Üdv!
Mindenkinek igaza van!
Ámbár ha nem tekersz 7közben du.tánonkét 30kmRt
kényelmesen saját tempódban, miért gongolod azt, hogy vasárnaponként sikerül a 100kmR versenytempóban. Én szinte csak a versenyeken tekerek és tudom magamról mi az amit végig tudok csinálni úgy hogy utána még hozzám lehet szóni, és legyen erõm hazavezetni. Természetesen nekem is nõne a mellbõségem hosszú távos rajtszámtól de az belõlem kivenné a maxot, és másban keresném a hibát nem a gyengeségemben. Elnézem sok ember arcát amikor beérkeznek látom rajtuk amit éreznek
mentem én már hosszút nem öröm ül az arcukra, hanem a +könnyebbülés hogy vége. Szerintem az a baj sokan töbre válalkoznak, mint amit VERSENYtempóban végig bírnának.
Persze mindig hibáznak a rendezõk de az alapvetõ hiba bennünk van, mikor az EGO beikszeli a hosszútávot.
Én versenyeken középtávokat megyek,= ikább a tempót emelem mit a távot. Most 55. lettem amin 54en nevethettek, de amikor beérkeztem elégedett voltam mivel 1 éve sincs hogy bringázom és most leszek 34.
Ez a véleményem a siránkozások nagy részérol.
1/2 8-ra érkeztem alig volt még versenyzõ a környéken, mindent átvettem 5 perc alatt 8kor.
Nagyon sokan az utsó 20 percben jöttek, persze azonnal ide mindent. Írjon aki kér ébresztõórát,
küldök amíg a készlet tart.
Ha nem tudok parkolni az tényleg bosszant, 1000 nevezésre 500 parkoló kell!
Kerek 1 órát alltam a célzónában vártam a társam, volt idõm figyelni: kisleányok érmetosztottak, rendezõk harcoltak a beérkezõk 1részével ugyanis valamiért +fordultak és szembe úsztak az árral, a másik része pedig géprõl le se szálva +támadta a szineslötyi itatót. Ezt verseny közben sem értettem miért kell az úton megtorpanni odatömörülni gépestul, elállni a pályát. Az elsõ itatónál nem, másodiknál mindig +állok leszállok leteszem a gépet odatotyogok töltõdök kiszolgálok 2ÉREMESÉLYEST? akinek a segge oda van ragasztva a nyereghez, visszaszökellek felpattanok megyek. 25 másodperc!
A víz az valóban nagy gond! de miután megtaléltuk hol jön ki a patak az erdõbõl már nam volt probléma a fürdés.
Az ételellátás az siralmas minimum 1 konkurens kell máskor.
Sátor közelebb a sínekhez jó ötlet.
Hosszútáv minden beérkezõje egyforma +becsülést érdemel!
A pálya mindenkinek 1forma.
Ha több kaját akarsz vigyél magaddal, az esõkabát mellé. Én mindig úgy készülök, hogy csak inni kapok, a többi ajándék.
A mentõ iszonyú gáz az tény ha úgy itéli meg nem megy el akkor is hív 1 másikat mint a pilisin, kizárt hogy orvos vót a kocsiban ezért ezt nem értem. Vót valami nyilt törés is?
Most csak ennyi megyek melózni,lehet bu****** elolvasom.
pá
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

IV. Bükk Hegyikerékpár Maraton
Indította
olaf
, 2003. október 13. 11:19
Írta 2004. augusztus 09. - 20:49

Írta 2004. augusztus 09. - 20:10

Helló Mindenkinek! Hálás köszönet mégegyszer r25-nek , akinek volt 5perc ideje , és egy láncbontója a 6. km-nél.... ( az elsõ emelkedõn szétszakadt a láncom)! Aztán recsegve-ropogva összejött egy második hely az öregfiuk között.
Üdv:G.Pityu
Üdv:G.Pityu
Írta 2004. augusztus 09. - 19:23

