Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

IV. Bükk Hegyikerékpár Maraton

- - - - -

• Please log in to reply
655 replies to this topic

attiladencs

attiladencs

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Kedves Versenyzõk!

A chipes idõméréssel kapcsoltban olvastam az észrevételeiteket, amit egyben köszönünk!

Néhány válasz a kérdéseitekre:
-A verseny fõbírója 17-ig rendelte el az idõmérést, mi az utolsók kedvéért maradtunk még 17:35-ig (maradtunk volna mi akár 18:30-ig is ha kell, de már a bontók utjában voltunk a szönyegeinkkel.)
- A chip bérlési díja azért nincs benne a nevezésben, mert akinek személyi, névre szóló chip-je van annak nem kell sem kaukció sem bérleti díj.
- Sokan kérdezik, hogy ha chipes idõmérés van akkor miért nem a "NETTO" idõ, azaz a rajtvonaltól a célvonalig számít az idõ. A versenyszabály elõírja, hogy a rangsort a start jelzéstõl eltelt idõ alapján kell felállítani.

A BRUTTÓ / NETTÓ idõ hamarosan látható lesz a honlapunkon:
www.championchip.hu

CC Hungary

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Igen sajna 4 defektet szedtem össze 2 szúrásos, két felütéses:)
Még jó, hogy Pro Tectionos külsõm volt......az utolsó belsõvel 100m-t tudtam menni :o A bütykök kiszakadoztak a gumiból....vagy lehet, hogy én megyek túl gyorsan lefelé????

Ras

Ras

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,021 posts

Hogy ne csak negetiv legyek, mert vegso soron tuti, hogy jovore is jovok, nagy piros pont, hogy sok helyen lehetett olajat kapni a zorgo lancokra, a lanyok es fiuk is nagyon kedvesek voltak!

hát nemtudom neke melég negatívan hatott hogy a második itatónál, amikor láncolajat kértem akkor nagy lelkesen lefújták lánctisztítóval és 10km után már az a kicsi olaj sem volt rajta amivel szombaton elindultam otthonról, így nagyjából 60-70kmt tekertem csonszáraz nyikorgó lánccal, mivel az utána levõ állomásokon egyen sem volt se olaj, de még csak lánctisztító sem (100kmen mentem)

jelölés: Lehet, hogy sokak meg vannak elégedve vele és tényleg nem lehetett eltévedni, DE egy versenyen nem kéne megállni minden kanyarban, hogy el ne tévedjek! Az egyenes szakaszokon is kell idõnként jelölni, hogy jó helyen vagyunk, mert bizonytalanságban nem lehet teljes erõbedobással haladni. Szilvásváradon biztos tudnak segíteni...

sajnos néhány helyen tutira el voltak forgatva a táblák, sõt le is voltak szedve (egy fa mögött találtam meg pl egy nagy X-et út közben)
sok egyértelmûnek túnõ egyenes stzakaszon én is csak mérsékelten nyomtam mert a 1000as táv közepén haladva tök egyedül, fejben már elfáradva könnyen parázik azon az ember hogy nem kéne még egy plussz 10est beiktatni a távba...

egy helyen én is majdnem eltévedtem, szerencsére elég közel volt mögöttem két srác és szóltak...
szeritnem az a felkiáltójeles hely amit itt említett valaki már...

pálya: Végig tekerhetõ volt recsegõ lánccal is, de a végén a jégpálya nem hiányzott.

hát nekem sem, persze magamra vessek, nem kellett volna olyan 30kmnél a vállamra esnem (azon a helyen amikor letértünk az elsõ aszfaltos résznél olaszkapu felé, szerintem 50méterrel korábbra kellett volna kirakni a három felkiáltójelet, valószínû akkor megúszom mert hamarabb lassítok, de ez leginkább magánvélemény szerintem), meg nem semislickkel kellettvolna jönnöm hátul...

azért kiváncsi vagyok hogy a rendezõség vasárnap reggel, vagy a verseny közben körülnézett-e a pálya utolsó 10km-én, mert enyhén szólva életveszélyes volt 90km után halál fáradtan esetleg kisebb tchnikai problémákkal is küzdve teljesíteni a végét... a szõlõhegyet mondjuk értem hogy nem lehet kihagyni, de mi a fészkes francért kell felzavarni a kerékpárútról a kertek közé mindnekit, amikor elcsigázott fáradt és a pálya is enyhén szólva gázos, mikor lehetne még másfél km-t menni aszfalton (jó tudom ez egy mtb-maraton... de a biztonság az nem szempont egy tömegrendezvénynél? pláne ilyen esõs idõben)

frissítés: Az idei volt a leggyengébb, de legalább volt mindenhol energiaital.

