt tekertünk, h. elmondhassuk: idén is "legyõztük a hegyeket". ja és a Korypályán baloldalt a fûben, vagy 30 bringás mellett húzam el... ;D ;D ;D ezúton is üdv nekik! ;)


és ha véletlenül valaki úgy értelmezte, h. 6000-ért a övé a csipp, akkor tévedett... vissza kéne küldeni!!! gondolom úgy is letiltják, úgyh. nem fogja tudni senki használni...

#53
Bzmot

Bzmot

    vendég

  • fórumtag
  • 34 hozzászólás

A hobbisok legfeljebb önmagukkal versenyeznek, gyönyörködnek a táj szépségében, ráérnek beszélgetni, segítenek megcsinálni egy defektet és a célba mindíg gyõztesként érkeznek.

Imádom, amikor önjelöltek nyilatkoznak egy csoport nevében.

Az hogy a versenyzõkkel egy távot kell teljesíteni nem baj, de talán szerencsésebb lenne, ha a versenyzõk külön távon indulnának.

Mi az, hogy versenyzõ, mi az, ki az, aki hobbista?
Definiálhatatlan kategóriák.

A távval volt problémád? Miért nem neveztél rövidebbre? Zavartak a versenyzõk? Nem kell elõre állni a rajtnál, ilyen egyszerû.

A versenyzõknek indokolt lehet egy extra nehéz terep kijelölése. Küzdjenek keményen, bukjon el aki gyenge és gyõzzön az erõsebb, az ügyesebb!

Ezek után, meg ezt írod:

Még egy gondolat a biztonságról.
Aki maratont rendez, az nem mondhatja, hogy mindenki saját felelõsségére indul. Szerencsére még nem voltak súlyos balesetek, katasztrófák...Esõs idõben csak korcsolyázni lehet rajta. Elég lenne ide engedni az UCI versenyzõket...

Szóval, aki nálad erõsebb, ügyesebb, többet dolgozik a sikeréért az dögöljön meg, törje össze magát, de mégse történjen súlyos baleset, fõleg veled.

A hobbi sportolóknak nem hiányzik az utolsó 10 km-en a sárdagasztás, szõlõhegyre mászás, a rendezõk szidalmazása, stb. Nem forog a kerék, leamortizálódik a technika. Aki a sport szeretete miatt indul, annak nem kellene elvenni a kedvét a "szivatós" pálya kijelöléssel. Nincs értelme a sziklamászásnak, szakadékba zuhanásnak, vizi átkelésnek, stb.
A kerékpározás szerintem a tekerésrõl szól. Ha egy pálya nem végig tekerhetõ, akkor az alkalmatlan a montizásra.

A jégpálya szerintem is egy olyan hiba volt, amit jövõre nem szabad megismételni, DE: Hallottad már azt a szállóigét, hogy "a mountainbike nem teremsport"? A pálya többi része ilyen körülmények között is tekerhetõ volt. A Felsõtárkány feletti felkiáltójel szlalomon csak mosolyogtam, mert sokkal nagyobb veszélyekre számítottam, bár lehet, hogy a fokozott figyelem miatt tûnt veszélytelennek.

Sokan sérelmezték, hogy a rövidebb távokon miért kell annyit fizetniük, mint a hosszú távon indulóknak.

Szerintem meg így jó, mert legalább nem pénztárca alapján választ kategóriát magának az ember. A nagyobb váz sem drágább. Minden elõnevezõnek ugyanolyan olcsó a verseny.

A chipes idõmérést is elég lenne a versenyzõkre alkalmazni. Miért kellett drága pénzen a chipet megvenni, az indulókkal cipeltetni amikor a verseny vége elött már az idõmérõ technikát felszedtétek.

Nem kellett megvenni 10.000 HUF-ért a chipet. Lehetett bérelni is 500-ért. A 6000 HUF-os kaúció viszont elhibázott volt, inkább 5 vagy 10 ezer kellett volna, hogy legyen.

- Ki fogja a becsapottakat kártalanítani?

