Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Magellan

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
5111 replies to this topic

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Igazából az ilyen topicokat is kéne olvasgatniuk a gyártóknak, nem mint a marha elõre.....

na igen, ott a pont, nagyon fontos lenne a kommunikáció a gyártók és vásárlók között - én pl marhára örülnék olyan dolgoknak is, hogy mondjuk van 4 színterv, felnyomják õket a netre, majd szavazni lehetne, mivel jöjjön ki a váz (jó kis utópia)

ZSIROSMACSKA!

az a helyzet, hogy a Pyxis már ezzel a 200 grammal alapból nehezebb... ;D ;D ;D (és mégsem rendes váz :-\)

a gond a 200 grammal ott van, hogy ez nem a tartósság érdekében van rajta - ettõl nem erõsebb, csak kevésbé lett átgondolva a tervezése (értsd - ugyan mondjon már valaki egy ésszerû okot az ívben hajlított láncvillára!)

nomeg mondjuk egy Giant Team váz sem törik el 2 év alatt, mégis agyon van könnyítve - bár igaz, hogy duplájába kerül (valamit valamiért asszem)

az a tény, hogy most itt fikázzuk a magellánt szerintem sokunknál inkább "márkaszeretetbõl" történik, mint rosszindulatú áskálódásból (mint a kisgyerek: -anyúúú, kiszakadt a cipõm! -nem baj fiacskám, holnap veszünk egy másikat... -de én nem akarok mást anyúúúú!!!)

KillerTom

KillerTom

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,570 posts
dante-val maximalisan egyetertek .. !!

prof8

prof8

vendég

• fórumtag
  • 181 posts
Igaza van Zsirosmacskának. Ha nem elég jó nektek a pyxis, akkor vegyetek mást. Nekem is bejött a narancs-fehér team, de mégsem vettem, mert nem kell nekem minden évben újat vennem, arról nem beszélve, hogy nekem az a 200 gramm plusz nem számít sokat, ha egy tartós vázat kapok érte.
Ha Magellánék nem akarnak minõségi vázat csinálni, akkor az õ bajuk, mert nem vesznek majd tõlük. én már észrevettem, hogy néhány gyártó nem csinál ésszerû dolgokat, pedig sír a nép. Igazából az ilyen topicokat is kéne olvasgatniuk a gyártóknak, nem mint a marha elõre.....

ZSIROSMACSKA

ZSIROSMACSKA

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,931 posts
1 Talán kicsit túl speciális ez a topic (mondjuk ahhoz, hogy valaki ne zárja be rövidúton)

2 Ekkora Author reklámot még nem láttam fórumon. Ennek a fiúnak tök mindegy mit írogatnak, õ mondja a magáét. Már csak azért is mert az A-gang úgye nem éppen CC váz (súly, fejcsõszög, megúgyegyáltalán)

3 Aki vesz egy versenyvázat, ami iszonyatosan ki van könnyítve (hisz elsõ szempont a súly) az ne sírjon, ha eltörik 2 év múlva. Arra találták ki, hogy a versenyzõ alatt kibírjon egy szezont (maximum) és jövõre ott a következõ modell, amit majd ti szépen megvesztek, hiszen ti versenyvázat akartok ;D Lehet sírni, ha nem tetszik, vagy veszel egy normális vázat ami 200 grammal nehezebb. Majd 2 deci vizet mindig kiöntesz a kulacsodból és ugyan ott vagy.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
nem az a gond, hogy sikerült egy "olcsó-de-viszonylag-jó" vázat kihozni, mert hát ez egy jó dolog, hanem az, hogy nincs alternatíva a palettában (fõleg, mivel a crux elment a retro cro-mo irányban - ami szintén egy jó dolog, de azért párhuzamosan kihozhattak volna egy alu cruxot is)

sajnos a pyxis már most jól láthatóan gyenglékedik - érdemes pl összehasonlítani egy 2001-es cruxxal (mivel kisértetiesen emlékeztet rá, csak az s-bend helyett íves támvilla lett [amit már ugye fikáztunk régebben], meg 1-2 vázszög megváltozott...), ahol ha belenyomom kézzel a hajtókart a láncvillába, akkor legfeljebb a hajtókar hajlik, a középcsapágyház meg se moccan, ellenben a pyxisnél simán elcsavarodik, próbáljátok csak ki ;)

a kinesis nem szar márka, csak nem tudják ua. a pontosságot hozni, mint az easton - pl a vázak között simán van 1-2 mm eltérés csövekként, sõt, sokszor az átmérõ sem stimmel, pl a nyeregcsõ lehet, hogy az egyik pyxis vázban csúszik, de a másikba már reszelni kell, hogy belemenjen

a súly meg nem lenne cikis, ha bevallanák, hogy mennyi az annyi - de azért az gáz szerintem, hogy mérlegen nehezebb 100-200 grammal, mint a megadott adat... :-\