Idei legszarabb MAratonom volt.
Részben, azért mert a munkám miatt erre tudtam a legkevésbé készülni, részben az idõjárás miatt és persze a szervezés sem tetszett!
Arról nem is beszélve, hogy a verseny elõtt kétt nappal tört el a hátsó agyam tengelye (AmrecanClassic - másnak is tört már?) és sok gond votl a szervizben.
Oké, kaptam kölcsön tengelyt, de a felnimrõl eltûnt a gumiszalag és a gyorszár. Elõbbit nem vehettem észre, utóbbit pedig nem sikerült.
Így jó kis sohangáslás volt!
Köszönöm a Shimano szerviznek a segítséget!!!
Én az uccsó 100m-en kaptam egy hátsó durrt, betekertem a barátnõmmel kézenfogva.
Ami nevetséges, hogy kb. egy hónapja neveztünk és megint nem sikerült hordható méretû pólót kapnia. Eddig 4 maratonból egyszer sem!
Pedig itt elõre osztják a pólót!
Lehet, hogy van akinek ez nem számít, de õ nagyon örülne végre egy hordható pólónak, gondolom büszke rá, hogy végignyomta. Nem mondom, van is mire.
Ha van S-es méretû pólód és nem kell, vagy elcserélnéd L-es-re akkor írj!
Köszi!
üdv. Flame
A technikai hiányosságok miatt a hosszútávval indultunk együtt, érdekes volt úgy tekerni, hogy nincs körülöttünk senki! Így viszont játszhattam a sárgaangyal szerepét!
Részben, azért mert a munkám miatt erre tudtam a legkevésbé készülni, részben az idõjárás miatt és persze a szervezés sem tetszett!
Arról nem is beszélve, hogy a verseny elõtt kétt nappal tört el a hátsó agyam tengelye (AmrecanClassic - másnak is tört már?) és sok gond votl a szervizben.
Oké, kaptam kölcsön tengelyt, de a felnimrõl eltûnt a gumiszalag és a gyorszár. Elõbbit nem vehettem észre, utóbbit pedig nem sikerült.

Így jó kis sohangáslás volt!
Köszönöm a Shimano szerviznek a segítséget!!!
Én az uccsó 100m-en kaptam egy hátsó durrt, betekertem a barátnõmmel kézenfogva.
Ami nevetséges, hogy kb. egy hónapja neveztünk és megint nem sikerült hordható méretû pólót kapnia. Eddig 4 maratonból egyszer sem!
Pedig itt elõre osztják a pólót!
Lehet, hogy van akinek ez nem számít, de õ nagyon örülne végre egy hordható pólónak, gondolom büszke rá, hogy végignyomta. Nem mondom, van is mire.

Ha van S-es méretû pólód és nem kell, vagy elcserélnéd L-es-re akkor írj!

üdv. Flame
A technikai hiányosságok miatt a hosszútávval indultunk együtt, érdekes volt úgy tekerni, hogy nincs körülöttünk senki! Így viszont játszhattam a sárgaangyal szerepét!