Korábban már leírtam, hogy mi nem tetszett az idei Bükk Maratonban (sokminden), de tekerhetõ emelkedõt még nem kértem számon szervezõktõl. Leginkább emiatt úgy látom, hogy magadat csaptad be a kategóriád kiválasztásánál.



#54
maratonmenõ

maratonmenõ

    vendég

  • fórumtag
  • 53 hozzászólás

Még egy gondolat a biztonságról.
Aki maratont rendez, az nem mondhatja, hogy mindenki saját felelõsségére indul. Szerencsére még nem voltak súlyos balesetek, katasztrófák. Az elsõ ilyen után súlyos kártéritési perekre lehet számítani.
A rendezõk kötelessége, hogy a balesetek elkerülése érdekében minden tõlük elvárhatót megtegyenek. A versenyzõ felel magáért, de a rendezõk felelõsek az idulók biztonságáért.


Ajánlom figyelmébe a rendezõknek a legújabb Sporttörvényt!!! Hivatalos versenykiírásban ilyen nem szerepelhet: a versenyzõ saját felelõsségére vesz részt a versenyen. A rendezõnek kötelessége minden indulért felelnie és BIZTOSÍTÁST KÖTNI!!!

Volt ilyen a Bükk Maratonon?
Melyik biztosító volt a rendezvény partnere?
A sérültek (pl: Bickei Anna) megkapta jogos járandóságát a biztosítótól???

Az idei maratonok közül eddig egyedül Sopronban a Flash-en találkoztam "A rendezvény résztvevõit a XXX Biztosító biztosítja" szórólappal az egységcsomagba.

Kedves egri szervezõk!
Ha a versenyzõk nem voltak biztosítva (kiemelten arra való tekintettel, hogy ez egy Országos Bajnokság és egy UCI által rangsorolt verseny volt) akkor ez sújos törvénysértés!

Remélem nem így történt.

#55
H83

H83

    újonc

  • fórumtag
  • 1 hozzászólás
Nyílt levél Nagy Ádámnak

Tisztelt Ádám!

Az indulatok lecsillapodása után már reálisabban látjuk a IV. Bükk Maraton eseményeit.
Jómagam azok táborához tartozom, akik a mountainbike sportot a szépségéért, izgalmáért, a technikai kihívások megoldásáért és az emberi teljesítmény fokozásáért ûzik.
A maratonok résztvevõinek többsége hobbi montis és nem versenyzõ. Minket a kitûzött táv teljesítése a sportbarátságok létrejötte és nem a verseny érdekel. A hobbisok legfeljebb önmagukkal versenyeznek, gyönyörködnek a táj szépségében, ráérnek beszélgetni, segítenek megcsinálni egy defektet és a célba mindíg gyõztesként érkeznek. A maratonok erre kitûnõ lehetõségeket biztosítanak. Ezt mutatja az indulók számának növekedése is.
Az hogy a versenyzõkkel egy távot kell teljesíteni nem baj, de talán szerencsésebb lenne, ha a versenyzõk külön távon indulnának.
A versenyzõknek indokolt lehet egy extra nehéz terep kijelölése. Küzdjenek keményen, bukjon el aki gyenge és gyõzzön az erõsebb, az ügyesebb!
A hobbi sportolóknak nem hiányzik az utolsó 10 km-en a sárdagasztás, szõlõhegyre mászás, a rendezõk szidalmazása, stb. Nem forog a kerék, leamortizálódik a technika. Aki a sport szeretete miatt indul, annak nem kellene elvenni a kedvét a "szivatós" pálya kijelöléssel. Nincs értelme a sziklamászásnak, szakadékba zuhanásnak, vizi átkelésnek, stb.
A kerékpározás szerintem a tekerésrõl szól. Ha egy pálya nem végig tekerhetõ, akkor az alkalmatlan a montizásra. A gyalogtúrát más sportágakban szoktuk csinálni.
Az egrieknek kell a legjobban tudni, hogy a déli Bükk várhegyi része már nem köves talajú. Esõs idõben csak korcsolyázni lehet rajta. Elég lenne ide engedni az UCI versenyzõket, úgyis õk kapják a hobbisok befizetéseibõl a pénzdíjakat.
Itt jegyzem meg, hogy más versenyeken alkalmazott differenciált nevezési díj is sokkal igazságosabb lenne. Sokan sérelmezték, hogy a rövidebb távokon miért kell annyit fizetniük, mint a hosszú távon indulóknak.
Ádám! Te vérbeli montis vagy! Tekertél már 100 km-t a Bükkben eléhezve? Hogy a frissítõ pontokon nem volt semmi ennivaló, nem magyarázható semmivel. Aki fél évvel a verseny elött beszedi a pénzt, az nem hivatkozhat szervezési hibára, vagy bakira. Ti pontosan tudtátok, hogy ott ahol több száz biciklis fog elhaladni, nem elég egy doboz banánt kitenni.
A chipes idõmérést is elég lenne a versenyzõkre alkalmazni. Miért kellett drága pénzen a chipet megvenni, az indulókkal cipeltetni amikor a verseny vége elött már az idõmérõ technikát felszedtétek.
Az indulók semmibe vétele ez a magatartás. Nagyon sportszerûtlen.
Volt aki úgy fogalmazott, hogy ez bûncselekmény. Sajnálatos, hogy már ezt a sportot is a csalók, szélhálmosok lepték el.
És innentõl ez az esemény már jogi kérdés is. Aki benevez és fizet, az szerzõdést köt a rendezõvel. A rendezõ köteles a kiírás szerint teljesíteni azt, amit vállalt.
- Ki fogja a becsapottakat kártalanítani?