EMBER

EMBER

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,032 posts
Nem hiszem, hogy az idei Pyxis olyan szar lenne, mint írjátok. Azért a Kinesis sem egy gagyi márka. Nem hiszem, hogy ha tíz év múlva egymás mellé rakunk egy Easton és egy Kinesis vázat, akkor bármi különbség lenne a kettõ között. Szerintem is visszafejlõdés, hogy már nem Easton, de azért nem akkora tragésia. Aki pedig nem éri be a Kinesissel az vegyen Konát (ha már jó, és márkás vázat akar).
Persze csak azért védem az idei Pyxiseket, mert nekem is az van, és idáig tökéletesen meg vagyok vele elégedva. Lehet, hogy nem a legkönnyebb, és a legerõsebb, de ezt az olcsóbb árral bõven ompenzálják. Valamit valamiért. Ezt kívják kompromisszumnak. Bár abban egyetértek veletek, hogy idén tényleg visszafejlõdött a Magellán, de az áraik is lementek.

zolle

zolle

bentlakó

• fórumtag
  • 8,703 posts
Ebbõl az author reklámolásból volt már gond. Be kéne fejezni, nem gondolod, tractionman?

vendég__*

vendég__*
  • vendég
ne fikázzátok a piksziszt mer' jo. kicsit nehéz mint az atom, de hát az kit zavar :D

tractionman

tractionman

vendég

• fórumtag
  • 23 posts
Sziasztok!

Szerintem nem érdemes a törmelékkel foglalkozni, ami idén rossz volt jövõre csak rosszabb lehet!
Igaza van Dante-nek méregdrága cuccot nem szabad takarmány vázra ráépíteni. Azonkívûl a váz a lényeg, ha már a váz nem azt nyujtja amit elvársz tõle azt már az XT váltón nem hozod be!!!!!

Figyeljétek inkább mere tartanak a fejlõdõ kerékpárgyártók!!!

Nos ez a fele az, ami még elmegy ebben a topicban. A többi nem. Ezért töröltem. Még egy ilyen, és a kollega repül. Ez itt nem reklámfórum. Ha majd az lesz, mindenképpen szólunk. Köszi a megértést.

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,462 posts
Azt már megtudtam hogy állítólag ??? október-november körûl várható 2004-es széria!

ÜDV : SONÁJ

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
én csak annyit hallottam, hogy átmennek az ócsó kategóriába (sajnos), azaz ne reménykedjünk Easton vázakban, valsz marad a Kinesis, ennek minden buktatójával... :-\ (azaz nehéz, pontatlan, rugalmasabb, rövidebb élettartam, de igaz, hogy gyakorlatilag fele annyiba kerül)

ezzel kapcs csak annyit, hogy én óriáshibának tartom részemrõl, hogy nem ruháztam be egy 2002-es Pyxisbe, mivel sajnos nekem a 2003-as számos ok miatt nem jön be - s úgy néz ki, nem nagyon fogják jövõre sem megütni a 2002-es Pyxis mércéjét, pedig én (és gondolom sokan mások is) bátran kicsengetnék több pénzt egy egyértelmûen jobb vázért

valahogy nem hiszem, hogy a Pyxisnek kellene lennie a low-budget versenyváznak a palettában - hiányolok egy exluzív vázat, amit nem 1 szezonra vennék, ellenben könnyû, erõs, szép, integrált csapágyas stb.

gondoljatok csak bele - ha valaki versenyvázat vesz, az valószínûleg jól fel is szereli azt - a profi perifériák meg sokszázezer forintot kóstálnak - namármost ha már veszek rá például egy komplett xt-szettet, azt nehogymár egy 31.000-ért kinálgatott vázra tegyem, amelyen már gyakorlatilag a boltban látszanak a gyártási pontatlanságai...

de azért én még reménykedem a Pyxis/Crux feltámadásában, ha valaki tud valamit, ne habozzon megosztani velünk! ;)

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,462 posts
Tud-e már valaki valamit?

Üdv : SONÁJ

]