Írta 2004. augusztus 09. - 19:19

Én is végigküzdöttem a 100-as távot, és nyugodtan kijelenthetem ilyen pocsék szervezéssel még nem találkoztam eddig. Ez volt a negyedik Bükkmaratonom, de tavaly óta nagyot romlott a színvonal.
Véleményem szerint a rajtot valami füves helyre kellen tenni, ahol célbaérkezés után el lehet heverni (jó idõ esetén).
A 100-asoknak kellene elõször indulni a logika alapján. Ebben a formában a chipes idõmérésnek semmi értelme, ha kézzel írogatják továbbra is több helyen a ratszámokat, plusz meg sem várják a szintidõ leteltét (de akik csak késõbb érnek be azok is megérdemelnék, hisz õk is ugyanúgy fizettek érte.) A célban lemosakodni sem tudtam, mert nem volt víz, szerencsére a kempingben meg tudtam oldani, de nem irigylem azokat akik egybõl hazautaztak.
Ami jó volt az a pálya és a kijelölése. Igaz negyedszerre már elég jól kiismeri az ember a pályát.
Véleményem szerint a rajtot valami füves helyre kellen tenni, ahol célbaérkezés után el lehet heverni (jó idõ esetén).
A 100-asoknak kellene elõször indulni a logika alapján. Ebben a formában a chipes idõmérésnek semmi értelme, ha kézzel írogatják továbbra is több helyen a ratszámokat, plusz meg sem várják a szintidõ leteltét (de akik csak késõbb érnek be azok is megérdemelnék, hisz õk is ugyanúgy fizettek érte.) A célban lemosakodni sem tudtam, mert nem volt víz, szerencsére a kempingben meg tudtam oldani, de nem irigylem azokat akik egybõl hazautaztak.
Ami jó volt az a pálya és a kijelölése. Igaz negyedszerre már elég jól kiismeri az ember a pályát.

Írta 2004. augusztus 09. - 17:22

Sziasztok:
Eredmények:
www.championchip.hu
CC Hungary
Ti aztán hadilábon álltok az ékezetekkel :-\
Írta 2004. augusztus 09. - 17:15

Vélemények elõttem leírva.. Amúgy nekem a Tesco parkoló sokkal jobban bejött, ez messze van mindentõl...
Szammernek köszi az olajat, ha nam kenek, akkor valszeg behalok... De valami a meghajtásból biztosan... Szerintem a vonatozás Pest felé is pozitívum volt, csak azt kihagytad... ;D PRO!
Szammernek köszi az olajat, ha nam kenek, akkor valszeg behalok... De valami a meghajtásból biztosan... Szerintem a vonatozás Pest felé is pozitívum volt, csak azt kihagytad... ;D PRO!
Írta 2004. augusztus 09. - 17:01

Susnyás_Ted :
Azért most osztották a mezt, mert ugye a hosszútávon van a Magyar MX Kupasorozat, ami 6 futamból áll(Flash,Crosskovácsi,Duna,Bukk,Mátra,Gyõr), és ebbõl a Bukk maraton volt az Országos Bajnokság, ami 1,5* pont szorzóval jár,és egy bajnoki mezzel!
Ezt majd csak a Gyõri maraton után, lesz végleges lista.
A Mátra maraton után pedig majd a Top4 Maraton (szilvás,duna,bukk,mátra), öszetett eredménye lesz, végleges.
ÉRTEM????????? ;D
Képek kinél vannak a versenyrõl????????????,
Azért most osztották a mezt, mert ugye a hosszútávon van a Magyar MX Kupasorozat, ami 6 futamból áll(Flash,Crosskovácsi,Duna,Bukk,Mátra,Gyõr), és ebbõl a Bukk maraton volt az Országos Bajnokság, ami 1,5* pont szorzóval jár,és egy bajnoki mezzel!
Ezt majd csak a Gyõri maraton után, lesz végleges lista.
A Mátra maraton után pedig majd a Top4 Maraton (szilvás,duna,bukk,mátra), öszetett eredménye lesz, végleges.
ÉRTEM????????? ;D
Képek kinél vannak a versenyrõl????????????,
Írta 2004. augusztus 09. - 16:52

Era:ahogy Mellon mondta
A maraton nekem tetszett...
észrevételek:
-a zacsiban tényleg elkelt volna egy papír,ilyen általános információkkal, pályarajzok,szintérképek,rajtok idõ pontja ill. helyszínük..
-tetszik a kék poló 8)
-a parkolás elég gyász volt,5x ült fel a kocsi míg a parkolóig eljutottunk,ahol egy hatalmas sártenger fogadott.Jövõre esetleg fel lehetne szórni kaviccsal,végülis egy kõbányánál voltunk,vagy nem? :
-chip-esek elõbb elpakoltak,ez tényleg nem túl jó,de ha úgysem volt áram,akkor nem mind1?vagy az áram hiány a chippes idõmérést nem befolyásolja ???
Más:Szegény Anna befutását volt szerencsém végig nézni,elég szörnyû volt...ha már a mentõsök nem vitték el,akkor ilyenkor hol van az a fene módon összetartó bringabanda?Miért a corrateces buszba ül be,és miért a Spori veszi át a díjjat?Amikor ott vannak kismillióan a bringabandából,nem igaz h vkit nem lehetett volna megkérni h ugyan vedd már a díjjat és hozd utánunk,addig egy másik vki leviszi az Annát a kórházba....nagy reménység,ha nyer akkor verjük a mellünk h hozzánk tartozik,amúgy meg lesz*rjuk magasról...