A bizalom elveszett. Talán legközelebb a kiírásban meg kellene adni, hogy a nevezési díj fejében a résztvevõ mit és mennyit kap. Ne legyen ez zsákbamacska! (Jön Liza MInelli !!! ??? HAHAHA)

Még egy gondolat a biztonságról.
Aki maratont rendez, az nem mondhatja, hogy mindenki saját felelõsségére indul. Szerencsére még nem voltak súlyos balesetek, katasztrófák. Az elsõ ilyen után súlyos kártéritési perekre lehet számítani.
A rendezõk kötelessége, hogy a balesetek elkerülése érdekében minden tõlük elvárhatót megtegyenek. A versenyzõ felel magáért, de a rendezõk felelõsek az idulók biztonságáért.

Sajnálatos, hogy 3 sikeresen megrendezett maraton után, éppen amikor ez a verseny nemzetközi rangot kapott, ilyen események történtek.
Még sajnálatosabb, hogy a nevezési díjak jelentõsen emelkedtek.
Sporttársaimmal várjuk a választ és a szükséges következtetések levonását.

Üdv: Borosnyay Károly

#56
atee

atee

    vendég

  • fórumtag
  • 43 hozzászólás
Bocs, mindenkitõl, tényleg nem volt igazam, csak 1 kicsit ideges voltam. A hozzászólást töröltem.

#57
tmls

tmls

    vendég

  • fórumtag
  • 227 hozzászólás
a 2radchaoten-es csapatnak tetszett
pedig nekik valószínûleg több lehetõségük van jó versenyekre (külföldiekre) járni, mint nekünk

#58
Ras

Ras

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
"tiszteletben tarto ma véleményed.. te is ott voltál és biztosan más szemszögböl láttuk a világot..."


nem vontam kétségbe azt hogym ásnak tetszett.. viszont akkor talán joggal várhatom el hogy ha már megindoklom azokat a dolgokat amik nekem személy szerint nem tetszettek, azt is fogadják el mások :-[

és atee ha te ezeket fikázásnak fogod fel akkor az a magánvéleményem hogy jövõre ne vegyél részt a szervezésben :-X

én örültem hogy ottlehettem, a negatív tapasztalataim ellenére jövõre is ott leszek, mert mindezek ellenére jóléreztem magam.. csak azért írtam le a "fikázást", ami szerintem inkább jószándékú észrevételek sora volt a legtöbb esetben, mert jövõre mégjobban szeretném érezni magam, úgy láttam eddig hogy a szervezõk részérõl is ez a hozzáállás

#59
Csucsu

Csucsu

    törzsvendég

  • fórumtag
  • 780 hozzászólás
  • LocationBudapest

Csucsu! Teljes mértékben egyetértek veled. A rajtszám nélküli embereknek semmi keresnivalója a rajttömegben. Aki nevezett, az mindenki kapott rajtszámot. Kint a pályán elõfordulhatnak ilyen kerékpárosok, mert az erdõ nem a miénk. Az erdõ mindenkié. Egy biciklist sem zavarhatunk el, csak figyelmetzethetjük. Sajnos ez van. Azt hiszem, hogy jövõrt a rajtnál fogok állni, és árgus szemekkel fogom figyelni a szabályszegõket. Kösz, hogy szóltál.


