Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Cyclo-cross

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
441 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

inkább bicikliz, ne ezen agyalj. :)

ez lenne az in a pont, aztan hozza nem nyulok :)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás

En is ezen agyalok... A mostani gumi nem konnyu (430g), es nem is tubeless - viszont 60tpis, massziv oldalfallal, birja a kikepzest koves helyen is. El kellett telnie egy kis idonek, mire nem eresztett, azota viszont jobban tartja a levegot, mint a belsos gumim.

Nem tudom hogy erdemes e kockaztatni ilyen gumiarak mellett... Lehet kicsapnam az elso koves reszen a konnyitett, vekony oldalfalu gumit.

Velemeny?

inkább bicikliz, ne ezen agyalj. :)

• zeezoltano kedveli ezt

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
En is ezen agyalok... A mostani gumi nem konnyu (430g), es nem is tubeless - viszont 60tpis, massziv oldalfallal, birja a kikepzest koves helyen is. El kellett telnie egy kis idonek, mire nem eresztett, azota viszont jobban tartja a levegot, mint a belsos gumim.

Nem tudom hogy erdemes e kockaztatni ilyen gumiarak mellett... Lehet kicsapnam az elso koves reszen a konnyitett, vekony oldalfalu gumit.

Velemeny?

arn módosította - 2016. július 13. - 19:35

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Elég sok ponton ahol a kis tüskék vannak oldalt a gumikon egyszerűen eresztett, lyukas volt. De annyira, hogy nem fogta meg a Stans lötty sem. Nagyon nem egyedüli eset. Az idő haladtával egyre jobban folyt belőle minden és eresztette a levegőt. 

A jelenlegi 40C-s Nano is ilyen, állítólag a legnehezebb verzió az nem. Na de az meg nem kapható. Most belsővel használom olyan 3 bar környékén és jól bírja köves terepen is. 

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

usaban mar kaphato, de rohadt draga :( 59 dollcsi - nalunk is 50+ eur lesz. bar a hutchinson sector 80 dollar, a wtb exposure meg 70. hova az anyjukba mennek a bringagumi arak? ennyiert mar adnak par dolgot.

karakoram: a wtb tubeless reszevel mi volt a gond?

IMG_7842.jpeg

arn módosította - 2016. július 13. - 10:59

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

Lehet, hogy átugrottam valami fontosat, de az említett fékkarokban természetesen nincs váltókar ennyi pénzekért. Gondolom arra szükséged lenne, bár magam single speed adventure bringát építettem tehát létezik a kategória :). A Tektro termékeknél sokkal magasabb színvonalat képviselnek a TRP-k (egy cég, de az a magasabb kategória és valóban sokkal jobb, jelen esetben kényelmesebb a fogás pl). Ilyen itthon nincs. Mikor feltettem a TRP fékkart az apróba, kb. 20 perc múlva jelentkezett is érte valaki. Szerintem a normál 105, Ultegra karok kevés bovdent húznak az XT v-fékekhez. Egy a CX bringákon használatos mini v-fék lehet szerintem a megoldás ha jó fékerőt és váltórendszert is szeretnél. Nekem TRP volt és nagyon jól fogott (swiss stop pofákkal). A CX9-et ajánlják a Shimano-hoz a 8.4-et a Sram/Campa karokhoz. Persze ezekből is van olcsóbb biztosan de azok nem lesznek XT szinten: https://www.trpbrake...=1120&catid=185

P3000

P3000

fórumtag

• fórumtag
  • 71 hozzászólás

Sziasztok,

az lenne a kérdésem, hogy tud valaki olyan koskormányra való fékkart, ami jó V-fékhez?
Egy Trek FX bringát alakítok át (all round/gravel bike-ra) és nem szeretném gyengíteni a fékerőt canti fékekkel (a jelenlegi XT fékek erejével megvagyok elégedve). Németből tudnék rendelni Cane Creek-et 55euróért, de hátha van itthonról vagy közelebbről és olcsóbban más. Szívesen veszek egyéb ötleteket is (de "csigás átalakító nem játszik a csomagtartó miatt). :)
Előre is köszönöm!

Ha volt már erről szó, akkor átszaladhattam rajta, nagyjából végig olvasgattam én témát, de... :rolleyes:

Tektro RL520 esetleg?
  • sandorp9 kedveli ezt

sandorp9

sandorp9

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

Sziasztok,

az lenne a kérdésem, hogy tud valaki olyan koskormányra való fékkart, ami jó V-fékhez?
Egy Trek FX bringát alakítok át (all round/gravel bike-ra) és nem szeretném gyengíteni a fékerőt canti fékekkel (a jelenlegi XT fékek erejével megvagyok elégedve). Németből tudnék rendelni Cane Creek-et 55euróért, de hátha van itthonról vagy közelebbről és olcsóbban más. Szívesen veszek egyéb ötleteket is (de "csigás átalakító nem játszik a csomagtartó miatt). :)
Előre is köszönöm!