A maraton nekem tetszett...
észrevételek:
-a zacsiban tényleg elkelt volna egy papír,ilyen általános információkkal, pályarajzok,szintérképek,rajtok idõ pontja ill. helyszínük..
-tetszik a kék poló 8)
-a parkolás elég gyász volt,5x ült fel a kocsi míg a parkolóig eljutottunk,ahol egy hatalmas sártenger fogadott.Jövõre esetleg fel lehetne szórni kaviccsal,végülis egy kõbányánál voltunk,vagy nem? :

-chip-esek elõbb elpakoltak,ez tényleg nem túl jó,de ha úgysem volt áram,akkor nem mind1?vagy az áram hiány a chippes idõmérést nem befolyásolja ???
Más:Szegény Anna befutását volt szerencsém végig nézni,elég szörnyû volt...ha már a mentõsök nem vitték el,akkor ilyenkor hol van az a fene módon összetartó bringabanda?Miért a corrateces buszba ül be,és miért a Spori veszi át a díjjat?Amikor ott vannak kismillióan a bringabandából,nem igaz h vkit nem lehetett volna megkérni h ugyan vedd már a díjjat és hozd utánunk,addig egy másik vki leviszi az Annát a kórházba....nagy reménység,ha nyer akkor verjük a mellünk h hozzánk tartozik,amúgy meg lesz*rjuk magasról...
Írta 2004. augusztus 09. - 16:50

írta: era dátum: ma 14:11:17
XCracer: Gratulálok! A fordulóhoz és az eredményedhez is!
Szamóca: Tényleg Egerben összeültetek este fórumosok?
Csak mi szobatársak (Brick, Magellán, Langferi) és két szomszéd társ ültünk össze 2 L bor társaságában Szépasszonyvölgyben:-))
XCracer: Gratulálok! A fordulóhoz és az eredményedhez is!
Csak mi szobatársak (Brick, Magellán, Langferi) és két szomszéd társ ültünk össze 2 L bor társaságában Szépasszonyvölgyben:-))
Írta 2004. augusztus 09. - 16:03

Írta 2004. augusztus 09. - 15:55

Írta 2004. augusztus 09. - 15:21

Írta 2004. augusztus 09. - 14:51

Írta 2004. augusztus 09. - 14:11

XCracer: Gratulálok!
A fordulóhoz és az eredményedhez is! ;D

Írta 2004. augusztus 09. - 14:07

Megkésve bár de törve nem…
Ami számomra nem tetszett:
-bringamosás 2-3 mosóval (6-700 bringára nem kevés)?
-miért kell a tészta party-t szombatra tenni (versenyzés után jobb)
-víz hiánya (a portás bácsitól tudtam csak kérni)
-a jobb térdem az uccsó 10 km-nél valami miatt nem teljesített
Ami jó volt:
-hangulat, táj
-én nem tévedtem el a középtávon, így a pályakijelöléssel nem volt gondom
-nem kaptam most se defektet (pedig lefelé ezerrel mentem)
-elõzõ este Szépasszonyvölgy… ;D
Az elõzetes eredményemmel is elégedett vagyok, bár az utolsó 10 km-nél nagyon sokan lehagytak a térdem miatt. (114)
Gratulálok mindenkinek!
Szammer
Ami számomra nem tetszett:
-bringamosás 2-3 mosóval (6-700 bringára nem kevés)?
-miért kell a tészta party-t szombatra tenni (versenyzés után jobb)
-víz hiánya (a portás bácsitól tudtam csak kérni)
-a jobb térdem az uccsó 10 km-nél valami miatt nem teljesített
Ami jó volt:
-hangulat, táj
-én nem tévedtem el a középtávon, így a pályakijelöléssel nem volt gondom
-nem kaptam most se defektet (pedig lefelé ezerrel mentem)
-elõzõ este Szépasszonyvölgy… ;D
Az elõzetes eredményemmel is elégedett vagyok, bár az utolsó 10 km-nél nagyon sokan lehagytak a térdem miatt. (114)
Gratulálok mindenkinek!
Szammer
Írta 2004. augusztus 09. - 13:44