hát én a tavalyiból kiindulva csak 5 sportszelettel készültem, amit majdnem meg is jártam...
ugyanis a 3.-4. frissítõkön nem jutott banán így kénytelen voltam 70kmnél konstatálni hogy nincs kajám... igaz a pia az jó volt, elég is volt, bár mindegyik frissítõn máshogy keverték, az elsõn totál híg a másodikon volt pont frankó (kellõen sûrû hogy hasson is, de nem ragadt még össze tõle a szám)...
tényleg elég kevesen voltak, de akik ott voltak azok szívvel lélekkel csinálták a dolguk... valahol majdnem kétszer is megtöltötték a kulacsom :D

szóval szerintem a banán az kevés... márha van.. vagy tessék szólni, hogy idén nem lesz annyi minden tavaly 50en a végén majdnem kartonnyi mûzlit akartak ránk sózni pedig mi szinte tök a végén mentünk, és még doboznyi banánfürtök is voltak... idén nagy csalódás volt azt hallanom hogy nincs...

A töketlen orvosokat meg a célszõnyeget lebontókat pedig kötelezni kéne, hogy jövõre nyomják végig a 100-ast.

én a csippes srácot is végigküldeném, amikor bementem a sátorba,. javában folyt az eredményhirdetés, így ne mjó oldalról közelitettem (mögüle), akkor átküldött a pultja túloldalára, ez plussz 30 méter küzdés a tömeg szélén, hideg víztõl merevedõ lábakkal, fájós vállal éhesen...
hát "anyád": ezt üzenem neki... be is szóltam, és jobb hogy hallgatott.. (az a kedves munkatársnõje pedig igazán aranyos volt hogy eszébe jutott hogy valószínûleg nem jókedvembõl jöttem arról amerrõl)

két észrevétel még ami szerintem elég "érdekes" volt:
meglepõdve hallottam, a célban asszem, valakitõl hogy minden frissítõre ígérve volt komplett szervíz, ehhez képest a fentebb említett olajozós történet igencsak furcsa, valamint az sem nagyon tetszett hogy a célban nem igazán tudtak nekem keríteni egy 36-os villáskulcsot (a répáshutai rázató igencsak megviselte a kormánycsapágyamat... merevvilla rulez ;D), valamint a Shimano szervíz is összepakolt már addigra, pedig ha jól emlékszem 6 még nem múlt el :-X
szóval nem volt élvezet Veszprémig hazajutni másfél cmes kottyanással az elsõvillában...

a másik:
a célegyenesben mi a fészkes fenéért nem lehetett rendet tartani ???
az utolsó 500m-en kerülgetnem kellett a gyalogosokat csöpögõ esõben szinte fékek nélkül, aztán a célkapu elõtt kb 10 méterrel a parkoló kocsik között az út kellõs közepén éppen lavírozó kocsi mellett örültem hogy elfértem...

az már csak hab a tortán hogy a fotós aki az érkezõket fotózta már csak akkor tudott elkapni amikor 2 perce lihegtem kb 5 méterre a célvonaltól. valamint hogy el kellett vánszorognom a gatorade-s standig ohgy inni kapjak, viszont az érmet azt azonnnal a nyakamba adták az amúgy igen kedves lányok (én fordítva valahogy jobban élveztem volna.. de lehet csak én vagyok peverz ::))

az viszont nagyon jól esett hogy Bíró "Zsííííírdisznó" Ádám bemondta a nevem, és innen üzenem neki hogy a 24h-n elhúzhatja a nótámat, majd megbeszéljük ;D

A pozitívumokat már mind elmondták elõttem, azokról plusszban nem ejtenék szót, összegzésképpen még annyit, hogy nagyon vártam ezt a maratont és csalódtam, mert idén nem kaptam meg mindazt amit tavaly (kivéve a Bükk szépsége ;)), pláne hogy elõzõ hétvégén egy nagyon kellemesen mondhatni pöpec Gázló TT-n voltam (Happybike-nak innen is gratula!!!)

