Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Cyclo-cross

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
441 hozzászólás a témában

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Norco Threshold C105 elfogyott 60.5 méretben. Az 58-cas 572mm felsőcsővel bír. Az már kicsi lenne nekem.

Most várok egy olyan opciót, hogy mit tudnak kihozni egy Rival 1 szettest átépítve 105-re hidrós fékkel. Fél vesémet el kell adnom hozzá, de megpróbálom.

Másik opció egy Niner BSB 9 RDO. Ehhez nem tudok kereskedőt.

eddie1978 módosította - 2016. március 17. - 23:54

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Nekem is az van a bringán. Jellemzően outira használom, és teljesen jó. Jó minőségű bowden van hozzá és nem igen venni észre a különbséget

Köszi az infót!

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás

Arn, a TRP fék milyen? El lehet vele lenni? Bringaexpon próbáltam egy Merida 500-at, de az már oda volt szerintem. Azt nem veszem referenciának.

Nekem is az van a bringán. Jellemzően outira használom, és teljesen jó. Jó minőségű bowden van hozzá és nem igen venni észre a különbséget

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

keszulget :) de ahogy tekerni nincs idom, ezzel foglalkozni sem nagyon. sajnos, jo ha heti par ora jut magamra.

arn módosította - 2016. március 16. - 11:01

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Hol a fehér Giant arn? :)

Megérkezett és felkerült a gépre a TRP Hylex, SLX IceTech tárcsákkal és Shimano pofákkal a TRP-k helyett. A garázsban tudtam csak kipróbálni de nagyon jó lesz az már biztos :). Nem nekem való a madzagos tárcsa.

Ha nagyon akarok majd váltani mert mondjuk lesz egy SS montim inkább, akkor lehet rá váltót tenni. Egyrészt van a kicsit lentebb linkelt retroshift (na ez csak ha muszáj), van a Hylex-hez Di2 adapter (csak hátra kelhet, elöl biztosan nem lesz váltóm).    

DSC08184_zpsz7rgws9f.jpg

DSC08183_zpstvo7ngta.jpg

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
En inkabb azt latom, hogy kevesbe vannak kialalkult meretezesek, mint montinal, vagy outin. Ami nalam bejott, az 56os hossz vhol mes, vhol meg xles. 3-4 centis szorasok siman vannak.

Ezenkivul van a klasszikusabb europai geo, ami rovidebb, magasabban levo csapagyhazzal, es az amerikai ami hosszabb altalaban, de alacsonyabban van a sulypontja. A giant pl inkabb a klasszikusabb iranyt viszi, a cannondale az amerikait, de pl a ridley nemreg meg klasszikus vazat csinalt (xfire), de most nyitott az amerikai geo fele (xnight). Vkik egeszen magas vazakat csinalnak, vmelyik szinte montis. Itt is van rovidebb stucni iranyzat, foleg hosszabb vazon. Nagyon mas lehet egy azonos hosszusagu bringa egy masik gyartotol.

Csak a giantet ismerem, a tobbit csak katalogusadat szinten. A giant relativ hosszabb, de alacsonyabb vazzal, magasan levo csapagyhazzal, es hosszu hatsovillaval. Lefeleken montis viszonylatban is stabil, az ilyen felkapom es szaladgalok vele nalam nem volt szempont :) mindeneskent hasznalom (aszfalt, terep).

arn módosította - 2016. március 08. - 08:01

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Legyen rovidebb, es en meg neznek wiggle-on is mondjuk Ridleyt. Azok a vazak alt. eleg magas epitesuek, s a geometria alapjan alt. a magasabb embereknek kedveznek. 

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Cx bringa rovidebb szokott lenni.
  • Vejne kedveli ezt

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Ezt miről is írtad pontosan ?

Valami bowdenes fék lesz - gondolom.

