Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Magellan

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
5106 replies to this topic

MagellanDealer

MagellanDealer

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
BikeXpó: Leszünk........
PolarX FS Árban nem tudtunk jót alkotni, 2009re szeretnénk egy teljesen új palettát felállítani, ami árban és minõségben fel tudja venni a harcot azokkal akik erre specializálódtak.....

vendég_Magellan Eastern Hungary_*

• vendég

Na ez igaz! Barátnõmnek néztünk bringákat. A tavalyi Magellan (crater) jött be Neki - eleve az olcsó kategóri volt kiszemelve... és bizony Õt nem nagyon érdekelte, hogy miféle dolgok vannak rajta, csak a színe - formája.
De amit Magellan Eastern Hungary mond az csak max a középkategóriáig állja meg a helyét szvsz-t, mert ha valakinek 150-200e van bringára, akkor már talán valamicskét ért is hozzá, szóval akkor már nem csak az esztétika a döntõ.

KTM full Deore kontra Crux V fék. Szerinted melyiket vitte a nemszámítapénz gyerek 180-ért? :)

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
hehe nekem nem jutott eszembe anno magellanokat nézni a GT csereérett vázam helyére,
aztán feltûnt a fekete-fehér pyxis egy két helyen és utánna kellett olvasnom mit is tud és mennyiért - hát nyert - szóval a szín nálam játszott:D /persze ehhez kellett a késõbiekben minden info, ami megerõsítette, hogy nem csak színben jó/

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

weqa

weqa

vendég

• fórumtag
  • 183 posts

...

Amúgy sokan vannak, akik rengeteg pénzt adnak ki bicajra szín alapján. Ti nem vagytok ilyenek, de létezik az a csoport is. Ezzel azt akarom mondani, hogy nem egyszerû minden igényt kielégíteni. ;)

Na ez igaz! Barátnõmnek néztünk bringákat. A tavalyi Magellan (crater) jött be Neki - eleve az olcsó kategóri volt kiszemelve... és bizony Õt nem nagyon érdekelte, hogy miféle dolgok vannak rajta, csak a színe - formája.
De amit Magellan Eastern Hungary mond az csak max a középkategóriáig állja meg a helyét szvsz-t, mert ha valakinek 150-200e van bringára, akkor már talán valamicskét ért is hozzá, szóval akkor már nem csak az esztétika a döntõ.

• vendég
Szegény Serpens kap hideget-meleget. :) Várjuk meg a piaci fogadtatást, élõben tényleg más, jobb. Most kicsit hagyjuk a tárcsás modellt is, V fékkel tuti népszerûbb lesz a bicaj és egy fokkal nem rosszabb, de olcsóbb. Ha nem nyerõ, biztosan változtatunk rajta jövõre.

Pyxis Team, ja, az kemény. A konkurencia carbon bicajt ad ennyiért, gyengébb szereltséggel, tudom. Mi az érv mellette? :) Ugyanannyi a súlyuk és egy nagyon jó bicaj. ;)

mrteo: Nagyon kell a véleményetek. Csak eddig nem tudtunk rá reagálni. Innentõl fogunk.

PolarX FS témában a kollega ad választ, mindjárt jön. Expo ügyben is Ö a kompetens.

Az, hogy az alkatrészek nem mindig egyeznek sajnálatos, erre pedig nagyon odafigyelünk és a kereskedõknek sem engedjük, hogy cserélgessenek a bicajokon. Az más, ha vázra ráépítenek valamit az üzletben.

Amúgy sokan vannak, akik rengeteg pénzt adnak ki bicajra szín alapján. Ti nem vagytok ilyenek, de létezik az a csoport is. Ezzel azt akarom mondani, hogy nem egyszerû minden igényt kielégíteni. ;)

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 posts

Nem értem, mikor írjátok, hogy felment a Serpens ára. Itt van elõttem a tavalyi modell listaára. 185.000 ft, V fékkel 169.000. Sokban különbözik a Polaristól. Egy Rock Shox telo Hydroform vázzal simán drágítja, LX karok, stb. Nem gyárthat mindenki ugyanolyan bicajokat, más kérdés kinek jön be jobban az elgondolása.

asszem ez nekem (is) szól :)

Elõször is, mint leszögeztem nagyon birom a márkát (nekem is az van, másoknak is ajánlom)
Másodszor eleve baromi szimpatikus hogy reagáltok itt a fórumon minden dologra,
nekem (meg sztem sok fogyasztónak) fontos az ilyen visszacsatolás.