Télleg, hogyhogy most osztották a bajnoki mezeket???
Nem a mátra maraton után kellene?
Nem a mátra maraton után kellene?
Írta 2004. augusztus 09. - 13:22

Csocseeeeee!!!!
Na most jövök ÉN!!!!!!!! ;D
Hááát az ez egy elég amatör verseny vooooooot, eddigi 2 amin voltam a legjobbak voltak, de ez >
Kezdtek a parkolóval, ami eccerüen nagyon szar volt, toszta sár volt már orr mindenki, apum autója sötét kékbõl lett szép barna. A chip felvétele elõzõnap az valami katasztrófa, éppp thommey-val (aki sztem a DEFEKT királyi címet meg kaphatta volna ;D)kurvaanyáztunk meg szitkozodtunk kb 15 percet ???, na meg a pénz visszaadás is egy élmény volt. A rajtcsúszásról annyit hogy egy UCI E2 minõsítésû versenyen egy ilyen elõfordulhat???????? Biztos kell ilyen verseny akkor ???
Pálya: az yo volt bár volt egy olyan érzésem hogy a 100km távon csak felfelé mentünk. A kijelöléssel nekem speciál nem volt bajom, a táblákat rakhatták volna elõrébb, mert igy sikerült, egy jobbos rettenetet, késön észre venni, és egy hátcsófékes 90 fokkal megfordulni (amit szerintem még Marcus Gronholm is megirigyelt volna) ;D, vissza mennem.
NA mindegy ez van, nekem azért yo volt a verseny, juniort megnyertem(én vagyok az MX országosbajnok tök yooooooooooo ;D ;D ;D)
Gratula mindenkinek aki végignyomta, szerintem kurva kemény vooooooot.
NA reméljük jobb lesz jövöre
csocseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ádám
Na most jövök ÉN!!!!!!!! ;D
Hááát az ez egy elég amatör verseny vooooooot, eddigi 2 amin voltam a legjobbak voltak, de ez >

Kezdtek a parkolóval, ami eccerüen nagyon szar volt, toszta sár volt már orr mindenki, apum autója sötét kékbõl lett szép barna. A chip felvétele elõzõnap az valami katasztrófa, éppp thommey-val (aki sztem a DEFEKT királyi címet meg kaphatta volna ;D)kurvaanyáztunk meg szitkozodtunk kb 15 percet ???, na meg a pénz visszaadás is egy élmény volt. A rajtcsúszásról annyit hogy egy UCI E2 minõsítésû versenyen egy ilyen elõfordulhat???????? Biztos kell ilyen verseny akkor ???
Pálya: az yo volt bár volt egy olyan érzésem hogy a 100km távon csak felfelé mentünk. A kijelöléssel nekem speciál nem volt bajom, a táblákat rakhatták volna elõrébb, mert igy sikerült, egy jobbos rettenetet, késön észre venni, és egy hátcsófékes 90 fokkal megfordulni (amit szerintem még Marcus Gronholm is megirigyelt volna) ;D, vissza mennem.
NA mindegy ez van, nekem azért yo volt a verseny, juniort megnyertem(én vagyok az MX országosbajnok tök yooooooooooo ;D ;D ;D)
Gratula mindenkinek aki végignyomta, szerintem kurva kemény vooooooot.
NA reméljük jobb lesz jövöre
csocseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ádám
Írta 2004. augusztus 09. - 13:21