Ha volt már erről szó, akkor átszaladhattam rajta, nagyjából végig olvasgattam én témát, de... :rolleyes:

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

baze, hogy ezeknek epp most kellett ezt megjelentetni... konnyu es tubeless, aszfaltos futofelulettel.

http://clementcycling.com/strada-ush

Strada-USH_400_319.jpg

rakerdeztem a sulyara... The Strada USH tubeless is 345 grams.

33as tubeless gumikent szvsz nem rossz. a mostani 430g.

arn módosította - 2016. június 09. - 17:19

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Ki? :)

A clement 60 tpis gumi maga sehol nem ereszti, viszont a pereme sajna nem az igazi... Ott neha gyanus folyasokat latok, bar erdekes modon csak a hatso gumin. A levego nem jon ki, de a folyadek megis szivarog. Majd kivancsi vagyok, ha nem a hatsokereken lesz tarolva, valtozik e a helyzet.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Nekem a jelenleg futó Cross Boss TCS van fent, 40 € az is.

Akartam is írni, hogy nagyon jó kis külső tapadás, méret és használhatóság terén (még kisebb sziklás helyeken is jól lehet vele mászni ).

Az előállítási minőséggel már vannak gondok, és ez a fórumokon is fent van. TL használom, ezek a hibák csak akkor jönnek elő. Ahol vannak a kis tüskék minden gumi oldalán, azokon a pontokon ereszt és nyomja ki a löttyöt, a Stans nem is tudja megfogni. Nem használhatatlanul vészes, de majdnem minden tekerés előtt rá szoktam nézni.

lehet találgatni ki gyártja ...:)

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás

menjenek az anyjukba... wtb bearazta a gravel gumikat. a szinten nem olcso crossboss 55 dollcsi, exposure 80.

Nekem a jelenleg futó Cross Boss TCS van fent, 40 € az is.

Akartam is írni, hogy nagyon jó kis külső tapadás, méret és használhatóság terén (még kisebb sziklás helyeken is jól lehet vele mászni ).

Az előállítási minőséggel már vannak gondok, és ez a fórumokon is fent van. TL használom, ezek a hibák csak akkor jönnek elő. Ahol vannak a kis tüskék minden gumi oldalán, azokon a pontokon ereszt és nyomja ki a löttyöt, a Stans nem is tudja megfogni. Nem használhatatlanul vészes, de majdnem minden tekerés előtt rá szoktam nézni.

Jut is eszembe, készítek majd képet a TRP villáról :) 

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
A rose vazak nagyon a masok veglet, baromi magasak v rovidek (nezopont kerdese).

eddie1978

eddie1978

vendég

• fórumtag
  • 492 hozzászólás

Pénteken lehet felmegyek nagyfaluba kipróbálni egy Rose Team DX Cross 3000 AR bringát. Igaz gyerek méret nekem, mert csak 56-os (542mm felsőcső). Még mindig nem találtam ki, hogy 560 vagy 575mm felsőcső kell-e nekem a 191cm/92cm-hez.

Kíváncsi vagyok azért.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

menjenek az anyjukba... wtb bearazta a gravel gumikat. a szinten nem olcso crossboss 55 dollcsi, exposure 80.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Vazdesign nekem is nagyon bejon... A kerekek lehetnek vagy 2.5kg, meg a komponensek sem lehetnek eppen pehelysulyuak.

donciccio

donciccio

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.333 hozzászólás

http://bikemag.hu/ma...l-a-magyaroknak olvasom ezt a tesztet....... ez a bringa kifejezetten tetszik. még jobb lenne,ha kanti féktüskék is lennének rajta. mondjuk ez nem akkora gond,miután acél a váz,simán fel tud hekkelni egy vázépítő rá néhány tüskét. a méretemben is jó lenne a geó. ez ritka,mert az author szereti a hosszú felső csöveket. :)

AuthorRonin_celk1_cl.jpg

donciccio módosította - 2016. április 23. - 10:47

Columbus Genius: http://framebuilding.com/Genius.htm

D.S.B.=Differential Shape Butted: http://framebuilding.com/Butt.htm

Bianchi Genius: https://dl-web.dropb...jeyW8DLm0pEa_1A

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

fincsi gumik jonnek :)

32es hutchinson sector, tubeless, 315g

27464_3.jpg

34es wtb exposure, tubeless, 370g

20160203_Exposure_700x34_1024x1024.png?v

arn módosította - 2016. április 19. - 13:36

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4.309 hozzászólás

Azert a cx bringak geoja mas, hosszabbak, laposabb szogek.

igen, de nem hollandrader féle 60 fokos az a fejcsőszög :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

a kicsit lassabb kormányzás a divatfixi-öngyilkosjelölt hülyegyereken kívül nem sok embert zavar :)

mindig mosolygok azon a fék nélküli, 30cm-re vágott kormányú 50es stucnis borzalmon küllőkártyákkal..

on.

Azert a cx bringak geoja mas, hosszabbak, laposabb szogek.
  • Vejne kedveli ezt