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,531 posts
Igen, az a zöld gyep, az hiányzott, ahova kifeküdhettünk volna, összegyülhettünk volna. Ott voltunk fórumosok, csak szanaszét lézengtünk. :(

Susnyás Ted

Susnyás Ted

vendég

• fórumtag
  • 162 posts
100on indultam.
Szerintem jó kis verseny volt. A sár nem volt vészes.
Kajával nekem nem volt gondom, mivel mindig viszek magammal eleget. Kijelölés lehetett volna jobb, a kõpor helyett én inkább pályaszalagot javasolnék. Kár, hogy a kajajegynek nem sok hasznát vettem...nem hiszem, hogy mindenki szombaton érkezik...
Az új helyszín nekem nem jött be, kicsit kihalt az egész, meg nincs egy nagyobb zöld placc ahova összegyûlik a nép.

Hillclimb-on is voltam, kb másfél percet javultam tavalyhoz képest! A bejáratott michelin csodákra képes ;D , télleg nem kapart el! Viszont nem láttam fórumos arcokat. Hova tûntetek???

BrickTop

BrickTop

vendég

• fórumtag
  • 201 posts
végre hazaértem :)
öröm volt sok fórumost megismerni személyesen ;)

100on indultam nagyon tetszett a pálya egészen a végéig...
90km-t mentünk a bükk legszebb pontjain 70 valahányat porszáraz pályán erre a végén egy dimbesdombos saras sz*r... persze ha száraz semmi gond nincs de így csak az anyázás maradt. biztosanan azé hagytátok bent h meglegyen a 100km de nem volt jó vicc >:(

az elsõ frissítõnél a sáskahad 55ösök felettek mindent ;D nekünk már csak beosztva jutott egy fél banán. a többi frissítõn se láttam túl sok tápanyagot, az utolsónál pedig meg se álltam. ha nem viszek egy csomó gélt akkor csúnyán megszívtam volna...

ennyit a negatívumokról, úgyis csak ismételném az elõttem szólókat.
A pálya melett mindenki nagyon kedves segítõkész volt, 30körüll kaptam egy defektet a nagy mészkõlejtõnél, még olajat is sikerült szereznem a láncra ami igencsak jól jött az ördögoldal megmászásához, ezer köszönet érte. még az esõkabátnak kialakított szemeteszsákot is otthagyhattam ;D (designed by Szammer 8) )

jelöléssel nekem nem volt gondom, párszor túlfutottam de rögtön láttam hogy kanyarodni kelett volna, néha olyan érzésem volt mintha letértem volna, talán menet közben lehetne kirakni pár szalagot h tudjam jó helyen járok :)

A pálya nagyon tetszett gyors és kemény mászások, rázós, technikás, száguldós lefelék.. igazán élveztem ;)
a csontmaszirózos rész útán gondoltam a masszázssátrat akár ki is hagyhatom ;D

Thommey 4 defekt??

era

era

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,531 posts
Sziasztok!
Hát én lassan már szégyellem magam, de TÉNYLEG JÓL ÉREZTEM MAGAM!!! :-[

