Jelentkezz be Regisztrálj
Magellan
Írta 2008. március 04. - 20:04
PolarX FS Árban nem tudtunk jót alkotni, 2009re szeretnénk egy teljesen új palettát felállítani, ami árban és minõségben fel tudja venni a harcot azokkal akik erre specializálódtak.....
vendég_Magellan Eastern Hungary_*
Írta 2008. március 04. - 20:04
Na ez igaz! Barátnõmnek néztünk bringákat. A tavalyi Magellan (crater) jött be Neki - eleve az olcsó kategóri volt kiszemelve... és bizony Õt nem nagyon érdekelte, hogy miféle dolgok vannak rajta, csak a színe - formája.
De amit Magellan Eastern Hungary mond az csak max a középkategóriáig állja meg a helyét szvsz-t, mert ha valakinek 150-200e van bringára, akkor már talán valamicskét ért is hozzá, szóval akkor már nem csak az esztétika a döntõ.
KTM full Deore kontra Crux V fék. Szerinted melyiket vitte a nemszámítapénz gyerek 180-ért?
Írta 2008. március 04. - 20:03
aztán feltûnt a fekete-fehér pyxis egy két helyen és utánna kellett olvasnom mit is tud és mennyiért - hát nyert - szóval a szín nálam játszott:D /persze ehhez kellett a késõbiekben minden info, ami megerõsítette, hogy nem csak színben jó/
"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"
Írta 2008. március 04. - 19:59
...
Amúgy sokan vannak, akik rengeteg pénzt adnak ki bicajra szín alapján. Ti nem vagytok ilyenek, de létezik az a csoport is. Ezzel azt akarom mondani, hogy nem egyszerû minden igényt kielégíteni.
Na ez igaz! Barátnõmnek néztünk bringákat. A tavalyi Magellan (crater) jött be Neki - eleve az olcsó kategóri volt kiszemelve... és bizony Õt nem nagyon érdekelte, hogy miféle dolgok vannak rajta, csak a színe - formája.
De amit Magellan Eastern Hungary mond az csak max a középkategóriáig állja meg a helyét szvsz-t, mert ha valakinek 150-200e van bringára, akkor már talán valamicskét ért is hozzá, szóval akkor már nem csak az esztétika a döntõ.
Írta 2008. március 04. - 19:47
Pyxis Team, ja, az kemény. A konkurencia carbon bicajt ad ennyiért, gyengébb szereltséggel, tudom. Mi az érv mellette? Ugyanannyi a súlyuk és egy nagyon jó bicaj.
mrteo: Nagyon kell a véleményetek. Csak eddig nem tudtunk rá reagálni. Innentõl fogunk.
PolarX FS témában a kollega ad választ, mindjárt jön. Expo ügyben is Ö a kompetens.
Az, hogy az alkatrészek nem mindig egyeznek sajnálatos, erre pedig nagyon odafigyelünk és a kereskedõknek sem engedjük, hogy cserélgessenek a bicajokon. Az más, ha vázra ráépítenek valamit az üzletben.
Amúgy sokan vannak, akik rengeteg pénzt adnak ki bicajra szín alapján. Ti nem vagytok ilyenek, de létezik az a csoport is. Ezzel azt akarom mondani, hogy nem egyszerû minden igényt kielégíteni.
Írta 2008. március 04. - 18:55
Nem értem, mikor írjátok, hogy felment a Serpens ára. Itt van elõttem a tavalyi modell listaára. 185.000 ft, V fékkel 169.000. Sokban különbözik a Polaristól. Egy Rock Shox telo Hydroform vázzal simán drágítja, LX karok, stb. Nem gyárthat mindenki ugyanolyan bicajokat, más kérdés kinek jön be jobban az elgondolása.
asszem ez nekem (is) szól
Elõször is, mint leszögeztem nagyon birom a márkát (nekem is az van, másoknak is ajánlom)
Másodszor eleve baromi szimpatikus hogy reagáltok itt a fórumon minden dologra,
nekem (meg sztem sok fogyasztónak) fontos az ilyen visszacsatolás.
DE,
Én alapvetõen két dologról beszéltem. de igazatok van 16 ezer ft-ot
tévedtem a tavalyi árban (de mondandómnak ez volt a kisebbik része).
A fontosabb az volt hogy a mostani serpens és polaris árát (mindkettõ disces)
hasonlítom össze a felszereltségükkel és a közel hasonló felszereltségi szinthez
képest nagyon eltérõek az árak. (arról nem is beszélve hogy tavaly még
ugyanennyiért tora volt a serpensben)
És itt nem a pénztárcátokban akarok túrkálni, hogy mér szakítotok ennyit
a serpensen, mert egy cég vagytok, annyit próbáltok keresni amennyit lehet
(és amennyit a piac megenged) és ez így van rendben.
Csak nem értem a serpens koncepcióját, valahogy nekem nagyon kilóg a
sorból a többi bringa ár/érték arányához képest.
Írta 2008. március 04. - 18:44
de kb ugyanez érvényes a 3 kilóval a pixisre is.
az meg hogy mi menni az egy dolog. gondolom többek közt a tótok is ott vásárolnak.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. március 04. - 18:10
Amit folyamatosan kritizáltunk, az a késõi piacradobás és a gyenge marketing.
Megértem, ha ti nem értetek egyet velünk, de ettõl még ez a külsõ szemlélõ véleménye.
A vázak ára teljesen piacképes, a kész konfigurációt pedig nem kötelezõ megvenni.