Én kérdeztem, mert a gumis hozzászólásában láttam, hogy TRP Spyre fék van a bringáján. Bringaexpo-n volt egy Merida 500, aminek szerintem már sok volt a 3 nap nyúzás vagy valami biztos volt vele, mert csúnya hangja volt fékezéskor és picit berezonált.

picit más:

Egy Norco Thresholdot nézegetek, amin szintén ez a fék van. Sajnos az Evanscycles nem küld ide (ezt szerintem meg tudnám oldani) és nincsen náluk 60.5cm-res váz, pedig ők 534k-ért adják. Mindenhol máshol 680k-ért van.

Nem merek venni eggyel kisebbet, mert jelenleg egy 59cm felsőcsövű országútim van ami egyezik a Norco-val. 

Bringaexpo-n is megkérdeztem pár helyen és általában az volt az ajánlás, hogy legyen akkora mint az országúti méret. Mentem az 58-cas Cannondale Superx-szel is ami épp határeset volt. Jó lett volna eggyel nagyobb is kipróbálni.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
A trprol, amirol kerdeztek.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Ezt miről is írtad pontosan ?

Valami bowdenes fék lesz - gondolom.

Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Mukodesre nagyon jo, ha rendesen be van allitva. Viszont ahogy kopik a fek, mindig utana kell allitani, amit szerintem kevesen tesznek meg rendszeresen. Persze sose lesz olyan hatarozott es konnyu jarasu, mint egy shimano olajos fek, de nem is kerul 400-500 euroba.

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

IMG_20160306_174457.jpg

Arn, a TRP fék milyen? El lehet vele lenni? Bringaexpon próbáltam egy Merida 500-at, de az már oda volt szerintem. Azt nem veszem referenciának.

eddie1978 módosította - 2016. március 06. - 20:30

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

pedig ha torik, ha szakad, az ush fog a masik bringara is kerulni, hiaba joval nehezebb. most volt alkalmam eleg vegyes terepen kiprobalni, voltak szaraz osvenyek, 10 centis sar, folyosar, sarfoltok, etc. ami nagyon tetszett benne, hogyha csuszik is, nagyon kiszamithatoan teszi, illetve ha kicsit lazabb, a talaj, akkor mukodesbe lepnek a kis gyemantbutykok. a saras reszeken is atmentem vele, ahol szukseges volt. szerintem szarazon nagyon jo lesz.

a conti cyclocross speed fele ennyire durva helyen kapitulalt, amellett, hogy joval lassabb is aszfalton (sotteren viszont szerintem nincs jobb nala).

IMG_20160306_172831.jpg
IMG_20160306_172839.jpg
IMG_20160306_174457.jpg

• Kisherceg kedveli ezt

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

no asszem a 60 tpis gumikkal lemondhatok a sulycsokkentesrol... a bringaval jott gumik 295gosak  :o es ez elvileg nem is evo, hanem sima performance. az +250g lesz.

arn módosította - 2016. március 01. - 23:10

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Mongy ekkora meretben a canyon is 8.8kg, a cseh tesztben meg 9.2 volt. Lehet pedallal.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Megjott :) nemi intermezzoval, a posta szetcseszte a dobozt. Igy kicsit remego kezzel bontottam ki, mar olyanokat vizionaltam, hogy rajart a targonca, meg hasonlok.

Nagyon szep eloben is, 9.03kgrol indulunk. Szerintem egy 3-500got lehet rajta faragni keves penzert. Epp a canyon kornyekere jonne ki.
  • Vejne kedveli ezt

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Egy vagány Giant CX-en nem tudom elképzelni, sorry.

Tegnap megrendeltem egy szett TRP Hylex féket, így már nagyon rendben lesz a batár. 

Nem akarok vele vacakolni így kapásból rendeltem mellé SLX 160-es Ice Tech tárcsákat és Shimano gyantás fékpofákat. 

Majd nyilatkozok róla, komoly fékhatást várok. Az Avid meg megy az apróba. 

Ez bejön:

20151115_124118.jpg

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

bar itt annyira mar nem tetszik, meg a vedot le kellene rola szedni :)

vzznya.png

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

outi vagy mtb kompatibils lesz?

http://bikemag.hu/ma...edes-felsofokon

a 46/32 jol hangzik... es gyonyoru a hajtokar.