Nekem nagyon tetszett, hogy találkozhattam veletek, jó volt a kempingben. Jó volt az esti beszélgetés Cheezy borával (azt hiszem végre megtaláltam az igazit: ;) Medina, ha jól emlékeszem.)
Újabb emberkéket ismertem meg. Lensverrel és Parával még éjfél után is diskuráltunk a sötétben. ::) :)
Reggel is tetszett a 7 órás kelés, a fürdõszobához a sorban állás, a negyed 9-es közös letekerés a rajthoz az esõben, (én gondosan kerülgettem a kaszkadõr csigákat a fõúton).
Örültem a rajtnál Bikezozónak, kicsit beszélgettünk a zempléni emlékekrõl. És annak örültem a leginkább, hogy a rajt után már több esõ nem esett rám.
A sár egész tûrhetõ volt, kicsit több energia kellett a tekeréshez, de nem volt bokáig merülõs kereket eltömítõs dagonya.
Szóval a pálya nagyon tetszett, gyönyörû a Bükk. Szerintem jól tekerhetõ volt, csak a második hegynél kellett tolnom (a közép távon indultam).
Nagyon tetszettek a felkiáltó jelek, a veszlyes helyeken. Én nagyon félek lefelé, örültem a figyelmeztetésnek. Jó volt, hogy kulturáltan elõzgettek, nem tolt be senki a susnyásba.
A banánnal megelégedtem, mert volt nállam kaja (én minden versenyre úgy indulok, hogy lehet, hogy ott kell majd éjszakáznom, ha eltévedek :-[ ;D). Persze itt nem tévedtem el, a mezõny végén jól tudtam követni, hogy merre visznek a nyomok. ;D :-X
Jól ettem, jól ittam és jó erõben éreztem magam végig az 55 km-en. Igaz, hogy nagyon örültem az aszfaltos résznek a végén, de nem estem kétségbe, hogy még egy dombot megmászattak velem. Végülis terep kerékpár versenyen voltunk és nem országútin. ::) Így legalább megelõzhettem egy pár srácot. A végén még hajráztam egyet, az aszfalton felfelé kényelmesen tekerõ srácok mellett suhantam el és rávettem õket, hogy szedjék össze még a maradék erejüket, és ne hagyják már magukat megalázni, verseny ez, vagy mi a szösz!!! :D Szóval sprint befutónk volt. 8)
A banán mondom jól esett, de jó lett volna még valami nápolyi, vagy csoki. A zserbót :o a 2. itatónál meg sem mertem kockáztatni, az túl tömény volt nekem.

A lényeg, hogy szeretem a maratonokat, tetszik, hogy olyan sok biciklist látok az erdõben és nem egyedül tekergek. Nagyon örültem, hogy találkozhattam a sok ismerõsömmel.

Az elesetteknek jobbulást kívánok, Annának és annak a srácnak is, aki a 17 km-nél törte el a kulcscsontját.

A célban tényleg jól esett volna valami kaja, vagy innivaló, azoknak biztos nagy szükségük lett volna rá, akik maguk voltak és eléhezve értek be a táv megtétele után.

Tetszett még a levezetõ feltekerés a kempingbe is.
Ja és a kempingesek is rugalmasak és rendesek voltak, hogy megengedték, hogy még estig fürcsizhessünk a házban.

És a kellemes meglepetés még az volt számomra, hogy Bogár Gábor odajött beszélgetni hozzánk 8) és kiderült, hogy milyen kedves srác. :D

Csak azt tudom mondani, hogy jó volt veletek, szép volt a Bükk, és imádom a bringámat. (Remlem az idén már nem lesz mégegyszer ilyen saras.)
Minden versenyen úgy indulok el, hogy jajj bicóm csak vigyázzunk magunkra, nehogy elessünk. Szerencsére ügyesek voltunk. :D

És képzeljétek el, a barátnõm, letekerte a 40 km-es távot. Nagyon büszke vagyok rá, mert egyébként nem hajlandó velem bejönni az erdõbe. ;D

Lensver, köszönet a szállásért, Mellon, Konamanó: a leutazás megszervezéséért, Cheezy a fincsi borért.
Mellon köszönet az éjféli hazaszállításért is. :-*

Képek: http://www.bikemag.h...umName=album564

atee

atee

vendég

• fórumtag
  • 43 posts
Hát, ami igaz az igaz. Tényleg voltak bakik ebben az idei Bükk Maratonban, és ezért bocsánatot kérünk, és igyekszünk jövõre megoldani ezeket a hibákat.
Szerintem a legnagyobb probléma az új helyszínnel volt. Illetve annak a fõnökeivel. Mivel biztosítottak minket, hogy nem fog kifogyni a víz, lesz áram... Ennek ellenére elfogyott. Aki arra gondol, hogy ez a Tesconál nem történhetett volna meg annak részben igaza van, de nekik el kell hogy mondjam: nem rajtunk múlott, hogy az idei maraton nem a Tescóban volt. Idénre a Tesco (az egri) új vezetõket kapott akik azt mondták, hogy arra a hétvégére a BP. Rally már lefoglalta a parkolót, ezért mi már nem jöhetünk.
Úgyhogy új helyszínt kerestünk. Persze utána kiderült, hogy a Rallyval sem tudtak megegyezni.
Viszont jövõre is Omya, mert úgy érezzük, hogy az idei hibákat ki lehet küszöbölni, és ugyanolyan jó maratont lehet szervezni ezen az új helyszínen is mint a Tescónal.
A jelzésekrõl annyit, ohgy mi mind a két helyre raktunk megfelelõ jelzést, de valakinek biztos szúrta a szemét :-\

tmls

tmls

vendég

• fórumtag
  • 227 posts
szerintem a közepes távon két helyen nem volt egyértelmû a jelölés: itt és itt
remélem jól emlékszem a helyekre:
az elsõ, ahol csak egy felkiáltó jel volt a két lehetséges út közötti fán
a második pedig, mikor elhagytuk a szõlõket és jobbra fordultunk; jelzés csak messze volt, nem jól látható helyen, alacsonyan; ha ide egyedül érek, szerintem eltévedek