De azt el kell fogadni, hogy egy fórumon mindenknek megvan a saját véleménye, és ki is mondja, legfeljebb megcáfoljátok ha tévedünk.
Arra nem kaptam választ, hogy önálló kiállítással lesztek-e a Bringaexpo-n.
Írta 2008. március 04. - 17:37
én is egy tavalyi pyxis vázra építettem a bicót, ami elég jól sikerült és csak jót tudok róla mondani 1 év alatt(kopp-kopp), szóval hajrá magellan
egyben nem nagyon vennék bicajt(mást se nem csak magellant), de ált. a magellan vázak ár/érték aránya nagyon jó
bár a serpens-el mi lett, a hidraulikus csõhajlító életre kelt és végzett egy két plusz hajlítást vagy mi?
"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"
Írta 2008. március 04. - 17:16
én csak azt nem értem hogy:
- Miért szûnt meg a Polar-x fs :icon_cry:
- Miért 3 különbözõ dolog a weboldalon lévõ alkatrész lista, a képeken lévõ felállás és a boltban található összeállítás.
magellán rlz
Írta 2008. március 04. - 17:02
A leárazás szerintem teljesen természetes jelenség. Ha bementek egy ruhaboltba, akkor tele van szezon végén aggatva 50-60-70%-os táblákkal a bolt. Az árrés az árrés, %-ban van megadva, pont. Amit írtok nevetséges. Ha Ti gyártotok valamit és az kerül 1 forintba tesztek rá 100% hasznot lesz 2 ft. 100 ft-ba kerül az már 200 ft. Akkor most legyen azon csak 1% haszon, hogy ne szúrja senki szemét a különbség? A drágán jobban lehet fogni, a hülye is tudja.
Másik.
Olvassuk a hozzászólásokat, nagyon hasznosak. Köszönjük. Kivitelezhetetlen, hogy úgy nyúljunk bele egy folyamatba, ez mégse jó így, legyen inkább a Crossmax meg olcsóbb hajtómû. Nem a szomszédból vesszük majd kifizetem kondícióval és hozzátok vissza ha nem kell alapon. Nem így mûködik. Változtatni fogunk ahol kell, hogy a piaci igényeknek jobban megfeleljünk. Ez idõ sajnos.
1 év van a PolarX vázra, cseréljük.
Nem értem, mikor írjátok, hogy felment a Serpens ára. Itt van elõttem a tavalyi modell listaára. 185.000 ft, V fékkel 169.000. Sokban különbözik a Polaristól. Egy Rock Shox telo Hydroform vázzal simán drágítja, LX karok, stb. Nem gyárthat mindenki ugyanolyan bicajokat, más kérdés kinek jön be jobban az elgondolása.
Persze, védem magunkat. De kritizálni mindig könnyebb, kicsit gondoljátok végig légyszives, mielõtt leírjátok. Vagy csak nézzetek utána, hogy pl. ne V-fékes árat hasonlítsatok Disc-eshez. Egy kevésbé pontos infókon alapuló negatív hozzászólás is sokat ront a márka megítélésén. Valaki benéz ide, mert Magellant akar venni, tájékozódni szeretne és csak rosszakat olvas, nem fogja megvenni.
Ha tényleg szeretitek a márkát, józan kritikát szívesen olvasunk, sõt...
Üdv.
Magellan
Írta 2008. március 04. - 01:54
Magellanboy írta hogy eltört a váza, szeretném megkérdezni tõle hogy hol, és milyen behatás érte?
TippelheteK? Jobb láncvilla monoblokk felõli végén, a hegesztés mellett. Tervezési hiba.
Race, no Rest!
Írta 2008. március 04. - 01:01
Írta 2008. március 04. - 00:51
örülök a visszafogott, csicsamentes designnak. Amit csak a háromszor hatalmas betûkkel felírt Magellan felirat ront el, szerintem elég lenne egyszer is, így már egy kicsit talán komikus.
ezt mondom én is már 1 éve h kegyetlen az a felirat :wallbange
Írta 2008. március 04. - 00:48
Írta 2008. március 03. - 22:45
Írta 2008. március 03. - 22:36
Miért van ez igy? Mondjuk már kezd összeállni a kép a tavaji 200.000 lefaragással, de mire jó ez?:foot:
Írta 2008. március 03. - 22:30
Írta 2008. március 03. - 22:17
és ha a "mi megy elöbb tönkre" dolgot nézzük akkor jobb egy erõsebb megbízhatóbb kerék, mint egy kiszuperált hajtómû
nem értem minek változtattak ezen, Parti is simán elmegy egy Stylo Carbonnal
a másik szívfájdalmam hogy nincs külön disc-es vagy csak disc-es verzójú team. ez a V fékcsonk-tárcsafék kombinkáció sosem tetszett egy bringán se
Írta 2008. március 03. - 22:13
csak az a baj hogy a tótok (de még a merida is, najó õk nem íszton ) 1 kilóval ólcsóbban adnak easton csöves karbon támvillást nagyjából ilyen szintû cuccal -pl minek a parasztvakító truva noir hmû ? - és a pixis listaára is vhova kona, giant szintre lett belõve ami azért na...A Serpens váza az 1998 körül gyártott olcsó acél Hauserhez hasonlít. Elég béna...
Például Svédországba is jutott belõle, pedig ott azért van választék...
Egyébként nem tudom mitõl jobb egy ugyanolyan csõbõl (Kinesis SL) hegeszetett régebbi GT Zaskar, csak jóval drágábban.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való