Na szerintem zárjuk le a vitákat (persze a kritikák jöhetnek) Igazatok van, hogy ha mások is csináltak bizonyos dolgokat versenyen mi is felelõsek vagyunk azért, ha nem jól csinálták. Mindenesetre az összes krittikát lejegyzeteltem szépen sorban és az értékelésen fel fogom olvasgatni. Remélem jövõre sikerül kicsit javitani a csorbán, mert azt én is látom, hogy az idei szervezés sajnos sok ponton alulmúlta az eddigieket.
Írta 2004. augusztus 09. - 13:03

ha jól tudom 8 óra volt a hivatalos szintidõ (tavalyi eredménylistában vannak 7:40es idõk, ebbõl úgy gondolom hogy tényleg)
namármost: 9:40+8:00=17:40 már ennek fényében is abszurd a 17 óra, de ha hozzávesszük hogy a 9:40 méginkább volt 10 óra akárhány perc akkor meg egyenesen felháborító
igazából nem ismerem a rendszert, szóval csak külsõsként de informatikus hallgatóként látva a chip-rendszert:
az eredmény hogyhogy még nincs fent a honlapon?....
az adatok gondolom megvannak, akkor mi tart ennyi ideig ???
Mellon: a chip a megrendelõlap szerint 10e+párszáz Ft
namármost: 9:40+8:00=17:40 már ennek fényében is abszurd a 17 óra, de ha hozzávesszük hogy a 9:40 méginkább volt 10 óra akárhány perc akkor meg egyenesen felháborító
igazából nem ismerem a rendszert, szóval csak külsõsként de informatikus hallgatóként látva a chip-rendszert:
az eredmény hogyhogy még nincs fent a honlapon?....
az adatok gondolom megvannak, akkor mi tart ennyi ideig ???
Mellon: a chip a megrendelõlap szerint 10e+párszáz Ft
Írta 2004. augusztus 09. - 13:00