DE,

Én alapvetõen két dologról beszéltem. de igazatok van 16 ezer ft-ot
tévedtem a tavalyi árban (de mondandómnak ez volt a kisebbik része).

A fontosabb az volt hogy a mostani serpens és polaris árát (mindkettõ disces)
hasonlítom össze a felszereltségükkel és a közel hasonló felszereltségi szinthez
képest nagyon eltérõek az árak. (arról nem is beszélve hogy tavaly még
ugyanennyiért tora volt a serpensben)

És itt nem a pénztárcátokban akarok túrkálni, hogy mér szakítotok ennyit
a serpensen, mert egy cég vagytok, annyit próbáltok keresni amennyit lehet
(és amennyit a piac megenged) és ez így van rendben.

Csak nem értem a serpens koncepcióját, valahogy nekem nagyon kilóg a
sorból a többi bringa ár/érték arányához képest.
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
én még mindig csak azt mondom hogy nézzetek körül ,mit adnak a többiek adott árért. ha nekem van 6kilóm biciklire nem sok érvet tudtok felhozni a pixis team mellett ha nem vagyok elfogult márkabuzi..olyan meg azért ennyi pénzzel nem sok szaladgál

de kb ugyanez érvényes a 3 kilóval a pixisre is.
az meg hogy mi menni az egy dolog. gondolom többek közt a tótok is ott vásárolnak.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mrteo

mrteo

törzsvendég

• fórumtag
  • 375 posts
Ha visszaemlékszem, nem volt jellemzõ a fikázás a topicra.
Amit folyamatosan kritizáltunk, az a késõi piacradobás és a gyenge marketing.
Megértem, ha ti nem értetek egyet velünk, de ettõl még ez a külsõ szemlélõ véleménye.
A vázak ára teljesen piacképes, a kész konfigurációt pedig nem kötelezõ megvenni.
De azt el kell fogadni, hogy egy fórumon mindenknek megvan a saját véleménye, és ki is mondja, legfeljebb megcáfoljátok ha tévedünk.

Arra nem kaptam választ, hogy önálló kiállítással lesztek-e a Bringaexpo-n.

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,036 posts
van itt pozitív tapasztalat is bõven!

én is egy tavalyi pyxis vázra építettem a bicót, ami elég jól sikerült és csak jót tudok róla mondani 1 év alatt(kopp-kopp), szóval hajrá magellan
egyben nem nagyon vennék bicajt(mást se nem csak magellant), de ált. a magellan vázak ár/érték aránya nagyon jó

bár a serpens-el mi lett, a hidraulikus csõhajlító életre kelt és végzett egy két plusz hajlítást vagy mi?

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
naná hogy szeretjük! És én személyszerint nagyon örülök hogy a márka képveiselõje megtalálható a fórumon ;) volt már pár vázam de a magellánjaim vissza sírom.

én csak azt nem értem hogy:
- Miért szûnt meg a Polar-x fs :icon_cry:
- Miért 3 különbözõ dolog a weboldalon lévõ alkatrész lista, a képeken lévõ felállás és a boltban található összeállítás.

magellán rlz

• vendég
Reagálnék pár hozzászólásra.

A leárazás szerintem teljesen természetes jelenség. Ha bementek egy ruhaboltba, akkor tele van szezon végén aggatva 50-60-70%-os táblákkal a bolt. Az árrés az árrés, %-ban van megadva, pont. Amit írtok nevetséges. Ha Ti gyártotok valamit és az kerül 1 forintba tesztek rá 100% hasznot lesz 2 ft. 100 ft-ba kerül az már 200 ft. Akkor most legyen azon csak 1% haszon, hogy ne szúrja senki szemét a különbség? A drágán jobban lehet fogni, a hülye is tudja.

Másik.

Olvassuk a hozzászólásokat, nagyon hasznosak. Köszönjük. Kivitelezhetetlen, hogy úgy nyúljunk bele egy folyamatba, ez mégse jó így, legyen inkább a Crossmax meg olcsóbb hajtómû. Nem a szomszédból vesszük majd kifizetem kondícióval és hozzátok vissza ha nem kell alapon. Nem így mûködik. Változtatni fogunk ahol kell, hogy a piaci igényeknek jobban megfeleljünk. Ez idõ sajnos.

1 év van a PolarX vázra, cseréljük.

Nem értem, mikor írjátok, hogy felment a Serpens ára. Itt van elõttem a tavalyi modell listaára. 185.000 ft, V fékkel 169.000. Sokban különbözik a Polaristól. Egy Rock Shox telo Hydroform vázzal simán drágítja, LX karok, stb. Nem gyárthat mindenki ugyanolyan bicajokat, más kérdés kinek jön be jobban az elgondolása.