Szívesen.

atee

Nem gondolod, hogy ez nem fikázás, hanem a valós vélemény, aminek nagyrészt alapja is van? Én negyedszerre voltam és ez volt ami legkevésbé tetszett. Eddig egy elég komoly szintet ütött meg ez a maraton, és most nagyon leadták a színvonalat szerintem. Éppen emiatt magasak voltak az elvárások az indulók részérõl, és itt csak a csalódottságuknak adnak hangot.

Rás-nak pedig igaza van.

#60
Ras

Ras

    fórumfüggõ

  • fórumtag
  • 4.021 hozzászólás
www.championchip.hu
ha visszábbolvasnál ;)

és tényleg nem az ingyen "zabálásról" szól, viszont ha leperkálok 3-4ezer HUF-ot azért elvárható hogy a frissítés az frissítés legyen...

" A chipes mérés nekem bejött"
és az mit szóljon akit le sem mértek azért az 500Ftos bérleti díjért?

"A chipes mérés nekem bejött, mert igencsak hátulról indultam, de hogy volt e a pályán szõnyeg vagy nem... Hidegen hagy."
az is hidegen hagy ha mondjuk azért szorulsz ki az elsõ 10bõl a kategóriádban mert néhány anmúgy jóhiszemû ember esetleg visszagurult ilyen-olyan oknál fogva? :-X

"Nekem tetszett az új rajtterület."
akkor is tetszett volna ha 100km után nem épp fizikai-szellemi fittségben autósokat-gyalogosokat kell kerülgetned az utolsó 1km-en? ha nem tudsz semmit sem enni ott helyben (pénzért, mégha aranyáron is és nem ingyen!)

"aki visz magával mindent, amit kell, annak nem is volna fontos megállnia."
figyi az egy TT ahová viszek magammal mindent, mert az 500Ftba kerül de egy ezresnél tuti olcsóbb... de ott azt kapom amit elvárhatok ennyi pénzért.. (és érdekes ott is simán belefér egy két mûzli vagy van ahol dinnye/süti/fánk miegyéb... de olyan TTn még nem voltam ahol nem kaptunk semmi kaját, mert kaja az kell lehet 50en nem olyan fontos de 100on mindenképpen)

most biztos tahónak tartasz de ki fizette a nevezésed? szülõk? egyesület?
aki a saját zsetonját tolja bele egy versenybe (nevezés szintjén) talán joggal fogalmazhat meg építõ szándékú kritikát, hiszen végsõ soron értünk van a verseny...
nem hinném hogy bárki szapulási szándékkal fröcsögött volna itt, eddig inkább azok hozzászólásai voltak kissé "furcsa" hangnemûek, akik azt nem értették hogy mi volt a rossz és miért, vagy éppen gyengeséggel, egóval meg hasonlókkal próbálták megmagyarázni az általunk említett dolgokat...

tiszteletben tarto ma véleményed.. te is ott voltál és biztosan más szemszögböl láttuk a világot...
lehet hogy nem vagyok profi, hogy nem szerepeltem az elsõ 50ben vagy 100ban, de ugyanúgy küzdöttem, hajtottam, ugyanúgy neveztem és kifizettem a lóvét.. engedtessék már meg hogy elinduljak és élvezzem azt amit a jelenlegi kondicióm és technikám (ami lehet hogy lehetne jobb is, viszont aki nem ismer annak gõze sincs arról hogy eddig mit értem el és hogy elõtte miken mentem keresztül) lehetõvé tesz...

egy verseny nemcsak arról szólhat hogy legyõzd a másikat, hanem hogy legyõzd önmagad és fejlõdj...