Azért vannak dolgok, amik nem pénz kérdése, bár némylik egy kis plusz munkát igényel, ami szintén pénz értékû:
1. Sátor, ha már kicsi, akkor inkább ne lett volna oldaldalfala hátul, hogy átjárható legyen. Legalább a rajt után (nevezés átvétele után) levehettétek volna.
Márcsak azért is, mert elötte nem fér el a tömeg, a célterületrõl hiába próbáltátok leterelni a tömeget, mert hátulról semmit nem láttál, hallottál, ha vártad az isemrõsöket, barátokat stb.
Teljesen szétvágta a célterületet ez így!!! Ez mindenképpen kerülendõ jövõre!
2. A sátrat legalább 1 m-el hátrébb felállítani, vagy akár a beton túlsó végén. Ez se került volna egy fillérbe sem.
Legalább elötte nem lett volna nyomor.
3. Víz. Iszonyat nagy igény, hogy legyen ivóvíz a rajt/cél területen? Ehhez csak pár csapos hordó (akár olyan gatotrades) kellett volna, esetleg egy lajtos kocsi. Ez ugyan némi pénz, de egyrészt nem hiszem, hogy ezt szponzorációban nem lehet megoldani, ha mégsem, ez inkább kellett volna, mint a chip, amibõl nem sok eredményt láttunk..
Vagy ha már nincs víz, legalább szénsavmentes ásványvízzel készültetek volna (vagy a büfének jelzni kellene azt, hogy készüljön erre). Én szerencsés voltam, az utolsó palackot megvehettem a büfében, de utána vége, sört, vagy cukros szraokat ihattál. Pedig a sok szutyok után igazán jólesik a VÍZ. Ezzel szerintem nem vagyok egyedül.
A gatotradért pedig 5 percet áltam sorba. Máshol beérek és a kezembenyomnak egy poharat, üveget stb. ( mountai dew-ért nem kellett sorban állni :-\)
4. Nevezés/regisztráció: a rajtcsomagokat már csüt-pénteken lehetne itt Bp-en osztogatni, akkor jóval kisebb tömeg lenne szo-vasárnap odalent. Ez sem igényelne hatalmas beruházást, csak egy partnerüzletet kéne keresni.
5. Eredmény: az interneten a chip ellenére 20 órával a befutó után még a dobogósok eredménye sincs fent. Ez pénz kérdés lehet?
6. Chip: én nagyon vártam, de nagy csalódás lett ez így. Úgy tûnik, lista nem lesz hamarabb, mint pl. Szilváson, max pár hibát kiküszöböltök, ami nem rossz, de azért elég sovány eredmény. Ha jól hallottam a hosszún sem volt egyetlen kontrolpont sem. A célszönyeg idõ elötti felszedése :-X Ezért egyértelmûen a szervezõk a hibásak, miért kellett ennyire szûkre hagyni az idõt a szerzõdésben. Vagy nem kellett volna csúsznia a rajtnak. (ez is csak némi határozottságot és plusz szervezést igényelne)
A chip árából hány szervezõt lehetett volna a célba ültetni, talán két kamera bérlése is megoldható lett volna, és akkor az egész befutót rögzítitek, a viták elkerülése végett.
Mi meg megspóroltuk vólna majd fél óra sorbanállást.
Azért nem rossz a fejlesztési szándék. Akkor lesz ez jó, ha a töbségnek lesz saját chipje. (menniybe kerülen egy chip?) De még némi pénzt kellene rászánni, és akkor ki lehet használni az elõnyeit. Kontrolpontok, befutó elõrejelzés (ezk a célban lévõk miatt is pozitív lenne, és segítene talán abban, hogy nézõk is legyenek ebben a sportban is...)
7. Itatónál az van, amit össze tudtok szedni, ám legyen (én spec banán rajongó vagyok, tök jó volt). Csak ezt elõre jelezni kéne. Lehetõleg már a neten, hogy tudjanak vinni tápot az éhes népek. Ez megint nem pénz kérdése
Nagy negatívum: sorbanállások (csak a várakozás) kb:
rajtszám átvétele (szombaton) 7perc
chip felvétel: 8 perc
célban inni (gato): 4 perc (tök kiszáradva, ez minimum duplán számít)
chip leadása: 10-15 perc
bringamosó: ??? nem álltam be a sorba de kb 30 perc
pedig nem utolsó pillanatban mentem sehová!!!
Ezt lehet magyarázni, de akkor is egy óra sorbanállás, és akkor még nem kajáltál, fürödtél...
Ami nagyon pozitív volt: 3 táv (bár a középsõ lehetett volna hosszabb)
Rajt különválasztva, így nem volt probléma felfelé a nagy tömeg miatt.
Azt lehet tudni, miért a középtáv indult elöbb? (nekem ez jó volt, de objektíve mégiscsak furcsáltam)