:nesta:

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts

2. a chipfelvétel és nevezés külföldi versenyeken sem megy sokkal gyorsabban (legalábbis én már nemegyser voltam a Gardánál és Salzkammergutban is és bizony kiáltuk a sorunkat)

Érdekes, én is voltam már sok külföldi versenyen, de nem volt még ilyesmivel gondom. Ott valahogy mégiscsak gördülékenyen ment! Pedig ott nem pár száz vagy egyezer, hanem több ezer emberrõl van ám szó!

3 Rajtcsúszás valóban felháboritó, mintahogy az is hogy voltak akik kilánckor jöttek felvenni a csomagot és odakiabáltak nekem, hogy b* meg szoljál már le a rajthoz, hogy várjanak meg. Tehát a rajtcsúszásért ne csak minket okoljatok!

Luki! Ezt azért nem tudom elfogadni, mert igenis, a rajtcsúszásért titeket lehet okolni, mivel lehetnétek már olyan tapasztalt maratonszervezõk, hogy ezt elõre lássátok. Miért 9-ig volt a nevezés, miért nem csak 8-ig? Aki meg azután akar nevezni, akkor szorri.
Fõleg, hogy a nevezési terület máshol volt, mint a rajt terület.
Ezzel elkerülhettétek volna azt a fura látványt is, hogy a rajton ácsorgó tömeggel szemben tekernek a lemaradozók. És már csak percek voltak hátra a rajtig!!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts

Ami a legszörnyûbb, hogy Nati (of Lensver) nem indult. :'( Ezen jövõre mindenképpen változtatni kell...)

Nemfáj, hát igazán sajnálom, csak nem akartam magamnak egy igazán rossz napot szerezni, - és most hálás vagyok, hogy hallgattam a megérzésemre!
Én is sajnálom, hogy nem versenyezhettem veled, de talán majd a Keszthely marcin! :D

Lensnek igaza van, mert leszarjuk, hogy menniybe is kerül a sátor!!

thy, ezt nem is én irtam hanem Ors ;D De egyébként totálisan egyetértek veletek, és az elõttem szólókkal is. Bár én most nem indultam, azért ott voltam a célterületen a korai óráktól, és hát érdekes dolgokat láttam. Totál egyetértek Thommey-val: sokmindenre lehet fogni azt hogy valami nem sikerült, és ti igyekeztek is erre meg arra mutogatva elmagyarázni nekünk, hogy ki meg mi volt a hibás. Ti persze csak a legcsekélyebb mértékben voltatok hibásak, meg különben is mi közötök a csipesekhez, a bányafelügyelõséghez, az idõjáráshoz, a mentõsökhöz, még nem tudom mihez, hiszen ti elkülönültök tõlük és az õ munkálkodásainak a következményeitõl. De egyet ne felejtsetek el: a nézõket, versenyzõket valóban nem érdekli ez, hisz õk csak a nagy végeredményt látják, a sok kis szál összességét. Õk befizették a sok ezer forintot a nullára, és nem akarnak belelátni abba, hogy ki rontott el mit. Nem a csippesek voltak a szervezõk, nem is a pizzások, hanem TI a NAGY SE Nagy Ádámmal az élen, aki oly szépen tud szólni más maratonjairól, oly kiváló kritikával, hogy én úgy jöttem erre a versenyre, hogy valószinûleg ez lesz az év legjobban, legfrappánsabbul megszervezett versenye. Hát tévedtem, mert eddig a Szilvás vitte a pálmát, és most már igy is marad ez idén.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Hát én a gardán nem álltam 3percnél többet a chipnél, nem pedig 15-öt...
A rajtcsúszás nem megengedett.Van egy kiírás, és aki nem tartja be az elbaszta az indulását.Nem néhány ember miatt kellene több száznak várni!!
Ennek a profikra is kellene vonatkozni. Aki nem regisztráltatta a bringáját (maratonkupa), azután nem kellene a rajthoz rohangálni,hogy ugyanmár ragasszink rá matricát!
Az, hogy valaki kaszál e lét egy maratonon, az meg hidegen hagy. Én örülnék annak, ha nagyon nyreséges lenne egy maraton, hogy a szervezõknek is megérje, hiszen rengeteg munkát, idõt, és energiát fektettek bele. Nekem nem szúrná a szememet, ha akár több milla is lenne a nyereség! A versenyzõknek egy a lényeg profi kiszolgálás, ellátás,szervezés,díjjak. Ha ezek rendben vannak, akkor megérdemlik a nyereséget rendezõk. Ezért is haragszom a harangra, mert õ tényleg millákat zsebel, és még szar is a szervezés.
Eddig a legjobb maratonok között volt a bükk!!!Nem kellene ezt a szintet lejjebb adni.
Egy kérdés: a tesconál nem engedték a verseny lebonyolítását?
Üdv:Thy