Persze, védem magunkat. De kritizálni mindig könnyebb, kicsit gondoljátok végig légyszives, mielõtt leírjátok. Vagy csak nézzetek utána, hogy pl. ne V-fékes árat hasonlítsatok Disc-eshez. Egy kevésbé pontos infókon alapuló negatív hozzászólás is sokat ront a márka megítélésén. Valaki benéz ide, mert Magellant akar venni, tájékozódni szeretne és csak rosszakat olvas, nem fogja megvenni.

Ha tényleg szeretitek a márkát, józan kritikát szívesen olvasunk, sõt...

Üdv.
Magellan

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,181 posts

Magellanboy írta hogy eltört a váza, szeretném megkérdezni tõle hogy hol, és milyen behatás érte?

TippelheteK? Jobb láncvilla monoblokk felõli végén, a hegesztés mellett. Tervezési hiba.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 posts
:ubytek: :ubytek: :ubytek: Igen megosztottak a vélemények a felirat dízájnról, nekem sem tetszik annyira, ezért már régóta tudat alatt azt tervezem, illetve játszadozom az ötlettel hogy mi lenne ha: venni Pyxis váz és egy saját dízájnt reá dobni. Tudom-tudom gari ugrik, de szerintem a váznak magában jó az árfekvése és érdemes építeni egy egyedi dízájn jó minõségû vázra egy faintos gépet. Magellanboy írta hogy eltört a váza, szeretném megkérdezni tõle hogy hol, és milyen behatás érte?

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5,107 posts

örülök a visszafogott, csicsamentes designnak. Amit csak a háromszor hatalmas betûkkel felírt Magellan felirat ront el, szerintem elég lenne egyszer is, így már egy kicsit talán komikus.

ezt mondom én is már 1 éve h kegyetlen az a felirat :wallbange

Eerie

Eerie

törzsvendég

• fórumtag
  • 514 posts
Nekem tetszik a legtöbb idei váz, tetszenek a színek, és örülök a visszafogott, csicsamentes designnak. Amit csak a háromszor hatalmas betûkkel felírt Magellan felirat ront el, szerintem elég lenne egyszer is, így már egy kicsit talán komikus.

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 posts
ja rossz adat: Pyxis Team 2007 : 690.000 HUF majd akció -200.000

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 posts
Amugy pont azzal van a gondom amit Bikertigger mondott...
Miért van ez igy? Mondjuk már kezd összeállni a kép a tavaji 200.000 lefaragással, de mire jó ez?:foot:

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 posts
Igen külön a váz valóban jó vétel lehet és azt teszek rá amit akarok, de megint ott van a kutya elásva szvsz hogy régebben az volt a szisztéma hogy komplett bringát olcsób megvenni mint összerakni. Ami viszont itt a Teamnél kiütközik hogy ebben már nem vagyok annyira biztos. Persze ez is csak akkor igaz ha jót jó helyen...de tavaj 680e??? ebbõl a pénzbõl bármilyen luxus bringa márkát meg veszek, de még 580e -bõl is. Jó nem azt mondom hogy nem jó a Team csak kicsit disszonáns ez a dolog nekem.

Delma01

Delma01

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,247 posts
ja a noir miatt nem lett idén crossmax.
és ha a "mi megy elöbb tönkre" dolgot nézzük akkor jobb egy erõsebb megbízhatóbb kerék, mint egy kiszuperált hajtómû
nem értem minek változtattak ezen, Parti is simán elmegy egy Stylo Carbonnal

a másik szívfájdalmam hogy nincs külön disc-es vagy csak disc-es verzójú team. ez a V fékcsonk-tárcsafék kombinkáció sosem tetszett egy bringán se

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

A Serpens váza az 1998 körül gyártott olcsó acél Hauserhez hasonlít. Elég béna...

Például Svédországba is jutott belõle, pedig ott azért van választék...
Egyébként nem tudom mitõl jobb egy ugyanolyan csõbõl (Kinesis SL) hegeszetett régebbi GT Zaskar, csak jóval drágábban.

csak az a baj hogy a tótok (de még a merida is, najó õk nem íszton :) ) 1 kilóval ólcsóbban adnak easton csöves karbon támvillást nagyjából ilyen szintû cuccal -pl minek a parasztvakító truva noir hmû ? - és a pixis listaára is vhova kona, giant szintre lett belõve ami azért na...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való