ui.: Hastánc sem volt
(vagy csak nem maradtunk ott totál dzsuvásan addig???)
1. Sátor, ha már kicsi, akkor inkább ne lett volna oldaldalfala hátul, hogy átjárható legyen. Legalább a rajt után (nevezés átvétele után) levehettétek volna.
Márcsak azért is, mert elötte nem fér el a tömeg, a célterületrõl hiába próbáltátok leterelni a tömeget, mert hátulról semmit nem láttál, hallottál, ha vártad az isemrõsöket, barátokat stb.
Teljesen szétvágta a célterületet ez így!!! Ez mindenképpen kerülendõ jövõre!
2. A sátrat legalább 1 m-el hátrébb felállítani, vagy akár a beton túlsó végén. Ez se került volna egy fillérbe sem.
Legalább elötte nem lett volna nyomor.
3. Víz. Iszonyat nagy igény, hogy legyen ivóvíz a rajt/cél területen? Ehhez csak pár csapos hordó (akár olyan gatotrades) kellett volna, esetleg egy lajtos kocsi. Ez ugyan némi pénz, de egyrészt nem hiszem, hogy ezt szponzorációban nem lehet megoldani, ha mégsem, ez inkább kellett volna, mint a chip, amibõl nem sok eredményt láttunk..
Vagy ha már nincs víz, legalább szénsavmentes ásványvízzel készültetek volna (vagy a büfének jelzni kellene azt, hogy készüljön erre). Én szerencsés voltam, az utolsó palackot megvehettem a büfében, de utána vége, sört, vagy cukros szraokat ihattál. Pedig a sok szutyok után igazán jólesik a VÍZ. Ezzel szerintem nem vagyok egyedül.
A gatotradért pedig 5 percet áltam sorba. Máshol beérek és a kezembenyomnak egy poharat, üveget stb. ( mountai dew-ért nem kellett sorban állni :-\)
4. Nevezés/regisztráció: a rajtcsomagokat már csüt-pénteken lehetne itt Bp-en osztogatni, akkor jóval kisebb tömeg lenne szo-vasárnap odalent. Ez sem igényelne hatalmas beruházást, csak egy partnerüzletet kéne keresni.
5. Eredmény: az interneten a chip ellenére 20 órával a befutó után még a dobogósok eredménye sincs fent. Ez pénz kérdés lehet?
6. Chip: én nagyon vártam, de nagy csalódás lett ez így. Úgy tûnik, lista nem lesz hamarabb, mint pl. Szilváson, max pár hibát kiküszöböltök, ami nem rossz, de azért elég sovány eredmény. Ha jól hallottam a hosszún sem volt egyetlen kontrolpont sem. A célszönyeg idõ elötti felszedése :-X Ezért egyértelmûen a szervezõk a hibásak, miért kellett ennyire szûkre hagyni az idõt a szerzõdésben. Vagy nem kellett volna csúsznia a rajtnak. (ez is csak némi határozottságot és plusz szervezést igényelne)
A chip árából hány szervezõt lehetett volna a célba ültetni, talán két kamera bérlése is megoldható lett volna, és akkor az egész befutót rögzítitek, a viták elkerülése végett.
Mi meg megspóroltuk vólna majd fél óra sorbanállást.
Azért nem rossz a fejlesztési szándék. Akkor lesz ez jó, ha a töbségnek lesz saját chipje. (menniybe kerülen egy chip?) De még némi pénzt kellene rászánni, és akkor ki lehet használni az elõnyeit. Kontrolpontok, befutó elõrejelzés (ezk a célban lévõk miatt is pozitív lenne, és segítene talán abban, hogy nézõk is legyenek ebben a sportban is...)
7. Itatónál az van, amit össze tudtok szedni, ám legyen (én spec banán rajongó vagyok, tök jó volt). Csak ezt elõre jelezni kéne. Lehetõleg már a neten, hogy tudjanak vinni tápot az éhes népek. Ez megint nem pénz kérdése
Nagy negatívum: sorbanállások (csak a várakozás) kb:
rajtszám átvétele (szombaton) 7perc
chip felvétel: 8 perc
célban inni (gato): 4 perc (tök kiszáradva, ez minimum duplán számít)
chip leadása: 10-15 perc
bringamosó: ??? nem álltam be a sorba de kb 30 perc
pedig nem utolsó pillanatban mentem sehová!!!
Ezt lehet magyarázni, de akkor is egy óra sorbanállás, és akkor még nem kajáltál, fürödtél...
Ami nagyon pozitív volt: 3 táv (bár a középsõ lehetett volna hosszabb)
Rajt különválasztva, így nem volt probléma felfelé a nagy tömeg miatt.
Azt lehet tudni, miért a középtáv indult elöbb? (nekem ez jó volt, de objektíve mégiscsak furcsáltam)
ui.: Hastánc sem volt