maratonmenõ

maratonmenõ

vendég

• fórumtag
  • 53 posts
Még 1 kérdés:

Milyen szankciókra számíthat Magyarországon a Nagy SE a verseny után?

UCI?
Magyar Mountain Bike Szövetség?

Most mutssa meg magát a szövetség! Ne azt kritizálják, hogy a Buda Marci 2 kör!!!

Bzmot

Bzmot

vendég

• fórumtag
  • 34 posts
parkoló: Ígértétek, hogy megoldjátok, de nem sikerült. Nem volt parkoló! Terepezni a montimmal szoktam, a kocsim nem szereti az ilyen körülményeket.

rajt: 1 km-re a legközelebbi WC-tõl és 1 órára a kiírástól

csomag: A sok szép nyomtatvány mellé már nem fért be semmi, ami a versennyel kapcsolatos.

jelölés: Lehet, hogy sokak meg vannak elégedve vele és tényleg nem lehetett eltévedni, DE egy versenyen nem kéne megállni minden kanyarban, hogy el ne tévedjek! Az egyenes szakaszokon is kell idõnként jelölni, hogy jó helyen vagyunk, mert bizonytalanságban nem lehet teljes erõbedobással haladni. Szilvásváradon biztos tudnak segíteni...

pálya: Végig tekerhetõ volt recsegõ lánccal is, de a végén a jégpálya nem hiányzott.

cél: Mindig örömmel olvasom egy-két nappal a verseny után, hogy volt enni- innivaló, póló, érem a célban, csak... Minden ami jár a célbaérkezõnek, azt oda kell nyomni a kezébe!

frissítés: Az idei volt a leggyengébb, de legalább volt mindenhol energiaital.

Az idei szervezés volt a legrosszabb.

A töketlen orvosokat meg a célszõnyeget lebontókat pedig kötelezni kéne, hogy jövõre nyomják végig a 100-ast.

A vasárnapi nevezés csak tovább növelné a káoszt.
A Tesco parkolója nekem sokkal jobban tetszett.

Gratulálok azon nézõknek, szurkolóknak, akik segítettek a frissítõpontokon és a pályáján a versenyzõknek.

Luki

Luki

törzsvendég

• fórumtag
  • 515 posts
1.Az tudom hogy a sátor árát lesz***-játok, ezzel csak arra akartam kilyukadni, hogy sajnos idén nem tudtunk több sátrat beszerezni. Egyébként eddig még ez sem volt ergo nem is volt panasz, hogy kicsi.
2. a chipfelvétel és nevezés külföldi versenyeken sem megy sokkal gyorsabban (legalábbis én már nemegyser voltam a Gardánál és Salzkammergutban is és bizony kiáltuk a sorunkat)
3 Rajtcsúszás valóban felháboritó, mintahogy az is hogy voltak akik kilánckor jöttek felvenni a csomagot és odakiabáltak nekem, hogy b* meg szoljál már le a rajthoz, hogy várjanak meg. Tehát a rajtcsúszásért ne csak minket okoljatok!
Az eltévedésrõl pedig csak azt tudom mondani, hogy rövid távon külön mûvészet volt eltévedni, amert az biztos, hogy tele volt nyilazva. Hogy ott hol lehetett elmenni ez számomra rejtély???
Az itatóknál megpróbáltunk annyi embert összeszedni amennyi önkéntesen elvállalta, mivel arra nekünk nincs pénzünk, hogy megfizessünk embereket. (ha esetleg marad akkor kapnak valamennyit)

Nehogy azt higgyétek, hogy abbõl mi hatalmasat kaszálunk. Minden évben azt számolgatjuk, hogy kijövünk-e nullára. SAjnos harmadannyi pénzbõl gazdálkodunk mint pl a DM.

lakatlan

lakatlan

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

Az elso frissitonel a szemem lattara fogyott el a banan, egy srac leallt balhezni, hogy o befizette a penzt es ugy erezte egyedul kell megenni az uccso banan mind3 szeletet :) Ok, oruljel.

Ambro23,

Én vagyok a balhés srác. Nem volt nagy örömöm a kiharcolt banánfalatokért. Ezt nem érzem arcátlanságnak 100km-en. Ezt a rendezõknek kell magukra venniük. A többiekre pedig odafigyeltem, annyiszor ajánlottam fel a segítségemet, ahányszor csak alkalom nyílt rá (belsõ, power gel, stb)

lakatlan

lakatlan

lakatlan

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Szervusztok,

Tegnap én is ott voltam a hosszún. Miután az indulók zöme nem igazolt versenyzõ, én tömegsport rendezvénynek titulálom az eseményt. Az érzés ami, az idei maraton sorozatokban egyre erõsebb lett bennem, most már egyertelmû számomra. Egy igazi arcátlan lehúzási formája a sportnak hódolók egyre nagyobb táborának. Számomra ez nem a résztvevõkrõl szól!

1., Szombati gyermekmaraton: 2000 Ft nevezési dijért egy tavalyi bikemag, egy 2002-es poló, amibe 10 év múlva nõ bele a kisfiam.
2., 1200-1400 indulóból nyilván a fele elõnevezett. Hogy gondoltátok legalább 500 autó kúlturált parkolását, megközelítését megoldani a szántón?
3., Regisztráció? Vicc az egész. Egy falat sátorban kétszer sorbaállni a rajtcsomagért és a chip-ért ezer arcnak. Kategóriánként csak egy munkaállomásra futotta?
4., Az elsõ frissítõhöz hátul érkeztem meg, így a szó szoros értelmében harcolnom kellett a negyed banánokért, mondván nincs elég a többiek számára!

Mindezt átlag 4000Ft-ért 1200-1400 szorzóért?

DE, az állomásokon lévõ lányok, fiúk aranyosak voltak, segítõkészek. A maraton gyönyörû helyeken ment és jó volt a kijelölése.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Hali!
Akkor most én is panaszkodnék, mert jó dolgot nem igazán tudok mondani.
1.a chipfelvétel+nevezés=káosz.Lensnek igaza van, mert leszarjuk, hogy menniybe is kerül a sátor!!
2.A középtávú versenyzõket nem tájékoztatják, hogy lent van a rajt.Mi szóltunk egy csomó tétova srácnak, hogy menjen már le, mert 5 perc van a rajtjáig. Valaki halovány hangon kiabált, hogy menjenek le, de azt max 20ember hallotta.
3.Rajtcsúszás=felháborító. UCI E kategóriás versenyen...nem tudom a nemzetközi bírók mit szóltak hozzá
4.A hosszútávnak a rajt után 40 percel már nem volt csak folyadék az itatóponton, és az egész versenyen is banán volt a max, amit láttunk. A zserbó finom, egy lagzira, de nem verseny közben megemészteni. Nekem már féltávnál elfogytak a saját készleteim, mert út közben semmit nem kaptunk.
5. A kõporos jelölés volt ahol alig látszott. Tök jó lenne már leszokni errõl! Ha végig esett volna az esõ, akkor semmi nem marad belõle. Répáshuta elõtt is majdnem elmentem rosszfelé, mert nem látszott a por.Még a rendezõ kérdezte, hogy nem látszik? :-[
6.Az, hogy a mentõs mit csinált, az már a komoly felelõsségre vonás esete kellene hogy legyen, mert gondolom, hogy a lóvét azért elkérték a pálya biztosításáért...én láttam hogy hozták be a kempingbe a lányt..remélem nem lesz semmi baja.
7.A haverom is eltévedt rövid távon, ami a második helyezésébe került! Gondolom ez az 5. pontból következik.
8.Az, hogy a célben mire többen beértünk már semmi kaja nem volt az gáz, de ez tényleg nem a ti hibátok!
9.A víz elfogyása igen.
10. A külföldi maratonokon mindig az utolsó után bontják a sátrakat, meg a célkaput. Ez semmi más csak tiszteletlenség a versenyzõkkel szemben, akik a nem kevés nevezési díjjat befizetik.
10+1: az itatózónáknál kevés volt az ember. Volt ahol úgy kellett szólni, hogy adjanak már valamit.Külföldön mindig annyi ember van, hogy majdnem mindenkire jut egy kiszolgáló személy, és max 5-6mp-et kell várni a cuccra.
Az a baj, hogy sok mindenre lehet mondani,hogy nem a mi hibánk, mert a pizzás nem tud feljönni, meg a lajtoskocsi sem, meg kevés kajával készültünk, meg nem vártunk esõt, meg egyéb dolgok,csak egy a lényeg: ki nem szarja le???Ha valaki befizeti a nevezési díjjat, akkor elvárja, hogy minden rendben menjen, mert nem azzal akar foglalkozni, hogy vajon ezt meg azt ki, és miért nem tudta megoldani.....
A pozitívumok:
1.gyönyörû pálya,ami még a sár ellenére is járható volt
2.az itatópontokon energiaital
3.nyugisabb rajt cél terület, mint a tesco
4.tésztaparti rulez:)

Ja és a hillclimb lehetne késõbb, gondolva a szombaton dolgozókra....mint én is ;D
Üdv:Thy

maratonmenõ

maratonmenõ

vendég

• fórumtag
  • 53 posts
Ja és még annyi, hogy a Szövetség (melynek Nagy Ádám a Bükk Maraton fõszervezõje elnökségi tagja :o) az alábbi állásgoglalást adta ki június elején:

Magunk is láttuk, tapasztaltuk illetve hallottuk, hogy:
-   hogyan tévedtetek el a Maratonra nem emlékeztetõ 2 körös versenyen a budai hegyekben az egyébként klassz rendezvényen
-   Buruczki Szilárdot kivezényelték a harmadik körre is és Vinczeffy Zsolt sportszerû magatartásának köszönhetõen lettek mindketten gyõztesek
-   a rendezõ korábbi ? eredetileg jó szándékú - akciói milyen kellemetlen meglepetésekkel szolgálnak a mai napig a Szövetség könyvelésének ?Kötelezettségek? rovatában
-   milyen megalázóan bántak veletek a pénzdíjakkal kapcsolatosan az Alpokalján, egyúttal õszintén reméljük, hogy mindez tévedésbõl történt és a verseny rendezõje elmaradását postai úton rendezni fogja

A negatív és a pozitív tapasztalat is tanulságos. Mi is levonjuk a megfelelõ következtetéseket a jövõre nézve és azt javasoljuk, hogy Ti is ezt tegyétek. Végül a Ti versenyzõi akaratotok fog érvényesülni, mert az a Verseny amelyikrõl pozitív élménnyel tértek haza, bizton számíthat a jövõben részvételetekre. Amelyikrõl negatív emlékeitek vannak, annak vagy adtok még egy esélyt, vagy elfelejtitek. Nélkületek pedig a magányos, öncélú versenyrendezés és végül a megszûnés marad nekik.

:-X

McClane

McClane

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,710 posts
szegény csaj, remélem nem lesz nagy baja, és gyorsan meggyógyul, jobbulást neki....

eltévedni el lehetett, én kb 30 emberrel együtt tévedtem el, nagyon frankó volt, mivel egy keresztezõdésnél csak egy felkiáltójel volt az egyik fán, és ment egy másik teljesen kitaposott út is az erdõben, szal 5 km után egyszer csak jöttek szembe az emberek, frankó érzés volt.... >:(
a csomagok kiadása, rajtszám átvételnél kisebb zûrzavar volt, egyik sorból a másikba küldtek több embert is, nem nagyon lehetett eligazodni, kinek hova kellett állnia....
frissítõkön (középtáv) nagyon rendesek és segítõkészek voltak az emberek, köszönet érte!
az új rajt - cél terület pedig télleg jobb volt, mint a Tescos....

grat a szervezõknek és a versenyzõknek is